منظور از قانون “نمی توان همه را راضی نگه داشت” ، چیست؟

5 کامنت
13 دقیقه زمان خواندن

مقدمه

یکی از مشکلاتی که برخی از افراد به آن مبتلا هستند این است که سعی دارند همه افراد را از خود راضی نگه دارند یا این که همه را خوشحال نگه دارند. این افراد معمولا در صحبت های خود می‌گویند: “من از این که کسی ناراحت باشد می رنجم” ، یا ” اگر کسی از من راضی نباشد، زندگی سخت می شود”. به طور کلی با این مفهوم که نمی توان همه را راضی کرد بیگانه هستند. در طولانی مدت این افراد با عقاید خود، دچار مشکل می شوند و به عقیده روانشناسان آن دچار بیماری هستند. اما چرا این اتفاق می افتد و منظور از این قانون چیست؟ در ادامه این مقاله به تشریح این قانون می پردازیم و نکاتی را درباره آن مطرح می کنیم.

قانون ” نمی توان همه را راضی کرد ” ، یعنی چه؟

در مقدمه مقاله گفتیم، راضی نگه داشتن افراد، کاری بسیار سخت و دشوار است و اگر تلاش ما در زمینه راضی و خوشحال نگه داشتن دیگران باشد، روزی فرا خواهد رسید که نمی توانیم خود را بشناسیم و از خود واقعی مان دور شده ایم. کسی که می خواهد از عبارت “همه را راضی نگه دار” در زندگی خود و بنیان آن استفاده کند، بیشتر از عدم تایید وحشت دارد. او به دنبال تایید شدن از جانب دیگران است و گرنه از قانون ” نمی توان همه را راضی کرد .” استفاده می کرد و اصلا به این عقیده ای نداشت که برای دیگران زندگی کردن بهتر است.

او برای خودش زندگی می کرد. وقتی قصد داشته باشید همه را راضی و خوشحال نگه دارید، دیگر قادر به صحبت کردن نخواهید بود، نمی توانید بگویید چه چیزی در ذهن شما است و هیچ وقت اجازه نمی دهید که خود واقعی تان باشید. با جرات، شهامت و جسور! در عوض می خواهید به شخص مورد علاقه دیگران تبدیل شوید. کسی که حتی برای رضایت خاطر سایر افراد، همیشه برنامه های خود را تغییر می دهد! حتی در لحظات حساس!

کسی که همیشه بیشتر کار می کند و دیر ترین شخصی است که از محل کار بیرون می آید تا شاید مورد توجه بقیه باشد! فردی که همیشه و بدون قید و شرط بله می گوید و نمی تواند کلمه نه را به زبان خود بیاورد. این روند بسیار خسته کننده و طاقت فرسا خواهد بود و روزی فرا خواهد رسید که فرد به قانون ” نمی توان همه را راضی کرد” ، ایمان خواهد آورد.

با تایید خودتان از طرف دیگران از خود واقعی دور خواهید شد

باید بدانید که هر بار به دنبال تایید شخص دیگری نسبت به خودتان باشید، یک قطعه کوچک از خود واقعی تان درون شما گم می شود. همین مسئله در مدت زمانی باعث اندوه، حسرت و حالت های افسردگی می شود. عدم‌ پیروی از این قانون مهم باعث می شود که شما نتوانید با عدم پذیرش کسی زندگی کنید و در نهایت باید استرس و اضطراب فراوانی را تجربه کنید.

ممکن است این فکر سراغتان بیاید که اگر من به همه بله نگویم و درخواست های آن ها را رد کنم چه؟ اگر نیاز های خود را مقدم بر نیاز های دیگران بدانم، آیا آن ها من را رد می کنند؟ به چه پیامد هایی دچار می شوم؟ همین افکار می تواند شما را به وحشت بیندازد و حتی از مسیرتان دور کند. این که بخواهید پس از مدت طولانی از قانون ” نمی توان همه را راضی کرد” ، پیروی کنید، حس بیمار گونه ای به شما القا خواهد کرد.

نمی توان همه را راضی کرد قانونی برای همه افراد

اما این قانون در واقع افرادی را می سازد که سعی دارند، آنچه را که فکر می کنند بیان کنند، آنچه می خواهند را معقولانه انجام دهند و کماکان محبوب و دوست داشتنی هستند و همه افراد به آن ها احترام می گذارند‌. افرادی که از این قانون پیروی می کنند، ساده و صریح نه می گویند و گاهی در مقابل خود ایستادگی می کنند. این که می خواهید همه را راضی کنید و به بیماری لطف کردن به دیگران مبتلا شده اید، باعث نمی شود که به آن تایید و عشقی که به دنبالش هستید برسید.

پس بهتر است خود واقعی تان را پس بگیرید و خود را درمان کنید. اگر این قانون را رعایت نکنید، به زودی متوجه خواهید شد که کمتر کسی را در اطراف خود دارید و نمی توانید افراد زیادی را جذب کنید. اگر همیشه دیگران را تحسین کنید و آن ها را تایید کنید، کم کم همه از شما خسته و زده می شوند و خودتان هم تنها می مانید. اما با رعایت این قانون، شما فردی قدرتمند خواهید بود که بر خلاف تصور تان، می توانید افراد و دوستان زیادی در کنار خود داشته باشید‌.

اگر این قانون را رعایت نکنید و کماکان به دنبال راضی نگه داشتن دیگران باشید، همان افرادی که روزی آن ها را تحسین کرده اید و سعی در خوشحال کردن ان ها داشته اید، ممکن است شما را رد کنند و این جاست که به خود می گویید، من فردی دوست داشتنی نیستم. نا امید می شوید و گاهی حتی در مارپیچ افسردگی گرفتار خواهید شد. این شکاف بین آنچه می خواهید باشید و انچه باید باشید، باعث می شود کم کم از انچه شده اید، احساس نا امیدی و شرم کنید.

رابطه اعتماد و قانون نمی توان همه را راضی کرد

وقتی از قانون “نمی توان همه را راضی کرد” ، استفاده می کنید، بیشتر مورد اعتماد اطرافیان قرار خواهید گرفت. اگر فردی همیشه با هر چه دیگران می گویند موافق باشد و همیشه جمله ” درست می گویی”  ورد زبانشان باشد، از نظر خیلی ها خسته کنند و دروغ گو به نظر می رسند، چرا که گاهی تاکید حرف برخی افراد، پوشاندن حقیقت است. حتی خود شما هم به فردی که دروغ می گوید حتی کم، اعتماد نخواهد کرد.

بنابر این عدم استفاده از این قانون باعث پنهان شدن احساسات واقعی شما خواهد شد. زمانی که این اتفاق می افتد و شما در صدد خوشحال کردن و جلب نظر دیگران، تلاش می کنید، اعتماد به نفس کمتری هم خواهید داشت. چرا که به دلایل گفته شده، آن ها نمی توانند به درستی به شما اعتماد کنند، از این رو دایره دوستان و اطرافیانتان کم خواهد شد. در کل نکته دیگری که دانستنش جالب است، این است که تلاش برای جلب رضایت و خوشحالی دیگران، ریشه در ترس دارد.

شما فکر می کنید جذاب و به اندازه کافی خوب نیستید. گاهی حتی افرادی که دست به تایید و جلب نظرشان می زنید، کسانی هستند که شما را رد می کنند. باید بدانید که هیچ کس تمایل نخواهد داشت با کسی که احساسات واقعی خود را پنهان می کند صمیمی شود و بدون صمیمیت هم روابط پژمرده خواهند شد و در آخر از بین می روند.

پیشرفت شخصی با استفاده از قانون نمی توان همه را راضی کرد

پس رعایت قانون “نمی توان همه را راضی کرد. ” منجر به پیشرفت شخصی و درونی شما هم خواهد شد و باعث می شود تا با رضایت خاطر، روند پیشرفت خود را طی کنید. زمانی که بخواهید از این قانون دست بردارید، احساس ناراحتی می کنید و گاهی به نقطه ای می رسید که فکر می کنید همه از شما بهره می برند و از این رو نسبت به افراد خشمگین خواهید شد.

نمی توان همه را راضی کرد

حتی ممکن است از چیز هایی که قبلا عاشق آن ها بودید متنفر شوید. چرا که فکر می کنید انجام تمام کار ها وظیفه شما تلقی می شود. تلاش برای خوشحال کردن و جلب رضایت همه افراد با ترس از رد شدن و ترس از شکست گره خورده است. اما بهتر است بدانید که بزرگترین ناکامی در زنرگی، ناکامی شخصی است و بزرگترین طرد شدن و رد شدن در زندگی، این است که خودتان را نفی کنید. با تلاش برای عدم رعایت این قانون شما هر دو این نکات منفی را به واقعیت تبدیل می کنید.

تلاش کنید تا بتوانید از این قانون پیروی کنید.

تمرین کنید! تلاش برای جلب رضایت و خوشحالی همه افراد، یک بیماری است. برای شروع سعی کنید گاهی به خود و خواسته هایتان “نه” بگویید. به آرامی دامنه تلاشتان را گسترده کنید و در وعده بعد به یک نفر محترمان “نه” بگویید. با افکار منفی خود مقابله کنید و بدانید که از آنچه فکر می کنید قوی تر هستید. توجه کنید که دنیا به یک انسان دلسوز جدید نیاز ندارد، بلکه به یک شخص واقعی نیاز دارد.‌

بنابر این برای حفظ این قانون قدم پیش بگذارید و بگذارید خود واقعی تان روز به روز بیشتر بدرخشد.  به دنبال این باشید که نفس و خود اصلی تان طنین انداز شود در حالی که از نظر دیگران هم‌ ناراحت نمی شوید. رعایت قانون ” نمی توان همه را راضی کرد” نیاز به تمرین دارد و در ابتدا ممکن است سخت به نظر برسد و گمان کنید که دارید اشتباه پیش می روید اما باید بدانید محرومیت خودتان از واقعیت وجودی تان، ضعیف بودن است.

سخن آخر

این قانون به شما یاد می دهد که پذیرای دیدگاه دیگران باشید و آن ها را بدون ناراحتی و بی ادبی، درگیر نکنید. یاد خواهید گرفت کمتر قضاوت کنید و برای تصمیمات خود، خودتان پاسخگو باشید. با این قانون یاد خواهید گرفت که مسئول زندگی خودتان، فقط و فقط خودتان هستید.

وقتی هدفتان به جای راضی کردن دیگران، زندگی خودتان باشد، مشکلات خود را راحت تر برطرف می کنید و پاسخگوی اعمال خودتان خواهید بود.‌ شما در این حالت بدون نا امنی و اضطراب، شادمانه زندگی خواهید کرد. این قانون یاد می دهد که به نیاز های خود توجه کنید. در واقع شما به دیگران می گویید که چگونه با شما رفتار کنند.

زمانی که از این قانون پیروی می کنید، استعداد ها و مهارت های خود را قوی تر خواهید کرد و به انکار آن ها نمی پردازید. ممکن است مردم شما را از ظاهرتان قضاوت کنند. اهمیت ندهید. مهم درون شماست. ارزش های ذاتی خود را بهتر می شناسید در حالی که در گذشته بیشتر به ارزش های دون پایه اهمیت می دادید. این قانون دنیا را با شما همراه خواهد کرد.

4.6/5 - (7 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

5 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
5
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx