9 نوع انگیزه برای تحقق اهداف

یک نظر اضافه کنید
13 دقیقه زمان مطالعه

۹ نوع انگیزه برای تحقق اهداف

هرازگاهی به دنبال انگیزه برای انجام هر کاری در زندگی هستیم. گاهی خیلی سریع انگیزه می گیریم، اما در نهایت دوباره اشتیاقمان از دست می رود و کم کم از سرعت لازم برای انجام کارها باز می مانیم.

وقتی شروع به کار برای رسیدن به رویاهای خود می کنید، هیچ کس به شما نمی گوید که انگیزه کلید همه چیز است. بدون حداقل یکی از انواع انگیزه، سوختی برای شروع آتش وجود نخواهد داشت.

شما هیچ انگیزه ای برای رسیدن به چیزی نخواهید داشت و هیچ دلیلی برای حرکت به جلو وجود نخواهد داشت.

اگر می‌خواهید به اهداف خود برسید و به کمک نیاز دارید، این موارد را در مورد انواع انگیزه (یا سبک‌ های انگیزشی) که می ‌توانند رسیدن به رویاهای شما را ممکن کنند، یاد بگیرید.

9 نوع انگیزه برای تحقق اهداف

فهرست مطالب

  1. انواع مختلف انگیزه: درونی و بیرونی
    • انگیزه درونی
    • انگیزه بیرونی
  2. تفکیک انواع انگیزه های مختلف
    • انواع انگیزه درونی
    • انواع انگیزه بیرونی
  3. چرا دانستن سبک انگیزه شما مهم است؟
  4. سخن نهایی

انواع مختلف انگیزه: درونی و بیرونی

وقتی صحبت از دسته بندی انواع مختلف انگیزه می شود، به طور کلی به دو دسته اصلی می توانیم اشاره کنیم.

انگیزه درونی

انگیزه درونی نوعی انگیزه است که در آن فرد با تمایلات درونی برانگیخته می شود و با دریافت پاداش درونی، ارضا می شود.

به عنوان مثال، فرض کنید فردی به نام باب برای خود هدفی تعیین کرده است که وزن خود را کاهش دهد و سالم تر شود. همچنین تصور کنیم که دلیل باب برای دنبال کردن این مسیر تناسب اندام و تناسب اندام، بهبود سلامت و داشتن احساس رضایت از ظاهرش است.

از آنجایی که میل باب به تغییر از درون می آید، انگیزه او ذاتی است.

انگیزه بیرونی

از سوی دیگر، انگیزه بیرونی نوعی انگیزه است که در آن فرد با تمایلات بیرونی یا پاداش های بیرونی برانگیخته می شود.

به جای اینکه با انگیزه نیاز به ظاهر بهتر و احساس سلامتی بیشتر برانگیخته شود، بیایید بگوییم که باب از طرف همسرش برای لاغری و بهبود فیزیک خود، هر دو عامل خارجی، تحت فشار بود.

از آنجایی که این فشار از یک منبع بیرونی می آید، این مثال نمونه ای از انگیزه بیرونی است.

9 نوع انگیزه برای تحقق اهداف

تفکیک انواع انگیزه های مختلف

همه انواع انگیزه در روانشناسی معمولاً در یکی از دو دسته فوق قرار می گیرند. حال بیایید با جزئیات بیشتری درباره انگیزه درونی و انگیزه بیرونی آشنا شویم:

انواع انگیزه درونی

  1. انگیزه شایستگی

آیا همیشه به دنبال بهبود مستمر مهارت ها و استعدادهای خود بوده اید؟ آیا یکی از اهداف شما این است که یاد بگیرید چگونه کار خود را بهتر انجام دهید یا در سرگرمی خود پیشرفت کنید؟ اگر چنین است، ممکن است به انگیزه شایستگی نیاز داشته باشید.

انگیزه شایستگی نوعی انگیزه است که به دیگران کمک می کند تا به پیش بروند، در یک زمینه خاص مهارت بیشتری کسب کنند و مهارت های خود را بهبود بخشند.

این نوع انگیزه مخصوصاً در یادگیری مهارت‌های جدید و یافتن راه‌هایی برای دور زدن موانعی که فرد در حوزه‌های مختلف زندگی با آن‌ها مواجه است مفید است.

  1. انگیزه نگرش

مشکل در نگرش ها، دیدگاه ها و باورهای ما موضوعی است که بسیاری از ما با آن مواجه هستیم. این مساله می تواند به مشکلی در مورد چگونگی حرکت ما در زندگی تبدیل شود تا جایی که ما شادی خود و رویاهایمان را از دست می دهیم.

برای آن دسته از شما که به دلیل نگرش خود زندگی را از دست می دهید، انگیزه نگرش یکی از بهترین راه هایی است که به شما کمک می کند تا بهبود پیدا کنید و در مسیر آرزوهایتان به درستی پیش بروید.

انگیزه نگرش نوعی انگیزه است که به سراغ کسانی می ‌آید که می‌خواهند نحوه نگرش خود به دنیای اطراف و نحوه نگرش خود را تغییر دهند. اهداف مرتبط با خودآگاهی و تغییر خود با انگیزه نگرش برآورده خواهند شد.

9 نوع انگیزه برای تحقق اهداف

انواع انگیزه بیرونی

  1. انگیزه مبتنی بر پاداش یا انگیزه تشویقی

تشویق یا انگیزه مبتنی بر پاداش زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که شما یا دیگران بدانند پس از دستیابی به یک هدف خاص، پاداش دریافت خواهند کرد. از آنجایی که در پایان یک کار چیزی برای انتظار وجود خواهد داشت، مردم اغلب مصمم ‌تر می‌شوند تا آن کار را به پایان برسانند تا بتوانند آنچه را که وعده داده شده است دریافت کنند.

هرچه پاداش بهتر باشد، انگیزه قوی تر خواهد بود!

  1. انگیزه مبتنی بر ترس

کلمه «ترس» بار معنایی منفی زیادی دارد، اما در مورد انگیزه لزوماً اینطور نیست. هر کسی که در تعیین هدف فردی موفق و سرآمد باشد به خوبی می داند که مسئولیت پذیری نقش مهمی در میزان تحقق اهداف دارد.

وقتی در برابر کسی که به او اهمیت می دهید یا عموم مردم پاسخگو می شوید، انگیزه ای برای خود ایجاد می کنید که ریشه در ترس از شکست یا ناامید کردن دیگران دارد. این ترس به شما کمک می کند تا بینش خود را انجام دهید تا در مقابل کسانی که از هدف خود آگاه هستند شکست نخورید.

انگیزه مبتنی بر ترس بسیار قدرتمند است تا زمانی که ترس به اندازه کافی قوی باشد که مانع از تسلیم شدن شما شود.

9 نوع انگیزه برای تحقق اهداف

 

  1. انگیزه مبتنی بر موفقیت

عناوین، موقعیت ها، نقش ها در مشاغل و سایر زمینه های زندگی ما بسیار مهم هستند. کسانی که دائماً به سمت کسب این موقعیت ها و کسب عنوان سوق داده می شوند، معمولاً با انگیزه های مبتنی بر موفقیت سروکار دارند.

در حالی که کسانی که از انگیزه انگیزشی استفاده می‌کنند بر پاداش‌ هایی که پس از رسیدن به هدف به دست می ‌آیند تمرکز می ‌کنند، کسانی که از انگیزه مبتنی بر موفقیت استفاده می‌ کنند بر رسیدن به هدف به خاطر دستیابی و احساس موفقیت که همراه با آن است، تمرکز می ‌کنند.

کسانی که در زندگی حرفه ای خود نیاز به تقویت دارند، انگیزه مبتنی بر موفقیت را بسیار مفید می دانند.

  1. انگیزه مبتنی بر قدرت

کسانی که شادی را در تقویت قدرت خود یا ایجاد تغییرات عظیم می یابند، با انگیزه مبتنی بر قدرت تغذیه می شوند.

انگیزه مبتنی بر قدرت نوعی انگیزه است که به دیگران انرژی می‌دهد تا به دنبال کنترل بیشتری باشند، معمولاً از طریق موقعیت‌های شغلی یا سازمان‌ها. اگرچه ممکن است بد به نظر برسد، اما انگیزه قدرت برای کسانی که می خواهند دنیای اطراف خود را بر اساس دیدگاه خود تغییر دهند عالی است.

اگر می خواهید تغییراتی ایجاد کنید، انگیزه مبتنی بر قدرت ممکن است راه خوبی باشد.

9 نوع انگیزه برای تحقق اهداف

  1. انگیزه وابستگی (پیوندجویی)

مردم اغلب می گویند این که ما چه کارهایی انجام می دهیم موفقیت ما را تعیین نمی کند بلکه این که با چه کسانی در ارتباط هستیم در موفقیت ما تاثیرگذار است. برای افرادی که با انگیزه وابستگی به آنها شوق انجام کارها را می دهد این گفته صحت دارد.

کسانی که از انگیزه وابستگی به عنوان نیروی محرکه برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند، زمانی که با دیگران در موقعیت های قدرت بالاتر از خودشان ارتباط برقرار می کنند، پیشرفت می کنند.

آنها همچنین زمانی که آن افراد از کاری که انجام می دهند و همچنین دستاوردهایشان تعریف می کنند، پیشرفت می کنند. بنابراین، انگیزه وابستگی نیروی بزرگی است که به شما کمک می کند تا به اهداف اجتماعی خود دست یابید و در جهان پیشرفت کنید.

چرا دانستن سبک انگیزه شما مهم است؟

اکنون که با انواع مختلف انگیزش در روانشناسی آشنا شدید، باید با سبک های انگیزشی خود نیز آشنا شوید.

در اینجا برخی از مزایا وجود دارد:

  • به تغییر رفتار ما کمک می کند: بسته به انگیزه شما، طرز فکر شما را تغییر می دهد. در جایی که یک سبک انگیزه می تواند شما را در درازمدت دلسرد کند، سبک دیگری می تواند معنای عمیق شخصی به شما بدهد و شما را به جلو سوق دهد.
  • احساس رضایت عمیق تر: سبک انگیزشی شما را به سمت تعیین اهدافی که بیشتر به آنها اهمیت می دهید، سوق می دهد. این به معنای رضایت است زیرا انگیزه شما برای تکمیل اهدافی است که در اولیت بالاتری نسبت به سایرین قرار دارند.
  • علاقه شما را افزایش می دهد: اگر انگیزه ای نداشته باشید، برای آن وقت صرف نخواهید کرد. داشتن انگیزه مناسب به معنای تمرکز روی چیزی است که به شما در ایجاد علاقه در آن زمینه کمک می کند.
  • ویژگی‌ هایی را ارتقا دهید که برای شما کارآمد باشند: هدف ‌ها تماماً در مورد ایجاد عادت هستند، و وقتی انگیزه لازم برای انجام این موارد را داشته باشید، ویژگی های خوب را در خود پرورش خواهید داد. این ویژگی ها در آن موقعیت خاص به شما کمک می کنند، اما می توانند در شرایط دیگر هم مورد استفاده قرار گیرند.

9 نوع انگیزه برای تحقق اهداف

سخن نهایی

اگر می خواهید به رویاهای خود برسید، انگیزه عاملی حیاتی است. با استفاده از انواع مختلف انگیزه اشاره شده در بالا، هیچ چیز دیگر نمی تواند مانع شما و اهداف شما شود.

مشخص کنید که در زندگی برای رسیدن به چه چیزی تلاش می کنید و چه نوع انگیزه ای به احتمال زیاد شما را به مقصود می رساند.

برای خواندن کامل این مقاله وقت کافی ندارید؟ می توانید چکیده مطالب مهم را در ادامه بخوانید.

انگیزه برای سوق دادن افراد به سمت موفقیت و دستیابی به اهداف ضروری است. بدون داشتن انگیزه برای انجام کاری، هرگز نمی توانید به اهداف مورد نظر خود برسید یا حتی به آن نزدیک شوید.

انواع مختلفی از انگیزه وجود دارد که هر کدام ما را به سمت هدف خاصی سوق می دهند. معمولاً انگیزه را می توان به انگیزه درونی (مبتنی به احوالات درونی) یا انگیزه بیرونی (مبتنی بر احوالات بیرونی) تقسیم کرد.

انگیزه شایستگی به شما کمک می کند برجسته شوید و شما را به سمت بهترین نسخه از خود سوق می دهد، در حالی که انگیزه نگرش داشتن دیدگاهی مثبت و واقع بینانه نسبت به اهداف خود و تلاش برای تغییر است.

انگیزه مبتنی بر پاداش یک انگیزه بیرونی است که با باز کردن قفل دستاوردهای کوچکی که شما را به سمت اهداف تعیین شده خود سوق می دهد، به وجود می آید.

انگیزه مبتنی بر ترس به دلیل ترس از مسئولیت پذیری، شما را سرپا نگه می دارد. این نوع انگیزه معمولاً بار منفی دارد.

انگیزه مبتنی بر قدرت با قرار گرفتن در موقعیتی قدرتمند و هدف قرار دادن نقش ‌های قدرتمندتر به وجود می ‌آید، در حالی که انگیزه وابستگی با عضویت در گروه و نیاز به حفظ سرعت موفقیت شما با موفقیت آنها همراه است.

منبع:

https://www.lifehack.org/articles/productivity/6-types-of-motivation-explained.html

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx