ذهن آگاهی چیست و رابطه آن با سلامت روانی

یک نظر اضافه کنید
8 دقیقه زمان مطالعه

داشتن یک ذهن آگاهی تبدیل به کلمه ای پرطرفدار و محبوب در صنعت سلامتی و تندرستی شده است. با این وجود، تعداد اندکی از مردم معنای آن را درک می کنند و عده بیشتری با این کلمه آشناییت ندارند. هدف از این مقاله این است که به شما آموخته شود ذهن آگاه چیست؟ و چگونه می تواند بر سلامت روانی شما تاثیر گذارد. اگر شما خواهانه پی بردن به این موضوع هستید، پس با ما همرا باشید.

موضوع اول، ذهن آگاهی چیست؟

شاید باور کردن این موضوع کمی سخت باشد، اما ذهن آگاهی قدمتی ۲۵۰۰ ساله دارد. این کلمه و مفهوم آن ریشه های عمیقی در جهان شرق به عنوان یک عملکرد معنوی، اخلاقی و فلسفی دارد. اگر بخواهیم کمی دقیق تر به آن نگاه کنیم، می توان ریشه هایی از آن را با تمرین ها بودایی ها در مدیتیشن ویپاسانا پیدا کرد.

 این عمل برای برخی از افراد در جهان یک رفتار اخلاقی است و برای دیگر افراد به عنوان یک تمرین و شیوه زندگی از آن استفاده می شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که بتوانید تفاوت های بین ذهن آگاهی به عنوان یک عمل بالینی و یک عمل فرهنگی را تشخیص دهید. در این مقاله می خواهیم به موضوع عملکرد بالینی ذهن آگاهی بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

رابطه کمک کردن ذهن آگاه بر سلامت روانی شما

مدل های موجود برای ذهن آگاهی به محققان کمک می کند که با استفاده از آن ها مزایای این مطلب را بررسی کنند. تحقیقات آن ها سبب شده است مزایای زیادی از جمله روحی، جسمی و معنوی را کشف کنند. مواردی که در زیر برای شما گفته می شود لیستی از همه مزایا نیست، اما به شما کمک می کند که چطور یک ذهن آگاهی به سلامت روان شما توجه می کند.

۵ مزایا بر سلامت روانی شما

تمرین ذهن آگاهی می تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت روان شما داشته باشد. از جمله:

  • خودمختاری
  • موافق بودن
  • وظیفه شناسی
  • صلاحیت
  • یکدلی

این عمل به بهبود عملکرد عزت نفس، بالا بردن رضایت از زندگی و افزایش شادی در شما کمک می کند. این عمل با احساسات و خلق و خوی دلپذیر همراه است. به طور کلی، افرادی که در زندگی خود از این عمل استفاد می کنند شادی را در زندگی خود احساس می کنند. نه تنها سبب شادی می شود بلکه انرژی منفی را از شما دور می کند.

ذهن آگاهی و سلامت روان

ذهن آگاهی چیست و چه کاربردی دارد؟

مدیتیشن ذهن آگاهی چیست؟

شما می توانید ذهن آگاهی را از روش های مختلفی تمرین کنید. بیایید برخی از روش های این شیوه را در زیر باهم بررسی کنیم.

  1. یک موضوعی برای تمرکز بر (تنفس، بدن، افکار، اصوات) است
  2. آگاهی از زمان حال حاضر
  3. آمادگی کامل و کنترل داشتن بر زندگی برای تجربه هر اتفاقی که پیش آید
  4. این موضوع را بپذیرید که ذهن شما ممکن است سردرگم شود

عملی که این موارد را در بر می گیرد، معمولا مدیتیشن ذهن آگاهی نامیده می شود. بیشتر این مدیتیشن ها به مدت ۵ تا ۵۰ دقیقه در روز انجام می شود.

به دنبال مدیتیشن برای ذهن آگاهی و مزایا آن می گردید؟ این ۴ مورد را دنبال کنید

همه ویژگی های موجود یک ذهن آگاهی یکسانی را بوجود نمی آورد. هر تمرینی ساختار و مزایا متفاوت خودش را دارد. چهار مدیتیشن برای بهبود سلامت ذهن و روان شما را در زیر بررسی کنید.

۱. مدیتیشن محبت و مهربانی

مهربانی گونه ای از مراقب سلامت روانی شما محسوب می شود که بر ارسال عشق و هیجان به دیگران تمرکز دارد. این روش می تواند از محبت و مهربانی بر خود شروع شود به تدریج به خانواده و دوستان نزدیک منتقل شود. شما حتی می توانید محبت های خود را شامل افرادی که دشمنتان هست هم ارسال کنید.

۲. مدیتیشن تنفسی

این مدیتیشن عملی است که بر تنفس های باقی مانده تمرکز دارد. زمانی که ذهن شما در هپروت پرسه می زند، می توانید تمرکز خود را بر تنفس درست خود متمرکز کنید. در بسیاری از تمرین های مختلف ذهن آگاهی و یوگا، تمریناتی برای تنفس مناسب آموزش داده می شود. اگر تازه به انجام این نوع مدیتیشن پرداخته اید، می تواند در ابتدا برای شما سخت باشد و کافی است همان تنفس ساده دیافراگمی را انجام دهید.

۳. مدیتیشن توجه به بدن

توجه به بدن همانطور که در گفتن به نظر می رسد، آسان است. در این مدیتیشن توجه ها بر بدن شما متمرکز است. شرکت کنندگان می توانند مدیتیشن خود را از بالا یا از پاهایشان شروع کنند. مدیتیشن بدن روشی است که شما می توانید با استفاده از آن، آرامش را بر نقاط بدن خود پخش کنید.

۴. مدیتیشن تمرکز بر افکار

در این مدیتیشن، تمرکز بر تفکرات شما خواهد بود. در آن تمرین بر قضاوت نکردن اتفاق می افتد و افراد بر افکار خود تمرکز می کنند و آن را به چهار دسته تقسیم بندی می کنند. ۱. گذشته، ۲. حال، ۳.آینده، ۴. خود و دیگران.
ذهن آگاهی و سلامت روانخاصیت مدیتیشن بر ذهن آگاهی

 

کارهایی که باید قبل شروع تمرین ها در نظر بگیرید

موضوع ذهن آگاهی به عنوان یک مفهوم نسبتا جدید در تحقیقات بالینی محسوب می شود. منتقدان بر این باور هستند که مزایا این تمرین های بیش از حد نمایش داده شده است. همچنین جهان غرب این موضوع را به چیزی تبدیل کرده است که بسیاری از بودایی ها آن را به رسمیت نشناخته اند. ذهن آگاهی نتایج امیدوار کننده ای را ارائه می دهد، اما خطراتی را نیز در بر دارد. علاوه بر تمرین روی این روش می توانید توسط یک نظاره گر فعالیت های خود را انجام دهید.

افکار نهایی

ذهن آگاهی عملکردی قدرتمند است که ریشه های عمیق آن در بودایی پیدا می شود. در آن عملی است که پذیرش لحظه حال، قضاوت نکردن، احساسات یا شرایط مورد بررسی قرار می گیرد. این روش فواید زیادی دارد که میتواند سلامت روانی شما را افزایش دهد. با این حال، باید وجود برخی از خطرات را نیز در نظر بگیرید. به طور کلی قبل از شروع هر تمرینی باید مشخصات آن را در نظر بگیرید که این تمرین ها نیز از این موضوع استثنا نیستند و با یک درمانگر در ارتباط باشید.

ذهن آگاهی و سلامت روان

آرامش خود را با ذهن آگاهی بدست بیاورید

کلام آخر

ذهن آگاهی موضوعی است که این روزا توجه بسیاری از افراد به خود جلب کرده است. با استفاده از آن می تواندی بر قدرت سلامتی روانی خود تمرکز داشته باشید و با استفاده از مدیتیشن هایی که در آن وجود دارد و در بالا برای شما عنوان کرده ایم، آرامش روحی را برای خود فراهم کنید. به امید روزی که افراد بتوانند بر آرامش روحی خود تمرکز کامل داشته باشند!

منبع:

  • https://www.lifehack.org/903520/what-is-mindfulness
۳/۵ - (۲ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx