کنترل استرس با کاهش هورمون کورتیزول

6 کامنت
8 دقیقه زمان خواندن

کنترل استرس با کاهش هورمون کورتیزول

چگونه استرس خود را كنترل كنيم؟!

در بدن همه ی ما انسان ها هورمونی به نام کورتیزول وجود دارد که غدد آدرنال آن را ترشح می کند. این هورمون به هورمون استرس معروف است که وظیفه ی آن تنظیم فشار خون و سیستم ایمنی بدن است. در حقیقت هورمون کورتیزول شما را کمک می کند تا در مقابل بحران ها به منابع انرژی بدن دست پیدا کرده و توانایی مدیریت شرایط را در اختیار خود بگیرید، و فرقی نمی کند درگیر یک بحران عاطفی شده اید یا در حال دفاع از خود در یک شرایط خطرناک هستید مانند مورد حمله واقع شدن و … در هر صورت این هورمون به یاری شما می آید.

دوستان عزیز سایت پرورش افکار، در این مقاله قصد داریم به بررسی هورمون استرس و راه های کنترل آن برای رسیدن به موفقیت فردی در زندگی بپردازیم. با ما همراه باشید.

کنترل استرس با کاهش هورمون کورتیزول

هورمون استرس و تاثیرات منفی آن بر بدن

استرس دائمی، بر عملکرد و مکانیزم هورمون کورتیزول تاثیرات منفی ایجاد می کند. به این دلیل که استرس بی وقفه سبب ترشح زیاد هورمون کورتیزول می شود که موجب بروز اختلالات خواب می شود، همچنین پاسخ دهی سیستم ایمنی را پایین می آورد که سبب بروز ناهنجاری هایی در سطح قند خون بدن می شود. و بدتر از همه این است که استرس یکی از علل اصلی در چاقی و اضافه وزن در ناحیه شکم نیز می باشد. در اینجا راهکارهایی برای کنترل استرس به شما آموزش خواهیم داد، که با کاهش سطح کورتیزول به شکل قابل توجهی استرس و اضطراب در شما کاهش خواهد یافت.

موسیقی گوش کنید

موسیقی گوش کنید

 هنگامی که با عوامل استرس زا مواجه می شوید، موسیقی تاثیر آرامش بخشی بر مغز شما خواهد داشت. زیرا سبب کاهش سطح کورتیزول در بدن شما می شود. بنابراین زمانی که در موقعیت های استرس زا قرار می گیرید، مثلا زمانی که مهمان دارید و در کنار آن ها کمی معذب هستید، یا بابت برگزاری مهمانی به نحو احسن استرس دارید، در این موقعیت کافی است موسیقی پخش کنید تا آرامش خود را به دست آورید. یا زمانی که می خواهید زودتر بخوابید، ولی خوابتان نمی برد، به جای تماشای تلویزیون و گشتن در شبکه های اجتماعی به موسیقی گوش دهید.

چای سیاه بنوشید

چای سیاه بنوشید

آیا می دانستید مصرف چای سیاه سبب ایجاد آرامش در شما می شود؟! محققان به تاثیر آرامش بخش چای سیاه پی برده اند. به همین دلیل است که انگلیسی ها به صرف چای سیاه در دورهمی های بعدازظهر خود بسیار اهمیت می دهند.

محققان با انجام تحقیقی در یکی از دانشگاه های انگلیس، متوجه شدند سطح هورمون کورتیزول در افرادی که به خوردن چای سیاه در طول روز عادت داشتند کاهش 47 درصدی داشت، ولی افت سطح کورتیزول در افرادی که از چای معمولی و نوشیدنی های دیگر استفاده می کردند تنها 27 درصد بود.

سعی کنید خوب خوابید

سعی کنید خوب خوابید

سعی کنید در طول شبانه روز به اندازه کافی بخوابید، این که 6 ساعت خواب در طول شب مفید است یا 8 ساعت، نتیجه ی تفاوت این دو را کاهش یا افزایش سطح کورتیزول در خون شما مشخص می کند.

اگر در طول شب 8 ساعت خواب کافی داشته باشید، سطح هورمون کورتیزول تا 50 درصد در خون شما کاهش پیدا می کند و سبب می شود از شر تمام استرس هایی که در طول روز به شما وارد می شود، رهایی یابید. بنابراین حتی اگر در طول شب نتوانستید به خوبی بخوابید، سعی کنید روز بعد چرت کوتاهی بزنید تا کم خوابی شب گذشته را جبران کنید. محققان متوجه شده اند همین چرت کوتاه بعد از کم خوابی دیشب، سبب کاهش سطح کورتیزول و آرامش در افراد می شود.

خود را به معنویات بسپارید

خود را به معنویات بسپارید

افرادی که به امور مذهبی و معنوی می پردازند به مراتب نسبت به دیگران در برابر فشارهای روزانه مقاوم تر هستند و ترشح سطح کورتیزول در خون آن ها نیز کاهش چشمگیری پیدا می کند. مثلا کسانی که دائم به مسجد، زیارتگاه ها یا کلیساها می روند، در مقابل افرادی که به این موارد اهمیتی نمی دهند استرس کمتری را در زندگی تجربه می کنند.

بنابراین حتی اگر تمایلات مذهبی زیادی ندارید، تلاش کنید از اثرات مثبت آن بهره مند شوید. قرارگیری در محیط های معنوی، بهره مندی از طبیعت و فعالیت های خیرخواهانه تا حد زیادی باعث کاهش استرس و ایجاد احساس آرامش عمیق در شما خواهد شد.

از مدیتیشن و یوگا استفاده کنید

از مدیتیشن و یوگا استفاده کنید

بر اساس مطالعات تایلندی، افرادی که از تمرینات مدیتیشن یا یوگا به مدت 6 هفته متوالی استفاده می کنند، تا حد چشمگیری سطح هورمون کورتیزول در آن ها کاهش یافته و فشار خونشان نیز تنظیم می شود. افرادی که در مدت 4 ماه، هر روز از تمرینات مدیتیشن استفاده می کنند، سطح کورتیزول در خون آن ها تا 20 درصد کاهش پیدا می کند و سبب ایجاد آرامش و رهایی از استرس می شود.

با دوستان خوب و صمیمی خود معاشرت کنید

با دوستان خوب و صمیمی خود معاشرت کنید

یکی از راه های کاهش و مدیریت استرس ایجاد رابطه و معاشرت با دوستانی است که سبب خوشحالی و شادابی شما می شوند، به گونه ای که اگر پای صحبت های آن ها بنشینید حواستان به خوبی از دغدغه ها، مشکلات و استرس های روزانه پرت می شود.

معاشرت با چنین دوستانی می تواند به شما برای مدیریت هورمون کورتیزول و استرس کمک فراوانی کند، به این دلیل که محققان دریافته اند خنده و شادی سبب کاهش 50 درصدی استرس در افراد می شود.

آدامس بجوید

آدامس بجوید

جویدن آدامس، می تواند در کنترل استرس و تشویش به شما کمک کند. مطالعات حاکی از آن است که جویدن آدامس باعث کاهش تنش و استرس در افراد مختلف می شود.

در موقعیت هایی که استرس در حد متوسطی وجود دارد، جویدن آدامس توسط فرد، سبب کاهش 12 درصدی کورتیزول در بزاق او نسبت به سایر افرادی می شود که از آدامس استفاده نمی کنند. به این دلیل که جویدن آدامس باعث افزایش فعالیت عصبی و تسریع جریان خون در برخی از بخش های مغز می شود.

از ماساژ درمانی استفاده کنید

از ماساژ درمانی استفاده کنید

بر اساس مطالعاتی که در دانشکده ی پزشکی میامی و دیگر دانشگاه ها صورت گرفته است، در افراد مختلف پس از سپری شدن چند هفته از ماساژ درمانی سطح کورتیزول در خون آن ها تا یک سوم کاهش پیدا کرد. زیرا ماساژدرمانی سبب تولید هورمون های شادی به نام سروتونین و دوپامین در بدن افراد می شود. همان حالت شادابی که پس از معاشرت با دوستان صمیمی در مغز ایجاد می شود.

بنابراین پیشنهاد می شود برای کنترل استرس از جلسات ماساژدرمانی استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

6 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
6
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx