در علم روانشناسی قوانین زیادی وجود دارد که در زندگی کاربردی هستند و می توان با به کارگیری آنها تغییرات زیادی در زندگی روزمره، زندگی عاطفی یا زندگی کاری و اجتماعی ایجاد کرد. یکی از این قوانین که بسیار کاربردی می باشد قانون ۱۵ دقیقه است. در واقع به طور کلی این قانون بر این مبنا است که اگر شما ۱۵ دقیقه کاری را انجام دهید آن موضوع برایتان ادامه دار خواهد شد. در زیر به این قضیه بیشتر پرداخته ایم:
ایده اصلی:
همه چیز را می توان در بلوک های ۱۵ دقیقه ای کوچک انجام داد. شما فقط باید به مدت ۱۵ دقیقه متعهد شوید که کاری انجام دهید ، نه بیشتر ، و قطعا هر کس می تواند به مدت ۱۵ دقیقه کاری انجام دهد. سپس می توانید پس از ۱۵ دقیقه آن کار را متوقف کرده یا همانطور که انجام می دادید ادامه دهید.
این قانون به طور کلی دارای شش مرحله می باشد: 1. الهام بگیرید 2. هدف خود را تجسم کنید 3.به مدت برای ۱۵ دقیقه برنامه ریزی کنید 4. فضا را آماده کنید 5. فعالیت ۱۵ دقیقه ای را انجام دهید 6. به خود پاداش دهید.
تصمیم بگیرید
انجام یک عمل از عزم جزم و اراده قوی حاصل میشود. شما باید اطمینان داشته باشید که ابتدا تصمیم تان به درستی بگیرید تا کاری را انجام دهید. همچنین مهم است که بخاطر بسپارید که تصمیم نگرفتن خود نوعی تصمیم گرفتن است. برای تصمیم گیری درباره اینکه آیا واقعاً می خواهید کاری انجام دهید ، ۱۵ دقیقه وقت صرف کنید.
قانون قدرت 3 نفره
همچنین قانون دیگری به نام قدرت سه نفره وجود دارد که می گوید در یک گروه سه نفره اگر سه نفر تصمیم به انجام یک کار بگیرند قطعا موفقیت آمیز خواهد بود. پس شما می توانید علاوه بر به کارگیری قانون ۱۵ دقیقه و البته باتوجه به تصمیمتان آن را در گروهی سه نفره عملی کنید.
زبان مثبت
استفاده از زبان مثبت هنگام ساختن اهداف خود ضروری است – “نمی توانم کاری انجام دهم” را به “من می توانم” تغییر کاربری دهید. استعمال این گونه عبارات منفی افراد را فقیرتر ، ضعیف تر و ناخوشایند تر می کند ، بنابراین هیچ استدلالی به نفع آن وجود ندارد.
فعالیتهای تان را سعی کنید در ۱۵ دقیقه زمان برنامه ریزی کنید ، حتی اگر مجبور باشید در ۱۵ دقیقه اول برنامه ریزی به مقابله با موارد دشواری که از آن اجتناب کرده اید ،بپردازید. در واقع شما باید به جای اینکه فقط تصمیمتان را در ذهنتان جمله بندی کنید و تکرار کنید و یا برای دیگران بازگو کنید باید یک التزام در آن به کار ببرید و خود را ملزم به انجام آن کار بدانید.
برای مثال شما تصمیم به یادگیری زبان ایتالیایی دارید. به جای اینکه بگویید “ من می خواهم ایتالیایی یاد بگیرم” بهتر است بگویید که “ من باید ایتالیایی یاد بگیرم”. در این صورت شما خود را در قبال انجام این کار مسئول می دانید.
اما اگر فقط در همان حد تصمیم گیری به گفتن آن بپردازید، ذهن شما نیز آن را به آن شدتی که باید جدی نمی گیرد. حال باید سعی کنید که پس از اینکه این تصمیم را گرفتید، به مدت ۱۵ دقیقه مدام آن را در سر خود بپرورانید و تمرکزتان را بر روی آن قرار دهید.
لازم نیست برای اقدام به انجام کاری به خود انگیزه دهید یا مدت زمان طولانی منتظر بمانید. شما فقط باید در ابتدا ۱۵ دقیقه وقت بگذارید. قبل از گذاشتن این ۱۵ دقیقه و بعد از إتمام آن، احساس خود را بنویسید.
تفاوت ایجاد شده
تفاوت مثبتی که مشاهده می کنید شما را به تکرار چرخه فعالیت خود در آینده ترغیب خواهد کرد. یک ذهنیت “مایل” – آزاد ، مثبت و مشتاق ایجاد کنید. سه سؤال را از خود بپرسید: آیا واقعاً می خواهم این کار را انجام دهم؟ 2. آیا ترس از توقف در من وجود دارد؟ 3. آیا من آماده انجام این کار هستم و از توانایی های من بر می آید یا خیر؟
نوع نگرشتان به مسائل و به طور کلی زندگی تان را تغییر دهید . نگرانی یک عادت است و مانند همه عادت ها می تواند شکسته شود هر فکر منفی را با یک ایده مثبت جایگزین کنید. انرژی تان را برای هنگامی که به مشکلی برمی خورید که احساس می کنید بلافاصله نمی توانید آن را حل کنید هدر ندهید. به یاد داشته باشید که ذخایر عظیم انرژی دارید.
تمرکز نکنید
از تمرکز روی نتایج احتمالی که ممکن است پس از انجام کاری که می خواهید بوجود آید در افکارتان خودداری کنید. سعی کنید دائما مشغول کار باشید. محدودیت زمانی (۱۵ دقیقه) برای نگرانی های خود بگذارید و نیز رویکرد خود را در مسائلی که نتیجه نگرفته اید در ابتدا تغییر دهید سپس از قانون ۱۵ دقیقه استفاده کنید- در صورتی که در حین انجام کارتان اشتباهی را مرتکب شدید دقیقا همان رفتاری را با خود بکنید که با دیگران در هنگام وقوع اشتباه برخورد می کنید.
از خود بپرسید که دقیقا چه چیزهایی باعث می شود که شما نگران باشید .اگر نگرانی هایتان همچنان ادامه دارد – به دنبال راهنمایی بیشتر باشید.
بر آنچه می خواهید وزن هدف شما باشد تمرکز کنید. شش مرحله از اسلاید 2 را دنبال کنید (به خصوص تجسم خود پس از از بین رفتن نگذارید روزهای چاق زندگی شما را خراب کند. شما می توانید در مسیر برگشت.
بعد از اینکه وزن خود را از دست دادید ، برای نظارت بر وزن خود از یک جلسه ۱۵دقیقه در هفته استفاده کنید. قانون ۱۵ دقیقه ای را نیز برای انجام ورزش ها اعمال کنید. شما می توانید ۱۵دقیقه ورزش انجام دهید – لازم نیست که به بیشتر متعهد شوید.
سوالاتی در مورد شغل
در مورد شغل خود این سؤالات را از خودتان بپرسید: آیا در جایی که هستید خوشحال هستید و آیا ترس از بیکار شدن در شما وجود دارد؟ اگر تصمیم دارید شغل خود را تغییر دهید: برنامه ریزی خود را به مدت ۱۵ دقیقه از سیل افکاری که به سرتان هجوم می آورد به کسب پشتیبانی از یک دوست و انتخاب حرکت بعدی در زندگی تان و نیز ترسیم دورنگارهای ذهنتان ، تغییر دهید.
به تأثیرات زندگی خود که ممکن است در انتخاب شغلی شما دخیل باشد (انتظارات والدین از ترس پ از ناامنی مالی و غیره) و به نقاط قوت و ضعف خود توجه کنید. وقت خود را صرف توسعه روابط کاری با استفاده از ایجاد ارتباط و معاشرت با همکاران و اطرافیانتان کنید.
معنای پول
سعی کنید آزادی مالی داشته باشید. از خود بپرسید: پول برای شما چه معنایی دارد؟ و چگونه احساسات شما تحت تأثیر مسائل پولی قرار گرفته است؟ از قانون ۱۵ دقیقه ای برای تعیین بودجه ، نگاه به تجملات و تفکر در مورد راه های کسب درآمد اضافی استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که مشکلی نیست ، فقط یک راه حل وجود دارد. شما می توانید با پول یا بدون پول ثروتمند باشید و از هر راه خوشحال باشید – به یاد داشته باشید: ، نگرش همه چیز را تغییر می دهد.
قانون ۱۵ دقیقه در روابط
در روابط خود می توانید از قانون ۱۵ دقیقه ای برای کمک به برقراری ارتباط ، عشق و محبت ، رابطه جنسی ، حل مسئله ، بخشش ، سرگرمی ، به سادگی با شروع ۱۵ دقیقه استفاده کنید – اما این زمان را کنار بگذارید. همچنین می توانید از قانون ۱۵ دقیقه برای ساختن پل های ارتباطی با عزیزان خود استفاده کنید و همچنین مانع تنهایی شوید زیرا که ثابت شده تنهایی برای سلامتی مردم از ۱۵ سیگار در روز بدتر است.
لازم است از سلامت جسمی ، روحی ، عاطفی و معنوی به خوبی تغذیه شود. احساس استرس دائمی باعث بروز انواع مشکلات سلامتی روان مانند اضطراب و خلق و خوی ناخوشایند و همچنین مشکلات جسمی مانند فشار خون بالا می شود. ما می توانیم از قانون ۱۵ دقیقه ای استفاده کنیم تا تعادل زندگی را برگردانیم و در زندگی لذت ببریم.
تغییرات کوچک تغییرات بزرگ را می سازند
تا اینجا در مورد نحوه ی به کار گیری این قانون در زندگی بحث کردیم. نکات دیگری در ارتباط با این قانون وجود دارد که به قدرت آن بیشتر پی ببرید. همانطور که احتمالا حدس زده اید این قانون بر پایه ی ایجاد تفییرات کوچک در زندگی استوار است. در واقع تغییرات بزرگ در زندگی از همین تغییرات کوچک شروع می شود.
ما باید خود را عادت دهیم به تغییر آیتم های منفی در زندگی و در درونمان. عادت کردن به تغییر هر چند اندک هم که باشد باعث نهادینه شدن در زندگی مان می شود که در نهایت هم باعث راحت تر کردن تغییرات بزرگ می شود. از همه جالب تر و مهم تر این است که این ۱۵ دقیقه ای که خود را ملزم به انجام یک کار می کنیم آنقدر اندک است که کسی نمی تواند از زیر آن شانه خالی کند و یا آن را به زمان دیگری بسپارد.
نحوه عملکرد قانون ۱۵ دقیقه
از طرفی این قانون آنقدر در کشور ژاپن کاربردی و مرسوم است که آنها موفقیت خود را در ازای این قانون می بینند. همچنین اینکه سلولهای خاکستری مغز ما با مواجهه ی بازه های زمانی ۱۵ دقیقه ای با یک کار باعث می شوند که آن فعالیت تغییر را در ناخودگاه فرد برده و شخص مورد نظر با گذاشتن چند بازه ی ۱۵ دقیقه ای در مدت چند روز می تواند کاری کند که از آن به بعد به صورت ناخودآگاه کاری کند نظر داشت را انجام دهد.
همچنین اینکه به گفته ی یک متفکر، این قانون علاوه بر اینکه شخصیت انسان ها را به صورت فردی تغییر می دهد باعث تغییر رویه ی همه ی افراد جوامع مختلف نیز می شود. بنابراین هر فرد هر تغییری که در زندگی نیاز دارد را می تواند با به کارگیری این قانون تنها در ۱۵ دقیقه و نیز باور بر آن در خود ایجاد کند.