چگونه با همسر عصبی با آرامش برخورد کنیم؟

یک نظر اضافه کنید
12 دقیقه زمان مطالعه

مقدمه

برخی از افراد بنا به شرایط زندگی، کاری و … دچار عصبانیت های لحظه ای می شوند.‌ عده ای هم در اخلاق و رفتارشان بیشترین چیزی که موج می زند عصبیت می باشد. در برخی اوقات این افراد در نقش یک همسر عصبی زندگی میکنند. معمولا برای افراد نرمال، فشار های کاری، مسائل خانوادگی، مسائل مالی، احساسی و … باعث ایجاد احساس خستگی، درماندگی و عصبانیت خواهد شد. عصبانیت یا شکست عصبی که به عنوان یک تفکر روانی نیز شناخته می شود، نوعی از بحران های سلامت روان است که نباید به آرامی از آن گذشت. این بحران معمولا زمانی اتفاق می افتد که فرد دیگر قادر به تحمل فشار نیست.

در مدت زمان عصبانیت، شخص قادر به عملکرد عادی نخواهد بود و مقادیر زیادی از استرس و اضطراب را تحمل می کند. علت و شدت عصبانیت در افراد مختلف کاملا متفاوت است. ممکن است استرس یا فقدان مکانیسم های مقابله سالم برای مدیریت استرس باعث این مسئله شود. برخی دیگر از دلایل ایجاد اخلاق عصبی گونه می تواند، مرگ یکی از اعضای خانواده، جدایی یا طلاق، مشکلات مالی، استرس ناشی از کار، حمله های جسمی، تشخیص بیماری، آسیب های روحی، اختلالات اضطراب و … باشد. عصبیت ممکن است چند دقیقه، ساعت ها یا هفته ها ادامه داشته باشد و حتی درونی شود.‌ این مسئله هر چه بیشتر طول بکشد، تاثیرات عمیق تری بر سلامتی روحی و جسمی فرد خواهد گذاشت.

وظایف ما به عنوان همسر شخص عصبی چیست و چگونه باید با یک همسر عصبی برخورد کنیم تا آرام شود؟

قبل از هر چیزی باید علائم شکست عصبی و عصبیت های درونی یا لحظه ای را بدانیم. علائم بسیار زیادی برای فردی که دچار نقص عصبی درونی شده وجود دارد. برای فرد نرمال با عصبانیت های بر مبنای شرایط، علائم می تواند شامل: تنفس عمیق یا تند، قرمزی دست و صورت، لرزش دست، گشاد شدن چشم ها، بالا رفتن تن صدا و … باشد.‌

برای افرادی که عصبانیت آن ها درونی شده باید بیشتر دقت کنید، آیا همیشه خسته هستند؟ آیا اخیرا نوسانات رفتاری شدید داشته اند؟ بیش از حد کار می کنند؟ عادت های غذایی و ورزشی آن ها تغییر کرده است؟ مضطرب هستند؟ آیا افسرده به نظر می رسند؟ اتفاقات مهم را فراموش می کنند؟ و سوالاتی از این قبیل. اگر به سوالاتی از این قبیل پاسخ مثبت دادید احتمالا شما یا عزیزانتان بحرانی از سلامت روان را تجربه می کنید.‌ اما چگونه می توان به افرادی که مشکل عصبی بودن را با خود حمل می کنند کمک کرد؟ در ادامه مقاله به بررسی روش هایی در پاسخ به این سوال که چگونه باید با یک همسر عصبی سر کنیم خواهیم پرداخت.

اگر همسرمان دچار مشکل شکست عصبی و عصبانیت درونی است چگونه باید رفتار کنیم؟

هنگامی که فردی دچار شکست عصبی است، لازم است که اطمینان حاصل کند کمک در دسترس است، زیرا غلبه بر این مشکل روانی بسیار چالش برانگیز می باشد. پس به او اطمینان دهید که همیشه برای کمک هستید. از آن جا که یکی از علائم اصلی شکست عصبی و عصبانیت درونی شده، عدم توانایی در عملکرد های طبیعی است پس او ممکن است از شما به دفعات درخواست کمک کند.

همسر عصبی

اگر احساسات او افزایش یافت و نتوانستید کمک زیادی کنید، حتما از مشاور یا روانشناس کمک بگیرید. می توانید در شرایط سخت تر از اورژانس اجتماعی هم کمک بخواهید. محیطی امن و آرام برای او ایجاد کنید. مطمئن شوید که هم از نظر جسمی و هم از نظر عاطفی، فرد در یک مکان امن قرار دارد. دور او را زیاد شلوغ نکنید. بدون قضاوت به او گوش فرا دهید. اگر با فردی که دچار عصبیت درونی است روبرو شدید، یکی از تکنیکی ترین و اصولی ترین راه هایی که باعث می شود تا او به شما گوش فرا دهد، داشتن نگرش آرام و بدون قضاوت نسبت به او است.

همسر عصبی خود را برای درمان تشویق کنید.

از آنجا که علت و شدت شکست عصبی برای هر شخص متفاوت است، بهتر است که حتما با رواندرمانگری مشورت داشته باشد. این بحران سلامت به خودی خود رفع نخواهد شد. این معضل به اندازه کافی چالش برانگیز است، بنابراین مطمئن شوید که آن ها با یک حرفه ای صحبت می کنند.

به آنها کمک کنید تا سبک زندگیشان را تغییر دهند و اطمینان حاصل کنید که آن ها فرایند های مراقبتی شان را انجام خواهند داد. ورزش، یوگا، مراقبه و سایر درمان های جایگزین، می تواند کمک بسیار زیادی به آن ها کند.

چگونه با همسر عصبی با آرامش برخورد کنیم؟

در این بخش منظور از فرد عصبی، کسی است که دچار بیماری و اختلال روحی شکست عصبی نمی باشد. در مورد راهکار های رفتاری با این افراد در بخش قبل صحبت کردیم. ممکن است در این راه دچار اشتباهاتی هم بشوید اما هدف خود را در نظر بگیرید. با آرامش نفس بکشید. داشتن مکالمه ای منطقی با شریک زندگی گاهی دشوار خواهد بود. در شرایط عصبانیت با توجه به نوسان هورمون ها، قسمت منطقی و تحلیلی مغز آن ها به خوبی کار نمی کند و آن ها این را نمی دانند.

آن ها در وضعیت حساسی قرار دارند بنابراین باید بدانید که چگونه با او رفتار کنید. باید بدانید که او شرایط سختی را پشت سر می گذارد، بنابراین بگذارید بیشتر درباره احساساتشان به شما بگویند. وقتی با او برای آرامش بیشتر و کم شدن عصبانیتش صحبت می کنید، نوازش را فراموش نکنید. گاهی ممکن است شما را پس بزنند. دقت کنید که در این شرایط تمام اعضای بدن آن ها فعال تر خواهند شد. قدرت بدنی افزایش می یابد. حتی یک نوازش آرام، می تواند به چشم اندازی وحشتناک تبدیل شود.

در این مواقع نحوه صحبت کردن با فرد عصبی بسیار مهم است. حرف هایی هست که به هر قیمتی باید تلاش کنید تا از گفتنشان پرهیز نمایید.

مثلا جملاتی مانند:

” خودت رو جمع و جود کن.”، ” برو و کاری انجام بده. ” ، ” با تو بودن زمان خوبی نیست.” ، ” فلان شخص (همکار/ مادر/ دوست و … ) پیشنهاد کرد که باید …….. را امتحان کنی. ” ، ” من از اینکه نمی توانم به تو کمکی کنم ناراحت هستم. ” و جملاتی از این قبیل. سعی کنید به جای این ها از جملاتی استفاده کنید که آن ها به شنیدنش نیاز دارند.

جملاتی مثل:

” من برای تو اینجا هستم. مطمین باش در کنار من امنیت داری. من قضاوتی درباره تو نمی کنم.” ، ” من تمام خصوصیات مثبت و زیبای تو را می دانم ( سعی کنید چند خصوصیت مثبت او را صادقانه بیان نمایید. ) . ” ، ” دوستت دارم. مهم نیست که عصبانی هستی، صورت تو پر از اشک شده، ذهنت مشکل پیدا کرده یا روز سختی داشته ای، من با تمام این ها تو را دوست دارم. ” ، ” تو همیشه پیشرفت را طی می کنی. می توانی این مراحل سخت را هم پشت سر بگذاری. ” و جملاتی از این قبیل.

سعی کنید با سخنان خود به او یادآوری کنید که شرایط همیشه به این صورت نخواهد بود‌. اگر امروز روز خوبی نداشتید، نباید به خود فشار وارد کنید. طوری عمل کنید که او درباره شما نگران نشود. در لحظات عصبانیت شریک زندگی تان تصمیم نگیرید. برنامه های بزرگ نچینید. برای تعطیلات برنامه ریزی نکنید. در مقابل وقتی شرایط روحی او مساعد نیست و از عصبانیت پر شده از او انتظار نداشته باشید که در هر مکانی با شما باشد. در این شرایط اجازه دهید تا او انتخاب کند و از القای احساس گناه به او خودداری نمایید.

اگر اشتباهی کردید حتما عذرخواهی کنید

اگر گمان می کنید که با عذر خواهی شما او آرامش می یابد و می دانید که اشتباه از جانب شما بوده، حتما یک عذر خواهی واقعی ارائه دهید. زمانی که شریک زندگی تان عصبانی است، هیچ چیز آن طور که باید عمل نمی کند. حتی سیستم ایمنی بدن، تعادل هورمونی، دستگاه گوارش و … . اگر فرزند دارید و عصبانیت همسرتان را می بینند، با فرزندان خود صحبت کنید و سعی کنید آن ها را از محل دور کنید تا آرامش برقرار شود. بعد از برقراری آرامش برای آن ها شرایط را توضیح دهید.

سعی نکنید چیزی را از آن ها مخفی کنید، مگر این که توضیح مسائل به وجود آمده برای سن آن ها مناسب نباشد. اگر چیزی را با چشم‌ خود دیدند، سعی نکنید آن ها را بپیچانید یا از توضیح دادن طفره بروید. احساس عصبانیت را برای آن ها شرح دهید.

اگر حل مسئله برایتان سخت شد یا نتوانستید در کنترل عصبانیت همسرتان به او کمک کنید حتما از روانشناس یا افراد خبره کمک بگیرید.

بر سر قول و وعده های خود بمانید.

او باید احساس کند که می تواند به شما اعتماد کند و در شرایط خاص بیش از هر زمان دیگری به این اعتماد نیاز دارد. نقش خود را خوب ایفا کنید و مسئولانه به حل مشکل پیش آمده بپردازید تا همسرتان آرام شود. بدانید که افراد در عصبانیت از نظر جسمی و یا عاطفی قادر به نشان دادن عشق خود نیستند. پس آن ها را مواخذه نکنید. برای او ممکن است حتی منطقی حرف زدن هم سخت و چالشی باشد پس سعی کنید او را کاملا درک نمایید.

سخن پایانی

می دانم که مقابله با شرایط عصبانیت به خصوص شکست عصبی سخت و دشوار است اما این شرایط موقتی است. منظور این است که برای این مشکلات پایانی هم وجود دارد. روند بهبودی مشکل شکست عصبی کمی طولانی تر است. مهم است که بدانید برای هر رابطه ای بحران به وجود می آید و ممکن است برای مدتی چالش برانگیز باشد اما مهم نحوه عبور از بحران است. شما می توانید این مشکل را با هم حل کنید. باید یکدیگر را قبول داشته باشید و برای مدتی با وضعیت موجود کنار بیایید. صبوری کنید تا مشکل برطرف شود. این روش باعث تقویت رابطه شما نیز خواهد شد. همیشه برای پشتیبانی از شریک عاطفی خود آماده باشید اما حتما مراقب سلامتی خود هم باشید.

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx