زندگینامه علی کریمی – فوتبالیست

3 کامنت
11 دقیقه زمان خواندن

زندگینامه علی کریمی – فوتبالیست

پادکست زندگینامه علی کریمی – فوتبالیست

بیوگرافی علی کریمی فوتبالیست (زندگینامه ورزشکاران)

علی کریمی بازیکن باسابقه و بازنشسته فوتبال است، که با بازی های درخشان خود، همواره در قلب و خاطره ی مردم جایگاه ویژه ای دارد. دوستان عزیز سایت پرورش افکار برای آشنایی بیشتر و اطلاع از زندگی نامه علی کریمی با ما همراه باشید.

دوران کودکی علی کریمی

دوران کودکی

محمد علی کریمی پاشاکی در 17 آبان 1357 در شهر کرج متولد شد. وی اصالتا لاهیجانی است. پدر ایشان ولی الله کریمی نام داشت و در دوان جوانی یکی از بازیکنان فوتبال در گیلان بود. مادر ایشان نیز خانه دار است، و همیشه علاقه داشته که علی مهندس یا پزشک توانمندی شود، ولی اکنون از این که با بازی خود به مردم ایران خدمت کرده و سبب شادی مردم می شود بسیار راضی و خرسند است.

علی دارای سه برادر و یک خواهر است. برادر بزرگ تر او، فرشید برای مدتی وارد فوتبال شد و با یکدیگر هم بازی بودند.

علی در دوران کودکی بسیار پرانرژی و پر جنب و جوش بوده و تمام دغدغه اش از همان دوران کودکی فوتبال بوده و بارها شیشه های خانه و همسایه ها را شکسته است!

علی کریمی تمام دوران ابتدایی تا راهنمایی را با نمرات عالی گذراند و همیشه دانش آموز ممتازی بود. اما در دوران دبیرستان تا حدودی ازلحاظ درسی افت کرد. سرانجام موفق به اخذ مدرک دیپلم شد. از آن به بعد به طور جدی وارد عرصه ی فوتبال شد.

آغاز فعالیت علی کریمی

آغاز فعالیت حرفه ای

علی کریمی فعالیت خود را از تیم نوجوانان باشگاه فوتبال نفت تهران آغاز کرد، فرشید برادر بزرگ ترش یک سال زودتر به عضویت این باشگاه در آمده و در آن بازی می کرد.

پس از آن به عضویت تیم نوجوانان باشگاه سایپا درآمد و در رده ی جوانان نیز بازی کرد. بعد از مدتی به باشگاه فوتبال فتح تهران پیوست و در رده ی جوانان بازی کرد.

علی کریمی در سال 1375 توانست به تیم بزرگ سالان وارد شود. در آن زمان باشگاه فتح در رده لیگ دسته دوم فوتبال ایران بود و علی برای 2 فصل در باشگاه فتح بازی کرد که این مدت به منزله ی خدمت سربازی او محسوب شد.

در فصل 1375-1376 علی کریمی توانست بازی خوبی از خود به نمایش بگذارد و در فصل بعد موفق شد با تیم فتح تا یک قدمی صعود به لیگ آزادگان پیشروی کند، ولی سرانجام نتوانستند صعود کنند.

در دی ماه 1376 مسابقات جام رمضان با 32 تیم شرکت کننده در هشت گروه، در سالن دوازده هزار نفری آزادی شروع شد. پس از بازی های مقدماتی در نهایت چهار تیم استقلال، پرسپولیس، آتش نشانی و فتح موفق شدند به مرحله نیم نهایی راه یابند. تیم فتح موفق شد در مرحله ی نیم نهایی بر تیم پرسپولیس غلبه کرده و به فینال ششمین دوره این مسابقات راه یافت. در دیدار فینال که بین تیم استقلال و فتح برگزار شد، علی کریمی سه گل برای تیم فتح به ثمر رساند و نتیجه بازی 7 بر 3 به نفع تیم فتح بود.

بازی قوی و عملکرد علی کریمی در این بازی موردتوجه باشگاه های استقلال و پرسپولیس واقع شد؛ و همین مطلب سبب شد که علی کریمی در خرداد ماه 1377 به تیم پرسپولیس ملحق شود.

پیوستن به تیم پرسپولیس

پیوستن به تیم پرسپولیس

علی کریمی در نخستین فصل حضور خود در تیم پرسپولیس توانست جام حذفی و جام آزادگان را به همراه این تیم به دست آورد.

وی برای نخستین بار در 22 شهریور 1377 در جام آزادگان، در برابر تیم پلی اکریل اصفهان برای پرسپولیس بازی کرد. پس از گذشت یک ماه از مسابقات لیگ، علی پروین مربی گری و هدایت تیم را بر عهده گرفت.

علی کریمی نخستین گل خود را در 10 مهر 1377 در برابر تیم سایپا برای پرسپولیس به دروازه نشاند. و درست فردای آن، از جانب منصور پور حیدری (مربی سابق فوتبال و پرافتخارترین مربی تاریخ استقلال) برای حضور علی کریمی در تیم ملی ایران دعوت به عمل آمد.

علی کریمی در تیم ملی

حضور در تیم ملی

از سال 1377 در تیم ملی فوتبال ایران حضور پیدا کرد، وی در یک دوره بازی های آسیایی در سال 1998 و سه دوره از مسابقات جام ملت های آسیا در سال های 2000، 20004 و 2007 برای تیم ملی ایران بازی کرده است.

علی کریمی در چهار دوره ی انتخابی جام جهانی در سال های 2002، 2006، 2010 و 2014 مجموعا در 36 بازی حضور داشته و دو مرتبه نیز برای راهیابی ایران به جام جهانی در سال های 2004 و 20014 نقش داشته است. وی در جام جهانی 2006 به میدان رفت و دو بازی را به ثمر رساند.

علی کریمی پس از کسب جایزه به عنوان بهترین بازیکن سال فوتبال آسیا 2004 به تیم بایرن مونیخ ملحق شد و توانست در لیست سه نامزد نهایی بازیکن سال آسیا 2005 جای بگیرد.

خداحافظی علی کریمی از تیم ملی

خداحافظی از تیم ملی

علی کریمی دو بار از تیم ملی فوتبال ایران خداحافظی نمود، ولی دوباره به تیم ملی بازگشت. اولین بار در هجدهم مهرماه 1387، نامه ای برای رئیس فدراسیون فوتبال ایران نوشت و از بازی های ملی خداحافظی کرد. این موضوع در زمانی اتفاق افتاد که میان علی کریمی و علی دایی که سرمربی وقت تیم ملی بود، اختلافاتی وجود داشت. ولی پس از برکنار شدن علی دایی و جایگزینی افشین قطبی به عنوان مربی، کریمی مجدد به تیم ملی دعوت شد و در مسابقات شرکت کرد.

دومین بار نیز در تیرماه 1388 بود که بعد از نتیجه ی تساوی در برابر تیم کره جنوبی و عدم راهیابی به جام جهانی 2010، علی کریمی به همراه وحید هاشمیان و مهدی مهدوی کیا از تیم ملی خداحافظی کرد. اما در خردادماه 1390 کارلوس کی روش از او برای پیوستن به تیم ملی دعوت کرد، و علی کریمی نیز آمادگی خود را اعلام نمود.

خداحافظی از فوتبال

علی کریمی سرانجام در 29 تیر 1393 از فوتبال برای همیشه خداحافظی کرد. آخرین باشگاهی که علی کریمی پیراهن آن را بر تن کرد، تیم تراکتورسازی تبریز بود.

زندگی شخصی علی کریمی

زندگی شخصی

علی کریمی زمانی که در باشگاه فتح بازی می کرد، برای کسب درآمد با خودروی پیکانش در خیابان های کرج مسافرکشی می کرد. پس از مدتی که درآمدش افزایش یافت به کار ساخت و ساز مشغول شد. او هم اکنون یکی از سهامداران پوشاک ورزشی مجید است.

علی کریمی در سال 1378 ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو فرزند پسر به نام های هاوش و هیرسا و یک فرزند دختر به نام هیما است. جالب است بدانید که ایشان یکی از مهم ترین دلایل موفقیت خود را ازدواج زودهنگام خود می داند. همسر ایشان علاقه چندانی به فوتبال ندارد.

علی کریمی از این که فرزندانش فوتبالیست شوند بسیار علاقه نشان داده ولی آن ها را برای این کار اجبار نمی کند، زیرا معتقد است که آن ها باید آزادانه در مورد آینده ی خود تصمیم بگیرند.

او همواره از میان فوتبالیست های جهان علاقه زیادی به سبک بازی دیه گو مارادونا، دیمیتریو آلبرتینی و مجید نامجو مطلق داشته است.

کریمی علاقه ی زیادی به موسیقی و سینما دارد، اما خیلی اهل کتاب و مطالعه نیست تنها زمانی که وقت داشته باشد روزنامه می خواند. یکی دیگر از ورزش هایی که بسیار به آن علاقه دارد، والیبال ساحلی است.

به هیچ وجه تمایلی به زندگی در خارج کشور ندارد و به همین علت به دفعات پیشنهادهای متعدد تیم های خارجی را نپذیرفته است. غالبا ترجیح می دهد اوقات فراغت خود را با سفر به شمال بگذراند. و اعلام کرده که دوست دارد پس از بازنشستگی از فوتبال، خود را وقف فعالیت های اجتماعی نماید، مثل دفاع از حقوق کودکان و فعالیت برای ورزش پاک.

علی کریمی در امور خیریه ی فراوانی مشارکت داشته است و به همین سبب همیشه موردتوجه مردم و رسانه ها قرار داشته است. ایشان در سال 1390 تعدادی از پیراهن های خود را به حراج گذاشت تا مبالغ آن را صرف کارهای خیریه کند.

عکس های علی کریمی

علی کریمی

علی کریمی

علی کریمی در تیم های اروپایی

علی کریمی و مربی گری

علی کریمی و جام جهانی

پرسپولیس و علی کریمی

مربی گری علی کریمی

علی کریمی

زندگینامه علی کریمی – فوتبالیست

علی کریمی

افتخارات علی کریمی

افتخارات علی کریمی

قهرمانی بازی های آسیایی در سال های 1998 و 2002

کسب مقام سوم جام ملت های آسیا در سال 2004

کسب دو عنوان قهرمانی فوتبال غرب آسیا در سال 2000 و 2004

کسب عنوان قهرمانی جام قاره ای آسیا – اقیانوسیه در سال 2003

کسب عنوان بهترین بازیکن مسابقات غرب آسیا در سال 2000

کسب مقام بازیکن سال فوتبال آسیا در سال های 2004 و 2012

کسب عنوان آقای گل جام ملت های آسیا در سال 2004

کسب عنوان آقای گل لیگ برتر فوتبال امارات در سال 2003-2004

کسب عنوان بهترین بازیکن جام قهرمانی آسیا – اقیانوسیه در سال 2003

کسب عنوان گل زن ترین هافبک نهمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران با 14 گل

کسب عنوان گل زن ترین هافبک یازدهمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران با 12 گل

کسب عنوان دومین گل زن برتر آسیایی تاریخ پرسپولیس با 10 گل

4.9/5 - (15 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

3 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
3
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx