بیوگرافی امید کردستانی
در زندگی نامه امید کردستانی اینگونه آمده است که: امید کردستانی در سال ۱۳۴۳ در پیرانشهر به دنیا آمد. وی در سن ۱۴ سالگی پس از فوت پدرش براثر سرطان همراه با مادر و برادرش ابتدا به انگلستان و سپس به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و در شهر سن خوزه واقع در ایالت کالیفرنیا سکنی گزید. امید کردستانی موفق به دریافت لیسانس مهندسی برق از دانشگاه ایالتی سن خوزه شد و به عنوان مهندس مدتی را در شرکت HP کار کرد.
امید چند سال بعد، به منظور تعقیب اهدافش در عرصه تجارت وارد دانشگاه استانفورد شد و توانست در سال ۱۹۹۱ مدرک فوق لیسانس مدیریت بازرگانی را کسب کند. بد نیست بدانیم که دانشگاه استانفورد محل فارغ التحصیلی بنیانگذاران گوگل و یاهو است.
امید کردستانی در سال ۱۹۹۹ کار در کمپانی Netscape را رها کرد و به عنوان نفر دوازدهم به کادر اجرائی ۱۱ نفره گوگل پیوست و دیری نگذشت که به سمت مدیر ارشد بازاریابی و توسعه بین الملل منصوب شد، و فروش آن را از تقریباً صفر به ۳ میلیارد دلار رسانید.
مایک هومر؛ رئیس سابق امید کردستانی در Netscape ادعا دارد که کار مداوم و آموزش سخت در این کمپانی کمک شایانی به موفقیت امید در گوگل کرده است. در زمان حضور امید در این کمپانی، وی توانست بازده مالی آن را ظرف مدت ۱۸ ماه از ۸۸ میلیون دلار در سال به ۲۰۰ میلیون دلار در سال برساند!
امید کردستانی کارش را در Netscape در بخش فروش OEM آغاز نمود و در طی دوره 4 ساله حضور خود در آن شرکت مسئولیت برقراری ارتباطات تجاری با شرکت هائی چون سیتی بانک، اسکایت، ebay، اینتل، تراولاسیتی، آمازون و AOL را بر عهده داشت. وی قبل از Netscape در بخش های بازاریابی، توسعه تجاری و مدیریت تولید شرکت هائی نظیر HP فعالیت می کرده است.
امید کردستانی 53 ساله از خودنمائی در رسانه ها اجتناب می ورزد و همواره بدون اینکه بخواهد جلب توجه کند به وظایف خطیرش می پردازد و امپراتور گوگل است. او همواره میگوید که خوش بینی و امیدواری به آینده؛ که از ویژگیهای بارز مهاجران است، نقش مؤثری در دستاوردهای شغلی اش داشته است.
مصاحبه شغلی امید کردستانی در گوگل برای تصدی گری مدیر فروش و توسعه دور یک میز پینگ پونگ در اتاق کنفرانس توسط سرگی برین؛ از بنیانگذاران گوگل، انجام شد. او ابتدا سئوالات خود را مطرح کرد و بعد با اعتراف به ناتوانی اش در مصاحبه با فردی بسیار متبحر، تمام ۱۱ نفر پرسنل آنجا را به پای میز مصاحبه فرا خواند. این ماجرا ۵ ساعت تمام به طول انجامید و در خاتمه، امید تمام کارمندان را برای صرف شام به یک رستوران دعوت کرد و آنگاه رسماً استخدام شد.
امید را در گوگل به خاطر لباس پوشیدن رسمی و استقبال بسیار گرم از همکاران و رؤسایش می شناسند. او نیمی از ساعات کارش را در مسافرت به سر میبرد. روزی معاون فروش و خدمات آنلاین گوگل در آلمان با امید به سفر کاری میرود و وقتی در ماشین از خواب بیدار میشود، می بیند که امید پشت فرمان با گوشی موبایل بر گوش و لپ تاپ بر زانو، مشغول رانندگی با سرعت ۱۵۰ کلیومتر در ساعت است! امید به آرامی به او می گوید: دارم تلفن مهمی رو جواب میدم.
امید کردستانی در اولین نگاه به گوگل فهمید که ترافیک زیاد این سایت مهم ترین دارائی آن است. از این ترافیک استفاده کرد و آگهی های تکی و کوچکی را که یکی یکی با کارت های اعتباری، به گوگل پرداخت می شدند، به میلیون ها دلار رساند، طوریکه امروزه ۹۹ درصد درآمد گوگل از همین آگهی ها است. به تدریج همکاران سابقش در Netscape را هم به همکاری در گوگل طلبید.
با صاحبان آگهی های Netscape هم تماس گرفت و به آنها گفت بیائید یک آگهی کوچک در گوگل بگذارید و امتحان کنید ببینید خوشتان می آید یا نه. آنها هم پذیرفتند و به تدریج با نتایج بسیار خوبی که از گوگل گرفتند اکثراً مشتری پر و پا قرص گوگل شدند.
امید کردستانی امروزه، در دنیای میلیارد دلاری رقابت تبلیغات تلویزیونی، نه تنها با صاحبان کوچک آگهی، بلکه با انواع آژانس های بازاریابی ـ تبلیغاتی که برای مشتریان خود حسابی چانه میزنند هم قرارداد می نویسد.
اميد كردستانی معاون ارشد گوگل
امید کردستانی در میان مدیران ارشد گوگل یک دیپلمات به تمام معناست.
یکی از مدیران می گوید: وقتی در سطح اجرائی گوگل هر از چند گاهی بحرانی پیش می آید، امید به نوعی نقش میانجی را بازی کرده و غائله را به نوعی خاتمه میدهد. حضور او در موقعیت های بحران زده نعمت است. کردستانی بر این باور است که در عرصه تجارت درصدد برقراری ارتباط، اعتمادسازی و پایبندی به وعده ها است.
او وقتی می خواهد کسی را استخدام کرده یا با کسی همکاری کند؛ از وی آزمون فرودگاه می گیرد. کردستانی در توصیف این روش می گوید: اگه مجبور بشم همراه این شخص چند ساعتی رو در فرودگاه بگذرونم. دلم میخواد هم از این چند ساعت لذت ببرم و هم گفت و گوی روشنفکرانه مثبتی با او داشته باشم. بعد از خودم می پرسم که آیا این آدم دارای چنین ویژگی هست یا نه؟
اميد كردستانی معاون ارشد گوگل درباره نخستین ملاقاتش با لری و سرگی (بنیانگذاران گوگل) چنین می گوید: احساس کردم که این دو آدم اعتماد به نفس، اراده بالا و ایده های بلند پروازانه بسیاری دارند و حتی اگر به جای اینترنت می خواستند لحاف فروشی هم راه بیندازند، موفق می شدند! به همین خاطر بود که به آنها ملحق شدم.
مجله تایم در ۸ می سال ۲۰۰۶ از او به عنوان یکی از صد نفری که دنیای ما را شکل دیگری بخشیده اند، نام برده است.
اميد كردستانی یکی از ثروتمندترین ساکنان منطقه شمال کالیفرنیا است. مجله سن خوزه در آن سال ارزش خالص ثروت او را ۹/۱ میلیارد دلار برآورده کرده است.
لقب “آقای دیپلمات” توسط همکاران امید در گوگل به او داده شده؛ در دره ی سیلیکون به ندرت کسی، آن هم از افراد بلندپایه ی شرکت ها، پیدا می شود که لباس رسمی بر تن کند، اگر هم بپوشد فقط در موقعیت های خاص؛ اما امید کردستانی همیشه با کت و شلوار اتو کشیده و کراوات منظم سر کار حاضر میشود. به جز این، امید را به خوش رویی و برخورد گرم می شناسند؛ او به شیوهی سرزمین مادری و برخلاف فرهنگ آمریکایی، دوستان، همکاران و حتی مدیرانش، برین و پیج را بغل میکند و به گرمی با همه رفتار میکند.
امید کردستانی بعد از ۱۰ سال در ۲۰۰۹ میلادی گوگل را ترک کرد و به صورت شخصی به مشاوره ی تجاری پرداخت. اما مجدد در ۱۸ ژوئن ۲۰۱۴ با درخواست لری پیج به گوگل برگشت و سمت مدیر تجاری را عهده دار شد. پیش از او “نیکش آرورا” که توسط خود کردستانی استخدام شده در این سمت مدیریت میکرد.
ولی کمی بعد که موسسان گوگل تصمیم گرفتند شرکت هولدینگ “آلفابت” (Alphabet) را تاسیس کنند و گوگل یکی از زیر مجموعه های آن شود کردستانی دوباره از گوگل خارج شد؛ هرچند او به عنوان مشاور ارشد آلفابت با لری پیج و سرگی برین در ارتباط نزدیک است.
امید کردستانی در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۵ به دعوت “جک دورسی”، موسس توییتر، ریاست هیات مدیره این شرکت را بر عهده گرفت؛ البته قرار شد کردستانی مستقیماً در امور اجرایی هم وارد شود تا وضعیت توییتر به سامان برسد. وبگاه Recode او را محبوب ترین مدیر دره ی سیلیکون خطاب کرد و کارشناسان و البته سهامداران از این انتخاب استقبال کردند؛ ارزش توییتر در بازار سرمایه هم افزایش یافت.
زندگی شخصی و نیکوکاری امید کردستانی
امید کردستانی نخستین بار در ۱۹۹۱ با یک آمریکایی ایرانی تبار دیگر ازدواج کرد. آنها در سال ۲۰۰۹ از هم جدا شدند. او دوباره در سال ۲۰۱۱ با “جیزل هیسکاک” ازدواج کرد و با هم زندگی می کنند.
امید کردستانی یکی از بنیان گذاران بنیاد خیریه ی پارسی است که علاوه بر دست گیری از دانش جویان ایرانی، در راه اندازی شرکت ها و به ثمر رسیدن ایده های کارآفرین های ایرانی هم کمک میکند. طبق آخرین تخمین مجله ی سنخوزه امید کردستانی با حدود ۲ میلیارد دلار سرمایه یکی از ثروتمندان جهان به حساب می آید.