قوانین زندگی خود را مشخص کنید
دوستان عزیز سایت پرورش افکار اگر می خواهید زمام امور زندگی خود را به دست بگیرید، اگر می خواهید در کسب و کار خود موفق باشید، اگر دوست دارید فرزندانتان از شما حرف شنوی داشته باشند و اگر می خواهید به همسرتان نزدیک باشید، باید از قوانین آن ها اطلاع پیدا کنید و قوانین خودتان را نیز با آن ها در میان بگذارید تا بتوانید به احساس موفقیت در زندگی برسید.
به خاطر داشته باشید که اگر دیگران را از قوانین خود مطلع نکنید، نباید انتظار داشته باشید که بر اساس قوانین شما رفتار کنند. اگر نخواهید که بر اساس برخی از قوانین آن ها رفتار کنید، نباید انتظار داشته باشید آن ها هم طبق قوانین شما رفتار کنند.
بنابراین برای رسیدن به موفقیت در زندگی توجه به این نکته بسیار مهم است که باید دیگران را در هر زمینه ای از زندگی از جمله عشق، دوستی یا شغل، از قوانین خود مطلع کنید. گاهی اوقات پیش می آید که دیگران را از قوانین خود مطلع می کنید ولی باز هم سوءتفاهم به وجود می آید. گاهی اوقات از یاد می برید که یکی از قوانین خود را بیان کنید و یا ممکن است خودتان هم از برخی قوانین تان آگاه نباشید. به همین دلیل بیان قوانین امری بسیار مهم است. هیچ گاه در مورد قوانین فردی خود به حدس زدن اکتفا نکنید. قوانین طرف مقابل خود را بشنوید و قوانین خودتان را هم بیان کنید.
قوانینی که نمی توان آن را زیر پا گذاشت
قوانین ما انسان ها مانند ارزش ها دارای سلسله مراتب هستند. قوانینی وجود دارند که با نقض آن ها دچار رنج و عذاب می شویم و به ندرت حاضر هستیم که آن ها را زیرپا بگذاریم. این قوانین «قوانین آستانه ای» نامیده می شوند. مثلا اگر از شما پرسیده شود چه کاری را حاضر نیستید به هر قیمتی که شده انجام دهید؟ پاسخ شما بر اساس قوانین آستانه ای خواهد بود. در این صورت شما از قوانینی صحبت می کنید که به هیچ وجه حاضر نیستید آن را نقض کنید. به این خاطر که این کار را بسیار رنج آور می دانید.
بنابراین ما قوانینی داریم که به هیچ عنوان حاضر نیستیم آن ها را زیر پا بگذاریم و اگر این کار را انجام دهیم بسیار ناراحت می شویم، اما اگر دلایل کافی در اختیار داشته باشیم، این کار را انجام خواهیم داد. این قوانین را هم «قوانین معیارهای فردی» می نامند. غالبا تفاوت میان این دو قانون با دو واژه «باید» و «بهتر است» مشخص می شود. یعنی کارهایی هستند که باید آن ها را انجام دهیم، کارهایی هستند که نباید انجام دهیم، کارهایی هستند که هرگز نباید انجام دهیم و کارهایی هم هستند که باید همیشه انجام دهیم. هر دوی این قوانین ساختار زندگی ما را مشخص می کنند.
قانون «هرگز نباید» را در چه زمینه هایی از روابط خود به کار می گیرید؟
در این جا ممکن است افراد زیادی این گونه پاسخ دهند که «همسر من نباید رابطه ای نامشروعی داشته باشد». همچنین ممکن است عده ای دیگری به این سوال این گونه پاسخ دهند که «بهتر است همسر من رابطه نامشروعی نداشته باشد». به احتمال زیاد تفاوت میان قانون این دو گروه مشکلاتی را به وجود می آورد.
در حقیقت علت این که افراد از قوانین یکدیگر آگاه هستند ولی باز هم در روابط خود دچار مشکل می شوند این است که «نبایدها» یا «بهتر نیست ها» را در قوانین خود مشخص نکرده اند. نه تنها لازم است که از قوانین طرف مقابل آگاه باشید، بلکه ضروری است برای رسیدن به موفقیت در زندگی، قوانین آستانه ای و معیارهای فردی خود را نیز به درستی مشخص کنید.
برای این که در زندگی به نتایج معینی دست پیدا کنیم، به قوانین آستانه ای زیادی نیاز داریم تا مطمئن بشویم که پیش می رویم و دست به عمل می زنیم. اگر تا به حال انجام کاری را به تاخیر انداخته اید، شاید علت آن این است که از قوانین معیارهای فردی استفاده کرده اید و مثلا گفته اید: بهتر است فلان کار را شروع کنم. یا بهتر است که ورزش را شروع کنم. اما اگر به جای این کار تصمیم می گرفتید که باید این کار را شروع کنم یا این که باید ورزش کردن را شروع کنم، و پس از آن سیستم عصبی تان را شرطی می کردید، مطمئنا آن را انجام می دادید.
به خاطر داشته باشید که همه ی ما به قوانین خاصی نیاز داریم. بعضی ها قاعده و قانون واضح و روشنی ندارند که متوجه شوند، چه زمانی موفق شده اند. قوانین با ایجاد محیطی مناسب موجب رشد ارزش های ما می شوند. این قوانین ما را وادار می کنند تا به سمت جلو حرکت کنیم؛ و سبب می شود تا در زندگی رشد کنیم و پرورش یابیم. هدف ما باید این باشد که بین قوانین آستانه ای و معیارهای فردی مان تعادل به وجود آوریم و از هردوی آن ها در شرایط مناسب استفاده کنیم.
تنظیم مجدد قوانین زندگی
اکنون به شما می گوییم چگونه با جواب دادن به سوالات زیر قوانین خود را تحت اختیار درآورید. بنابراین تا جایی که می توانید به سوالات زیر پاسخ های شفاف و کامل بدهید:
1 – در چه حالتی خود را موفق احساس می کنید؟
2 – در چه شرایطی احساس می کنید که مورد علاقه همسر، فرزندان، پدر و مادر و تمام اشخاصی که برای تان مهم هستند، می باشید؟
3 – در چه موقعیتی احساس اعتماد به نفس می کنید؟
4 – در چه صورتی احساس می کنید در هر زمینه ای از زندگی تان پیشکسوت هستید؟
اینک به قوانین خود نگاهی بیندازید و از خودتان بپرسید آیا این قوانین زندگی من درست هستند؟ آیا قوانین من به گونه ای هستند که به آسانی احساسی ناخوشایند و به دشواری احساسی خوشایند در من به وجود می آید؟ آیا برای این که احساس کنید مورد علاقه دیگران هستید، باید هزار و یک اتفاق مختلف بیفتد؟ آیا برای این که احساس کنید دیگران شما را نمی پذیرند، با یکی دو اتفاق ساده به این نتیجه می رسید؟
اگر این گونه است، معیارهای خود را تغییر دهید و قوانین نیروبخشی را وضع کنید. برای این که احساس خوشبختی و موفقیت در زندگی داشته باشید، باید چه قوانینی داشته باشید؟ در این جا قانون حیاتی و مهمی را آورده ایم؛ «قانون های زندگی خود را به گونه ای وضع کنید که همه امور تحت اختیارتان باشند و به گونه ای قانون های خود را وضع کنید که دنیای خارج نتواند تعیین کننده احساسات خوب یا بد شما باشد. قوانین خود را به گونه ای وضع کنید که احساسات خوشایند به راحتی در شما به وجود آیند و ایجاد احساسات ناخوشایند دشوار باشند».
برای رسیدن به موفقیت در زندگی و برخورداری از احساس عشق و علاقه، راه های بی شماری را پیش پای خود قرار دهید. کاری کنید تا به راحتی بتوانید لذت را تجربه کنید. مطمئن شوید از معیارهایی استفاده می کنید که تحت اختیار شما هستند و برای شاد بودن نیازی به هیچ کس و هیچ چیزی ندارید. به یاد داشته باشید که هرگاه بر اساس قوانین نیروبخش خود عمل کنید، احساس عشق و علاقه خواهید داشت و برای شاد بودن نیازی ندارید تا در شرایطی غیرعادی قرار بگیرید که امکان دستیابی به آن دشوار است!
بنابراین به شما توصیه می کنیم که قوانین زندگی خود را به گونه ای سرگرم کننده وضع کنید! موانع را از سر راه خود بردارید و سدها را بشکنید. خودتان تصمیم بگیرید که به شکل دلخواه، احساس لذت را در خود به وجود آورید.