پادکست زندگینامه امیررضا خادم کشتی گیر
بیوگرافی امیررضا خادم (زندگینامه ورزشکاران)
امیررضا خادم کشتی گیر سابق و سیاست مدار فعلی کشورمان می باشد که سابقه ی حضور در جام جهانی کشتی و هم چنین رقابت های المپیک و به دنبال آن کسب مدال را در کارنامه ورزشی خود داشته است. خادم که در پست های سیاسی مختلفی مثل معاون حقوقی و پارلمانی وزارت ورزش، نماینده ی تام الاختیار وزارت ورزش و هم چنین مسئول پیگیری خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس شرکت داشته است، به یکی از پرکارترین ورزشکاران سابقی تبدیل شده که در عرصه سیاست پا گذاشته اند.
امیررضا خادم هم چنین اولین ورزشکاری است که مجلس شورای اسلامی ایران وارد شد ،پس از ورود به دنیای سیاست تصمیم گرفت از دنیای ورزش کناره گیری کند؛ گرچه پس از آن سمت هایی در وزارت ورزش داشت، اما عمده فعالیت های او مربوط به شورای شهر می باشد.
دوستان عزیز سایت پرورش افکار در این مقاله قصد داریم به شرح زندگی نامه امیررضا خادم این کشتی گیر سابق و سیاست مدار فعلی کشورمان بپردازیم. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از زندگینامه امیررضا خادم در ادامه با ما همراه باشید.
دوران کودکی و نوجوانی امیررضا خادم
امیررضا خادم در تاریخ 10 فوریه 1970 در شهر مشهد متولد شد. او که فرزند محمد خادم، کشتی گیر پیشکسوت و با سابقه ی کشور می باشد و برادرش رسول خادم نیز یکی از بزرگ ترین کشتی گیران تاریخ ایران است، همانند پدرش تصمیم گرفت وارد دنیای کشتی شود. ورود وی به کشتی اتفاقات خوبی را برایش رقم زد و متوجه شد که مانند پدر در این ورزش توانایی بسیار خوبی دارد. امیررضا که بزرگ شده ی احمد آباد می باشد الفبای کشتی را تحت نظر پدرش و هم چنین هوشنگ نوذری آموخت و در باشگاه سعد آباد به تمرین کردن پرداخت.
آغاز فعالیت حرفه ای
کار کردن تحت نظر دو تن از بزرگان کشتی کشور باعث شد تا امیررضا خادم خیلی زود به مسیر حرفه ای وارد شود و در سن 18 سالگی و در وزن 68 کیلوگرم به اردوی تیم ملی دعوت شد. نخستین مسابقات حرفه ای که در آن شرکت کرد المپیک 1988 سئول بود که شاید شروعی فوق العاده برای وی به حساب می آمد، اما در نهایت با شکست دور اول نتوانست به دورهای بعدی این مسابقات راه پیدا کند. سال بعد از آن در مسابقات جهانی مارتینی سوئیس شرکت کرد و در این دور از مسابقات توانست به مقام پنجم دست پیدا کند.
پس از آن نیز نوبت به مسابقات جهانی 1990 توکیو ژاپن رسید، جایی که امیررضا خادم تصمیم گرفت در وزن 74 کیلو گرم به مبارزه با رقیبان بپردازد و در نهایت موفق شد نخستین مدال با ارزش خود را در این مسابقات به دست آورد. مدال برنز مسابقات جهانی توکیو شروعی فوق العاده و صد البته روحیه بخش برای امیررضا به حساب می آمد و او می دانست که در صورت تلاش می تواند مانند پدرش راه پیشرفت در کشتی را طی کند.
سال بعد از آن، نوبت به مسابقات جهانی وارنا رسید. امیررضا خادم در این مسابقات در دیدار نیمه نهایی در مقابل کنی ماندی که پیش از این در المپیک 88 قهرمان شده بود به پیروزی رسید و در نتیجه مدال طلای این رقابت ها را به گردن آویخت. این مدال طلا با پیروزی وی بر یک حریف آمریکایی به دست آمد و جوی فوق العاده را در فضای کشور ایجاد کرده بود و با توجه به تنفری که در آن زمان، حکومت نسبت به آمریکا در وجود مردم ایجاد کرده بود، شور و شعف به گونه ای فضای کشور را فرا گرفته بود که گویی ایران به تکنولوژی ساخت فضاپیما دست پیدا کرده است! تلویزیون رسمی ایران نیز سال ها تصاویر پیروزی وی بر حریف آمریکایی را پخش می کرد و طوری رفتار می کرد که گویی این کشور را به نابودی کشانده است.
پس از آن نوبت به مسابقات آسیایی دهلی نو رسید و امیررضا خادم با وجود انتظاراتی که از وی می رفت در فینال شکست خورد و به مدال نقره دست پیدا کرد. مسابقات قهرمانی آسیای سال 92 نیز یکی دیگر از موفقیت های امیررضا خادم بود و او موفق شد با کسب مدال طلا در جایگاه نخست بهترین کشتی گیر آسیا قرار بگیرد. در المپیک 92 که در بارسلون برگزار می شد، با شکستی که مقابل پارک جانگ سون متحمل شد به مقام سوم مشترک دست پیدا کرد و بدین ترتیب نخستین مدال امیررضا خادم در المپیک، مدال برنز بود. در مسابقات جهانی 93 تا 96 نتوانست موفقیت چندانی به دست بیاورد، اما در المپیک 96 آتلانتا یک بار دیگر به یک مقام سوم دست پیدا کرد، تا جمع مدال های او در المپیک به عدد دو برسد. با اتمام این مسابقات امیررضا خادم تصمیم گرفت تا به صورت رسمی از دنیای کشتی کناره گیری کند.
فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران در سال 1376 تصمیم گرفت تا امیررضا خادم را به عنوان مدیر تیم های ملی کشتی ایران انتخاب کند و در نتیجه اولین سمت مدیریتی خادم در پستی بود که در آن تخصص نسبتا خوبی داشت و برخلاف بسیاری از مدیرهای ورزشی کشور حداقل فضای ورزشی که در آن به مدیریت رسیده بود را حس کرده بود و می توانست فردی به درد بخور برای کشتی کشور باشد.
تیم ملی کشتی آزاد کشورمان با مدیریت امیررضا خادم توانست به مقام قهرمانی جهان دست پیدا کند و با 3 طلا و 2 نقره و یک برنز یکی از موفق ترین حضورهای خود در مسابقات جهانی را رقم بزند. این قهرمانی پس از 33 سال در تهران به دست آمد. امیررضا خادم که دوست نداشت از دنیای کشتی جدا شود در المپیک 2000 سیدنی نیز حضور پیدا کرد، اما در نهایت با شکست در مرحله رده بندی به مقام چهارم دست پیدا کرد.
عکس امیررضا خادم
نماینده ایران در فیلا
در اردیبهشت ماه سال 1391 امیررضا خادم از سوی فدراسیون کشتی به عنوان نماینده ی ایران برای عضویت در هیئت رئیسه فیلا انتخاب شد. با وجود آن که این انتخابات از اهمیت بسیار زیادی برای کشتی کشور برخوردار بود، اما ویزای امیررضا خادم تنها 48 ساعت مانده به شروع انتخابات صادر شد و در پایان وی از حضور در مجمع فدراسیون جهانی کشتی جا ماند. او در گفتگوی خود در 14 مرداد این اتفاق را شکستی بزرگ برای کشتی ایران اعلام کرد.
فعالیت سیاسی
امیررضا خادم از فعالان اصولگرای کشور می باشد و در سال 1382 موفق شد در فهرست آبادگران قرار بگیرد و در نهایت به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کند اما در انتخابات دور بعدی نتوانست در فهرست این جناح قرار بگیرد و در تهران نفر شصتم شد و از راه یابی به مجلس باز ماند.
عناوین و افتخارات ورزشی امیررضا خادم
1 – کسب مدال برنز در بازی های المپیک در سال ۱۹۹۲ در دسته 74 کیلوگرم
2 – کسب مقام سوم در مسابقات المپیک ۱۹۹۶ در وزن 82 کیلوگرم
3 – به دست آوردن مدال طلا در مسابقات جهانی وارنا در سال 1991
4 – کسب مدال برنز در مسابقات جهانی توکیو در سال 1990
5 – کسب مدال طلا در بازی های آسیایی 1994 در وزن 82 کیلوگرم
6 – به دست آوردن مدال طلا در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا در سال 1992
7 – کسب مدال خوش رنگ طلا در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا 1993 میلادی
8 – به دست آوردن مدال نقره مسابقات قهرمانی کشتی آسیا در سال 1991