هر آنچه در مورد انواع تفکر انتقادی و تقویت آن باید بدانید

یک نظر اضافه کنید
18 دقیقه زمان مطالعه

هر آنچه در مورد انواع تفکر انتقادی  و تقویت آن باید بدانید

مهارت های انواع تفکر انتقادی  این امکان را می دهد که موقعیت ها را بر اساس تمام حقایق و اطلاعات موجود درک کرده و به آنان رسیدگی کنید. به طور معمول، استفاده از چنین تفکری در محل کار شامل پردازش و سازماندهی حقایق، داده ها و سایر اطلاعات برای تعریف مشکل و ایجاد راه حل های مؤثر است.

ایده خوبی است که در مورد مهارت هایی که قبلاً دارید و ممکن است لازم باشد آنها را در رزومه کاری خود و در طول مصاحبه برجسته کنید، فکر انجام دهید. علاوه بر این، ممکن است در نظر داشته باشید که اهدافی را تعیین کنید و شیوه هایی را برای کمک به ایجاد مهارت های انتقادی لازم برای موفقیت در شغل خود در نظر بگیرید.

در این مقاله، توضیح می دهیم که فکر کردن انتقاد گونه چیست، چرا مهم است و چگونه می توانید مهارت های خود را در این زمینه و به شکل های مختلف می توان بهبود بخشید.

انواع تفکر انتقادی  چیست؟

تفکر این چنینی عمل تجزیه و تحلیل واقعیت ها برای درک کامل یک مشکل یا موضوع است. فرایند تفکر معمولاً شامل مراحلی مانند جمع آوری اطلاعات و داده ها، پرسیدن سؤالات متفکرانه و تجزیه و تحلیل راه حل های ممکن است.

به عنوان مثال، اگر در منابع انسانی کار می کنید و نیاز به حل تعارض بین دو کارمند دارید، از تفکر برای درک ماهیت تضاد و اینکه چه اقداماتی باید برای حل این وضعیت انجام شود، استفاده خواهید کرد.

چگونه انتقادی فکر کنیم؟

در اینجا مراحلی وجود دارد که ممکن است هنگام استفاده از تفکر این صورتی برای حل مسئله در محل کار انجام دهید:

  1. مشکل را شناسایی کنید.
  2. در مورد اینکه چرا مشکل وجود دارد و چگونه می توان آن را حل کرد، استنباط ایجاد کنید.
  3. جمع آوری اطلاعات یا داده ها در مورد موضوع از طریق تحقیق.
  4. سازماندهی و مرتب کردن داده ها و یافته ها.
  5. توسعه و اجرا راه حل ها،
  6. تجزیه و تحلیل انجام دهید.
  7. راه های بهبود راه حل را شناسایی کنید.

عینی بودن بخش اساسی انواع تفکر انتقادی  است که باعث رشد فردی می شود. این بدان معناست که مشکل را بدون اجازه دادن به تعصب، احساسات یا فرضیات شخصی که بر نحوه تفکرتان تأثیر بگذارد، تجزیه و تحلیل کنید. متفکر انتقادی  قوی تنها بر اساس زمینه و حقایق جمع آوری شده پس از انجام تحقیقات کامل و بی طرفانه، مسئله را تحلیل خواهد کرد..

چرا انواع تفکر انتقادی مهم است

مهارت های تفکری در هر صنعتی در هر سطح شغلی، از همکاران سطح پایه گرفته تا مدیران ارشد، ضروری است. متفکران انتقادی خوب می توانند هم به طور مستقل و هم با دیگران برای حل مشکلات کار کنند.

هر آنچه در مورد انواع تفکر انتقادی و تقویت آن باید بدانید

انواع تفکر انتقادی و اهمیت آن

مسائلی مانند ناکارآمدی فرایند، مدیریت یا امور مالی را می توان با استفاده از فکر انتقاد گونه بهبود بخشید. به همین دلیل، کارفرمایان برای نامزدهایی ارزش قائل می شوند که مهارت های انتقادی قوی از خود نشان می دهند.

۵ مهارت انواع تفکر انتقادی

در اینجا پنج مهارت متداول و تأثیر گذار تفکری وجود دارد که می توانید در رزومه کاری خود یا در مصاحبه برجسته کنید. از این موارد به عنوان عوامل موفقیت یاد می شود.

۱. مشاهده

مهارت های مشاهده ای نقطه شروع است. افرادی که مراقب هستند می توانند به سرعت مشکل جدید را حس کرده و شناسایی کنند. کسانی که در مشاهده مهارت دارند همچنین می توانند درک کنند که چرا ممکن است چیزی مشکل ساز باشد. آنها حتی ممکن است بتوانند بر اساس تجربیات خود پیش بینی کنند که چه زمانی ممکن است مشکلی پیش از وقوع اتفاق بیفتد.

با کاهش سرعت پردازش اطلاعات و آموزش دادن توجه بیشتر به محیط اطراف، مهارت های مشاهده خود را بهبود بخشید. می توانید تکنیک های تمرکز حواس، یادداشت برداری یا گوش دادن فعال در حین و خارج از کار را تمرین کنید.

به طور کامل آنچه را می شنوید یا می بینید بررسی کنید. سپس، در نظر بگیرید که آیا متوجه روندهایی در رفتار، تراکنش ها یا داده هایی می شوید که ممکن است برای تیم شما مفید باشد.

۲. تجزیه و تحلیل

هنگامی که مشکل شناسایی شد، مهارت های تحلیلی ضروری می شود. توانایی تجزیه و تحلیل و ارزیابی مؤثر موقعیت شامل دانستن اینکه چه حقایق، داده ها یا اطلاعاتی در مورد مشکل مهم هستند. این همچنین اغلب شامل جمع آوری تحقیقات بی طرفانه، پرسیدن سؤالات مرتبط در مورد داده ها برای اطمینان از صحت آن و ارزیابی عینی یافته ها می شود.

هر آنچه در مورد انواع تفکر انتقادی و تقویت آن باید بدانید

انواع تفکر انتقادی و استنتاج

با کسب تجربیات جدید، مهارت های تحلیلی خود را بهبود بخشید. برای مثال، ممکن است کتابی در مورد مفهومی که با آن ناآشنا هستید بخوانید یا در کلاس ریاضی آنلاین شرکت کرده که خود را به فکر کردن به روش های جدید و در نظر گرفتن ایده های جدید وادار کنید.

انجام این کار می تواند کمک کرده تا مهارت هایی را برای تفسیر اطلاعات جدید و تصمیم گیری منطقی بر اساس تجزیه و تحلیل صحیح ایجاد کنید.

۳. استنتاج

مهارتی است که شامل نتیجه گیری درباره اطلاعاتی است که جمع آوری می کنید و ممکن است شما را ملزم به داشتن دانش یا تجربه فنی یا خاص صنعت کند. وقتی استنباط انجام می دهید، به این معنی است که بر اساس اطلاعات محدود پاسخ هایی را ایجاد می کنید.

به عنوان مثال، مکانیک خودرو ممکن است که نیاز داشته باشد بر اساس اطلاعاتی که در اختیار دارد، استنباط کند که چه چیزی باعث از کار افتادن موتور خودرو در زمان های ظاهراً تصادفی می شود.

مهارت های استنباط خود را با تمرکز بر حدس زدن های آگاهانه به جای نتیجه گیری سریع، بهبود بخشید. این امر مستلزم کاهش سرعت برای جستجوی دقیق و معایب است.

تا آنجا که ممکن است سرنخ هایی مانند تصاویر، داده ها یا گزارش ها که ممکن است در ارزیابی موقعیت کمک کند، بیابید.

۴. ارتباطات

مهارت های ارتباطی زمانی که وقت توضیح و بحث درباره مسائل و راه حل های احتمالی آن ها با همکاران و سایر ذی نفعان فرا می رسد، مهم هستند.

هر آنچه در مورد انواع تفکر انتقادی و تقویت آن باید بدانید

انواع تفکر انتقادی و ارتباطات

مهارت های ارتباطی خود را در زمینه انواع تفکر انتقادی با درگیر شدن در بحث های دشوار ارتقا دهید. به عنوان مثال، در موقعیت هایی که ممکن است شما و یکی دیگر از شرکت کنندگان در مورد موضوع اختلاف نظر داشته باشید، بهبود بخشید.

عادت های ارتباطی خوب مانند گوش دادن فعال و احترام گذاشتن را حفظ که سایر دیدگاه ها را درک کنید و بتوانید ایده های خود را به شیوه ای آرام و منطقی توضیح دهید. انجام این کار می تواند کمک کند که راه حل ها را با همکاران خود به طور مؤثرتری ارزیابی کنید.

۵. حل مسئله

پس از شناسایی و تجزیه و تحلیل مشکل و انتخاب راه حل، مرحله نهایی اجرا آن است. حل مسئله اغلب به تفکر این سبکی نیاز دارد که بهترین راه حل را اجرا کند و بفهمد که آیا حل با هدف مرتبط است یا خیر.

مهارت های حل مسئله خود را با تعیین اهداف برای به دست آوردن دانش صنعت بیشتر در زمینه خود بهبود بخشید. حل مشکل در محل کار معمولاً آسان تر می شود که اگر درک قوی از اطلاعات خاص صنعت داشته باشید. مشاهده چگونگی حل مشکلات اطرافیان در محل کار نیز می تواند مفید باشد. تکنیک های آن ها را یادداشت کنید و در مورد فرایند آنها سؤال بپرسید.

مهارت های انواع تفکر انتقادی  بیشتر

در حالی که پنج مهارت ذکر شده در بالا برای فکر انتقادی موفق ضروری است، چندین مهارت نرم وجود دارد که به تجزیه و تحلیل متفکرانه مربوط می شود. در اینجا چند مهارت دیگر وجود دارد که باید هنگام توسعه تفکر خود در نظر بگیرید:

  • مهارت های فراشناختی،
  • مهارت های استدلال استقرایی،
  • مهارت های خلاقیت،
  • مهارت های تصمیم گیری،
  • مهارت های تفکر مفهومی.

چگونه مهارت های خود را تقویت کنیم

در حالی که ممکن است بسیاری از مهارت های بالا را قبلاً داشته باشید، باز هم ممکن است در نظر گرفتن سایر زمینه ها برای بهبود، به ویژه برای مهارت های خاصی که در شرح شغل فهرست شده اند، مفید باشد. همیشه می توانید مهارت های خود را از طریق تمرین و فرصت های آموزشی گسترده بهبود بخشید.

برای بهبود بیشتر خود، برخی از مراحل زیر را در نظر بگیرید:

  • مهارت های فنی یا خاص صنعت خود را گسترش دهید تا به شما کمک کند تا مشکلات را راحت تر شناسایی کنید.
  • دوره های اضافی را در صنعت خود بگذرانید که نیاز به انواع تفکر انتقادی و تحلیل دارد.
  • فعالانه برای حل مشکلات کارفرمای فعلی خود داوطلب شوید.
  • از متخصصان رشته یا صنعت مورد نظر خود مشاوره بگیرید.
  • بازی های انفرادی و مشارکتی را انجام دهید که به مهارتتان مانند تجزیه و تحلیل و استنتاج نیاز دارند.

درخواست از دوست، همکار یا مدیر برای ارزیابی مجموعه مهارت های فعلی نیز می تواند کمک کند که دیدی عینی از نقاط قوت خود داشته باشید. ممکن است برایتان مفید یا حتی ضروری باشد که مهارت های خود را برای کمک به ساخت رزومه یا پیشرفت در حرفه خود تمرین کنید.

۶ روش برای افزایش قدرت انواع تفکر انتقادی در کار

این کار فرایند تجزیه و تحلیل اطلاعات برای دریافت بهترین پاسخ برای یک سؤال یا مشکل است. با استفاده از تجربه، استدلال، مشاهده و ارتباط با دیگران، می توانید تصمیمات آگاهانه ای بگیرید که راه حل های مثبتی را به همراه دارد.

در حقیقت متفکران انتقادی در محل کار تقاضای زیادی دارند، زیرا شرکت ها همیشه به راه حل های بهتر و آگاهانه تری نیاز دارند. به طور خاص، انتقادی فکر کردن در محل کار کمکتان می کند.

  • بهبود تصمیم گیری، ارزیابی اعتبار استدلال و تأثیر بالقوه آن،
  • نظرات خود را در مورد یک موضوع شکل دهید، اخلاق شخصی و اعتماد به نفس خود را توسعه دهید،
  • در سطح عمیق تر و فکری تر با همکاران و سرپرستان خود درگیر شوید تا روابط کاری قوی تری ایجاد کنید،
  • برای تعیین راه هایی برای بهبود کیفیت و کارایی، کار خود را ارزیابی کنید.
  • مهارت های درک بهتر را هم در مکالمه و هم در خواندن ایجاد کنید.

مراحل تفکر در کار

مشکل یا سؤال را شناسایی کنید. در مورد سؤالی که می پرسید دقیق باشید. جمع آوری و سازماندهی اطلاعات منابع متعددی را بیابید که دیدگاه ها و دیدگاه های متفاوتی را ارائه می دهند.

داده ها و منابع را تجزیه و تحلیل و اعتبار منابع اطلاعاتی خود را ارزیابی کنید. به دنبال سوگیری در روش های جمع آوری داده های خود باشید. همچنین اهمیت داده ها را تعیین کنید.

مشخص کنید کدام اطلاعات برای مشکل مورد نظر مهم تر است. ممکن خواهد بود که اطلاعات کافی برای تصمیم گیری آگاهانه داشته باشید یا نداشته باشید.

هر آنچه در مورد انواع تفکر انتقادی و تقویت آن باید بدانید

انواع تفکر انتقادی و مراحل تفکر

نتیجه گیری خود را اعلام کنید تصمیم نهایی خود را به ذینفعان ارائه دهید

راه های بهبود مهارت های انواع تفکر انتقادی

۱. خودآگاه تر شوید

خودآگاهی بیشتر به معنای در نظر گرفتن فرایند فکری، ارزش ها، اخلاقیات، اخلاقیات و سایر باورهایتان است. به چه چیزی اعتقاد دارید؟ افکارتان چگونه این ارزش ها را منعکس می کند؟

به طور عینی در مورد علاقه و ناپسندی خود فکر کنید. دانستن ترجیحات، نقاط قوت و ضعف و سوگیری های شخصی می تواند کمک کند که بهتر درک کنید که چرا از منظری خاص به موقعیت های ویژه برخورد خواهید کرد.

۲. درک فرایند ذهنی

نحوه دریافت و پردازش اطلاعات را شناسایی و ارزیابی کنید. درک اینکه چگونه گوش می دهید، سپس تفسیر می کنید و در نهایت به اطلاعات واکنش نشان می دهید، برای کارآمدتر شدن ذهنی در محل کار حیاتی است.

هر آنچه در مورد انواع تفکر انتقادی و تقویت آن باید بدانید

انواع تفکر انتقادی و درک فرایند ذهنی

متفکر انتقادی بودن به این معنی است که پیش داوری های خود و نحوه تأثیر آن ها بر راه حل ها و تصمیمات را می شناسید. وقت گذاشتن برای تجزیه و تحلیل فرایند ذهنی خود قبل از تصمیم گیری کاری می تواند کمک کند که عینی تر عمل انجام دهید.

۳. آینده نگری را توسعه دهید

در نظر بگیرید که ممکن است دیگران در مورد موقعیت یا تصمیمی که می گیرید چه احساسی داشته باشند. پیامدهای احتمالی موقعیت و اینکه چه چیزی ممکن است به صورت مثبت و منفی تغییر رخ دهد را تعیین کنید. داشتن آینده نگری برای پیش بینی اینکه چگونه اقداماتتان در محل کار باعث ایجاد واکنش می شود در انتخاب درست کمک می کند.

۴. گوش دادن فعال را تمرین کنید

گوش دادن فعال عنصر اساسی سبک نگرش انتقادی مؤثر است. هنگامی که همکاران و سرپرستان در حال صحبت هستند با دقت گوش دهید. همدلی را تمرین کنید و بر درک دیدگاه(های) آنها تمرکز کنید. به دست آوردن درک کامل از آنچه آنها می خواهند، نیاز یا انتظار دارند می تواند کمک کند که واکنش مثبت نشان دهید و بعداً گفتگو سازنده داشته باشید.

۵. سؤال بپرسید

وقتی مطمئن نیستید، همیشه سؤال بپرسید. با چیزهایی که از قبل می دانید شروع و تأیید کنید که همه جزئیات درست است.

بخواهید نکاتی را تکرار کرده یا در نظر بگیرید که با کلمات خود بازنویسی کنید که مشخص شود که آیا دقیقاً متوجه شده اید یا خیر. همچنین برای دریافت جزئیاتی که ممکن است نادیده گرفته شده یا اشتباه شنیده شده باشد، سؤالات بعدی بپرسید.

هر آنچه در مورد انواع تفکر انتقادی و تقویت آن باید بدانید

انواع تفکر انتقادی و پرسش سوال

با پرسیدن اینکه آیا چیزی واقعیت، نظر یا ایده است، پیگیری کنید. این مرحله می تواند به شما کمک کند که هدف و ارزشی را برای یک قطعه اطلاعات قائل شوید.

۶. شواهد موجود را ارزیابی کنید

از تجربیات و حقایق قبلی برای کمک به تصمیم گیری فعلی خود از این طریق استفاده کنید. آیا قبلاً با پروژه یا چالش مشابهی روبرو شده اید؟ از آن تجربه چه آموختید؟ با انجام تحقیق، مرتب سازی حقایق و استفاده از تجربیات قبلی به عنوان شواهد موجود، می توانید به راه حل کاربردی تر و مؤثرتری برای کار در زمان حال خود برسید.

سخن آخر

برای رسیدن به انواع تفکر انتقادی  تلاش کنید که ذهنتان را باز و نظرات گوناگون را بشنوید. به این ترتیب قادر هستید که به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.

منبع:

https://helpfulprofessor.com

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx