تجزیه و تحلیل تیپ شخصیتی INFJ

یک نظر اضافه کنید
20 دقیقه زمان مطالعه

تجزیه و تحلیل تیپ شخصیتی INFJ

حتی با وجود اینکه ۷ میلیارد نفر جمعیت زمین را تشکیل می دهند، هر یک از ما را می توان در ۱۶ نوع شخصیتی که توسط کاترین کوک بریگز و دخترش ایزابل بریگز مایرز مشخص شده است، طبقه بندی کرد. با ایجاد درک درستی از ترجیحات روانشناختی یک فرد و اینکه چگونه ویژگی شخصیتی جهان بینی فرد را شکل می دهد، می توانید خود و دیگران را بهتر درک کنید.

در میان ۱۶ تیپ شخصیتی، شخصیت INFJ (درون گرایی، شهود، احساس، قضاوت) نادرترین نوع است که تخمین زده می شود تنها در ۱ تا ۳ درصد از افراد جامعه وجود داشته باشد. برای بسیاری از کارشناسان، تیپ شخصیتی INFJ نه تنها شگفت ‌انگیزترین، بلکه گیج ‌کننده‌ترین نوع تیپ‌ شناسی شخصیت ‌های شاخص تیپ مایرز-بریگز (MBTI) است.

در ادامه نگاهی به تیپ شخصیتی INFJ خواهیم داشت تا بهتر بفهمیم این افراد چه ویژگی های شخصیتی دارند. در این مطلب مواردی بیان شده است که INFJ ها را بسیار منحصر به فرد و خاص می کند.

کتاب راهنمای شاخص نوع بریگز مایرز که در اصل به عنوان یک کاوش علمی در مورد ترجیحات شخصیتی مختلف برای کمک به زنان برای یافتن یک حرفه راحت و موثر در طول جنگ جهانی دوم توسعه یافته بود، به طور چشمگیری از هدف اصلی خود پیشی گرفته است.

«بهترین شاخص برای شخصیت یک فرد این است که چگونه با افرادی که نمی توانند برای او کار مفیدی انجام دهند و با افرادی که نمی توانند مقابله کنند رفتار می کند.»

ابیگیل ون بورن

تجزیه و تحلیل تیپ شخصیتی INFJ

تا به امروز، شاخص نوع مایرز-بریگز یکی از محبوب ‌ترین و فراگیرترین طبقه‌ بندی ‌های روان ‌شناختی تیپ‌ های شخصیتی مختلف است. در واقع بر اساس مکتب روانشناختی محبوب کارل گوستاو یونگ است که از مشاهدات بالینی گسترده او حاصل شده است.

در ادامه نگاهی به ویژگی های تیپ شخصیتی INFJ خواهیم داشت.

فرض اولیه ‌ای که زیربنای MBTI (و طبقه ‌بندی ‌های روان ‌شناختی مشابه) است، این است که ترجیحات روان‌ شناختی خاصی بر نحوه درک ما از جهان اطراف، نحوه برخورد با تصمیم ‌ها و چگونگی تفسیر آنچه برایمان اتفاق می‌افتد، تأثیر می ‌گذارند. در نتیجه، این ترجیحات خاص اساس ارزش ‌ها، انگیزه ‌ها، علایق و همچنین نیازهای ما هستند.

بیایید نگاهی به تیپ شخصیتی INFJ بیندازیم.

توضیح تیپ شخصیتی INFJ

همانطور که قبلاً در بالا ذکر شد، تیپ شخصیتی INFJ نادرترین نوع در بین جمعیت انسانی است. این یکی از دلایلی است که باعث جذابیت بررسی شخصیت INFJ ها است. در ادامه به بررسی این تیپ شخصیتی خاص و تفاوت آن با سایر تیپ ها خواهیم پرداخت.

فهرست مطالب

  • INFJ مخفف چیست؟
  • ویژگی های یک INFJ
  • INFJ در محیط کار
  • پرتره یک INFJ
  • خلاصه ویژگی های شخصیتی INFJ

بیایید با توضیح کوتاهی شروع کنیم که INFJ در واقع مخفف چیست.

تجزیه و تحلیل تیپ شخصیتی INFJ

INFJ مخفف چیست و به چه معناست؟

INFJ مخفف عبارت  Introversion، Intuition، Feeling و Judgment است. این یکی از ۱۶ نتیجه مختلف آزمون MBTI است که برای مشخص کردن تیپ های شخصیتی و ترجیحات متمایز آنها استفاده می شود. در اینجا هر حرف مخفف چیست:

  • I _ درونگرایی: تیپ شخصیتی INFJ تمایل به درونگرایی دارد. در نتیجه، افرادی که به عنوان INFJ شناخته می شوند اغلب محتاط و ساکت هستند. INFJ ها به جای اینکه ترجیح دهند با دایره وسیعی از مردم به صورت روزانه تعامل داشته باشند، ترجیح می دهند تعاملات اجتماعی خود را محدود کنند.
  • N _ شهود: INFJ ها ترجیح می دهند اطلاعات را از طریق شهود خود درک کنند. این بدان معنی است که تیپ شخصیتی INFJ تمایل دارد بر روی تصویر کلی تمرکز کند در حالی که اغلب جزئیات را نادیده می گیرد. از این رو، INFJ ها بیشتر تفکر انتزاعی دارند تا واقعی و احتمالات آینده را بهتر از واقعیت های فوری ارزیابی می کنند.
  • F – احساس: وقتی صحبت از تصمیم گیری می شود، تیپ شخصیتی INFJ تمایل دارد تصمیمات را بر اساس ملاحظات شخصی یا اجتماعی اتخاذ کند تا معیارهای عینی صرف. این همچنین به این معنی است که منطق نیروی محرکه اصلی تصمیمات آنها نیست.
  • J _ قضاوت: INFJ ها خود را با «قضاوت» به جای «ادراک» به دنیای بیرون هدایت می کنند. این بدان معنی است که تیپ شخصیتی INFJ برنامه ریزی و تصمیم گیری زودهنگام را بر عقب انداختن ترجیح می دهد.

ویژگی های INFJ نتیجه مستقیم ترجیحات شخصیتی است که در توصیف شخصیت MBTI ارزیابی شده است. چهار تفاوت عمده ای که الگوی شخصیتی اساسی یک فرد را تشکیل می دهد بر اساس موارد زیر است:

  • چگونه یک فرد توجه خود را متمرکز می کند (درون گرایی یا برون گرایی)
  • چگونه یک فرد اطلاعات را درک می کند (شهود یا حس)
  • چگونه یک فرد تصمیمات را می گیرد (احساس یا تفکر)
  • چگونه یک شخص دنیای بیرونی را درک می کند (ادراک یا قضاوت)

با ارزیابی ترجیحات مختلف یک فرد در این چهار حوزه عمده، می توان نوع روانشناختی فرد مورد نظر را شناسایی کرد. چیزی که توصیف یونگ و مایرز از تیپ های شخصیتی را بسیار کارآمد می کند این است که تمام ۱۶ شخصیت مختلف موجود فقط بر اساس ابعاد اصلی هستند. این بدان معنی است که با ارزیابی ترجیحات یک فرد در این چهار زمینه، توصیف آشکار نوع روانشناختی بنیادین فرد امکان پذیر است.

تجزیه و تحلیل تیپ شخصیتی INFJ

ویژگی های یک فرد  INFJ

پس از اینکه متوجه شدیم INFJ مخفف چیست، می‌توانیم بر روی بررسی ویژگی ‌های مختلف این تیپ شخصیتی تمرکز کنیم.

درونگرایی

در حالی که INFJ ها با ویژگی های مختلفی مشخص می شوند، تمایل آنها به درون نگر بودن یکی از اصلی ترین آنهاست. به این ترتیب، تیپ شخصیتی INFJ به احتمال زیاد دارای یک زندگی درونی غنی است که ممکن است همیشه آن را با دیگران به اشتراک نگذارند. در نتیجه، INFJ ها اغلب تمایلی به بیان احساسات خود ندارند یا اغلب نیازی به انجام این کار نمی بینند. در عین حال، آنها ترجیح می دهند که دوستی و روابط را به آرامی برقرار کنند و کم کم صمیمیت روابط را بالا ببرند.

حساس و اجتماعی

به طور کلی، INFJ ها اغلب به عنوان افرادی بسیار سخت کوش و حساس توصیف می شوند که به طور استثنایی ارزش محور هستند. تیپ شخصیتی INFJ از تعاملات اجتماعی، دوستی ها، روابط و همچنین ایده ها و رویدادها معنا می گیرد. آنها اغلب بسیار شهودی هستند و به شدت نگران رفاه دیگران هستند.

شهودی

با وجود این که INFJ ها (اغلب) افراد بسیار درونگرایی هستند، آنها دارای درک پیچیده ای از عوامل اساسی هستند که تصمیمات و اقدامات یک فرد را شکل می دهند. به طور مشابه، آنها احساسات و عواطف اطرافیان خود را بسیار درک می کنند. یکی از دلایلی که تیپ شخصیتی INFJ چنین درک گسترده ای از افراد دیگر دارد این است که آنها درک بالاتری از خود دارند.

عمیقا نگران دیگران است

همانطور که قبلاً ذکر شد، INFJ ها به سلامتی افراد دیگر اهمیت زیادی می دهند و علاقه واقعی به دیگران دارند؛ بنابراین، INFJ ها با دیگران مهربانانه رفتار می کنند و عمیقاً نگران روابطی هستند که با دیگران دارند. در نتیجه، آنها ترجیح می دهند مشکلات را به شیوه ای غیر تهاجمی و با همکاری افراد حل کنند. حساسیت آنها به دلیل انصاف و احساس عدالت بالایشان، آنها را تبدیل به میانجی های بزرگی می کند.

حل کننده های خلاقانه مشکلات

هنگامی که INFJ ها با مشکلاتی مواجه می شوند، بیشتر این موقعیت ها را به عنوان فرصت های چالش برانگیز در نظر می گیرند که آنها را تشویق به ایجاد راه حل های خلاقانه می کند. حتی بیشتر از آن، تیپ شخصیتی INFJ در درک مسائل پیچیده بسیار ماهر است و می تواند مشکلات را به موارد کوچک تر و حل پذیرتر تقسیم کند.

تجزیه و تحلیل تیپ شخصیتی INFJ

دوری از کانون توجه

در عین حال، آنها به جای جستجوی کانون توجه و اشتیاق برای تایید دیگران، ترجیح می‌ دهند در پشت صحنه بمانند که احساس راحتی بیشتری داشته باشند و بیشتر مورد توجه قرار نگیرند. با این حال، این بدان معنا نیست که آنها از موقعیت پنهان تر خود اعمال نفوذ نمی کنند.

مشکل اصلی افرادی که با تیپ شخصیتی INFJ سر و کار دارند این است که هرگز قادر به درک کامل شخصی که با آن سر و کار دارند نیستند. این در درجه اول به این دلیل است که INFJ ها زندگی درونی پیچیده ای دارند که به گونه ای تنظیم شده است که فقط برای یک INFJ دیگر منطقی است.

INFJ ها در محیط کار

INFJ به عنوان کارمند بسیار متعهد، سخت کوش، مفید و قابل اعتماد توصیف می شود. مافوق آنها، آنها را دارایی های مهم شرکت می دانند که می توان طراحی چشم انداز، برنامه ریزی و حتی اجرای   پروژه های پیچیده و چند وجهی را به آنها واگذار کرد. با این حال، INFJ ها عمدتاً به دلیل تمایل خود برای تبدیل جهان به مکانی بهتر تصمیم گیری می کنند. در نتیجه، آنها در وظایف و پروژه هایی که برای اهداف بشردوستانه اجرا می شوند، بهترین کارایی را دارند.

بسیار سازماندهی شده

با این وجود، INFJ ها بسیار سازماندهی شده اند، به همین دلیل است که ترجیح می دهند وظایف و پروژه ها را یک به یک انجام دهند. در نتیجه، آنها نسبت به محیط های کاری که از آنها می خواهد چندین کار را هم زمان انجام دهند، بیزاری عمیق دارند؛ بنابراین جای تعجب نیست که INFJ ها چندوظیفه ای را بی اثر می دانند و سعی می کنند از انجام هم زمان مسئولیت های مختلف اجتناب کنند.

نیاز به هماهنگی

INFJ ها در یک محیط کاری هماهنگ با همکارانی که به همان اندازه مراقب دیگران هستند و به طور مشابه در جهت بهبود نوع بشر تلاش می کنند، بهترین کارایی را دارند. در عین حال، کار در یک صنعت مخرب و بسیار رقابتی ممکن است بهترین انتخاب برای INFJ ها نباشد؛ بنابراین، شما اغلب تیپ شخصیتی INFJ را در صنعت مراقبت های بهداشتی خواهید یافت. INFJ ها اغلب        شغل هایی را مثل روانشناس، مشاور، درمانگر، پزشک، پرستار و راهنمای معنوی انتخاب می کنند، اما می توانند در بین نویسندگان، موسیقی دانان و بازیگران نیز یافت شوند.

رهبران ساکت

هنگامی که INFJ ها در موقعیت رهبری هستند، به عنوان رهبران ساکتی تلقی می شوند که رفتاری حساس با اعضای تیم خود دارند. حتی بیشتر از این، INFJ به احتمال زیاد سرپرست یا رئیسی است که علاقه زیادی به رفاه کارمندانش دارد. در حالی که INFJ ها اغلب به دلیل شخصیت استثنایی خود در بین طرفداران خود بسیار محبوب هستند، ممکن است مشکلاتی هم از سبک ارتباطی بسیار انتزاعی آنها ناشی شود. به طور مشابه، کارکنان آنها ممکن است همیشه نتوانند آنها، اقدامات و تصمیماتشان را به طور کامل درک کنند. با این حال، به لطف هدف گرایی استثنایی، خلاقیت و بینش یک INFJ، آنها رهبرانی غیرعادی اما بسیار مؤثر هستند.

تجزیه و تحلیل تیپ شخصیتی INFJ

پرتره یک INFJ

در این بخش قصد داریم یک پرتره از تیپ شخصیتی INFJ ایجاد کنیم. انجام این کار به شما کمک می کند تا ویژگی های INFJ ها را بهتر درک کنید.

تمایز اصلی که INFJ ها را از بسیاری از تیپ های شخصیتی دیگر متمایز می کند، پیچیدگی شخصیتی بیش از حد آنها است. در حالی که برخی از شخصیت های درون شخصیت MBTI کاملا سطحی و قابل درک هستند، تیپ شخصیتی INFJ کاملا برعکس است. به همین دلیل، عمق شخصیت یک INFJ ممکن است فقط برای خودشان کاملاً قابل درک باشد.

یکی دیگر از جنبه های مهمی که INFJ ها را از دیگران متمایز می کند، طیف غیرمنتظره ای از مهارت ها و استعدادهایی است که آنها در خود ایجاد کرده اند. در نتیجه، تیپ شخصیتی INFJ اغلب به عنوان فردی بسیار پیچیده (و اغلب درک کامل آن بسیار دشوار) با تعداد شگفت انگیزی از استعدادها تلقی می شود.

رویاپردازان فعال

در حالی که INFJ ها رویاپرداز و رویاپرداز هستند، اگر فکر کنیم کاری از دستشان بر نمی آید، کاملاً در اشتباه هستیم. در واقع، اگرچه آنها رویاپرداز هستند، اما موضعی پیشگیرانه نیز اتخاذ می کنند و به طور کلی می توانند به عنوان عملگرایانی در نظر گرفته شوند که کارها را درست انجام می دهند. به اندازه کافی جالب است که ترکیب یم فرد رویاپرداز و عملگرا بسیار نادر است اما می تواند مزایای زیادی را برای INFJ ها و افرادی که با آنها سروکار دارند فراهم کند.

تنهایی خواهی

INFJ ها را به بهترین نحو می توان به عنوان افراد واقعاً درونگرا توصیف کرد که اغلب به دنبال خلوت هستند تا دوباره کسب انرژی کنند. این رفتار ممکن است برای افراد دیگر کاملاً گیج کننده و حتی ناراحت کننده باشد، به خصوص به این دلیل که INFJ ها اغلب به اشتباه به عنوان افراد برون گرا (به دلیل ماهیت تعاملی و اجتماعی و علاقه واقعی آنها به دیگران) به نظر می آیند.

با این حال، INFJ ها درون گراهایی هستند که نیاز دارند در فواصل زمانی منظم به دور از دیگران باشند. این عادت به دوری از تمام دنیای اطراف خود اغلب می‌ تواند دیگران را گیج و سردرگم کند که چرا این شخص دلسوز به طور ناگهانی کاملاً از محیط اطراف خود جدا می‌شود.

همدل

یک نکته قابل توجه سطح بالای درونگرایی این است که تیپ شخصیتی INFJ قادر است بدون تلاش زیاد با دیگران همدردی کند. در واقع، به دلیل دنیای درونی پیچیده خود، INFJ ها ممکن است انگیزه ها و چشم انداز درونی شخصی را بهتر از خود شخص مورد نظر درک کنند. در حالی که همیشه اینطور نیست، می توان با اطمینان گفت که INFJ ها بینش زیادی درباره عوامل زمینه ای رفتار دیگران دارند.

وقتی نوبت به بیان احساسات و ابراز خود به طور کلی می رسد، INFJ ها اغلب تمایلی به این کار، حداقل به صورت شفاهی ندارند. در عین حال، تیپ شخصیتی INFJ اغلب دارای مهارت های نوشتاری غیرمعمول قوی است، به همین دلیل است که ترجیح می دهند خود و احساسات خود را روی کاغذ بیان کنند.

تجزیه و تحلیل تیپ شخصیتی INFJ

فعال اجتماعی

INFJ ها اغلب به سمت ایفای نقش به عنوان فعال اجتماعی یا بشردوستانه گرایش پیدا می کنند، به همین دلیل است که آنها اغلب برای کسانی که تحت ستم و نیازمند هستند می جنگند. در همین شرایط است که توانایی‌ های منحصر به ‌فرد INFJ ها می‌تواند تغییرات مفیدی برای کسانی که در مضیقه هستند داشته باشد.

فوق العاده شهودی

یکی دیگر از ویژگی های مهم تیپ شخصیتی INFJ این است که آنها بسیار شهودی هستند. آنها اغلب افرادی هستند که به سادگی چیزها را به طور طبیعی می دانند و درک می کنند، اغلب بدون اینکه بتوانند دلیل آن را توضیح دهند. در نتیجه، آنها نه تنها تصمیم گیرندگان شهودی هستند که اغلب درست می گویند، بلکه در ارزیابی خود به خود از افرادی که به تازگی ملاقات کرده اند نیز بسیار دقیق هستند.

این توانایی ‌های شهودی منحصر به ‌فرد، INFJ ها را تشویق کرده است که به طور استثنایی شهود، ادراکات و غرایز خود را پذیرا باشند. با این حال، ممکن است برای تعداد زیادی از افراد کاملاً عجیب به نظر برسد، به خصوص که شهود آنها اغلب باعث می شود INFJ ها هنگام تصمیم گیری منطق را نادیده بگیرند. علاوه بر شهودی بودن، INFJ ها به طور استثنایی نسبت به افراد دیگر بینش درستی دارند و اغلب قادر به درک شهودی دیگران هستند.

شهود چشمگیر INFJ ها ممکن است یکی از دلایل اعتماد آنها به احساسات و ادراک خود بیش از هر چیز دیگری باشد. در حالی که بسیاری از شخصیت‌های دیگر ترجیح می‌دهند تصمیمات عقلانی مبتنی بر منطق را اتخاذ کنند، درک فرآیند تصمیم‌ گیری تیپ شخصیتی INFJ ممکن است برای دیگران بسیار دشوار باشد.

خلاصه ویژگی های شخصیتی INFJ

برای پایان دادن به این مقاله، اجازه دهید ویژگی های شخصیتی اصلی INFJ ها را خلاصه کنیم:

  • درونگرا
  • شهودی
  • ملایم
  • مراقبت
  • هنری
  • خلاق
  • نظام
  • کوشا
  • منظم
  • غریزی
  • رازدار
  • عمیق
  • غیر تهاجمی
  • بردبار
  • یک دنده
  • کمال گرایان
  • صبور
  • محافظ
  • مستقل
  • با وجدان
  • ارزش محور
  • انطباقی
  • خصوصی
  • حساس
  • فعال
  • برونگرا
  • پسندیده
  • ساکت

امیدوارم از خواندن این توضیح در مورد تیپ شخصیتی INFJ لذت برده باشید. تجربیات شما در برخورد با این نوع افراد چیست؟

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر تیپ های شخصیتی، نگاهی به ۱۶ شخصیت شاخص تیپ مایرز-بریگز بیندازید.

پیروز باشید!

منبع:

The INFJ Personality Type Explained

۵/۵ - (۳ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx