8 مورد از علائم استرس کاری

نظرات 15
8 دقیقه زمان مطالعه

1e7d83c  

مواردی از علایم استرس کاری

باور نادرستی وجود دارد که استرس و رضایت شغلی با هم همراه نمی شوند. ممکن است مشغول به انجام کاری باشیم که به آن علاقه داریم با این حال همین کار، استرس فراوانی را به ما وارد کند. این امکان وجود دارد که چنین اضطراب و استرسی، سلامتی مان را به مخاطره بی اندازد. بنابراین بسیار اهمیت دارد که قادر به تشخیص سریع این موضوع باشیم و تا آنجا که می توانیم میزان این استرس را کاهش دهیم.

در اینجا به بررسی برخی از نشانه هایی می پردازیم که ایجاد استرس می کنند:

۱-مشکل خواب داریم

تخقیقات نشان داده است، اختلال در خواب و دیدن کابوس های شبانه دو نشانه از عوارض استرس هستند.

اگر برای خوابیدن دچار مشکل هستیم، تلاش کنیم به این سؤال ها پاسخ دهیم.

آیا بیش از اندازه در محل کارمان مسئولیت داریم؟

آیا انتظارات رئیس مان از ما غیرمنطقی است؟

آیا عملکردمان در محل کار تا کنون مناسب و کافی بوده است؟

با پاسخ دادن به این سؤالات قادر خواهیم بود دریابیم که آیا علت اختلال در خواب مان، مربوط به کار می شود یا خیر و اگر چنین است در صدد رفع آن برآییم.

22

۲-پرخوری می کنیم

ممکن است اخیراً در شغل مان ارتقاء پیدا کرده باشیم و پول خوبی هم بگیریم با این حال ممکن است مدام در حال خوردن هله هوله و پر کردن معده مان باشیم.

راشی گیلت از نویسندگان بیزنس اینسایدر، در این باره می گوید: “پژوهش های اخیر نشان داده است که میان استرس حاصل از کار و رفلکس هایی چون سوزش بالای معده و حالت تهوع ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. اگر وضعیت معده مان به سلامتی گذشته نیست، ممکن است به دلایلی چون استرس هایی که در محل کارمان تحمل می کنیم، باشد. چنین استرسی می تواند در قالب نشانه ی جسمانی جدیدی در داخل بدن، نمود پیدا کند.”

۳-دائم سردرد می گیریم

سردرد مداوم می تواند دلایل بی شماری داشته باشد که باید حتماً به پزشک مراجعه شود اما یکی از شایع ترین علت های آن استرس است.

کیمبرلی هُولند نویسنده وب سایت خط سلامت، معتقد است استرس مداوم می تواند سبب بروز میگرن شود. استرس های خانوادگی و شغلی از جمله شایع ترین انواع استرس به شمار می روند که اگر به موقع کنترل نشوند می توانند به جسم و ذهن انسان آسیب فراوانی وارد کنند.

استرس های خانوادگی و شغلی از جمله شایع ترین انواع استرس به شمار می آیند.

۴-دندان قروچه می کنیم

آیا تا کنون در حالی که روبروی کامپیوترمان نشسته ایم، برایمان پیش آمده که دندان های مان را روی هم بفشاریم و در اصطلاح دندان قروچه کنیم؟ آیا این کار را موقع جلسات کاری مان هم تکرار می کنیم؟ تحقیقات انجام گرفته در کلینیک مایو نشان داده که استرس و نگرانی، می تواند منجر به دندان قروچه شود و به دنبال آن، سبب درد در ناحیه فک و آسیب رسیدن به دندان ها شود.

work-stress-men-art

۵-فراموشکار شده ایم

آیا زمان اتمام پروژه هایمان را فراموش می کنیم؟ آیا قرارهای مهمی که با رئیس مان داریم را از یاد می بریم؟ و یا به نوشته هایی که در دفترچه یادداشت مان می نویسیم تا انجام شان دهیم، اعتماد نداریم.

هایدی میتشل نویسنده مجله وال استریت، چنین می نویسد

فردی که استرس دارد، بر کاری که در حال انجام آن است تمرکز دارد اما عمدتاً بر حواشی مرتبط به آن متمرکز نیست. فردی که دیر به یک قرار کاری می رسد، ممکن است فراموش کرده باشد که کلیدهایش را کجا گذاشته. تحقیقات اخیر نشان داده است افرادی که استرس های غیرقابل کنترل دارند، به بیماری هایی چون فراموشی که انواع گوناگونی نیز دارد، مبتلا می شوند. این نوع فراموشی ها در افراد مضطرب نسبت به سایرین به مراتب بیشتر دیده شده است.

۶-بیشتر از گذشته عصبانی می شویم

اگر فرد آرام و نسبتاً شادی هستیم اما در محل کار یا منزل یک دفعه عصبانی می شویم و یا در مواجهه با همکار یا یکی از اعضای خانواده، صبرمان لبریز می شود؛ می تواند دلیل واضح و مشخصی باشد که ما در محل کارمان دچار استرس هستیم.

بر اساس مطالعات انجام گرفته در کلینیک مایو، عصبانیت های آنی، کج خلقی و خشم از نشانه های وجود استرس هستند.

بنابراین اگر اخیراً کمی آسیب پذیرتر از گذشته شده ایم، علت آن را جستجو کنیم. ممکن است ارتباطی میان اتفاقات محل کارمان با این وضعیت وجود داشته باشد.

causes-of-work-stress

۷-از استرس شدید دچار حمله ی عصبی می شویم

اگر از شدت وحشت دچار حمله های عصبی در محل کارمان می شویم، این احتمال وجود دارد که دچار استرس و اضطراب باشیم.

طبق نتایج بدست آمده از مطالعات کلینیک مایو، حمله های عصبی حاصل از ترس، به طور ناگهانی به وجود می آیند و از قبل خبر نمی دهند پس باید برای کاهش استرس اقدام کنیم. از نشانه های این نوع حمله ها می تواند ضربان قلب بالا، تعرق، لرزش، حالت تعوع، احساس سرما و درد در ناحیه ی سینه باشد. اگر این نشانه ها را داریم حتماً به پزشک مراجعه کنیم.

۸-بعدازظهرهای جمعه افسرده می شویم

همه ی ما تا به حال غمگینی عصر جمعه را تجربه کرده ایم. این اتفاق زمانی بیشتر می شود که تعطیلات طولانی تری داشتیم و یا می دانیم که هفته ی بسیار پرکاری پیش رو داریم. نظرسنجی های وب سایت مانستِر نشان داده که ۷۶ درصد از آمریکایی ها چنین حالتی را در عصرهای یکشنبه تجربه می کنند.”در بیشتر کشورهای جهان، روز یکشنبه تعطیلی آخر هفته به پایان می رسد که مشابه همان حسی است که برای بسیاری از ایرانی ها در عصر جمعه اتفاق می افتد.”

پس می توان گفت که بخشی از آن می تواند طبیعی باشد اما اگر هر هفته چنین حالتی را تجربه می کنیم؛ یعنی مضطرب، افسرده و وحشت زده هستیم؛ روی کاناپه نشسته ایم و احساس می کنیم که بیمار هستیم؛ بدانیم که وضعیت نرمالی را تجربه نمی کنیم.

ممکن است حتی به کارمان علاقه ی زیادی داشته باشیم اما اگر آخر هر تعطیلی چنین حسی را تجربه می کنیم، بهتر است هرچه زودتر عوامل کاهش و کنترل استرس چنین احساسی را جستجو و در صدد مقابله با استرس و رفع استرس برآییم.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

15 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
15
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx