انواع رابطه لانگ دیستنس و مشکلات آن ها
انواع رابطه لانگ دیستنس (LDR) دو دسته هستند. فکر می کنید شما در حال حاضر جز کدام دسته هستید و با چه مشکلاتی دست وپنجه نرم خواهید کرد؟ برای شناخت بهتر رابطه های لانگ دیستنس، با ما همراه باشید که روش های کنترل رابطه و حفظ ثبات آن را یاد بگیرید.
انواع رابطه لانگ دیستنس یا LDR
به طورکلی انواع رابطه لانگ دیستنس به 2 گروه تقسیم می شوند که هرکدام با مشکلات و شرایط خاص خود را دارند.
رابطه از راه دور (از هرنقطه تا نقطه ای دیگر در دنیا)
- اولین گروه: روابطی که به خاطر دلایلی به LDR تبدیل شدند
- دومین گروه: روابطی که از ابتدا LDR بودند
حال برای شناخت بیشتر و بهتر هر تایپ رابطه، هر یک را به صورت مجزا مورد بررسی قرار می دهیم.
گروه اول
این دسته از افراد از ابتدا رابطه ای بدون فاصله (مسافت) داشته اند، اما به خاطر شرایط به وجود آمده مجبور به ترک محل زندگی خود برای مدت کوتاه یا بلندی می شوند.
عواملی که باعث تغییر شکل این روابط می شوند بسیار هستند. برای مثال مأموریت شغل های خاص، تحصیل خارج از شهر یا کشور، صلاحدید خانواده و غیره تعدادی از این دلایل محسوب می شوند. عمده این تغییرات به خاطر مأموریت های شغلی یا ادامه تحصیل است.
در این گروه، زوجین در ابتدا دیدار روزانه یا هفتگی مستمر داشتند، کار های بسیاری با همدیگر انجام می دادند و به همدیگر به صورت حضوری کمک های زیادی می کردند. اعتماد و اطمینان در چنین روابطی بسیار بالا است و خیال هر شخص از دیگری راحت است.
در صورت بروز مشکل، زوجین با قرار گذاشتن، صرف یک وعده غذایی یا قدم زدن، برای بهبود رابطه خود تلاش می کنند. آن ها ممکن است بحث و جدال کنند، اما در انتها به یک جمع بندی می رسند که ممکن است منجر به قطع رابطه یا ادامه آن شود.
حل مسائل در شرایطی که شریکان زندگی در کنار هم هستند یا فاصله چندانی از محل سکونت یکدیگر ندارند، بسیار راحت تر از روابط LDR است. در این روابط هر دوی آن ها تلاش می کنند علاقه بیشتری به یکدیگر داشته باشند و تا جایی که ممکن است به هم دیگر کمک می کنند.
همچنین در این روابط تنش های روانی پایین هستند. در صورت بروز مشکل یا سوءتفاهم، اگر زوجین از بحث و گفتگو با یکدیگر نتیجه ای نگیرند، به روانپزشک مراجعه می کنند تا مشکلات خود را به صورت منطقی حل کنند. وابستگی افراد در روابط گروه اول بسیار بالا است. آن ها از یکدیگر نمی توانند دور باشند. اگر طرفین رابطه برای مدتی طولانی نتوانند یکدیگر را ملاقات کنند، ممکن است باعث رنجش آن ها شود.
اما در نهایت اتفاقی می افتد که باعث جدایی (سفر) این زوج می شود. اتفاقی که تحت تأثیر شغل، تحصیل یا شرایط زندگی، منجر به سفر رفتن یکی از دو طرف خواهد شد.
جدایی و شروع مشکلات
ابتدا ناراحتی ها روانی و عصبی به سراغ هر دو نفر می آید و به آن ها مجال فکرکردن نمی دهد. هر دو طرف به خاطر چنین رخدادی ناراحت هستند؛ شاید کار به دعوا و بحث هم بکشد، اما هیچ کدام حاضر به جدایی نیستند. تنش های عصبی باعث می شود تمرکز کافی برای آرام کردن یکدیگر نداشته باشند و برای بهبود رابطه هیچ ایده ای به ذهنشان نرسد.
صبر و شکیبایی تنها راه درمان یا تسکین درد این روابط است، زیرا چنین جدایی مقطعی است و دوباره رابطه به حالت اول خود باز می گردد. یا در بهترین حالت، زوجین هرچند هفته 1 بار یا هرچند ماه 1 بار یکدیگر را ملاقات می کنند. اما خب چنین واقعه ای فشار عصبی به رابطه وارد می کند.
اتفاقات غیرقابل پیش بینی
در انواع رابطه لانگ دیستنس از نوع گروه اول، شاید روند رابطه خوب پیش برود؛ اما گاهی یک سری اتفاقات ناخواسته باعث می شود تا یکی از دو طرف شروع به بهانه گیری کند یا اتفاقاتی باعث کاهش اطمینان یا از بین رفتن اعتماد میان زوجین می شود. در چنین شرایطی میزان آسیب های روانی رابطه افزایش می یابد و هر دو نفر را به شدت آزار می دهد.
نگذارید مشکلات کهنه شوند
کهنه شدن بحث ها، حل نکردن مشکلات، عدم تمایل به ملاقات و غیره پایه های این روابط قدیمی را سست می کنند. گاهی هم اوج گرفتن مشکلات و عدم پاسخ دهی صحیح باعث پایان این روابط می شود. پس از آن مشکلات روانی به سراغ افراد می آیند که ماندگاری بسیاری دارند و همیشه ذهن افراد را درگیر می کنند.
اتمام رابطه در شرایط بد، درگیری ذهنی بسیاری به همراه دارد. برای مثال زوج های جدا شده هر روز افرادی که در رابطه هستند را می بینند و افسوس می خورند که چرا رابطه شان پایان یافته یا به خاطر بی احترامی و از بین رفتن حرمت ها خاطراتی پدیدار می شوند که باعث آزار و اذیت آن ها خواهند شد.
همیشه در روابط LDR دلتنگی وجود دارد
در این روابط اشخاص برای جذب عشق باید تلاش زیادی کنند و از هر عاملی که رابطه را به خطر می اندازد دور بمانند. آن ها باید در صورت بروز مشکل به سرعت برای حل وفصل آن اقدام کنند یا اگر به بن بست رسیدند، از مشاوران یا روانشناسان کمک بگیرند.
در هیچ حالتی از رابطه، جذب عشق آسان نیست و فرآیندی است که به مدت زمان بسیار زیادی احتیاج دارد. همچنین راضی کردن طرفین یک رابطه برای ورود به انواع رابطه لانگ دیستنس، در ابتدا بسیار سخت و پرریسک، اما شدنی است. پس از به وجود آمدن حس عشق و علاقه بین طرفین، به صورت خودکار حس امنیت، اعتماد و تکیه کردن در افراد نیز پدیدار می شود.
شانسی برای حفظ پایداری
یکی از مزیت های این روابط تغییر شکل یافته، شناخت افراد از یکدیگر است که در رابطه با مشکلات و مسائل، به زوجین کمک زیادی می کند. آگاهی از اخلاق و رفتار شریک زندگی، به صورت ناخودآگاه به شما کمک می کند تا از کارهایی که وی را ناراحت می کند دست بکشید و آن ها را انجام ندهید.
همین شناخت، شما را در مواقع ناراحتی شریک خود بسیار یاری می کند، زیرا می دانید که چطور او را آرام کنید و چگونه حرف بزنید تا شخص مورد علاقه خود را از غم دور کنید. تمامی اتفاقاتی که طی یک رابطه می افتند، جنبه روانشناسی دارند که برای حفظ و ثبات رابطه، زوجین باید به آن ها مسلط باشند تا از بروز سوءتفاهم ها، بحث ها یا جدال ها پیشگیری یا جلوگیری کنند.
گروه دوم
در انواع رابطه لانگ دیستنس از نوع دوم، زوجین از قبل شناختی از یکدیگر ندارند، هیچ وابستگی از قبل وجود نداشته و رابطه کاملاً نو پا است. شاید افراد گروه دوم نسبت به گروه اول سختی های روانی کمتر داشته باشند، آن هم به خاطر همین نو پا بودن رابطه است.
هنوز هیچ یک از زوجین شناخت کافی از یکدیگر ندارند و انتظارات طرفین هنوز پدیدار نشده است. اما خب باگذشت زمان، این زوج ها هم به یکدیگر احساس پیدا می کنند و انتظاراتی از هم خواهند داشت. به مرور بین آن ها وابستگی پیش می آید؛ زوجین تمایل به ملاقات یکدیگر پیدا می کنند و در انتظار چنین روزی خواهند بود.
در این گونه روابط که افراد فاصله زیادی از یکدیگر دارند، اطمینان به سختی به دست می آید، زیرا این دو نفر به صورت مکرر یکدیگر را ملاقات نمی کنند و در هر زمان در دسترس نیستند. در این روابط هر دو طرف مستقل زندگی می کنند و شرایط زندگی مختلفی دارند که بر رابطه آن ها قطعاً تأثیراتی خواهد داشت.
هیچ رابطه ای با تغییر اخلاق و رفتار یکی از طرفین پایدار نخواهد بود؛ زیرا بالاخره شخصی که تغییر کرده دچار دوگانگی شخصیتی می شود و دوست دارد دوباره مانند سابق زندگی کند. معمولاً در رابطه های LDR چنین مشکلی بسیار زیاد اتفاق می افتد، به دلیل اینکه هر یک به دنبال راحتی خود هستند و می خواهند رضایت خود را نسبت به طرف مقابل افزایش دهند.
گاهی هم این تغییرات به طور کامل رخ می دهند و اتفاقات خوب یا بدی به همراه خود خواهند داشت. در کل اعمال زور برای تغییر رفتار کسی یا گذاشتن چنین شرطی برای بقای رابطه توصیه نمی شود و باید از این کار خودداری کرد.
وضعیت کسانی که در رابطه LDR هستند
شروع مشکلات
مشکلات از آن جایی شروع می شوند که دو طرف به یکدیگر علاقه شدیدی پیدا کرده اند؛ انتظارات آن ها از هم بسیار زیاد شده و همیشه به فکر این هستند که کی همدیگر را ملاقات می کنند یا به خود می گویند که تا کی باید چنین وضعیتی ادامه داشته باشد و تا کی از یکدیگر می خواهند از هم دور بمانند؟
گاهی خطا هایی در نوشتار یا گفتار سبب آزردن یکی از زوجین می شود. گاهی هم اتفاقاتی می افتد که به فرض خانم اطمینان خود را نسبت به آقا از دست می دهد. چون این روابط از راه دور سپری می شوند، در مواقع بروز چنین مشکلاتی ارائه مدارک یا دلیل های قانع کننده بسیار سخت خواهد بود.
حتی در صورت توضیح یا توجیه منطقی ممکن است طرف مقابل تحت هیچ شرایطی آن را نپذیرد؛ اگر چنین شرایطی رخ دهد، در صورت پشت گوش انداختن یا عدم توجه به حل مشکلات، رابطه به مرور زمان از بین می رود.
ماندگاری خاطرات بد رابطه و تاثیرات آن
این امکان هم وجود دارد که بد رفتاری هایی هم رخ دهند که خاطره بد آن ها تا مدت زیادی در ذهن طرفین بمانند. مرور خاطرات بد باعث می شود فرد از اجتماع دوری کند و رفته رفته روان خود را کاملاً از بین ببرد یا افسرده شود. پس از چنین اتفاقاتی بازگشت به حالت عادی بسیار سخت خواهد بود.
حتی پس از اتمام این رابطه های سمی، فرد تا مدت ها نمی تواند شخص دیگری را برای خود انتخاب و به او تکیه کند؛ زیرا تمامی اعتماد خود را از دست داده است و به همه افراد جنس مخالف به دید (منفی) نگاه می کند.
4 روشی که رابطه LDR شما را جذاب می کند
مزایا و معایب
برخی از معایب و مزایای هر یک از 2 گروه را به صورت مجزا به شرح ذیل برای شما جمع آوری کرده ایم.
نوع اول | نوع دوم | ||
مزایا | معایب | مزایا | معایب |
از قبل احساسات وجود داشته اند.
شناخت بین افراد شکل گرفته بوده است. اطمینان از قبل ساخته شده است. طرفین از روش های آرام کردن یکدیگر آگاهی دارند. وابستگی وجود داشته و شاید شدیدا ادامه پیدا کند. احساس امنیت بین زوجین زیاد است. |
وابستگی باعث بروز مشکلات می شود.
ممکن است از اطمینان بین زوجین کاسته شود. برای مدت نامعلومی از یکدیگر فاصله دارند. به سختی می توانند یکدیگر را آرام کنند (تحت تأثیر عادت های قبلی). از ابتدا استقلال در زندگی در نظر گرفته نشده بوده. در ابتدا انجام هر کاری ممکن نبوده است. با جدایی مقطعی امکان انجام هر کاری وجود دارد. |
هیچ شناختی وجود ندارد، به همین سبب انتظارات شکل نگرفته اند.
زوجین به خاطر فاصله استقلال دارند. انجام هر کاری امکان پذیر است. |
نداشتن شناخت معمولاً مشکلاتی به وجود می آورد.
حل مسائل مقداری سخت خواهد بود. زوجین همیشه در انتظار روز ملاقات هستند. برای زندگی مشترک در آینده هیچ برنامه ریزی نخواهد شد (مگر در موارد خاص). اعتمادسازی به شدت سخت است. احساس امنیت به سختی شکل می گیرد. از قبل احساساتی نسبت به هم نداشتند. زوجین از روش های آرام کردن یکدیگر هیچ آگاهی ندارند.
|
موارد بیشتری هم وجود دارد، اما هدف ما بیشتر مثال زدن و آگاهی دادن به شما است. یکی از مهم ترین و خاص ترین ویژگی های رابطه های لانگ دیستنس، خالص بودن احساسات بین دو نفر است.
برای موفقیت رابطه چه باید کرد؟
در هر دو نوع از انواع رابطه لانگ دیستنس، مراجعه به مشاور یا روانشناس بهترین راه برای حل مسائل و عبور از پستی و بلندی های رابطه است. افراد چه در مواقعی که به ملاقات یکدیگر آمده اند و چه جدا از هم، می توانند به این متخصصان روابط اجتماعی – عاطفی مراجعه کنند و مشکلات خود را مطرح کنند.
در بیشتر مواقع خود زوجین از پس حل مشکلات برمی آیند و نیازی به مشاوره ندارند. هر انسانی دارای عقل و شعور است، رجوع کردن به منطق و عقل در 90% شرایط، سد های به وجود آمده را از بین می برد و نیازی به شخص سوم یا چیز دیگری نیست.
تنها راه رسیدن به موفقیت، جذب عشق و رشد فردی استفاده از مشاوره ها و راه های اصولی حفظ و پایداری رابطه است. استفاده کردن از تجربیات دیگران شاید در برخی از موارد کارساز باشد اما همیشه بهترین راه نیست.
جمع بندی
داشتن رابطه لانگ دیستنس اصلاً بد نیست، اما باید دید که آیا می توانید از پس مشکلات برآیید یا خیر؟ با مطالعه این مقاله درباره انواع رابطه لانگ دیستنس و کسب آگاهی از فراز نشیب های آن، اگر در چنین شرایطی هستید رابطه خود را بهبود دهید و یک رابطه پایدار داشته باشید. اگر هم در چنین رابطه ای نیستید، ابتدا با مشاور صحبت کنید، سپس دست به اقدام بزنید.
منبع:
- https://www.quickanddirtytips.com/relationships/kinds-of-long-distance-relationships
- https://onlineforlove.com