شش روشی که شما را تبدیل به شخص بهتری می‌کند

کامنت بگذارید
8 دقیقه زمان خواندن

اکثر ما تمایل داریم که مهربان و بامحبت باشیم و با دید مثبتی به جهان پیرامون خود بنگریم. یکی از راه‌های دست‌یابی به این مقصود مهم این است که با دیگران رفتار بهتری باشیم و اندیشه‌های مهرآمیزی نسبت به دیگر انسان‌ها داشته باشیم. در این صورت ابتدا به خودمان منفعت و سود رسانده‌ایم، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد که خوب بودن و چنین رفتارهایی می‌تواند سلامت ذهنی و روانی را افزایش دهد. دوست دارید در ارتباطات روزمره خود مهربانی و خوش‌قلبی را نشان دهید و از این طریق به تدریج موجود بهتری شوید؟ با ما همراه باشید.

 خوب بودن چیست؟

معنی خوب بودن چیست و چه تعریفی می‌توان برای آن ارائه داد؟ اگر شخص خوبی هستید، چگونه می‌توانید به آن پی ببرید؟

معمولا زمانی که سخن از خوب بودن به میان می‌آید به برخی جنبه‌ها اشاره می‌شود، مانند: انسان‌دوستی، ادب،  یکدلی، انصاف، بخشش، کمک، راستگویی، مهربانی، مسئولیت‌پذیری و اندیشمند بودن.

اما تعریف این موضوع به صورت دقیق برای هر فردی با دیگری تفاوت دارد. در رابطه با این مسئله، چند ویژگی شخصیتی تعریف می‌شود که با دیگری اختلاف دارد و در حیطه روانشناسی شخصیت قرار می‌گیرد.

بر اساس نظر روانشناسان، خصوصیات هر شخصی طبق پنج جنبه اساسی تشریح می‌شود. یکی از این جنبه‌ها را سازگاری در نظر می گیرند. تعدادی از ویژگی‌های مربوط به خوب بودن مثل مهربانی و همدلی، نمودی از جنبه سازگاری محسوب می‌شوند.

همچنین تحقیقات نشان می دهد که می‌توان سازگاری را به دو مولفه مهم تقسیم کرد: دلسوزی و خوش‌رفتاری. این دو مولفه هر دو در تصوری که ما  از خوب بودن داریم، نقش دارند و به نوعی در آن دخیل هستند.

دلسوزی را می توان به عنوان توانایی درک و فهم چگونگی حالت‌های دیگر افراد و همچنین تمایل به یاری رساندن به آنها توصیف کرد. ادب در رفتارهایی مشاهده می‌شود که بر پایه قابل احترام بودن دیگر افراد صورت می‌گیرد.

این موارد نشان‌دهنده خوب بودن شما هستند

موارد نشان می دهد که شما انسان خوبی هستید:

  • رفتار محبت‌آمیزی نسبت به دیگران دارید.
  • افراد دیگر از همراهی شما در فعالیت‌های گروهی احساس شادمانی می‌کنند.
  • از صمیم قلب با دیگران خوب رفتار می‌کنید.
  • برای دیگران دلسوز و غم‌خوار هستید.
  • از دیگران حمایت می‌کنید.
  • با خودتان مهربان هستید.
  • خودتان را مسئول خطاهای خود می‌دانید.
  • قابل احترام‌ و راستگو هستید.
  • حرف‌های دیگران را مورد توجه قرار می‌دهید.

خوب بودن چه سودی دارد؟

 روانشناسان، رفتارهای مثبت اجتماعی را اقداماتی در رابطه با ایجاد رفاه و خوشبختی دیگران در نظر می‌گیرند. در واقع تعداد زیادی از رفتارهای خوب در جامعه مثل همکاری و دلداری دادن، افزایش دهنده رفاه و خوشبختی دیگر افراد هستند.

واضح است که چنین رفتارهایی با اشخاص مورد نظر، برای آنها بسیار مفید است و ارتباطات اجتماعی را تقویت می‌کند. همچنین طبق تحقیقات، برخورد خوب و مطلوب با دیگران می‌تواند سلامت روحی و روانی شما را نیز تضمین کند.

افزایش جذاب بودن به عنوان یک شریک

خوب بودن شما را  به عنوان یک شریک تبدیل به فرد جذاب‌تری می‌کند. در پژوهش منتشر شده در سال 2019 و ارزیابی تعدادی از شرکت‌کنندگان، نتیجه به این صورت بود: از شرکت‌کنندگان خواسته شده بود که اساسی‌ترین ویژگی که در شریک زندگی خود یافته ‌بودند را بیان کنند. پاسخ آنها مهربانی بود. این پژوهش این حقیقت را نشان می دهد که ویژگی مهربان بودن برای افراد ارزش بیشتری نسبت به موضوعاتی مانند مسائل مالی، جذابیت ظاهری و احساس شوخ طبعی دارد.

خوب بودنفواید خوب بودن

تقویت روحیه

خوب بودن می‌تواند حس خوشایندی را برای شما به ارمغان آورد. زیرا این موضوع شامل کارهای محبت‌آمیز و مفیدی است روحیه شما را بهتر کند. مطالعه پژوهشگران نشان داد که انجام روزانه فعالیت‌های محبت‌آمیز به مدت هفت روز پی در پی می‌تواند احساس شادی و رفاه شما را افزایش دهد.

علاوه بر آن، این مطالعه نشان داد که میزان محبت‌آمیز بودن رفتار افراد با احساس شادی آنها رابطه مستقیم دارد. این رفتار محبت آمیز می‌تواند با هر شخصی شامل دوست، غریبه و حتی خودتان باشد.

کم‌کردن استرس

خوب بودن می تواند در کاهش یا حتی رفع استرس نیز موثر باشد. مطالعات نشان داده است که خوب بودن این قابلیت را دارد که با استرس مقابله کند و اثرات منفی ناشی آن را خنثی کند.

مهربان‌تر شدن

تحقیقات این حقیقت را بیان کرده که مهربانی می‌تواند قابل انتقال به دیگران باشد. یعنی رفتاری که مهربانی و همکاری را در خود داشته ‌باشد، می‌تواند از سرچشمه آن به شکل پیوسته به دیگران نیز سرایت کند.

معنی این مطلب این است که زمانی که شما با دیگران رفتار خوبی دارید، به احتمال بسیار بالا دیگر افراد نیز پاسخ خوبی به رفتار مثبت شما خواهند داد و زنجیره‌ای از رفتارهای مهرآمیز در جامعه برقرار می‌شود.

خوب بودن

نکات قابل توجه در خوب بودن

به چه مواردی باید توجه کرد؟

در حالی که نمی توان مزیت‌های مهم خوب بودن را انکار کرد، جالب است بدانید که این رفتار به ویژه زمانی که خوش‌بینی، ارتباطات واقعی و اصالت را مختل کند، معایبی هم دارد.

برخی از نتایج منفی که در نتیجه فشار بر احساسات واقعی به وجود می‌آید، شامل موارد زیر است:

الف) فوران احساسات: افرادی هستند که مدام احساسات واقعی خود را تنها برای ارائه شخصیتی خوب، سرکوب می‌کنند. احتمال آن بالاست که این فشار تا زمانی ادامه پیدا کند و واکنش بیرونی داشته باشد و در نهایت به صورت واکنش‌های ناگهانی تحریک‌پذیری و عصبانیت نمایان شود.

ب) پنهان کردن احساسات و خواسته های واقعی خودتان تنها به دلیل “خوب” تعبیر نشدن آنها، به مرور زمان سبب ایجاد حس کینه در رابطه شما با دیگر افراد می‌شود.

ج) ارتباط سطحی: ممکن است برای خوش‌برخورد بودن، خواسته‌های خود را در رابطه بیان نکنید. این موضوع به این معناست که خود حقیقی‌تان را برای دیگران فاش نمی‌کنید. نتیجه این مسئله، روابطی هستند که در عین حال که درگیری اندکی در آنها وجود دارد، عدم ارتباط و صمیمیت عاطفی نیز به چشم می خورد.

با این موارد ممکن است خوب بودن نیرویی منفی باشد، اما نباید مانع از تلاش شما برای این رفتار بشود. مهم است که توجه خود را بر رفتاری معطوف کنید که نه با نقاب ساختگی ادب، بلکه با تفکر و مراعات هدایت شود.

چگونه می‌توان به فرد بهتری تبدیل شد؟

این موارد را برای کمک به ایجاد ارتباطات روزمره با دیگران را می‌توان انجام داد تا زندگی زیباتر و بهتری را تجربه کرد:

1) قدردانی و تشکر

 2) بخشش

 3) جستجو برای راه‌های مفید

 4) با ادب بودن

 5) فکر کردن به دیگران

 6) انجام کارها با مهربانی.

سخن پایانی

در این مقاله، تعدادی از روش‌های خوب بودن و نکات مثبت و منفی آن بیان شد. می‌توانید تمرین کنید که فرد بهتری شوید. از همین امروز شروع کنید.

 

منبع:

https://www.verywellmind.com/6-ways-to-become-a-nicer-person-5194074#defining-nice

به این مطلب امتیاز دهید

برچسب زده شده:

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx