اعتماد به نفس چیست و چه تاثیری در موفقیت افراد دارد

نظرات 4
27 دقیقه زمان مطالعه

همه چیز در مورد اعتماد به نفس

همه چیز در مورد اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یعنی این که هر شخصی خودش را با تمام ویژگی های که دارد باور کند و خود را همانطور که هست دوست داشته باشد. به بیان ساده تر می توان گفت اعتماد به نفس یک نوع خود باوری است؛ یعنی این که فرد خودش را با تمام کم و کاستی های درونی و بیرونی قبول داشته باشد.

می توان گفت اعتماد به نفس اندیشه و باور شما نسبت به روح و روان خود به عنوان یک فرد توانا می باشد. اعتماد به نفس این نیست که شما از هیچ چیز نترسید بلکه به این مفهوم است که شما در مواجه شدن با مشکلات و سختی ها خود را باور دارید و اطمینان دارید که می توانید موانع و مشکلات را از سر راه خود بردارید.

افردی هستند که اعتماد به نفس پایینی دارند، آن ها می توانند بر روحیه فرد تأثیر بدی ایجاد نمایند؛ برای مثال افرادی هستند که از لحاظ ظاهری اعتماد به نفس پایینی دارند. اینگونه افراد در زندگی معمولی دچار مشکلاتی از قبیل گوشه گیری در مجالس و مهمانی می شوند و احساس می کنند کسی به آن ها توجه نمی کند. این امر باعث تنهایی آن ها می شود.

کمبود اعتماد به نفس چه تبعاتی دارد

کمبود اعتماد به نفس می تواند در زندگی مشترک و همچنین زندگی شغلی تأثیر منفی داشته باشد؛ این افراد انگیزه ای برای پیشرفت در کارشان را ندارند. برای بررسی بهتر اعتماد به نفس در یک مقیاس بزرگتر می توان گفت که این گونه از افراد بی هدف هستند و از انجام کارهایی که به آن ها سپرده می شود، سر باز می زنند زیرا فکر می کنند که توان انجام کاری که به آن ها داده شده است را ندارند.

اما زمان آن رسیده است که طرز فکر خود را عوض کنید و به خود باوری دست پیدا کنید و اینکه شما قادر به انجام کارهایی هستید که افراد به شما می سپارند.

باید بگوییم که اعتماد به نفس آن نیست که شما خود را در آیینه ببیند و از دیدن خودتان خوشحال شوید؛ بلکه باید بگوییم که اعتماد به نفس داشتن یعنی این که شما خود را به عنوان یک فرد ارزشمند باور داشته باشید.

قرار گرفتن افراد در محیط های متفاوت بر فقدان اعتماد به نفس آن ها اثر می گذارد که یکی از آن ها شامل محیط اجتماعی پیرامون فرد می شود. ممکن است افرادی مانند دوست یا همکار، قیافه شما را تمسخر کنند و موجب عدم اعتماد به نفس شما شوند. یک مورد دیگر خانواده و محل زندگی شما می باشد. فردی که در خانواده خود هیچ گاه مورد حمایت والدین خود قرار نگرفته است، با این فکر که هیچ کس او را نمی خواهد و دوست ندارد بزرگ می شود و این ذهنت را همیشه با خود دارد و دلیلی برای پایین آمدن اعتماد به نفس این افراد می شود.

نداشتن اعتماد به نفس شما را تبدیل به یک دشمن علیه خودتان می کند و با فکر کردن به این که اگر من فردی زیبا با قدرت و توانایی زیادی بودم، اگر مانند دیگران طناز بودم، اگر می توانستم هر چیز را آن طور که می خواستم تغییر دهم و… این موارد باعث می شوند همه نقاط مثبت تان در ذهن شما نابود شود. این نوع از فکرها حتی زمانی که افراد دیگر از ما تعریف و تمجید می کنند، همواره با ما خواهد بود و یک ندای درونی وجود دارد که تعریف و تمجیدها را نادیده بگیریم.

برای تقویت اعتماد به نفس خود چه کنیم

برای تقویت اعتماد‌به‌نفس خود چه کنیم

باید به این نکته مهم توجه کنید که همه افراد از قدرت و توانایی یکسانی برخوردار نیستند و دلیلی وجود ندارد همه افراد از توانایی های یکسانی برخوردار باشند و کارهای شبیه به یکدیگر را انجام دهند. اگر مدام شما خودتان را با دیگران مقایسه کنید، باید بگویم که خیلی زود از خودتان خسته می شوید و نمی توانید کاری را انجام دهید.

شما باید سعی کنید ارزش و توانایی های که دارید را پیدا کنید. باید این ذهنت را از خود دور کنیم که اگر یک فرد از ما خوشش نیامد، دیگر افراد همین طرز فکر را داشته باشند و این مشکل آن است که از شما خوشش نیامده است؛ نه این که شما مشکلی دارید بلکه افراد زیادی هستند مانند خانواده، دوستان، آشنایان که شما را همان طور که هستید دوست دارند و شما را فردی ارزشمند می بینند.

برای این که بتوانید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید، لیستی از کارهایی که در انجام آن ها موفق بوده اید تهیه کنید اما اگر نتوانستید این لیست را تهیه کنید، غصه نخورید شاید شما فردی باشید خوش خلق باشید که همیشه به افراد اطراف خود لبخند می زنید و باعث خنداندن دیگران می شوید.

همواره سعی داشته باشید که کارهای مورد علاقه خود را انجام دهید ممکن است شما به مطالعه کتاب علاقه داشته باشید و یا این که به باشگاه بروید و ورزش مورد علاقه خود را انجام دهید؛ هر چه شما به انجام کارهایی که مورد علاقه شماست بپردازید، زمان کمتری برای سرزنش کردن خود دارید. بنابراین با انجام کارهای مورد علاقه خود، احساس می کنید یک فرد مفید هستید و همین احساس شما را هدف دار می کند.

از بودن در کنار افراد با اعتماد به نفس پایین خودداری کنید

همیشه سعی کنید دوستانی را انتخاب کنید که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند و در جمع افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند نباشید. زیرا باعث افسرده شدن شما می شود. باید بگویم تنها ماندن خیلی بهتر از در جمع بودن با این افراد است؛ شما باید در جمع دوستانی باشید که شما را شاد می کنند و باعث خنده شما می شوند. اگر اطراف خود را از خانواده و دوستان نزدیک پر کنید که شما را هر طور که هستید قبول داشته باشند؛ این احساس موجب می شود شما خودتان را هر طور که هستید دوست داشته باشید.

توصیه ای برای افراد با اعتماد به نفس پایین

توصیه ای برای افراد با اعتماد به نفس پایین

با پیشرفت در گذر زمان به افرادی که با پایین بودن اعتماد به نفس رو به رو هستند، توصیه می شود که به روانشناس مراجعه کنند. زیرا برای آن ها بسیار مفید است. همچنین کتاب ها و نوارهای صوتی زیادی در این زمینه برای کمک کردن به این افراد وجود دارد.

برای انجام کارهای خود بدون توجه کردن به این که نتیجه آنچه انجام داده اید چه می شود، تمام انرژی و قدرت خود را برای انجام آن به کار بگیرید. در انجام این کار اولین قدم آن است که شما وجدان کاری داشته باشید تا وظیفه خود را به بهترین شکل انجام دهید و وجدان آسوده ای داشته باشید.

برای آرزوهای خود و اهدافی که در ذهن دارید سعی کنید برنامه ریزی کنید و اهداف کوچک را در برنامه خود مطرح کنید، به طوری که راه رسیدن به آن اهداف برای شما هموار باشد. همین اهداف کوچک شما را برای رسیدن به اهداف بزرگ تر قوی می کند.

هرگاه در مشکلات خود احساس تنهایی کردید به یاد بیاورید که خداوند هیچ گاه شما را تنها نمی گذارد و همیشه کنار شما در هر سختی و مشکلی هست. استعدادها و توانایی های خود را دسته کم نگیرید و مطمئن باشید که ما بی جهت اشرف مخلوقات نشده ایم و با پشتکار می توانیم هر کاری را انجام دهیم.

در لحظات سختی و هنگام مواجه شدن با مشکلات، چند لحظه ای را با خود خلوت کنید و نگذارید که افکار منفی به سراغ شما بیاید و شما را از ادامه تلاش دلسرد کند. به این فکر کنید که باید موانع را حل کنید و تلاش های خود را دوباره شروع کنید تا بتوانید به موفقیت در زندگی برسید.

۱۱ مزیت اعتماد به‌ نفس

شما احتمالاً می‌دانید که اعتمادبه‌نفس می‌تواند شما را شادتر نشان دهد و احتمال موفقیت شما را بالا ببرد. با این حال ۱۱ مزیت دیگر اعتمادبه‌نفس عبارتند از:

  1. ارزش شخصی بالاتر: هرچه اعتماد به‌ نفس بیشتری داشته باشید، بهتر می‌توانید قابلیت‌های خود را به کار بگیرید و خود را ارزشمندتر می‌دانید. این بدان معنا است که به طور طبیعی شما سر خود را بالا نگه می‌دارید و از این چیزی که هستید رضایت خواهید داشت.
  2. شادی و لذت بیشتر: هرچه اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید، در زندگی‌ شادتر خواهید بود و در نتیجه لذت بیشتری از زندگی خواهید برد. 
  3. رهایی از تردید های فردی: هر چه اعتمادبه‌نفس شما بالاتر باشد، شما بهتر می‌توانید که خودتان را از آزار ذهنی تردید در مورد خود رها سازید و بهتر می‌توانید به چیزهایی که می‌خواهید دست پیدا کنید بدون اینکه به ارزش خودتان شک کنید.راه های تقویت اعتماد به نفس
  4. توانایی‌ها و قابلیت‌ها: هرچه اعتماد به‌ نفس شما بیشتر باشد، خود را قوی‌تر احساس می‌کنید و به طور طبیعی در مواجهه با مشکلات و چالش‌ها، با صلابت تر کار می‌کنید و ضعف و شکست به خود راه نمی‌دهید.
  5. رهایی از ترس‌ها و اضطراب: هرچه اعتماد به‌ نفس بیشتری داشته باشید بهتر می‌توانید شرایط و نتایج را کنترل کنید و از آن یاد بگیرید و بدین ترتیب می‌توانید ترس‌ها و اضطراب خودتان را با اطمینان بیشتر به خودتان و توانایی‌هایتان جایگزین کنید.
  6. رهایی از اضطراب اجتماعی: هرچه احساس ایمنی بیشتری در مورد ارزش‌ها و خودتان داشته باشید، بدون توجه به اینکه دیگران چه می‌گویند، نگرانی‌های کمتری در مورد شرایط اجتماعی خودتان خواهید داشت.
  7. آسایش ذهنی به استرس کمتر: رهایی از تردید های شخصی و فردی ، ترس‌ها و اضطراب به طور طبیعی منجر به آرامش ذهنی بیشتر و استرس کمتر در زندگی می‌شود.
  8. انرژی‌ و انگیزه بیشتر برای فعالیت: هر چه اعتماد به‌ نفس شما بالاتر باشد، انرژی و انگیزه بیشتری برای اقدام در جهت دستیابی به اهداف و رویاهای خودتان خواهید داشت. 
  9. تعامل سودمند و لذت‌ بخش و دیگران: هر چه شما شادتر و به خودتان بیشتر مطمئن باشید، آسوده‌تر و راحت‌تر با دیگران تعامل می‌کنید و اطمینان، ارزش و احترام بیشتری در معاشرت با آن‌ها خواهید داشت. این به‌طور کلی منجر به روابط اجتماعی لذت‌ بخش می‌شود.
  10. خواب و سلامت بهتر: اضطراب و ترس کمتر، استرس کمتر، آرامش ذهنی بیشتر، و زندگی‌ شادتر همگی به معنای سلامت بیشتر و بهتر در زندگی است که شامل کیفیت بالاتر خواب نیز می‌باشد.
  11. موفقیت بیشتر: در صورتی که همیشه برای شما یک راز بوده است که چطور افرادی که اعتمادبه‌نفس بالاتری دارند، به‌طور طبیعی موفق‌تر هستند، حالا می‌توانید به روشنی درک کنید که چرا یک هم‌بستگی و رابطه بالا در میان موفقیت و اعتماد به نفس وجود دارد. هر کدام از مزایای پیش‌گفته می‌توانند به شما در دستیابی سریع‌تر و آسان‌تر به چیزهایی کمک کنند که در زندگی به دنبال آن‌ها هستید. این یعنی موفقیت بیشتر در زندگی. 

انواع اعتماد به نفس

اعتماد به نفس دارای انواع گوناگون است و شما برای دستیابی به آن می‌بایست رضایتی که استحقاقش را دارید تجربه کنید. شما به همه انواع اعتماد به نفس نیاز دارید.

انواع اعتماد به نفس

  1. اعتماد به نفس رفتاری: اعتماد به نفس رفتاری به معنای قابلیت و توانایی در عمل کردن و انجام دادن کارهاست. از کارهای ساده گرفته تا کارهای سخت مانند جامه عمل پوشاندن به رویاهایتان. این همان نوع از اعتماد به نفس است که مورد نظر اغلب ماست.
  2. اعتماد به نفس احساسی و عاطفی: اعتماد به نفس احساسی و عاطفی به معنای توانایی در تسلط و به کنترل درآوردن دنیای احساس و عواطف است. اینکه بدانید چه احساساتی دارید، معنای آنها را بفهمید و بتوانید انتخاب های احساسی درست کنید و از خود در مقابل درد و رنج روحی و لطمه ها و صدمه های عاطفی محافظت کنید و بدانید چگونه روابطی صمیمی و سالم خلق نمایید.
  3. اعتماد به نفس روحی: سومین نوع اعتماد به نفس که مهمترین آنها می باشد، اعتماد به نفس روحی و معنوی است. این نوع از اعتماد به نفس همان اعتماد و ایمان شما به جهان هستی و کل آفرینش و موجودات است. این ایمان روحی که زندگی، هدف و نهایتی مثبت را در پی خواهد داشت و شما به خاطر هدفی اینجا هستید و زندگی چندین ده ساله تان بر روی این کره خاکی هدف و مقصودی را دنبال می کند.

چگونه اعتماد به‌ نفس خودمان را افزایش دهیم 

روش تأیید مثبت را تمرین کنید

آیا به صدای درونی خود گوش می کنید؟ به حرف‌هایی که با خودتان می‌زنید؟ آیا کلمات شما مثبت و پر از امید و تشویق هستند یا خشن و پر از نفرت و انتقاد؟ شما باید به خودتان می‌زنید گوش دهید. تقریباً تمام افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند در صورت شکست در مقابل چالش‌های زندگی غالباً به خودشان می‌گویند که احمق و نادان هستند و یا به محض رو به رو شدن با یک چالش جدید بدون هیچ دلیل و برهان منطقی و قابل قبولی فکر می‌کنند که این چالش تبدیل به یک فاجعه‌ی بزرگ خواهد شد. به خودتان لطفی کنید و بدترین دشمن خودتان نباشید! 

  • من انسان بزرگی هستم
  • می‌توانم بر این مشکل غلبه کنم و به هدفم برسم
  • من بر دوستان و خانواده ام تأثیر مثبت دارم
  • من می‌توانم … میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشم

و جملات مثبت دیگری که بر حسب موقعیت خودتان باید انتخاب کنید و هر روز جلوی آینه با خود تکرار کنید. با پیروی از این روش و با گذشت مدت زمان کوتاهی کم کم بخش مخرب صدای درونی‌تان را ضعیف خواهید کرد و تاییدات مثبتی که هر روز به خود می‌گویید و آنها را می‌شنوید تبدیل به بخشی از ضمیر ناخودآگاهتان خواهد شد و شما را در مسیر رسیدن به اهدافتان یاری خواهند کرد.

به کارهایی که خوب می توانید انجام دهید و مهارت‌های کلیدی خود توجه داشته باشید

هر فردی در انجام کار بخصوصی از دیگران برتر است. متاسفانه از نوجوانی اینطور به ما آموزش می‌دهند که استعدادهای خودتان را نادیده بگیرید و از جمع پیروی کنید که اغلب این دیدگاه به خود انتقادی شدید منجر می‌شود و موجب ایجاد تصویری منفی از فرد در ذهنش می‌شود. در شرایط خاص زندگی، مانند درخواست برای یک کار جدید، نیاز است که نقاط قوتمان را به خود یادآوری کنیم. برای ایجاد ارتباط با نقاط قوت تان و تایید آن‌ها نباید تا شب قبل از مصاحبه منتظر بمانید. نباید از مسیری که دیگران دنبال می‌کنند پیروی کنید و همیشه باید سعی کنید با کشف استعدادها و تأیید آن‌ها مسیر شخصی خود را در زندگی پیدا کنید. وقتی با دیگران صحبت می‌کنید به صدای درونی خودتان گوش کنید. 

پیروزی های کوچک و بزرگ خود را جشن بگیرید

جامعه و رسانه‌ها دوست دارند به نحوی افراط گرایانه بر میلیونرهای خود ساخته، ورزشکاران المپیک و کشف روش‌های درمانی معجزه‌آسا تمرکز کنند؛ اما این موفقیت‌های بزرگ و افسانه ای هرگز برای اکثر افراد جامعه اتفاق نمی‌افتند و به همین دلیل بخش بزرگی از مردم در جوامع گوناگون عادت کرده‌اند که خودشان را کمتر و ضعیف‌تر از انسان‌هایی ببینند که به این دست آورده‌ای نجومی و غیر منتظره دست یافته‌اند. کمی واقع‌بینانه فکر کنید و به موفقیت‌های کوچک و بزرگی که تا به حال به آن‌ها دست یافته‌اید فکر کنید. اخیراً چه دست آورد قابل توجهی داشته‌اید؟ چه چیزی باعث شده در مورد خودتان احساس خوبی داشته باشید. بر روی واقعیت‌های که در همین لحظه در زندگی شما وجود دارد تمرکز کنید و جشن و پای‌کوبی خود را منوط به رسیدن به اهداف بزرگ و رویایی نکنید.

برای خودتان ارزش قائل باشید

ما انسان‌ها این طور برنامه ریزی شده‌ایم که ارزش نهادن به خودمان را وابسته به شرایط می‌دانیم. من فرد ارزشمندی هستم چون … . ما موفقیت را با نتایج ثابت از قبیل ثروت، پیشرفت شغلی، جایگاه اجتماعی و تأیید عمومی تعریف می‌کنیم. این واقعاً طرز فکر وحشتناکی است چون به ما می‌گوید که بدون این دستاوردها هیچ ارزشی نداریم. هر فردی ارزش‌های منحصر به فرد خود را دارد. با خودتان عهد کنید که طرز فکر و نگرشتان را در مورد ارزش قائل شدن برای خودتان تغییر دهید. دستاوردهای دنیوی خود را جشن بگیرید اما به یاد داشته باشید که آن‌ها تعیین‌کننده‌ی ارزش‌ها و معرف شما نیستند. شما ارزشمندید چون خودتان هستید و در این دنیا حضور دارید.

تعارف را کنار بگذارید و تحسین‌های دیگران را بپذیرید

چند بار پیش آمده که فردی از شما تعریف کند و شما در پاسخ بگویید : «اوه نه شما بیش از حد مهربان هستید» یا «خواهش می‌کنم، کاری نکردم». رد این تعاریف یک هنجار اجتماعی است چون اکثر افراد جامعه فکر می‌کنند پذیرش بی قید و شرط این تعاریف به معنای از خود راضی بودن و داشتن اعتماد به نفس کاذب است. واقعاً، این رفتار کمی عجیب و غیر معمول است چون پذیرش جملاتی که برای قدردانی از ما بیان شده خیلی طبیعی است در حالی که با رد این جملات سازنده به خودمان می‌گوییم که ارزش و لیاقت این ستایش و تشکر را نداریم یا اینکه این جملات هیچ ارتباطی با شخصیت ما ندارد. خواهش می‌کنم این رفتار عجیب را کنار بگذارید و شروع به پذیرش این تعارف‌ها و جملات مثبت کنید. تنها کاری که باید در زمان شنیدن این تعارف‌ها بکنید گفتن یک «تشکر می‌کنم» ساده است. به محض اینکه شروع به پذیرش این جملات کنید اعتماد به نفستان افزایش خواهد یافت.

جمع بندی پایانی

در پایان اگر بخواهیم یک جمع بندی داشته باشیم باید بگوییم که اعتماد به نفس بخش مهمی از زندگی بشریت است. یک فرد با آن به طور کلی خود را دوست دارد. او مایل است برای رسیدن به اهداف شخصی و حرفه ای خود ریسک کند، و به صورت مثبت در مورد آینده می اندیشد.

کسی که فاقد آن باشد کمتر احتمال دارد که به اهداف بزرگ خود برسد. چون این دسته از افراد از دید منفی به تمام زوایا می نگرند. خبر خوب این است که اعتماد به نفس چیزی است که شما می توانید آن را بهبود ببخشید! ایجاد اعتماد به نفس به شما این امکان را می دهد که نگرش مثبت نسبت به خودتان و تعاملات اجتماعی خود داشته باشید و در عین حال یادگیری را برای برخورد با احساسات منفی تقویت و تمرین کنید و بیشتر مراقب خودتان باشید. شما باید یاد بگیرید که اهداف را تعیین کنید.

افکار منفی خود را به افکار مثبت تبدیل کنید. همانطور که به افکار منفی خود توجه می کنید، آن ها را به سمت افکار مثبت هدایت کنید. مثلاً بگویید: «من می توانم موفق شوم، اگر در آن زمینه کار کنم»، و یا «مردم به من گوش خواهند داد.» فقط با چند افکار مثبت در روز شروع کنید.

از تمرکز بر افکار منفی خودداری کنید و بیشتر روی افکار مثبت متمرکز شوید. در نهایت، «مغز» شما باید فضای بیشتری برای افکار مثبت نسبت به افکار منفی داشته باشد.

برای حفظ یک شبکه پشتیبانی مثبت، شما می توانید با کسانی که نزدیک به شما هستند، مثل خانواده یا دوستان خود ارتباط برقرار کنید تا چشم انداز خود را بالا ببرید. علاوه بر این، از افراد یا چیزهایی که باعث ایجاد احساس بدی در شما می شوند دوری کنید.

کسی که دوستش دارید، ممکن است با کلماتی که به کار می برد شما را دچار عدم اعتماد به نفس کند. حتی اعضای خانواده ای که به خوبی در نظر گرفته شده اند، با نظرات خود در مورد آنچه شما باید انجام دهید، می توانند به اعتماد به نفس شما ضربه بزند.

همان طور که شما نگرش مثبت خود را پرورش می دهید و قدم هایی برای رسیدن به اهداف خود می گیرید، ممکن است این ناظران بیشتر آشکار شوند. تا زمانی که اعتماد به نفس خود را بالا می برید تا حد امکان، تماس خود را با آن ها محدود کنید.

کمی وقت بگذارید و در مورد افرادی که در زندگی شما واقعاً احساس خوشحالی ایجاد می کنند فکر کنید. همچنین یک هدف را برای صرف وقت بیشتر با افرادی که حامی سربلندی شما هستند، ایجاد کنید تا به موفقیت در زندگی دست پیدا کنید.

در ادامه مقاله به بررسی موارد دیگر می پردازیم. اعتماد به‌ نفس به معنای احساس اطمینان به توانایی‌ها، ویژگی‌ها و تصمیمات فردی است. اعتماد به‌ نفس یعنی شما چه احساسی در مورد خودتان دارید. شما چقدر خودتان را دوست دارید. اعتماد به‌ نفس در خصوص احساس شما در مورد توانایی‌های خودتان است و در هر شرایطی می‌تواند متفاوت باشد. 

جنبش اعتماد به‌ نفس، در ۵۰ سال گذشته فرهنگ غرب را دگرگون کرده است. این جنبش با یک کتاب که در سال ۱۹۶۹ منتشر شد، آغاز گشت که در آن، روان‌شناسی به نام ناتانیل براندن استدلال کرد که بیشتر مشکلات ذهنی و روانی که افراد با آن مواجه می‌شوند، ناشی از اعتماد به‌ نفس است. براندن مبانی جنبش اعتماد به‌ نفس را به‌ وجود آورد و گفت که بهبود اعتمادبه‌نفس افراد نه تنها می‌تواند منجر به عملکرد بهتر آنها شود بلکه همچنین می‌تواند به درمان بیماری‌ها کمک کند. 

حالا که دانستیم اعتماد به‌ نفس چیست، باید ببینیم که چرا اهمیت دارد؟ یکی از چیزهایی که باید در مورد اعتماد به‌ نفس بدانید آن است که اعتماد به‌ نفس چیز بسیار خوبی است و حتماً باید آن را داشته باشید. با این حال اگر اعتماد به‌ نفس ندارید، شما ” فردی مشکل دار ” تلقی نمی‌شوید. همان‌طور که پر و خالی بودن یک لیوان هیچ کدام حالت طبیعی آن را نشان نمی‌دهند، به همین ترتیب داشتن یا نداشتن اعتماد به نفس هیچ‌کدام نمی‌توانند درست یا غلط باشند.

با این حال باید بدانید که با داشتن اعتماد به نفس، زندگی شما از هر نظر بهبود پیدا می‌کند. پس به همین دلیل است که شما باید زمان، تلاش انرژی خود را برای بهبود آن اختصاص دهید.

۴.۵/۵ - (۵۷ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

4 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
4
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx