چگونه بین همکاران خود محبوب شویم؟

یک نظر اضافه کنید
12 دقیقه زمان مطالعه

آیا همکاران تان نسبت به شما بی احساس و سرد هستند و رابطه گرم و خوبی با شما ندارند؟ آیا برای رسیدن به محبوبیت بین همکاران ناکام بوده اید؟

اگر همکاران تان در محل کار خیلی به شما علاقه ای ندارند و رابطه شما با آنها خیلی گزم و صمیمی نیست، اتفاقی غیرعادی نیست. ریتا فریدمن به عنوان یک مشاور شغلی در فلوریدا بر این باور است که: بعید است بتوانید یک گروه ده نفره از افرادی را پیدا کنید که عینا و مشابه هم کار می کنند و در محیطی که افراد به همدیگر وابسته هستند و برای تکمیل کارهای شان به هم نیاز دارند، وجود اختلاف و تنش بسیار عادی است.

افراد شاغل در طی ۴۰ ساعت کاری در طول هفته، زمان بیشتری با همکاران شان نسبت به دوستان و اعضای خانواده خود می گذرانند. طبیعی است که در طول این ارتباط کاری، مثل هر رابطه دیگری دچار اختلاف و مشکل شوند.

افراد در گروهی از همکاران خود، با شخصیت ها، افکار و مهارت های مختلفی کنار هم گرد آمده اند. اگرچه تمامی این تفاوت ها در کنار هم باعث قوی تر شدن سازمان آنها می شود، ولی باعث بروز اختلاف و رقابت هم هست.

هر محیط کاری پویایی خاص خودش را دارد. در برخی محیط های کاری بسیار رقابتی، وقتی یک نیروی جدید وارد آن محیط می شود و در گروه شروع به همکاری می کند، احساس می کند که مدام مورد آزمایش و قضاوت های سخت قرار می گیرد. بخصوص این اتفاق در محیط های می افتد که حضور نیروی کار جدید به معنی حذف نیروهای قدیمی و با تجربه است.

یادگرفتن مهارت های ارتباطی برای محبوبیت بین همکاران

اگر شما هم جزو این نیروهای جدید هستید یا رابطه چندان قوی با سایر همکاران تان در محل کار ندارید، باید سعی کنید مهارت های ارتباطی جدید را یاد بگیرید و مهارت های خودتان را هم قوی تر کنید.

اگر مهارت های ارتباطی قوی نداشته باشید، نحوه سازگازی روش کارتان با دیدگاه متفاوت همکاران تان را بلد نباشید، یا قادر به پیش بینی یا تشخیص اختلاف احتمالی قبل از وقوع نباشید، باید منتظر واکنش های منفی همکاران تان و نگاه های سنگین و غر زدن های آنها باشید.

البته قرار نیست شرایط همین طور باقی بماند و باید تلاش کنید تا مسیر ارتباطی درست با آنها را پیدا کنید و به حلقه ارتباطی آنها نفوذ کنید. بخصوص زمانی که در قالب کار گروهی با هم همکاری می کنید و هر کدام مسئول انجام بخشی از کار هستید و نیاز به تعامل و ارتباط قوی با آنها دارید تا هم کار به خوبی و به شکل کامل انجام شود و هم خود شما از رقابت با دیگر اعضا جا نمانید. بخصوص وقتی آنها با هم رابطه خوبی داشته باشند و شما از آنها جدا باشید، ارزش کارتان نادیده گرفته می شود.

فرصت ها را غنیمت بشمارید

حتی اگر چندان مهارت ارتباطی خوبی ندارید و نمی توانید با آنها در محیط بیرون کار ملاقات کنید و وقت بگذرانید، می توانید در همان محیط کار شانس تان را امتحان کنید. برای محبوبیت بین همکاران، باید از هر فرصتی برای پل زدن به جمع آنها استفاده کنید. مثلا در شرایط عادی و زمانی که همه چیز خوب پیش می رود و اختلافی هم وجود ندارد، با ادب و احترام و محبت با آنها برخورد کنید. از کار آنها تعریف کنید و با سعی کنید زمانی را برای گفتگو درباره مسائل غیر کاری صرف کنید.

برای تقویت ارتباط تان با آنها و جلب احترام و رضایتشان و بالاخره محبوبیت بین همکاران، باید سعی کنید همیشه یک سری مسائل اساسی را رعایت کنید. مواردی مثل قوانین محل کار، رعایت ادب و احترام، وقت شناسی، هماهنگی و همکاری با دیگران، آگاهی از آخرین تغییرات و … .علاوه بر این موارد، یک سری تکنیک های ارتباطی هم وجود دارند که با رعایت آنها می توانید به محبوبیت بین همکاران دست یابید.

محبوبیت بین همکاران به وسیله شناخت آنها

شما برای اینکه علاقمندی همکاران تان را جلب کنید، ابتدا باید بدانید که چه کارهایی را اصلا انجام ندهید. کارهایی که باعث تشدید اختلاف با آنها و ایجاد مشکل می شوند. پس باید با نظرات و سلیقه های آنها آشنا باشید. به عبارتی باید از همکاران تان شناخت داشته باشید.

برای اینکه همکاران تان را بهتر بشناسید و اطلاعاتی شخصی درباره افکار و دیدگاه های آنها پیدا کنید، با آنها برای صرب ناهار یا میان وعده به رستوران یا کافی شاپ بروید تا فرصت صحبت کردن درباره مسائل غیرکاری داشته باشید. وقتی آنها را به خوبی بشناسید، به آنها نزدیک تر می شوید و کمتر با آنها اختلاف پیدا می کنید و حتی راه نفوذ به قلب شان را بهتر پیدا می کنید.

گوش دادن

گاهی وقت ها فقط با شنونده بودن می توانید در برقراری ارتباطی عمیق با همکارتان بسیار موفق شوید. بیشتر افراد دوست دارند که شنیده شوند، بخصوص زمانی که دچار مشکلی شوند یا با شما اختلاف پیدا کنند. شما با گوش دادن به حرف های شان به آنها نشان می دهید که برایشان ارزش قائل هستید و برایشان فضای امنی ایجاد می کنید تا به شما اعتماد کنند‌. به دست آوردن اعتماد آنها گامی برای محبوبیت است. علاوه بر کسب اعتماد آنها، اطلاعات زیادی هم درباره شخصیت شان و دیدگاه های آنها به دست می آورید.

رفتار دوستانه

شاید بگویید این تکنیک چیز واضحی هست و نیازی به فکر کردن ندارد ولی همه ما خیلی از اوقات یادمان می رود که کوچکترین چیز در رفتار دوستانه را رعایت کنیم، یعنی لبخند زدن. صورت جدی و اخموی شما در حین صحبت کردن با همکارتان ممکن است پیامی اشتباه به او منتقل کند. برای داشتن یک رابطه دوستانه و صمیمی با همکاران تان سعیی کنید آنها را با اسم کوچک صدا بزنید و در حین حرف زدن حداقل یکبار اسم کوچک او را به زبان بیاورید.

هر روز به هنگام ورود به محل کارتان با همکاران تان احوالپرسی کنید و هنگام ترک آنجا هم از همگی خداحافظی کنید. در حین گفتگو و مکالمه چشم در چشم حواستان به حرکات صورت، دست و تن صدای تان باشد تا به اشتباه پیام ناخوشایندی به آنها انتقال ندهید.

وقتی با آنها رفتاری دوستانه داشته باشید، با شما احساس راحتی خواهند کرد و اگر اختلافی با شما داشته یا انتقادی داشته باشند، به طور مستقیم با خودتان حرف می زنند.

حل اختلافات

اگر با یک یا چند همکار نفر از همکارهای تان اختلاف نظر یا مشکلی دارید، ارتباط تان را با آنها کاملا قطع نکنید. از آنها دوری نکنید و سعی کنید همچنان مثل گذشته در  کار گروهی با آنها همکاری کنید. وقتی با دیدن او روی تان را برمی گردانید یا از سر راه او راهتان را کج می کنید، باعث دامن زدن به اختلافات تان می شوید. اگر مشکلتان آنقدر پیچیده است که نمی تواند حلش کنید، از همکاران دیگر کمک بگیرید.

 

غیبت نکنید

هیچ گاه در حضور همکاران تان درباره همکاری که بین شما حاضر نیست، بدگویی نکنید. این کار باعث بروز اختلاف و یا بی اعتمادی بین شما و همکاران تان می شود.

قدرشناسی

وقتی همکاران تان به شما در انجام کاری کمک می کنند و یا با شما همکاری مشترکی دارند، از آنها تشکر کنید حتی اگر وظیفه شان باشد. تشکر شما باعث دلگرمی آنها و افزایش محبوبیت بین همکاران می شود.

تنظیم شیوه کار با سبک دیگران

سعی کنید در کارتان انعطاف پذیر باشید. قبل از شروع هر همکاری، خصوصیات شخصیتی همکارتان را به خوبی بشناسید و مطابق با سبک و روش او رفتار کنید. حتی اگر شیوه کاری او به خوبی شما نباشد، سعی کنید سبک خودتان را کمی تغییر دهید تا به رفتار او نزدیک شوید. شخصی که با او اختلاف کمتری داریم، محبوبیت بیشتری دارد.

پیشنهاد کمک

هر وقت که زمان یا فرصت اضافی داشتید و همکارتان به شدت درگیر بود، به او پیشنهاد کمک بدهید. خیلی وقت ها به دلیل وجود رقابت های شدید کاری، افراد با اینکه نیاز به کمک دارند ولی درخواست کمک نمی کنند. تا شما از کسی نپرسید، متوجه نمی شوید که به کمک نیاز دارد یا نه. سعی کنید آهسته و بدون اینکه کسی متوجه شود، به اوپیشنهاد کمک بدهید.

پذیرش انتقادهای سازنده

وقتی با همکاران تان رابطه ای صمیمی داشته باشید، آنها به راحتی و به طور مستقیم نظرهای شان درباره کار شما می گویند. از انتقاد های سازنده آنها استقبال کنید چون هم باعث جلوگیری از بروز اختلافات شدید می شوند و هم به پیشرفت شما کمک می کنند. حتی اگر انتقاد آنها سازنده هم نبود، باز هم آن را بپذیرید چون از مشکلات زیادی جلوگیری می کند.

سوار بر جریان کار

سعی کنید خیلی از حلقه همکاران تان فاصله نداشته باشید. اگر آنها همگی با هم در برنامه های دورهمی هفتگی یا ماهانه شرکت می کنند، مثلا همگی با هم به تماشای فوتبال می روند، شما هم در جمع آنها حاضر شوید، حتی اگر از آن سرگرمی خوشتان نیاید یا حضور در آن جمع برایتان سرگرم کننده نباشد. چرا که دوری شما از آنها باعث می شود که آنها شما را جدای از خود ببینند و کم کم صمیمیت شان با شما کم رنگ تر می شود. البته عکس این هم ممکن است پیش بیاید که شما همکارانی سرد و نه چندان صمیمی داشته باشید که هیچ نوع ارتباط جمعی و گروهی در خارج از محل کار نداشته باشند.

در هر حالت سعی کنید متناسب با جو محیط کارتان رفتار کنید و خیلی متفاوت و جدا از آنها نباشید.

رعایت این نکته ها اگر شما را محبوب ترین فرد در بین همکاران تان نکند، حداقل گامی موثر برای افزایش میزان محبوبیت شما در بین همکاران تان است.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx