پیدا کردن عادات جدید در زندگی چگونه است؟

یک نظر اضافه کنید
12 دقیقه زمان مطالعه

هیچ فردی در زندگی خود میل به در جا زدن و عدم پیشرف ندارد بنابراین اکثر افراد نیاز به تغییر را در خود حس می کنند. این تغییر در هر زمینه ای می تواند باشد از جمله ایجاد عادات جدید در زندگی و ترک عادت های قدیمی. قطعا همه ی ما حس ارزشمند بودن را دوست داریم و عادت هایی داریم در زندگی که موجب بیزار کردن دیگران از خودمان و نیز جلوگیری از پیشرفتمان می شوند. ممکن است شایعاتی در این مورد که اگر کاری را به مدت ۲۱ روز به طور مداوم انجام دهید موجب عادتتان می شود. باید بگویییم که این خرافات بی اساس و ریشه کاملا اشتباه هستند و مهمترین و اصلی ترین چیزی که برای ایجاد عادات جدید در زندگی باید بدانیم داشتن یک ایده خوب و از همه مهمتر انگیزه برای انجام و اعمال آن ایده است.

با کمی نظم اولیه، شما می‌توانید یک عادت جدید در زندگی تان ایجاد کنید که به تلاش کمی برای حفظ آن نیاز داشته باشید. در اینجا چند نکته برای ایجاد عادات جدید و استفاده از آن‌ها آورده شده‌ است:

۱.حداقل زمان لازم

شما حداقل زمانی که برای کسب عادت جدید نیاز دارید (البته پس از داشتن انگیزه و اراده قوی) سی روز (سه تا چهار هفته) می باشد. اگر بتوانید این اولین مرحله را به خوبی انجام دهید، حفظ آن عادت در دراز مدت بسیار آسان‌تر می‌شود. یک ماه زمان بسیار خوبی برای متعهد شدن به یک تغییر است، زیرا باعث میشود که این تغییر به راحتی در تقویم شما قرار ‌گیرد.

۲. در روزهماهنگی لازم را داشته باشید

اگر می‌خواهید یک عادت جدید در زندگی تان بسازید، هماهنگی روزانه بسیار مهم است. اگر می‌خواهید ورزش کنید، در سی روز اول هر روز به سالن ورزش بروید. اگر برای مثال هفته ای چند روز را برای این کار اختصاص دهید، این عادت درونتان به سختی دیرینه می شود و حفظ آن سخت تر میشود. بنابراین فعالیت‌هایی که هر چند روز یک‌ بار انجام می‌دهید به عنوان عادت سخت‌تر حفظ می‌شوند نسبت به فعالیت هایی که هر روز انجام می شوند.

۳. ساده شروع کنید

سعی نکنید زندگی خود را در یک روز به طور کامل تغییر دهید. بیش از حد انگیزه گرفتن بسیار آسان است همانطور که از دست دادن یکباره ی کل انگیزه بسیار آسان تر است!. برای مثال اگر می‌خواهید دو ساعت در روز مطالعه کنید، ابتدا از روزی سی دقیقه شروع کنید و ذره ذره ساعت مطالعه تان را افزایش دهید. بنابراین روزتان را به یکباره پر از فعالیت نکنید که در روزهای بعدی خستگی مانع ادامه کارتان شود.

۴. با خود عهد کنید

در حدود دو هفته به طور مداوم بر عادتان پابرجا بمانید، زیرا فراموش کردن عادت های جدید بسیار آسان است. یاد بگیرید که هر روز عادت خود را اجرا کنید بدون ایجاد وقفه در آن. اگر زمانتان را برای انجام این کار از دست بدهید و وقفه در آن ایجاد کنید، هدفتان برای ایجاد این عادت جدید در زندگی به زودی با شکست مواجه می شود.

۵. ثابت‌قدم باشید

هرچه بیشتر به عادت خود سازگار و پابرجا باشید،پایبندی مداوم بر آن بسیار آسان تر می شود. اگر می‌خواهید ورزش کنید، سعی کنید در همان زمان شروع به عملی کردن تصمیمتان کنید و به مدت سی روز به طور مداوم به انجام و ادامه ی آن بپردازید. زمانی که فعالیت هایتان از لحاظ زمان، روز، مکان و شرایط یکسان باشند فرقی نمی کند که چه نوع فعالیتی باشد، حفظ آن بسیار راحت تر است.

ثابت قدم باشید

۶. همراه داشته باشید

سعی کنید یک رفیق و همراه برای خود پیدا کنید تا همراه شما پیش آید و اگر لحظه ای هوس ترک عادت به سرتان زد بتواند شما را منصرف کند و با انگیزه ی بیشتر و باهم راهتان را ادامه دهید.

۷. خود را تنبیه کنید

یکی از کارآمدترین روش ها برای ایجاد عادات جدید تنبیه کردن خود در قبال کم کاری در برابر عادات جدید است. اگر می‌خواهید زودتر بیدار شوید، به این معنی ایست که یک ساعت قبل از شروع تایم کاری تان باید بیدار شوید و اگر به این مقوله عمل نکردید در روز تعطیل هم خودتان را مجبور به بیدار کردن در صبح زود بکنید. اگر می‌خواهید سیگار کشیدن را ترک کنید، هر بار که میل شدید سیگار کشیدن را احساس می‌کنید، خود را سرگرم کنید تا این میل را فراموش کنید و اگر هم عادتتان را شکستید خود را تنبیه کرده و از چیزی که دوست دارید به مدت دو روز محروم کنید.

۸. جای‌گزین کردن نیازهای گم شده

اگر چیزی را در عادات خود جای می دهید ، دقت کنید که به اندازه کافی جایگزین هر گونه نیاز خود باشد. اگر نگاه کردن به تلویزیون برای ریلکس کردن  به شما کمک می‌کند، می‌توانید مدیتیشن یا خواندن را به عنوان راهی برای جایگزین کردن آن انتخاب کنید.

۹. مراقب باشید

انتظار نداشته باشید با وجود تمام تلاش‌های خود برای تغییر عادات، بلافاصله موفق شوید. برای مثال من قبل از اینکه به طور منظم ورزش کنم، چهار بار تلاش کرده بودم اما موفق نشدم. اما حالا آن را دوست دارم. بنابراین تمام تلاشتان را برای ایجاد عادت در زندگی خود بکنید.

۱۰. استفاده از “اما” ممنوع است

یک عادت برجسته تغییر عادت زمانی این تکنیک بزرگ را برای تغییر الگوهای فکری بد به من گفت. وقتی شروع به فکر کردن درباره افکار منفی می‌کنید، از کلمه “اما” برای قطع کردن آن استفاده کنید.”

۱۱. حذف وسوسه ها

(وسوسه)را از محیط خود حذف کنید تا در سی روز اولی که دست به انجام کار میزنید مانع کارتان نشود. غذاهای کم‌ارزش را از منزل خود خارج کنید، ارتباط با افراد ناسالم را کنار بگذارید، سیگار را کنار بگذارید، بنابراین نیازی نیست بعدا با عزم راسخ با همه ی اینها به یک جا مبارزه کنید.

۱۲ – ارتباط با مدل‌های خیالی

زمان بیشتری را با افرادی که میخواهید در مقابل آنها رفتاری را اعمال کنید متصور شوید. برای مثال این رفتار را با آن فرد خیالی در آینه انجام دهید. مطالعات اخیر نشان دادند که داشتن یک دوست چاق باعث می شود که شما به احتمال زیادی چاق می‌شوید. شما در مرور زمان به همان چیزی تبدیل می‌شوید که زمانتان را صرف آن کرده اید.

۱۳. درس گرفتن از تجربیات اشتباه

با دیدن کسانی که در اطرافتان بر عادات اشتباه خود پاربرجا مانده اند و یا سرچ در مورد آنها و زندگی شان و عواقبی که کارشان دارد از نتیجه ی کارشان عبرت بگیرید و آن را سر لوحه ی خود قرار دهید تا بتوانید به عزم و تصممیمی قوی دست پیدا کنید و برای شروع گامی محکم بردارید.

۱۴. تصور کردن

یک لحظه خودتان را در حال اجرای عادت بد تصور کنید. سپس خود را تجسم کنید که عادت بد را کنار گذاشته اید و یک جایگزین را انجام داده ید. در نهایت، آن توالی را با یک تصویر از خودتان در حالت بسیار مثبت به پایان برسانید. خودتان را ببینید که سیگار را بر می دارید، اما آن را دور می اندازید و انگشتان خود را گاز می گیرید، در نهایت خود را در حال دویدن و نفس کشیدن تصور کنید. این کار را چند بار انجام دهید تا زمانی که به طور خودکار از الگو پیش از اجرای عادت قدیمی استفاده کنید.

۱۵. نوشتن

یک تکه کاغذ بردارید و تصمیماتتان را بر روی آن بنویسید و جلوی آن دلایل خود را برای انجام این تصمیمات نیز بنویسید. نوشتن ایده‌های شما را واضح‌تر می‌کند و  شما را بر روی رسیدن به نتیجه ی نهایی متمرکز می کند.

۱۶. آگاهی از مزیت‌های تغییر

خود را از مزایای ایجاد یک تغییر آگاه کنید. کتاب‌هایی را تهیه کنید که فواید ورزش منظم را نشان می‌دهند. به هر گونه تغییرات در سطوح انرژی بعد از گرفتن یک رژیم غذایی جدید توجه کنید. تصور کنید که بعد از بهبود عادت‌های مطالعه خود، نمرات بهتری بگیرید.

۱۷.شناخت احساس درد

احساس درد را بشناسید همچنین باید از عواقب آن آگاه باشید. در مورد اطلاعات واقع‌ بینانه در مورد جنبه‌های منفی ایجاد تغییر اطلاعات کافی را جمع کنید و با وجود آنها و اطلاع کامل از آنها و البته سازگاری خود با آنها شروع به اعمال تصمیمتان کنید.

۱۸. شروع سریع

عادت جدید را سریعا برای عملی کردن شروع کنید- نگران همه چیزهایی که باید به عنوان عادت‌ها در پیش داشته باشید، نباشید. در عوض، عادت‌های خود را به سمت اهداف خود و چیزهایی که به شما انگیزه می‌دهند،پیش ببرید.

۱۹.مثبت نگر باشید

هر تصمیمی که برای ایجاد عادات جدید در زندگی تان می گیرید سعی کنید هرگز در موردشان منفی بافی نکنید حتی اگر راه سختی در پیش داشته باشید و احتمال شکستتان در این راه بالا باشد. منفی بافی تنها نتیجه ای که دارد ضرر رساندن و ایجاد مانع در راهتان و از همه مهمتر گرفتن انرژی و عزمتان است.

۲۰.حذف اضافات در راه رسیدن به هدف

قبل از ایجاد عادات جدید همه ی جوانب راهتان را در نظر بگیرید و در صورت پیش بینی هر گونه مانع در راهتان قبل از انجام هر کاری آن را کنار بگذارید زیرا در هنگام مواجهه ی آنی با آن مانع هرگز قادر به حذف آن آنطور که اول راه می توانستید نخواهید شد. برای مثال اگر فکر می کنید که برای ترک سیگار و ایجاد زندگی فعال و ورزش کردن، دوستی وجود دارد که شما را تشویق به انجام عادات قبلی می کند و یا شما را مورد تمسخر قرار می دهد سریعا ارتباطتان را با او کمرنگ کنید.

۴.۵/۵ - (۴ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx