پادکست زندگینامه کارلوس اسلیم هلو ثروتمندترین فرد مکزیک
بیوگرافی کارلوس اسلیم هلو (زندگینامه بزرگان)
کارلوس اسلیم هلو، ثروتمندترین فرد مکزیک است و بنا به بررسی های مجله مشهور فوربز در سال 2018، هفتمین فرد ثروتمند دنیا محسوب می شود. این تاجر و سرمایه گذار موفق مکزیکی با در اختیار داشتن 67 میلیارد دلار سرمایه خالص، یکی از موفق ترین و بزرگترین مردان جهان در حوزه تجارت و بازرگانی می باشد.
دوستان عزیز سایت پرورش افکار در این مقاله قصد داریم شما را با زندگی نامه کارلوس اسلیم هلو و برخی از عقاید و خصوصیات اخلاقی او درباره کسب و کار و تجارت آشنا کنیم. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
دوران کودکی و نوجوانی کارلوس اسلیم هلو
کارلوس اسلیم هلو در تاریخ بیست و هشتم ژانویه سال 1940 در شهر مکزیک متولد شد. کارلوس متعلق به یک خانواده کاتولیک با اقلیت مارونی می باشد، پدرش جولیان اسلیم حداد نام دارد و نام مادرش نیز لیندا هلو عطا است. پدر و مادر کارلوس هر دو اصالتا از مهاجران لبنانی بودند که قبل از تولد او به مکزیک مهاجرت کرده بودند.
کارلوس توسط پدر و مادرش طبق ارزش های استواری تربیت شد. پدرش زمانی که کارلوس نوجوان بود، خواندن اسناد مالی و سرمایه گذاری کردن را به طور کامل به او آموزش داد.
جالب است بدانید که کارلوس اسلیم زمانی که دوازده ساله بود اولین سهام خود را در یک بانک مکزیکی خریداری کرد و زمانی که به پانزده سالگی رسید، در بزرگ ترین بانک مکزیک تبدیل به سهام داری بزرگ شد. کارلوس در سن هفده سالگی در شرکت پدرش مشغول به کار بود و هفته ای 200 پرو درآمد داشت.
کارلوس اسلیکم دوران دانشجویی خود را در دانشگاه ملی مستقل مکزیک در رشته مهندسی عمران پشت سر گذاشت و در سال 1961 از آنجا فارغ التحصیل شد. وی همچنین در آن دانشگاه به طور همزمان برنامه ریزی و جبر نیز تدریس می کرد؛ به عبارت دیگر یعنی در آنجا هم دانشجو و هم استاد بود.
آغاز فعالیت حرفه ای
کارلوس اسلیم پس از فارغ التحصیلی اش، اولین شرکت خود را که یک شرکت بیمه بود، تاسیس کرد و نام آن را Inversora Bursatil گذاشت. درست که کارلوس اسلیم به عنوان رئیس شرکت بزرگ مخابراتی تلمکس، رئیس شرکت مختلف کارسو و بهترین بنیانگذار شناخته شده است، اما بیشتر ثروت او از سرمایه گذاری های تجاری اش نشات گرفته است.
اسلیم کارلوس هلو در دهه های 60، 70 و 80 میلادی بیشتر وقت خود را صرف ایجاد سرمایه گذاری های متنوعی کرد که در حال حاضر روی اقتصاد مکزیک حکم فرمایی می کند. او برای کسب درآمد یک استراتژی جالب دارد و آن این است که از هرگونه خطا و شکست محفوظ می باشد. او در مرحله اول شرکتهایی که در حال دست و پا زدن هستند را به نوعی در عرصه اقتصادی به دست می آورد. بعد از آن قبل از این که سهام خود را در آن شرکت ها با سود بفروشد، آن ها را به شرکت های هلدینگ چند میلیون دلاری تبدیل می کند.
یک ضرب المثل جالب وجود دارد که می گوید: «محال است وارد مکزیک شوید و هر لحظه پولتان به جیب اسلیم نریزد»! این ضرب المثل تا حدود زیادی حقیقت دارد. زیرا اغلب مسائل و احتیاجات روزمره در مکزیک به شکلی با سرمایه گذاری های کارلوس اسلیم به وجود آمده اند. برای مثال حدود 92 درصد از خطوط تلفن مکزیک به اسلیم تعلق دارد و مردم بیشتر احتیاجات زندگی خود را از فروشگاه های زنجیره ای او تهیه می کنند. یا این که برای صرف غذا در مکزیک به یکی از 180 رستوران زنجیره ای اسلیم مراجعه می کنند.
وی همچنین لاستیک ماشین های مکزیکی ها را تامین می کند و همین طور بزرگترین پیمانکار راه سازی می باشد. اسلیم، تامین کننده قهوه مکزیک است و مردم از بانک های او وام می گیرند. اما با وجود تمام این ها کارلوس اسلیم کسی است که به صرفه جویی شهرت دارد و همیشه او را با با ساعت پلاستیکی ارزان قیمتش می توان شناخت. او این صرفه جویی و قناعت را به کار خود نیز منتقل کرده است، به گونه ای که تمام شرکت ها و کارخانه هایش بسیار معمولی و ساده هستند.
کارلوس اسلیم در این مورد می گوید: «هنگام شکوفایی اقتصادی، به ریاضت ادامه دهید، این کار به پیشرفت شرکت شما شتاب می بخشد و باعث می شود که در زمان بحران، جلوی نیاز شدید برای تغییرات گرفته شود».
کارلوس اسلیم هلو مجموعه اقتصادی خود را به همراه سه پسر و یک فرزند خوانده اش اداره و رهبری می کند و همیشه قسمتی از درآمدهایش را به امور خیریه و کارهای بشر دوستانه اختصاص می دهد. مثلا در سال 2006 رقمی معادل یک میلیارد و 800 میلیون دلار به موسسه های خیریه کمک کرد. 95 هزار دوچرخه برای کودکان فقیر خرید. برای محصلین 700 هزار عینک خرید و به 150 هزار دانشجو کمک مالی کرد. کارلوس اسلیم همچنین در نظر دارد که حدود 10 میلیارد دلار از سرمایه و دارایی خود را برای پیشرفت آموزش و پرورش و سیستم بهداشت و درمان مکزیک اختصاص دهد.
اسلیم در مورد اصول موفقیت کسب و کارها و شرکت هایش می گوید: «ساختارها و سازمان های ساده با حداقل سلسله مراتب اداری، توسعه فردی و آموزش درون سازمانی برای مدیران، انعطاف پذیری و تصمیم گیری آنی، کار کردن با مزایای شرکت های کوچک، ساختار سازی دوباره و به وجود آوردن شرکت های واحد از پایه های موفقیت هستند. همیشه به خاطر داشته باشید شرکت هایی که در سختی و مشقت زندگی می کنند، همیشه قوی تر هستند. همچنین افراد آن در شرایط سخت بهتر می توانند با مشکلات روبه رو شوند».
کارلوس اسلیم هلو همچنین در سال 1994 برای جوانان نامه ای نوشت که حاوی توصیه های فراوانی بود. او در این نامه در مورد موفقیت به جوانان گفت: «موفقیت به این معنی نیست که شما کاری را خوب یا حتی خیلی خوب انجام دهید و از دیگران تایید بگیرید. موفقیت هیچ گاه یک عقیده بیرونی نیست، بلکه یک احساس درونی از خوب بودن است. موفقیت، تعادل روح است و قطعا به احساساتی مثل عشق، خانواده، دوستی، اصالت و راستی نیاز دارد».
عکس های کارلوس اسلیم
زندگی خصوصی کارلوس اسلیم هلو
کارلوس اسلیم با خانمی به نام سمیه دامیت در سال 1967 ازدواج کرد. همسرش علاقه زیادی به کارهای خیرخواهانه و پروژه های انسان دوستانه داشت که از جمله آن ها می توان به ایجاد یک چارچوب قانونی برای اهدای عضو اشاره کرد.
آن ها حدود 32 سال با یکدیگر ازدواج کردند تا این که در سال 1999، سمیه بر اثر بیماری نارسایی کلیوی از دنیا رفت. کارلوس اسلیم در سال 2004 به یاد همسرش، موزه ای به نام سمیه را بازگشایی کرد. این موزه هنری غیر انتفاعی در شهر مکزیک قرار دارد و پذیرش آن رایگان است. این موزه همچنین بزرگ ترین مجموعه ای در جهان است که مجسمه های ساخت رودین، این مجسمه ساز فرانسوی را در خود جای داده است.