۱۰ مورد از نشانه‌های مثبت گرایی سمی

یک نظر اضافه کنید
8 دقیقه زمان مطالعه

نگرش مثبت به زندگی موردی است که همواره افراد به دنبال آن هستند. مثبت اندیشی در روز‌های دشوار می‌تواند اتفاق خوبی باشد، اما زیاده‌روی در آن همه چیز را برعکس می‌کند.

با اینکه همه ما در این عصر برای تحمل زندگی نیاز به افکار مثبت داریم، ولی پذیرش افکار منفی و چاله‌های زندگی نیز بخشی از حقیقت ما است.

هم‌چنین اجبار خود به مثبت اندیشی و بروز نشانه‌های مثبت گرایی سمی، می‌تواند عوارض ناشی از آن را به دنبال داشته باشد. افرادی با این طرز فکر فقط از افکار منفی می‌ترسند و اندیشیدن به نکات منفی را مساوی با استرس‌زایی می‌دانند. این چرخه‌ای است که احساسات شما را سرکوب می کند و ممکن است هر لحظه آسیب‌های احتمالی خود را بروز دهد.

نشانه‌های مثبت گرایی سمی چیست؟

مثبت گرایی سمی پدیده و اصطلاحی بود که توسط دکتر گایانی دسیلوا ابداع شد. او این پدیده را مثبت اندیشی غیر‌صادقانه و ریا‌کارانه که در آخر منجر به آسیب و رنجش می‌شود توصیف کرد.

چیزی که گایانی درمورد آن صحبت می‌کند نه تنها سرکوب احساسات منفی است، بلکه تشویق دیگران به همیشه شاد بودن نیز است.

نقل‌و‌قول و اصطلاحات زیادی مثل نیمه‌پر لیوان را ببین یا خوشحال باشید یا می‌توانست از این هم بدتر شود، ممکن است در ظاهر خوب به نظر برسند ولی می‌توانند آسیب رسان هم باشند.

متاسفانه شبکه‌های اجتماعی پر از مطالب مثبت اندیشی است و به سرعت هم در حال پخش شدن و انتقال بین مردم است. با شیوع این مثبت اندیشی در دنیای امروز، خیلی از افراد به تازگی دنبال یافتن راه‌های این مثبت اندیشی رفته‌اند.

بنابراین نشانه‌های مثبت گرایی سمی در خود را چگونه بیابیم؟ در زیر به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

۱-احساس واقعی خود را پنهان می‌کنید

هر انسانی در پنهان کردن احساسات خود مقصر است، این پنهان‌سازی ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود.

پنهان کردن احساس خود چه در رابطه با شریک زندگی خود یا خانواده یا دوستانتان غریزه ای محافظتی است. پذیرش احساسات مختلف چه بد و چه خوب برای برخی افراد دشوار است، اما در میان گذاری آن با فرد دیگری می‌تواند شما را به جلو سوق دهد و باعث موفقیت شما شود.

۲-چشمتان را روی تمامی احساسات منفی می‌بندید

نشانه‌های مثبت گرایی سمی

طبق مطالعه‌ای درآمریکا، وقتی فردی نسبت به احساسی بی تفاوت شود، در طی زمان نسبت به آن قوی می‌شود. این امر تاثیرات منفی زیادی بر ذهن و بدن فرد دارد. این مورد می‌تواند به شکل اعتیاد به مواد مخدر یا الکل یا کار زیاد و … در فرد ظاهر شود.

ورزش، صحبت با فرد قابل اعتماد یا مراجعه به روان‌پزشک می‌تواند راه‌های مقابله با این مشکل باشد و به شما در این مورد کمک زیادی کند.

۳-در مورد احساس ناراحتی یا عصبانیت خود را مقصر می‌دانید

احساس گناه نکردن حین مشاهده فردی با وضعیت بد، به خاطر ناراحتی یا عصبانیت کار سختی است. این حس برای همه پیش می‌آید، اما اگر به طور مرتب این احساس را دارید می‌توان گفت شما یکی از نشانه‌های مثبت گرایی سمی را دارید.

مهم است در هنگام بروز این احساسات، خود را مقصر ندانید تا بتوانید بر آن غلبه کنید.

۴-پنهان سازی خود پشت اصطلاحات و حرف‌های مثبت

آیا پشت اصطلاحاتی مثل نیمه پر لیوان را ببین یا همیشه مثبت باش، قایم شده‌اید؟ این نه تنها مثبت اندیشی سمی شما را می‌رساند، بلکه با اشتراک گذاری آن با دوستانتان، احساسات منفی آن‌ها را نیز از بین خواهید برد!

به جای استفاده از این جملات، هنگامی که فرد نزدیکتان دچار مشکلی شده‌است، با جملاتی مثل روی من حساب کن، چگونه می‌توانم کمکت کنم یا درکت می‌کنم او را آرام کنید.

۵-جرات اینکه ناراحت دیده شوید را ندارید

آیا در پیش دیگران همیشه سعی می‌کنید چهره شاد خود را نشان دهید؟ احتمالا از قضاوت مردم در مورد خود می‌ترسید. مردم ممکن است به دلایل مختلفی نخواهند ناراحت دیده شوند. باید بپذیرید که زندگی هیچ کس کامل نیست و هیچ فردی در جهان در ایده آل کامل به سر نمی‌برد!

با عادی سازی این مورد می‌توانید ارتباطات خیلی نزدیک‌‌تر و بهتری با دیگر افراد جامعه برقرار کنید.

نشانه‌های مثبت گرایی سمی

۶-سرزنش افرادی که مثبت اندیش نیستند

وقت مشکلات دوستان، شما هم احساس هم‌دردی با آن‌ها می‌کنید. اما هرگز دلیلی بر انتقاد کردن از آن‌ها وجود ندارد. مثبت گرایی برای برخی، به خصوص کسانی که دچار مشکلاتی نظیر افسردگی هستند، دشوار و سخت است.

با سرزنش آن‌ها، احساسات منفی وجودشان را نادیده می‌گیرید. بهترین راهکار این است که در مواقعی که می‌توانید، گوش شنوا باشید و در مواقعی که چیزی برای ارائه ندارید یا  احساس راحتی نمی‌کنید، پیشنهاد تخصصی دهید.

۷-شما به نزدیکانتان می‌گویید: می‌توانست بدتر هم اتفاق بیفتد!

طبیعی است! هر اتفاقی نوع بدتری هم دارد که ممکن بود رخ بدهد. اما به زبان آوردن آن هنگام مشکلات نزدیکانتان دلیل قانع کننده‌ای ندارد. با این کار احساسات آن‌ها را بی اعتبار می‌کنید.

هرگز نمی‌توانید بفهمید دیگران چه شرایطی را تجربه کرده‌اند؛ حتی وقتی که احساس هم‌دردی می‌کنید.

۸-منفی نگری شما را سردرگم و عصبی می‌کند

اساس احساسات منفی در تقابل با احساسات مثبت است. وقتی ناراحت هستیم به راحتی می‌توانیم احساست منفی را مقصر جلوه دهیم. اما با این کار عصبانیت و خشم را در‌برابر این احساسات برانگیخته می‌کنید.

یافتن راه‌های سالم برای غلبه بر این احساسات بهترین روش مقابله است؛ این راه‌ها رشد فردی شما را در پی دارند.

۹-داستان زندگی شما همیشه درخشان و زیبا است!

اشتراک گذاری این داستان‌ها همیشه راحت و خوشایند هستند؛ اما یکی از نشانه‌های مثبت گرایی سمی همین موضوع است! اشتراک گذاری داستان‌ها و اتفاقات منفی با کسانی که به آن‌ها اعتماد دارید راهی بسیار مناسب برای جلوگیری از این مشکل است. هم‌چنین با این کار دوستانتان را هم تشویق به درد‌دل کردن با خودتان می‌کنید!

۱۰-شما فقط با آن کنار بیایید

افراد مثبت اندیش، با منفی نگری و قبول حقایق مشکل دارند و حاضر نیستند حتی یک لحظه با آن کنار بیایند. با این کار تمام احتمالات و مشکلات را به جان میخریم! از اعتیاد گرفته تا مشکلات روانی.

منطبق سازی خود با شرایط مهارت بسیار ارزشمندی است. مهارتی که نیاز به تمرکز و اراده‌ی قوی دارد.

اکثر مردم مثبت اندیشی را ترجیح می‌دهند، اما چیزی به نام مثبت صرف وجود ندارد.

نشانه‌های مثبت گرایی سمی

کلام پایانی

نشانه‌های مثبت گرایی سمی را مرور کردیم. حال وقت بهره برداری است!

مثبت گرایی بیش از حد می‌تواند به ما آسیب بزند. از همین حالا، هرگاه احساس ناراحتی کردید، واکنش خود را بررسی کنید. روی خود و احساس خود کار کنید؛ به یاد داشته باشید کار کردن روی هر موضوعی بهتر از کنار گذاشتن کامل آن است.

لازم به ذکر است مثبت گرایی برای تمامی افراد در مقاطعی از زندگی اتفاق می‌افتد؛ اما چیزی که مهم است چشم نبستن روی تمام احساسات چه مثبت و چه منفی است. همیشه تعادل را حفظ کنید!

: منبع https://agirlinprogress.com/blog/10-signs-youre-suffering-from-toxic-positivity

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx