راهکارهای طلایی افزایش عملکرد – قسمت دوم

نظرات 2
10 دقیقه زمان مطالعه

راهکارهای طلایی افزایش عملکرد

همان طور که در مقاله قبل صحبت کردیم، افزایش میزان عملکرد ما ربط مستقیمی به میزان مدیریت انرژی در بدن دارد. انرژی فیزیکی مهم ترین جنبه انرژی است که ما برای انجام هر کاری و افزایش عملکرد خود به آن احتیاج داریم. انرژی فیزیکی مانند یک سوخت خام است یک سوخت کاملا معمولی که صرفا می تواند استعدادهای ما را روشن کند، ولی کافی نیست و برای رسیدن به حداکثر میزان عملکرد باید بتوانیم انرژی احساسی خود را شارژ کنیم تا بتوانیم احساسات خوشایند و مثبتی داشته باشیم. در این مقاله قصد داریم در مورد انرژی احساسی و روش شارژ کردن این انرژی صحبت کنیم.

انرژی احساسی

انرژی احساسی چیست

زمانی که می خواهیم کار مهم و باارزشی انجام دهیم، باید احساسات خوب و خوشایندی نسبت به آن موضوع داشته باشیم. احساسات خوشایند شامل حس لذت، احساس ماجراجویی و احساساتی مشابه آن است، و دقیقا برخلاف این موضوع احساساتی مانند ترس، عصبانیت، شکست بلافاصله عملکرد ما را کاهش می دهند.

دلیل علمی آن این است که این احساسات منفی سبب می شوند که هورمونی به نام کورتیزول در بدن ما ترشح شود، که این هورمون بلافاصله استرس و اضطراب ما را افزایش می دهد و احساس خستگی و عدم تمرکز به ما می دهد که در این صورت انجام کارهای سخت و مهم را برای ما غیرممکن می کند.

بنابراین برای داشتن عملکرد فوق العاده باید این مهارت را یاد بگیریم که احساسات خود را مدیریت نماییم. و همین طور که در درس اول صحبت کردیم تمام این چهار جنبه انرژی نیاز دارند که مرتبا آن ها را مصرف کنیم و دوباره بازیابی نماییم. اگر انرژی احساسی خود را نیز به طور مداوم مصرف نماییم بدون این که زمانی برای بازیابی احساسات خودمان بگزاریم عملکرد ما به مرور زمان کاهش پیداکرده و ما هیچ گاه نمی توانیم کارهای فوق العاده انجام دهیم.

نکته بسیار جالبی که دانشمندان در تحقیقات مختلف به آن رسیده اند، این است که هرگاه انرژی فیزیکی ما پایین تر از حد لازم باشد، باعث ایجاد احساس فوریت در ما می شود و بدن با این روش اختیار می دهد که یک نیاز مهمی وجود دارد که هنوز برآورده نشده و به پیگیری نیاز دارد.

زمانی که انرژی فیزیکی ما کاهش پیدا می کند ما به صورت غیرارادی احساس فوریت بی موردی داریم. مثلا اگر در محل کار خود هستیم، در حال انجام کار فکری هستیم، یا یک ساز موسیقی یاد می گیریم، هر کاری که انجام می دهیم نمی توانیم در کمال آرامش بر روی آن کار تمرکز داشته باشیم و این احساس فوریت سبب می شود که از این شاخه به آن شاخه بپریم. عملکرد قابل توجهی نداشته باشیم.

بنابراین برای شارژ احساسات خودمان، باید انرژی فیزیکی کافی داشته باشیم. مثالی که زدیم این است که اگر انرژی فیزیکی ما کاهش پیدا کند این احساس فوریت بی مورد یا اضطراب باعث می شود که نتوانیم در آرامش ۹۰ دقیقه در جایی بنشینیم و روی یک کار مهم متمرکز شویم.

احساسات منفی و احساسات مثبت

احساسات منفی و احساسات مثبت

احساسات منفی مخصوصا در محل کار می تواند خیلی مضر و خطرناک باشد. چون همان طور که می دانید بلافاصله به دیگران سرایت می کند و کاملا مسری هست. اگر مدیر هستید کافی است یک روز با احساسات منفی و عصبانیت سرکار حاضر شوید، خواهید دید که این احساس در کمتر از چند دقیقه به کارمندان خود منتقل شده و کارایی آن ها تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.

برای مدیران مهم ترین و باارزش ترین کاری که می توانند انجام دهند تا کارایی کارمندان افزایش پیدا کند، این است که احساسات خوب و مثبت در کارمندان ایجاد نمایند و همین یک کار می تواند سبب شود کارایی و عملکرد یک مجموعه یا سازمان به صورت قابل توجهی افزایش یابد.

دانشمندان بر ۶۷۸ خانم مسن تحقیقاتی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند افرادی که در سال های گذشته بسیار مثبت و خوش بین بوده اند، احتمال وقوع بیماری آلزایمر در آن ها نصف خواهد شد. و برعکس تحقیقات پزشکی نشان داده که افسردگی شدید و طولانی مدت احتمال بروز بیماری آلزایمر را در افراد تا دو برابر افزایش خواهد داد.

پس نتیجه گیری کردند که ما انسان ها در زندگی نمی توانیم جلوی احساسات منفی را بگیریم ولی می توانیم یاد بگیریم که بلافاصله این احساسات منفی را در خودمان متوقف کرده و به صورت ارادی فعالیت هایی انجام دهیم تا از شرایط نامناسب احساسی خارج شویم.

برای افزایش میزان عملکرد خودمان یکی از هدف های ما در طول روز باید این باشد که اگر در شرایط احساسی منفی و بدی قرار گرفتیم، باید بلافاصله خودمان را به شرایط احساسی مناسب تر برگردانیم. تاثیر احساسات منفی بر عملکرد ورزشکاران کاملا واضح است. حتی در بازی های تیم ملی ایران هم دیده ایم که وقتی افراد تیم ظاهرا با هم مشکلی داشته و وارد میدان بازی شده اند احتمال شکست تیم خیلی بالا رفته است.

عامل خلاقیت کارمند

مهم ترین عامل خلاقیت و ابتکار در کارمندان یک شرکت چیست؟

سازمان گالوپ (یکی از سازمانی های معروف در آمریکا) پس از تحقیقات فراوان در این زمینه، مهم ترین عامل خلاقیت کارمندان را ارتباط با رئیس یا افراد ارشد شرکت اعلام کرده است. نتیجه ی تحقیقات به این گونه بود که کارمندانی که با رئیس یا افراد ارشد خود رابطه دوستانه ای دارند و هرروز از جانب آن ها مورد تشویق قرار می گیرند بالاترین میزان خلاقیت و ابتکار را از خود نشان می دهند.

در حقیقت همین ارتباط خوب با رئیس باعث ایجاد احساسات خوب و مثبت در کارمندان می شود، و زمانی که کارمندان احساسات خوبی داشته باشند می توانند کارهای خلاقانه تر و ابتکاری تری انجام دهند.

در این تحقیق و پژوهش، حتی بررسی های خاصی انجام دادند و مدیرانی که هرروز کارمندان خود را تشویق می کردند را به مدت چند روز به مسافرت فرستادند و دیدند زمانی که مدیر نیست و کارمندان را مورد تشویق قرار نمی دهد کارایی آن ها کاهش پیدا کرد.

مهم ترین احساسات کارمندان به دو دسته تقسیم می شوند که اگر آن ها را به خوبی موردتوجه قرار دهیم می توانیم خلاقیت و کارایی آنان را افزایش دهیم:

  1. احساس امنیت
  2. احساس موردتوجه واقع شدن

روش شارژ احساسات

روش شارژ احساسات

چگونه خود را در شرایط احساسی مناسبی قرار دهیم تا بتوانیم کارهای مهمی انجام دهیم؟ و انرژی احساسی خود را شارژ کنیم؟

پاسخ بسیار ساده است. برای این کار باید هرروز کارهایی را انجام دهیم که از آن ها لذت می بریم. جالب است بدانید وقتی از افراد زیادی پرسیده شد که هرچند وقت یک بار برای کارهای شخصی که از آن ها لذت می برید زمان می گذارید؟ اکثر آنها گفتند «به ندریت»! و وقتی همین سوال از افراد فوق موفق که عملکرد بسیار بالایی دارند پرسیده شد پاسخ آن ها «هرروز» بود.

درنتیجه برای شارژ احساسی خودمان باید در هفته حداقل چندین ساعت را به فعالیت های مورد علاقه خود اختصاص دهیم تا در ما احساس لذت، شادی و آرامش ایجاد کند. میزان عملکرد ما ربط مستقیمی به کیفیت احساسات ما دارد.

ما باید برای خود سرگرمی های خاصی داشته باشیم، و دائما برای سرگرمی ها و علایق شخصی خود زمان بگذاریم. مثلا ورزش کردن، نقاشی، نواختن ساز، شهربازی رفتن، بازدید از موزه، حضور در کنسرت های مختلف، کاشتن گل و گیاه، حضور در دامن طبیعت، شنا کردن و … که باعث شود در ما احساس شادی و آرامش به وجود آید. جالب است که بدانید عواملی که خداوند در طبیعت قرار داده، مهم ترین و قوی ترین عواملی هستند که انرژی احساسی ما را شارژ می کنند. مانند رفتن به دریا، جنگل، شنا کردن و …

توجه داشته باشید که اگر سرگرمی های موردعلاقه و شارژ احساسی خود را از زندگی حذف کنید، معمولا غیرممکن است که بتوانید در درازمدت عملکرد بالایی داشته باشید. بدترین گزینه ها برای شارژ احساسی استفاده از تلویزیون، کامپیوتر و اینترنت است! زیرا باعث افزایش میزان اضطراب در افراد می شود.

بنابراین زمان خاصی را برای خودتان اختصاص دهید. کارهای متفرقه را حذف کنید و صرفا به کارهای موردعلاقه و لذت بخش خود بپردازید؛ و مطمئن باشید که نتیجه مستقیم آن را در عملکرد شخصی خودتان خواهید دید.

ادامه دارد …

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

2 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
2
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx