اجتناب افراد باهوش از چند وظیفه‌ گی

4 کامنت
7 دقیقه زمان خواندن

اجتناب افراد باهوش از چند وظیفه‌ گی

چرا افراد باهوش از چند وظیفه‌ گی اجتناب می‌ کنند

مالتی تسکینگ (Multitasking) یا چند وظیفه‌ گی به شرایطی گفته میشود که فرد به طور همزمان در حال انجام چند وظیفه است. با وجود باور عده‌ ای که تصور می‌ کنند چند وظیفه‌ گی موجب بالا بردن بهره‌ وری و تقویت عملکرد افراد میشود، اما تحقیقات اخیر داستان دیگری را نقل میکنند.

چند وظیفه‌ گی واقعاً وسوسه‌ کننده می باشد ولی اصلاً برای ما خوب نیست. شاید شنیده باشیم که چند وظیفه‌ گی یا انجام همزمان چند کار برای ما خوب نیست، اما مطالعات جدید نشان میدهند که چند وظیفه‌ گی عملکرد ما را مختل خواهد کرد و حتی ممکن است به مغزمان آسیب برساند. انجام همزمان چند کار در لحظه فقط به عملکرد ما آسیب نمیزند، بلکه این احتمال وجود دارد که بخشی از مغزمان که برای موفقیت آینده کاری ما بسیار مهم و حیاتی است، به شکل جدی آسیب ببیند.
تحقیقات به عمل آمده از سوی دانشگاه استندفورد بیانگر آن است که چند وظیفه‌ گی در مقایسه با انجام یک کار در لحظه بهره‌ وری کمتری به دنبال دارد. محققان دریافتند افرادی که به طور مرتب با جریان‌ های متعدد اطلاعات الکترونیکی بمباران می‌ شوند، نمی‌ توانند به خوبی کسانی که در لحظه فقط یک کار انجام می‌ دهند، توجه داشته باشند، اطلاعات را به یاد بیاورند یا از یک شغل به سراغ شغل دیگر بروند.

یک مهارت خاص؟

ما اگر برخی ها چند وظیفه‌ گی را هدیه‌ خاص خدادادی بدانند چه؟ محققان استندفورد گروه‌ هایی از افراد را مبتنی بر تمایل آنان به چند وظیفه بودن و باور آنها که این کار به عملکردشان کمک میکند، مقایسه کردند. آنها مشاهده کردند افرادی که همزمان کارهای زیادی انجام می دهند و احساس می کنند که این کار عملکرد آنان را تقویت میکند، در واقع در مقایسه با کسانی که در لحظه فقط یک کار را انجام می دهند، خوب عمل نمی کنند و عملکرد ضعیفی دارند. به این دلیل که این افراد در سازماندهی افکار و فیلتر کردن اطلاعات نامربوط  دچار مشکل خواهند شد و در سوییچ کردن از یک کار به کار دیگر کندتر هستند.

چند وظیفه‌ گی کارایی و عملکرد ما را کاهش میدهد، چون مغز ما می تواند در یک لحظه فقط روی یک چیز تمرکز کند. وقتی سعی می کنیم دو کار را همزمان انجام دهیم، مغز ما فاقد این ظرفیت است که هر دو کار را به طور موفق انجام دهد.

چند وظیفه گی IQ را پایین می‌ آورد

تحقیقات محققان نشان می‌ دهد که چند وظیفه‌ گی علاوه بر این که عملکرد ما را کند میکند، IQ ما را هم پایین می آورد. مطالعات صورت گرفته در دانشگاه لندن نشان داد که امتیاز IQ شرکت‌ کنندگانی که در ضمن کارهای شناختی  کارهای دیگری انجام می‌ دهند به اندازه زمانی که شب‌ ها تا صبح بیدار می‌ مانند، کاهش می یابد. افت 15 امتیازی مردانی که همزمان چندین کار انجام می‌ دهند، نمره آنان را به میانگین IQ یک بچه 8 ساله می‌ رساند. بنابراین دفعه دیگری که ضمن جلسه با همکاران خود مشغول نوشتن ایمیل به رئیس‌ مان هستیم، به خاطر داشته باشیم که ظرفیت شناختی ما تا جایی کم میشود که انگار به یک کودک 8 ساله اجازه داده‌ ایم تا این ایمیل را برای ما بنویسد.

اجتناب افراد باهوش از چند وظیفه‌ گی

آیا ذهن از چند وظیفه‌ گی آسیب می‌ بیند؟

مدت‌ ها باور افراد این بود که اختلات شناختی ناشی از چند وظیفه‌ گی موقتی است، اما تحقیقات جدید چیز دیگری را نشان می دهند. محققان مقدار وقتیکه افراد صرف کار کردن با چندین دستگاه می‌ کنند را با اسکن MRI  مغز آنان مقایسه کردند. آنان دریافتند که افرادی که چندین کار را با هم انجام می‌ دهند، تراکم مغزی کمتری در قشر کمربندی قدامی یعنی منطقه‌ ای که مسئول همدردی و نیز کنترل احساسی و شناختی است، دارند. با وجود این که لازم است محقیقین تحقیقات بیشتری در زمینه آسیب‌ فیزیکی چندوظیفه گی به مغز انجام دهند (و اینکه آیا این آسیب مغزی موجود است که افراد را مستعد انجام همزمان چند کار با هم میکند) ولی آنچه مسلم است این است که چند وظیفه گی تأثیرات منفی دارد.
عصب‌ شناس کپ کی لوح، مولف اصلی این تحقیق در مورد این موضوع این گونه توضیح میدهد که ” به نظر من ایجاد آگاهی مهم است، روش تعامل ما با دستگا‌ه‌ ها ممکن است روش فکر کردن ما را تغییر دهد و این تغییرات می‌ توانند در سطح ساختار مغز اتفاق بی افتند.”

ارتباط چندوظیفه‌ گی با EQ

هیچ چیز به اندازه وررفتن با گوشی همراه یا تبلت در طول گفتگو، افراد را ساکت و خاموش نگاه نخواهد داشت. چند وظیفه‌ گی در ملاقات‌ ها یا نشست‌ ها و دیگر ارتباطات اجتماعی نشانه پایین بودن آگاهی فردی و اجتماعی افراد است؛ یعنی دو مهارت هوش هیجانی (EQ) که برای موفقیت در کار مهم هستند. تلنت اسمارت بیش از یک میلیون نفر را مورد آزمایش قرار داده و دریافته است که 90% مجریان رده بالا EQ بالایی دارند. اگر انجام همزمان چند کار همانگونه که محققان می‌ گویند به واقع به قشرکمربندی قدامی آسیب برساند، انجام این کار هوش هیجانی ما را پایین می‌ آورد، ضمن این که همکارانمان را هم با ما بیگانه میکند.

اگر ما مایل به انجام همزمان چند کار هستیم، این عادتی نیست که بخواهیم در آن زیاده‌ روی کنیم-  این کار به طور حتم موجب کاهش کیفیت کار ما میشود حتی اگر آسیب ذهنی به ما وارد نیاید، مشکلات ما در خصوص تمرکز، سازماندهی و توجه به جزییات تشدید می‌ گردد.

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

4 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
4
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx