مدیریت کمال گرایی چگونه امکان پذیر است؟

یک نظر اضافه کنید
12 دقیقه زمان مطالعه

کمال‌گرایی مانند شمشیری دو‌لبه عمل می‌کند؛ از سویی انگیزه بالا‌تر رفتن و موفقیت را به شما می‌دهد، از سوی دیگر می‌تواند اضطرابی کاذب را به شما تحمیل کند که جلوی سرعت پیشرفت شما را می گیرد. از همین رو، مدیریت کمال‌گرایی اهمیت ویژه‌ای دارد.

چگونه می‌توان از نکات مثبت کمال‌گرایی استفاده کرد و نکات منفی آن را کاهش داد؟ چه اقداماتی جهت کنترل و مدیریت این پدیده موثر‌تر است؟ آیا به کمک دیگران نیاز است؟ برای یافتن پاسخ این سوالات با ما همراه باشید.

روش‌های مدیریت کمال‌گرایی در زندگی

بسیاری از گرایش‌های کمال‌گرایانه ریشه در ترس و احساس نا‌امنی دارند. بسیاری از افراد کمال‌گرا این نگرانی را دارند که اگر سخت‌کوشی و باریک‌بینی خود را رها کنند، به عملکرد و موقعیت آن‌ها ضربه وارد می‌شود.

بنابراین آن‌ها کمال‌گرایی خود را رها نمی‌کنند، حتی اگر به قیمت نرسیدن به هدفشان تمام شود!

اگر در این مطالب خود را دیدید، سعی به دل کندن از این مشکل داشته باشید. تسلط و کنترل بر این گرایش‌ها، با آن سختی که می‌گویند هم نیست!

این کار به شما قدرت بیشتری می‌دهد، به جای آن‌که به هدف‌های کوچک برسید. هدف شما این است که مقداری از فشار وارده بر خود را کم کنید.

البته همیشه حرف زدن، آسان‌تر از عمل کردن است! این حقیقت را باور کنید که اگر می‌خواهید فردی موفق باشید و رشد فردی را تجربه کنید، همیشه لازم نیست همه چیز بی‌نقص و کامل باشد.

در ادامه برخی روش‌های کنترل و مدیریت کمال‌گرایی آورده شده است که با فراگیری و به‌کار‌گیری آن‌ها در زندگی روزمره خود، می‌توانید تفاوت تغییر سطح زندگی را به خوبی حس کنید!

تصویر بزرگ شده را ببین!

احتمالا از هر فرد کمال‌گرایی این جمله را خواهید شنید، کامل بودن آسان نیست!

پشت‌کار و تلاش، انرژی زیادی می‌خواهد و توجه به جزئیات بسیار وقت گیر است. البته فرد کمال‌گرا قصد داشتن اهداف زیاد و بزرگ را ندارد! تشخیص فرصت و زمان اهمیت دارد، از خود بپرسید آیا من از وقتم به درستی استفاده می‌کنم؟ شما باید بر تاثیر حداکثری بر کار خود تمرکز کنید.

شما می‌توانید ساعت‌های اضافی را به ارائه برنامه کامل اختصاص دهید، اما آیا این کار تاثیری در پیشرفت سازمان یا مشتری‌های شما دارد؟ بله همین‌طور است! ذهنیت خود را تغییر دهید!

شما ممکن است در بعضی کار‌ها نقص‌هایی داشته باشید، اما می‌توانید بر موارد مهم تمرکز کنید. اگر هم‌چنان مشغول انجام کاری هستید که دیگران آن‌ را کامل می‌دانند، سعی کنید تشخیص دهید که انجام آن فقط یک هدف کوچک و ساده است.

معیار و استاندارد‌های خود را منظم کنید!

یکی دیگر از الزامات مدیریت کمال‌گرایی، تنظیم و منظم‌سازی استاندارد‌های شخص است.

به عنوان مثال فکر کنید در حال نوشتن یک گزارش مهم برای شرکت خود هستید. در ابتدا تلاش و انرژی خود را به همکار یا فرد مسئولتان نشان دهید. ممکن است در ادامه متوجه شوید که نتیجه کارتان خوب و قابل قبول بوده است و کاری که در ذهن خود برای آن ۱۰ ساعت وقت می‌گذاشتید، در ۵ ساعت خاتمه یافته است.

شرمسار و خجالت زده نشوید! این اولین پیش‌نویس شماست. حتی اگر نیاز به اصلاح و کار بیشتر داشته باشد، بازخوردی که دریافت می‌کنید انگیزه شما خواهد بود.

به یاد داشته باشید، آنچه که می‌گویید حتما نباید حرف آخر باشد، این فقط مشارکت و همکاری است!

مدیریت کمال‌گرایی

اثرات مدیریت کمال‌گرایی بر فرد

برای خود چک لیست درست کنید

جست‌و‌جوی کمال‌گرایی به مانند سرگردانی در سفری بی هدف و مقصود است. شما به پیاده‌روی خود ادامه می‌دهید، اما هیچ‌گاه مطمئن نیستید چه زمانی به مقصد می‌رسید! دقیقا مانند فردی کمال‌گرا. او همیشه می‌خواهد به کار خود ادامه دهد، اما نتیجه رضایت بخش نخواهد بود.

بنابراین به جای جست‌و‌جو در این مسیر گیج‌کننده، برای هر کاری یک چک لیست ایجاد کنید. مثلا بگویید در حال کار روی زمینه‌ای از درخواست مشتری هستید. کمال‌گرایی شما ممکن است از نوع فونتی که برای متن خود انتخاب کردید ناراحت باشد و به هر نقطه و ویرگولی که می‌گذارید ایراد بگیرد.

 با داشتن چک لیست از صحت کار خود مطمئن شوید و موارد اشتباه را اصلاح کنید. به همین راحتی! شما روندی را با اهداف مشخص و قابل اندازه‌گیری دنبال می‌کنید. هرگاه تمام موارد چک لیست تیک خورد، کارتان تمام شده است!

چرخه فکری خود را تغییر دهید

برخی از افراد کمال‌گرا به نشخوار فکری تمایل دارند، دائم به موضوعی فکر می‌کنند و مشکلات آن را در ذهن بررسی می‌کنند. البته این افکار بدون نتیجه است.

 معمولا این پدیده به دلیل اضطراب بیش از حد است و افراد کمال‌گرا خود را کمتر‌ می‌بخشند. نشخوار فکری را با حل مشکل اشتباه نگیرید! به جای آن چرخه افکارتان را به کمک از موارد زیر تغییر دهید.

  • شناسایی محرک خود؛ تشخیص دهید حین این افکار آزار دهنده، چه عاملی شما را مجبور کرده است.این الگو را بشناسید و کم کم به رفع آن بپردازید.
  • به اولین واکنش خود اهمیت ندهید؛ هنگام نشخوار فکری، میخواهید بر تمام چیز‌های منفی تمرکز کنید. بنابراین به اولین چیزی که ذهنتان به شما می‌گوید، اعتماد نکنید.
  • حواس خود را منحرف کنید؛ کاری که برای شما جذاب است یا فکرتان را مشغول می‌کند انجام دهید، حتی ۱۰ دقیقه انجام کاری خسته کننده شما ره به چرخه عادی فکری بر‌می‌گرداند.
  • مثبت بیندیشید؛ فکر دائم باعث اجتناب و دوری از انجام برخی وظایف می‌شود. دائم به این فکر می‌کنید که اگر قرار است این کار را بی نقص انجام ندهم، همان بهتر که شروع نکنم! به مسیر‌‌های گذشته خود فکر کنید. به این که چگونه در کاری موفق شده‌اید. این کار اعتماد به نفس و انگیزه شما را بالا می‌برد.

مدیریت کمال‌گرایی

مدیریت کمال‌گرایی برای رسیدن به اهدافتان ضروری است.

چشم‌اندازی از خود دریافت کنید

صحبت با دیگران در رابطه با علایق و گرایش‌هایتان مفید است. آن شخص می‌تواند رئیس یا همکار یا حتی دوست و یکی از اعضای خانواده‌تان باشد. صادق و رو راست باشید. به آن شخص بگویید که در حال سعی برای بهتر شدن و پیشرفت کردن هستید.

به طرف مقابل خود بگویید من به شما اجازه می‌دهم اگر زیاد سخت‌گیر و مراقب هستم به من بگویید. به طور واضح بگویید می‌خواهید نحوه برخورد خود را از دید طرف مقابل بشناسید. بگویید من ممکن است گارد بگیرم، اما قول می‌دهم به حرف‌های شما فکر کنم و مطمئن باشید که به تعهد خود عمل خواهید کرد.

پیشرفت خود را کنترل کنید

هنگامی که شما در حال مدیریت کمال‌گرایی خود هستید، مروری به هفته گذشته داشته باشید که بتوانید پیشرفتتان را بررسی کنید.

سعی کنید فاصله روانی را حفظ کنید و از خود بپرسید آیا این هفته به دلیل ترس از اشتباه کردن از انجام کاری اجتناب کردم؟ آیا مواردی بود که کمال‌گرایی من ارزش آن را نداشت؟ آیا در این هفته زمانی بود که حتی در صورت مطمئن نبودن، اقدام به پیشرفت کردم؟

هدف شما این است که بشناسید کجا کمال‌گرایی مثبت است و کجا منفی و ضرر‌رسان. به یاد داشته باشید که شما به طور اساسی مسیر خود را عوض نمی‌کنید، بلکه شخصیت خود را اصلاح می‌کنید.

اصول و قواعدی که نباید فراموش کنید

موارد زیر را به کار بگیرید:

  • یاد بگیرید در طی انجام هدفی، نقطه کاهش بازده را شناسایی کنید؛ گاهش فقط انجام آن یک هدف با ارزش است.
  • در مورد رشد خود بیندیشید. مواردی که با موفقیت کمال‌گرایی خود را کنترل کرده یا کاهش دادید را به یاد بیاورید.
  • معیار‌ها و استاندارد‌های خود را مشخص کنید.

از به کار‌گیری موارد زیر اجتناب کنید:

  • نشخوار فکری راهی مناسب برای حل مشکل نیست. حواس خود را پرت کنید تا فکرتان به چرخه عادی برگردد.
  • تلاش در جهت رسیدن به هدف؛ چک لیستی ایجاد کنید تا مسیر پیشرفتتان را کنترل کنید و اهدافی قابل اندازه‌گیری داشته باشید.
  • تنهایی راهی به جایی نمی‌برید؛ از دوست یا مشاوری دلسوز کمک بخواهید.

مدیریت کمال‌گرایی

مدیریت کمال‌گرایی را جدی بگیرید

تغییر ذهنیت و کنار آمدن با نقص‌های احتمالی

برخی اوقات کمال‌گرایی باعث می‌شود از شروع برخی کار‌ها اجتناب کنید. هرگز کاری را بدون این که بدانید چگونه باید آن را انجام دهید شروع نمی‌کنید؛ این مثل یک سد عمل می کند. این کار شما را از تجربه کار جدید باز می‌دارد.

انجام یک کار مهم‌تر از کامل کردن آن است. شما برای برطرف کردن نقص‌های خود نیاز به بازخورد دیگران دارید.

با مدیریت کمال‌گرایی خود را از ساکن بودن و مشغله فکری رها کنید.

چشم‌انداز و پشتیبانی را دنبال کرده و روی تصویر بزرگ تمرکز کنید

گاه ممکن است تنها راه پیش روی شما، کمک خواستن از دوست یا عزیزتان باشد. هرگز از آن دوری نکنید. خجالت و رو‌در‌وایسی را کنار بگذارید. به خود و پیشرفتتان بیندیشید. باید کسی باشد که بداند شما فردی کمال‌گرا هستید.

کمال‌گرایان روی هر‌چیزی که باید اصلاح شود و تغییر کند، تمرکز می‌کنند. یادتان باشد قرار بر این شد که هر‌‌چیزی کامل و بی‌نقص اتفاق نمی‌افتد!

کلام پایانی

مدیریت کمال‌گرایی نقش مهمی در کاهش استرس و هدر رفتن وقت شما دارد. روی موضوعی مدام فکر نکنید، درگیر مشکلات نشوید؛ یادتان باشد درگیر مشکلات شدن با حل آن تفاوت زیادی دارد. شاید مرزی به باریکی مو وجود داشته باشد، اما عدم تشخیص آن به مانعی در برابر شما تبدیل خواهد شد.

کمال‌گرایی جدای از تمام نکات منفی، نکات مثبتی نیز دارد؛ اما فراموش نکنید از نکات مثبت آن در جهت پیشرفت خود استفاده کنید. زیاده‌روی در آن نتیجه کاملا معکوسی خواهد داشت!

: ‌منبع  https://hbr.org/2019/04/how-to-manage-your-perfectionism

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx