5 مهارت قدرتمند تصمیم گیری برای کمک به تصمیم گیری سریع
زندگی ما با توانایی ما در تصمیم گیری تعریف می شود. شغل، روابط، سلامتی ما، هر چیزی و همه چیز در مورد خود فعلی ما، به تصمیماتی که در گذشته گرفته ایم خلاصه می شود، با این حال برخی از ما با مهارت های تصمیم گیری موثر دست و پنجه نرم می کنیم.
ممکن است به اطلاعات، گزینه های زیادی دسترسی داشته باشیم، و به طور کلی همه چیز برایمان خوب پیش برود، اما وقتی زمان سختی فرا می رسد، دست پاچه می شویم و نمی دانیم چگونه تصمیمات خوبی بگیریم. ما نمی توانیم تعهد پایداری به یک انتخاب داشته باشیم.
در اینجا تعدادی از برچسب هایی که ممکن است از آنها استفاده کنید آمده است:
- بیش از حد متفکر
- اهمال کار
- فاقد عمکرد سریع
- فاقد قدرت تحلیل
- کمال گرا
آیا تا به حال احساس کرده اید که با هر یک از این برچسب ها شناسایی شده اید؟ ما در فرآيند تصميم گيري قرار داريم و زمان زیادی را صرف فکر کردن به تصمیمات خود می کنیم و زمان کافی برای عمل کردن به آن ها نداریم.
برای افرادی مانند ما، باید فرآیندهای تصمیم گیری خود را با کمی «عجله» یا با گوش دادن به احساسات درونی خود متعادل کنیم. در این مقاله چند نکته در مورد چگونگی تصمیم گیری بهتر وجود دارد.
5 مهارت تصمیم گیری موثر
مهارت های تصمیم گیری موثر تکنیک هایی هستند که به ما کمک می کنند ابتدا سریعا به تصمیمات خود عمل کنیم و دیگر نگران عواقب آن نباشیم.
در ادامه 5 نکته وجود دارد که به ما کمک می کند مهارت های تصمیم گیری خود را ارتقا دهیم.
-
قانون 2 دقیقه
ایده پشت این نکته این است که از طریق یک مهلت خودخواسته اقدام کنید. این کار به بسیار ساده است: هر زمانی که باید تصمیم بگیرید، فقط تایمر را تنظیم کنید و فرآیند را آغاز کنید.
محدودیت زمانی شما را مجبور می کند تا به سرعت مزایا و معایب را ارزیابی کنید و در عین حال به سرعت تصمیم بگیرید. سادگی پشت این نکته، آن را بسیار در دسترس قرار می دهد.
یک مطالعه نشان داد که «وقتی مردم می دانند یک کار مشخص چه زمانی به پایان می رسد، تلاش بیشتری برای آن سرمایه گذاری می کنند، زیرا صرف نظر از سایر فعالیت ها هزینه کمتری دارد. همین مطالعه نشان داد که دانش آموزان در این مطالعه احساس خستگی کمتری داشتند. این قدرت ضرب الاجل است.
اگر در تصمیم گیری کند هستید، پس این نکته برای شما نجات دهنده است. همچنین لازم نیست هر بار خود را به ۲ دقیقه محدود کنید. هر مقدار زمانی بین 1 تا 5 دقیقه نیز باید خوب کار کند.
اگر متوجه شدید که تصمیم بزرگ یا مهمی دارید که بیش از 1 تا 5 دقیقه طول می کشد، به خودتان زمان بیشتری بدهید، اما همچنان یک ضرب الاجل اعمال کنید. چه 24 ساعت باشد و چه 1 هفته، داشتن محدودیت زمانی شما را مجبور می کند وارد عمل شوید.
-
سیاه و سفید فکر کنید
مواقعی وجود دارد که ما بیش از آنچه نیاز داریم انتخاب داریم. افراط در هر چیزی می تواند ما را تحت تأثیر قرار دهد. مطالعات تحقیقاتی نشان می دهد که یک فرد بزرگسال آمریکایی به طور متوسط روزانه 35000 تصمیم می گیرد که منجر به از دست دادن قدرت تجزیه و تحلیل یا ناکامی در تصمیم می شود.
در این مورد، از مهارت های تصمیم گیری خود برای قضاوت گزینه های خود به عنوان خوب یا بد استفاده کنید و فرآیند حذف تصمیمات کمتر بهینه را ساده و ساده تر کنید.
این رویکرد محدود برای تحلیل گران بیش از حد ایده آل گرا است که بر زیر سوال بردن هر متغیری اصرار دارند. خوب است زمانی را به تفکر اختصاص دهید تا بتوانید همه چیز را بهتر ارزیابی کنید، اما وقتی شروع به تفکر بیش از حد می کنید مشکل ساز می شود.
اگر فردی با ذهنیت غالب بصری هستید، حتی می توانید ستون هایی ایجاد کنید و انتخاب های خود را در سمت «خوب» یا «بد» قرار دهید. این محدود کردن گزینه های شما طبیعتا تصمیم گیری را آسان تر می کند.
-
گزینه ها را یادداشت کرده و در یک کلاه قرار دهید
این یکی از ساده ترین مهارت های تصمیم گیری است. اگر به نظر می رسد همه گزینه ها تقریباً ارزش یکسانی دارند، بهترین گزینه های خود را روی کاغذهای جداگانه بنویسید و آنها را در یک کلاه یا کیف قرار دهید. تصمیم شما تصمیمی خواهد بود که به طور تصادفی از آن خارج می شوید.
این برای تصمیم گیری سریع ایده آل است. اگر کارهای زیادی دارید که نمی خواهید انجام دهید، این کار نیز کار می کند، این کارها را می توانید با یک کلاه جایزه جفت کنید.
یک کار را انجام دهید و بعد از اتمام آن، پاداش تصادفی خود را از کلاه دیگر بیرون بکشید. این کار به تحمل پذیرتر شدن روند کمک می کند.
البته سعی کنید از این روش برای تصمیم گیری های بزرگ استفاده نکنید. اگر میخواهید تصمیم بگیرید اولین خانه خود را کجا بخرید، توصیه نمی کنم همه مکان های ممکن را داخل کلاه بیندازید. با این حال، اگر باید تصمیم بگیرید که کدام کت و شلوار را در مهمانی فردا بپوشید، روش استفاده از کلاه می تواند بسیار مفید باشد.
-
بر زمان حال تمرکز کنید
ما اغلب غرق در تصویر بزرگ می شویم و سعی می کنیم ببینیم که تصمیماتمان چه تاثیری بر آینده خواهد داشت.
فرآیند رسیدن به یک تصمیم از نظر ذهنی خسته کننده می شود زیرا شما سعی می کنید هر مرحله را همراه با هر نتیجه ای ببینید. بهتر است این انرژی را برای کار در دست ذخیره کنید و به سادگی سعی کنید بهترین تصمیم ممکن را بگیرید.
در لحظه زندگی کنید و بر اساس آنچه قدم بعدی را آسان تر می کند تصمیم بگیرید. انجام این کار برای هر مرحله یک انتخاب عالی برای افراد غالبا غیر تصمیم گیرنده است.
این یکی از مهارت های تصمیم گیری است که ممکن است شامل تجسم باشد. تجسم نتایج هر تصمیم ممکن می تواند عملکرد شما را تا حد زیادی بهبود بخشد
-
ایده شکست را بپذیرید
بزرگ ترین ترس برای ما تصمیم گیرندگان کند این است که تصمیمات ما ممکن است منجر به نتایج بد شود.
سپس با فکر کردن بیش از حد به موقعیت جبران می کنیم و باعث می شویم همه جنبه های مربوط به تصمیم را زیر سوال ببریم. در نهایت، ما در خطر هیچ تصمیمی نیستیم، زیرا زمان و انرژی خود را برای پرسش های بی فایده هدر می دهیم؛ این خط فکری باید دوباره اصلاح شود.
در زندگینامه ژنرال نورمن شوارتسکف به نام « او قهرمان نمی خواهد» او ۱۴ قانون رهبری را به اشتراک می گذارد. قانون 13 می گوید: « وقتی به فرماندهی رسیدید، مسئولیت را بر عهده بگیرید.» تصمیم گیری تنها راه پیشرفت است. بله، حتی گرفتن تصمیمات نادرست.
کسی که هزاران تصمیم اشتباه می گیرد بهتر از کسی است که اصلا تصمیم نمی گیرد. چرا؟ زیرا فردی که هزاران تصمیم اشتباه گرفته است، هزار چیز را که به درد او نمی خورد، رد کرده است. آنها برای پیشرفت به سمت موفقیت بسیار بهتر از فردی که در روز چهارم تماشای ارائه پاورپوینت در مورد پلان A در مقابل پلن B است، آماده هستند.
ترس از شکست به این معنی است که چیزی یا شخصی آن تصمیم را به جای شما می گیرد که احتمالاً تا آخر عمر از آن پشیمان خواهید شد. غلبه بر این ترس یکی از بهترین راه ها برای بهبود مهارت های تصمیم گیری است.
مهارت های تصمیم گیری را می توان با این تکنیک ها بهبود بخشید:
- تحلیل پارتو: انتخاب مهم ترین تغییرات برای ایجاد
- تحلیل مقایسه زوجی: ارزیابی اهمیت نسبی گزینه های مختلف
- Grid Analysis : انتخاب بین گزینه های خوب
- تفکر خارج از چارچوب : نگاه کردن به یک تصمیم از دیدگاه های مختلف و همه
- درختان تصمیم: انتخاب بین گزینه ها با پیش بینی نتایج احتمالی
- PMI : سنجیدن جوانب مثبت و منفی یک تصمیم
- تحلیل میدان نیرو: تجزیه و تحلیل فشارهای موافق و مخالف تغییر
- هزینه-فرصت: دیدن اینکه آیا تغییر ارزش ایجاد کردن را دارد یا خیر
استراتژی هایی برای تصمیم گیری کمتر استرس زا
-
چک لیست هایی برای آزاد کردن ذهن شما
ایجاد چک لیست برای کارهای روتین و روزمره می تواند ذهن شما را آزاد کند و استرس را کاهش دهد. من اغلب از چک لیست استفاده می کنم، به من اجازه می دهد به راحتی نفس بکشم، و هرگز استرس ندارم که چیزی را فراموش کنم. هنگامی که چک لیست شما آماده شد، نیازی به صرف زمان برای تصمیم گیری برای انجام A یا B ندارید. شما می دانید که B را پس از تکمیل A انجام خواهید داد.
-
زمان خود را بلوک بندی کنید
طبق گفته کتابخانه ملی پزشکی، مدیریت زمان به طور موثر بهره وری، عملکرد شغلی و رفاه را بهبود می بخشد.
بهره وری و تصمیم گیری موثر دست به دست هم می دهند. بنابراین، زمان مشخصی را برای تصمیم گیری خود در نظر بگیرید. مکانی را انتخاب کنید که در آن کسی مزاحمتی برای شما ایجاد نکند. یک تایمر تنظیم کنید. به خودتان زمان کافی بدهید، اما مراقب استفاده بیش از حد باشید، زیرا جلسه را به یک جلسه اهمال کاری غیرمولد تبدیل خواهید کرد.
-
انتخاب های خود را محدود کنید
به سرعت گزینه های نامناسب را رد کنید. 2-3 انتخاب جالب و بخشی از برنامه یا چشم انداز زندگی خود را انتخاب کنید. این به شما این امکان را می دهد که اضافه بار اطلاعات غیر ضروری را حذف کنید و به شما کمک می کند تا انتخاب ها را سریع تر تجزیه و تحلیل کنید.
-
اندازه مناسب، تصمیم درست
تلاش مناسب برای تصمیم گیری به شما کمک می کند تا با استرس کمتر تصمیمات سریع تری بگیرید. تصمیم گیری درباره «چه غذایی برای شام تهیه کنم» و یا تصمیم گیری درباره «محل تحصیل و دانشگاه رفتن» هر دو نیازمند زمان و تلاش مناسب هستند. درک کنید که نیازی نیست تصمیمات کوچک تر به تصمیمات بزرگ تبدیل شوند زیرا احساس می کنید مستاصل شده اید.
5 تکنیک برای تقویت مهارت های تصمیم گیری
5 راهکار عملی:
از قانون 2 دقیقه استفاده کنید: با محدود کردن آن به دو دقیقه، اقدام را در یک مهلت تعیین شده توسط خود مجبور کنید.
آن را در یک کلاه قرار دهید: اگر به نظر می رسد همه گزینه ها تقریباً ارزش یکسانی دارند، بهترین گزینه های خود را روی کاغذهای جداگانه بنویسید و آنها را در یک کلاه یا کیف قرار دهید. تصمیم شما تصمیمی خواهد بود که به طور تصادفی از آن خارج می شود.
از تکنیک های بهره وری استفاده کنید: از روش های مختلف مسدود کردن زمان استفاده کنید و فهرست هایی تهیه کنید تا به شما در تصمیم گیری سریع تر و آسان تر کمک کند.
انتخاب های خود را با انتخاب تنها 2-3 موردی که می خواهید روی آنها تمرکز کنید محدود کنید.
سیاه و سفید فکر کنید: از مهارت های تصمیم گیری خود برای قضاوت در مورد گزینه های خود به عنوان خوب یا بد استفاده کنید و فرآیند حذف تصمیمات کمتر بهینه را ساده و ساده کنید.
سخن نهایی
پس از خواندن این مقاله، می دانید مهارت های تصمیم گیری به چه معناست. به ندرت پیش می آید که بهترین تصمیم این باشد که اصلاً تصمیمی نگیرید.
کسانی که برای تصمیم گیری از طریق حل مشکل تلاش می کنند، به جای اینکه زندگی خود را اداره کنند، به زندگی خود اجازه می دهند آنها را اداره کند. این امر استقلال را در معرض تهدید دائمی قرار می دهد، بنابراین این به ما بستگی دارد که مطمئن شویم که کنترل زندگی و تصمیمات خود را در دست داریم.
دفعه بعد که احساس کردید می خواهید از یک تصمیم عقب نشینی کنید، این نکات را به خاطر بسپارید، زیرا نمی خواهید زندگی شما توسط کسی جز خود شخص شما تعیین شود.
منبع:
- https://www.lifehack.org/articles/productivity/5-tips-for-lightning-fast-decision-making.html