پنج اصل هوش مالی کدامند
اگر توجه کرده باشیم متوجه می شویم که قشر عظیم مردم جامعه برای افراد ثروتمند کار می کنند و با این روش مشکلات خود را حل می کنند. مثلا یک حسابدار استخدام شرکتی می شود تا پول های افراد ثروتمند را حساب و کتاب کند. یک فروشنده با هزار زحمت تلاش می کند تا محصولی را بفروشد و حساب بانکی ثروتمندان را پرتر کند. فردی که مدیرعامل یک کارخانه است، تمام توان و قوای ذهنی خود را به کار می گیرد تا روند شغلی یک شرکت را همان طور که رئیس شرکت می خواهد، پیش ببرد و به او سود برساند.
یک منشی با کار درست و توضیحات کاملی که می دهد سعی دارد توجه و رضایت مشتریان را جلب کند تا علاوه بر افزایش حقوق خود بتواند چندین برابر به شرکت سود برساند. فردی که شغل وکالت دارد در ازای مبلغی ناچیز از میلیون ها و میلیاردها تومان سرمایه فرد ثروتمندان دفاع می کند.
هوش مالی افراد باهوش
منظور از تمام این مثال ها این است که افراد زیرک و باهوش سعی می کنند تا به افراد ثروتمند خدمت رسانی کنند تا به موفقیت فردی در زندگی خود دست یابند و همین برای آن ها کفایت می کند. اما در این بین چه کسی مشکلات خود آن ها را حل می کند؟! همه ی کارمندان و کارگران زمانی که با جسم و روحی خسته به منزل بر می گردند، تازه یاد مشکلات خودشان می افتند که پول یکی از آن موارد می باشد. به طور کلی اگر فردی نتواند هوش مالی خود را به کار گیرد تا مشکلات مالی خود را برطرف نماید، قطعا از حل کردن سایر مشکلات خود هم عاجز می باشد و قادر نیستند به موفقیت در زندگی برسند.
افراد فقیر و متوسط جامعه به خوبی یاد گرفته اند که تمام وقت و انرژی خود را وقف حل کردن مشکلات ثروتمندان کنند. آن ها به جای این که مشکلات مالی خود را به دید فرصتی ببینند تا تحت آموزش قرار بگیرند و هوش مالی خود را ارتقا دهند، از آن ها فرار می کنند یا به طور کل آن ها را نادیده می گیرند. افراد فقیر خود را به نشستن روی کاناپه ی سفت و قدیمی، خوردن غذاهای ساده و یک زندگی بخور و نمیر عادت داده اند و از وضعیت فعلی خود راضی هستند و تا ابد در این وضعیت باقی خواهند ماند و به هیچ گونه رشد و موفقیت در زندگی نخواهند رسید.
دوستان عزیز سایت پرورش افکار در این جا قصد داریم به پنج اصل هوش مالی اشاره کنیم و به طور مفصل آن ها را شرح دهیم؛ و برای شما توضیح دهیم که چگونه می توان آن ها را در افراد مختلف و با شرایط گوناگون تقویت کرد. یادگیری و تمرین این بخش ها کار ساده و آسانی نیست، اما قادر هستند تمام روزهای زندگی آینده ی شما را تضمین کنند و به موفقیت در زندگی برسانند.
به جرات می توان گفت در حال حاضر افراد اندکی از این اصول آگاهی دارند، شاید 5 درصد کل افراد جامعه! اگر احساس می کنید جزو 95 درصد دیگر هستید باید سریعا فرصت را غنیمت شمرده و خودتان را هرچه سریع تر تحت آموزش های افزایش هوش مالی قرار بگیرید. با ما همراه باشید.
پنج اصل هوش مالی عبارتند از:
ضریب هوش مالی 1: به دست آوردن پول بیشتر
ضریب هوش مالی 2: حفظ سرمایه و پول
ضریب هوش مالی 3: بودجه بندی کردن سرمایه
ضریب هوش مالی 4: استفاده بهینه از پول و سرمایه
ضریب هوش مالی 5: بالا بردن میزان آگاهی
تفاوت ضریب هوش مالی در مقابل هوش مالی
همه ی افراد می دانند که کسی با ضریب هوش 130 بسیار باهوش تر از کسی است که دارای ضریب هوشی 95 است. به این دلیل که هر دو مقیاس عددی دارای واحد یکسانی هستند و مقایسه کردن صاحبان آن ها با هم درست است. به همین ترتیب می توان به آسانی می توان تشخیص داد که این دو فرد با ضریب هوشی های متفاوت پس از آموزش های لازم در زمینه ی هوش مالی تا چه اندازه می تواند موفق باشند و به رشد و موفقیت در زندگی دست پیدا کنند.
اندازه گیری هوش مالی
هوش مالی بخشی از عملکرد ذهنی ما انسان ها می باشد که ما را یاری می دهد تا بتوانیم مشکلات مالی خود را حل کنیم. ولی ضریب هوش مالی نشان دهنده ی اندازه هوش مالی افراد می باشد. و مقدار آن تعیین می کند که کیفیت ذهن ما در پاسخگویی به مشکلات چه اندازه است.
ضریب هوشی 1: به دست آوردن پول بیشتر
هرکسی به اندازه ی خودش از هوش مالی بهره مند است. هرچه مقدار هوش مالی بیشتر باشد، مقدار پولی که به دست می آورد بیشتر است. به عبارت دیگر، کسی که در ماه 20 میلیون تومان درآمد دارد، در مقایسه با کسی که درآمد ماهیانه اش 2 میلیون تومان است، از هوش مالی بیشتری برخوردار است. این گونه است که فرد با هوش مالی پایین و درآمد کمتر باید توجه بیشتری به پول و سرمایه ی خود داشته باشد و در حفظ آن تلاش کند.
البته حتما شنیده اید افرادی که ضریب هوشی بالایی دارند، به هیچ وجه انسان های موفقی نبوده اند و نیستند، چون به اندازه ی هوش خود نمی توانند پول به دست آورند و به موفقیت در زندگی برسند.
ضریب هوشی 2: حفظ پول و سرمایه
تمام مردم دنیا به این حقیقت ساده پی برداه اند که باید از پول و سرمایه ی خود محافظت کنند وگرنه به سرعت از بین می رود. توجه داشته باشید که یکی از راه های از دست رفتن پول و سرمایه ی شما مالیات است. مالیات ها تنها برنامه هایی هستند که پول شما را به صورت کاملا قانونی از شما می گیرند. اگر کسی در حفاظت از پول خود هوش بالایی خرج ندهد، مجبور می شود مالیات زیادی پرداخت کند.
ضریب هوشی 3: بودجه بندی سرمایه
برای بودجه بندی سرمایه به هوش مالی بالایی احتیاج داریم. برخی از افراد با درآمدهای خیلی کم به گونه ای سرمایه خود را بودجه بندی می کنند که فرد ثروتمندی به نظر می رسند، ولی در کنار آن ها کسانی هستند که با درآمدهای خیلی بالا حتی نمی توانند پول و سرمایه خود را شمارش کنند. آن ها افرادی هستند که در بودجه بندی بسیار ضعیف عمل می کنند.
ضریب هوشی 4: استفاده بهینه از پول و سرمایه
بسیاری از افراد پول و سرمایه خود را در بانک ها ذخیره می کنند. این کار تا چندین سال پیش ایده ای خوبی بود؛ اما امروزه بیشتر مردم ترجیح می دهند پول های خود را صرف خرد سهام و اوراق بهادار کنند و با این روش امیدوار هستند که با بالا رفتن نرخ سهام روی بتوانند سود دلخواه خود را به دست آورند و به موفقیت در زندگی برسند. هدف از این بخش هوش مالی سرمایه گذاری می باشد.
ضریب هوشی 5: بالا بردن میزان آگاهی
شما قبل از این که بخواهید روشی را پیدا کنید تا به آن سود و سرمایه بالا برسید، ابتدا باید با روش های بنیادی و پایه ای هوش مالی آشنایی پیدا کنید. به کمک این روش ها یاد می گیرید که لزومی ندارد پول و سرمایه خود را به دیگران بسپارید و در برابر آن سود کمی دریافت کنید. چون در این صورت روش های پولسازی را یاد نخواهید گرفت و تدریجا در زندگی شکست می خورید.
دوستان عزیز سایت پرورش افکار به یاد داشته باشید که ریاضی دان های بزرگ هم روزی از 2×2 شروع کردند و الان قادر هستند معادلات چند مجهولی را در کمتر از چند دقیقه حل کنند. یکی از مهم ترین نکات در زمینه ی هوش مالی این است که اگر شما بتوانید مشکلات مالی خود را حل کنید، پس از مدتی قوی تر از قبل خواهید شد و مغزتان به طور خودکار می تواند به هر سوالی پاسخ دهد.