آیا شما جزو افرادی هستید که پشتکار دارند؟ آیا تاکنون با افرادی باپشتکار و سخت کوش و ثابت قدم برخورد داشته اید؟ آیا راز موفقیت این دسته از افراد را پرسیده اید؟ در ادامه با ابزار کمک به ثابت قدم بودن آشنا می شوید.
بر هرکس پیش می آید که با افرادی آشنا شود که به نظر برسد از عهده هر کاری برمی آیند و با هر سختی و مشکلی می توانند مواجه شوند. این دسته افراد چالش های کاری و زندگی را با علم به اینکه قادر به حل آن هستند می پذیرند. به این ویژگی انعطاف پذیری گویند.
این دسته افراد همچون دیگران سختی ها و مشکلات را تجربه و تحمل می کنند ولی با این تفاوت که توانایی ثابت قدم بودن و استقامت این گروه آنها را در زندگی شخصی قوی و شادتر می سازد. همچنین این ویژگی، آنها را به سمت پیشرفت ها و موفقیت ها جذب می کند.
این دست افراد، در حوزه کارآفرینی با شکست ها و موانعی روبه رو می شوند که از آنها به عنوان چالش درس می گیرند و رشد می کنند و در مراحل بعد پیروز می شوند.
حتماً برای شما سوال پیش آمده است که آیا ویژگی انعطاف پذیری ذاتی و ارثی است؟ ما در جواب به شما می گوییم که این ویژگی رهایی و نجات از سختی ها و رویارویی با چالش ها مختص افراد خاصی نیستند و صرفاً نیاز به تمرین دارید. در ادامه این مقاله به تمرین و معرفی ابزار کمکی می پردازیم.
تمرین ذهن آگاهی ابزار کمک به ثابت قدم بودن
همانطور که در بالا ذکر شد ویژگی انعطاف پذیری هیچگاه ارثی نیست و با تمرین و ابزارهایی که در ادامه بیان می کنیم، به دست می آید. یکی از مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه کرد، تمرین ذهن آگاهی برای افزایش انعطاف پذیری است.
تمرین مذکور با وجود اینکه سخت به نظر می رسد ولی در واقعیت برعکس آن صادق است. عدم شناخت ما نسبت به ذهن آگاهی عاملی بر این است که به نظر ما سخت می آید. در حقیقت ذهن آگاهی به معنی آگاه بودن، در لحظه زندگی کردن و پاسخ به آن، برنامه ریزی و آماده بودن است.
با این حال، باید توجه کرد که نگرانی در مورد پیامدهای منفی که بعد از مرحله برنامه ریزی ممکن است پیش آید، اتلاف وقت را به همراه دارد. مهم است بدانید که نگرانی درباره حوادث و اتفاقاتی که اکنون قادر به کنترل آن نیستید، خلاف ذهن آگاهی به شمار می رود و انرژی و انعطاف پذیری شما در برابر مشکلات از بین می رود.
در کنار این تمرین، ابزارهایی وجود دارد که به شما کمک می کند به انعطاف پذیری عاطفی و ثبات قدم برای مقابله با سختی ها و مشکلات و پیروزی نهایی برسید. پس ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
ابزار اول: ذهن آگاهی
ذهن آگاهی اولین مورد از ابزار کمک به ثابت قدم بودن و مهارتی آموختنی است. بعضی افراد معتقدند که ذهن آگاهی به معنی وقتی است که برای مدیتیشن می گذارند. کارهایی چون تمرینات صبحگاهی، برنامه های روتین عصرگاهی، پیاده روی و ورزش در طبیعت و استفاده بهتر از تعطیلات و آخر هفته ها، راه هایی برای برگرداندن انرژی از دست رفته و به دست آوردن انعطاف پذیری است.
علاوه بر اینها، فعالیت ها و سرگرمی هایی چون نقاشی و باغبانی که نیاز به تمرکز دارند، لحظاتتان را به حالت آگاهانه و متفکرانه برمی گردانند. ذکر این نکته ضروری است که هیچ یک از کارهای ذکر شده عامل حواس پرتی به شمار نمی روند؛ زیرا حواس پرتی واقعی نگرانی های بی معنی برای احتمالات ضعیف است.
قابل ذکر است که فعالیت هایی را انجام دهید که علاقه دارید و از انجام آنها لذت می برید و نیازمند بداهت ذهنی شماست. سپس روزانه آنها را تمرین کنید تا هر روز جدیدتر و تازه تر از قبل شوند و در شما انعطاف پذیری ایجاد کنند.
ابزار دوم: تمرینات نویسندگی
تمرینات نویسندگی یکی دیگر از ابزار کمک به ثابت قدم بودن به شمار می رود و شما را در رسیدن به انعطاف پذیری یاری می دهد. توصیه می شود به خود یادآوری کنید که به خاطر چه چیزی شکرگزار خدا هستید.
با این حال این کار به چیزی بیش از یک فهرست ذهنی نیاز دارد؛ بنابراین یک ساعت را به لیست کردن باارزش های زندگی همچون دارایی های شخصی، اعضای خانواده و هرکسی که برای شما عزیز است و چیزهایی که بابت آن از خدا سپاسگزارید، اختصاص دهید.
برای این کار وقت بگذارید و با جزئیات انجام دهید. تمرین شکرگزاری قادر است تا تغییرات متفاوتی را در زندگی شما به وجود آورد که باعث رشد فردی و افزایش اعتماد به نفس و انعطاف پذیری می شود. در مرحله بعد، پس از انجام تمرینات اولیه، هر شب چند دقیقه وقت بگذارید و بنویسید که بابت چه چیزی در آن روز شکرگزار هستید. با تمرینات مداوم آن را به یک کار روتین و عادی تبدیل کنید.
اگر تمرین به صورت دفترچه خاطرات و نوشته هنری و خلاقانه شما را یاری می دهد، پس پیشنهاد می شود که آن را امتحان کنید. به هر روش همچون قلم و کاغذ یا نوشتن ایمیل برای خودتان، مزایا و فوایدی که چالش های در حال حاضر برای شما دارد را بیان کنید.
ابزار سوم: کنترل کردن و مطیع سازی ندای درونی خود
مطیع سازی ندای درونی شما، یکی از ابزار کمک به ثابت قدم بودن است. وقتی نگران چیزی می شویم، دو جنبه از وجود خود را پرورش می دهیم. ندای درونی ما یکی از جنبه هاست که می گوید اگر این اتفاق بی افتد؟ اگر خوب پیش نرود؟ اگر از پس این کار بر نیایم؟ من نمی توانم … مشکلم درست نمی شود … .
جنبه دیگر وجود ما این سرزنش ها و کلمات منفی را گوش می دهد و آنها را به واقعیت تبدیل می کند؛ زیرا قانون جذب وجود دارد و به هرآنچه که فکر کنید به سمت شما جذب می شود. سوال اینجاست چرا چنین کلماتی بیان می شود؟ کسی شما را از بهترین دوست، خواهر و برادر، یا فرزندتان جدا نمی کند. پس چرا با خودتان این گونه رفتار می کنید؟
بنابراین توصیه می شود، از روی با خود صحبت کنید. محبت بدین معناست که در اولین لحظه که ندای درون شروع به سرزنش شما کرد، جلوی آن را بگیرید و با صدای بلند بگویید “بس کن!” و نتیجه آن شگفت انگیز است.
پیشنهاد می شود که دوباره بر سر آن مشاجره و تفکر کنید و درباره مهارت ها، ابتکارهایی که برای ثابت قدم بودن و پشتکار دارید، چالش های قابل رویارویی و موارد مثبتی که می توانید بسازید، حرف بزنید. ندای درونی خود را همچون حیوانی یاغی نظم و آموزش دهید و به آن بیاموزید که با صبر و مهربانی و خوش بینی با شما رفتار کند. انتظار نداشته باشید که راه صدساله را یک شبه طی کنید ولی مطمئن باشید موفق خواهید بود.
ابزار چهارم: “بله” گفتن برای قبول مسئولیت
یکی دیگر از ابزار کمک به ثابت قدم بودن، قبول مسئولیت هاست. تصور کنید شخصی یکی از والدین خود را از دست داده یا ارتقا شغلی گرفته است. اگرچه این اتفاقات در جنبه مثبت و منفی بیش از حد هستند ولی وجه و ویژگی مشترکی دارند؛ یعنی هر دو حالت استرس به وجود می آورند. منطقی است چون زندگی روتین آن شخص تغییر کرده است.
در چنین مواردی، ممکن است ندانید چه کاری باید برای آن انجام دهید و آیا قدرت استقامت در برابر آن را دارید یا خیر. وقتی سرنوشت و زندگی کارهایی را برعهده شما می گذارد که مطمئن نیستید که قادر به انجامش هستید، مشتاق تر باشید و بیشتر بپذیرید.
در این جریان محرک باشید. مثلاً شخصی که یکی از والدین خود را از دست داده است، شروع به انجام کارهای بنیادین و محرک های آگاهی بخش می کند. همچنین کسی که ارتقا می گیرد تلاش می کند با یادگیری در محل کار خود، تغییراتی را به وجود آورد. به این کار ثابت قدم بودن و پشتکار گویند.
پشتکار بیان می کند که فرمان امور زندگی و کاری را به دست بگیرید و آنها را انجام دهید. این مکانیسم به شما کمک می کند تا با سختی ها و موانع مقابله و حواس خودتان را از مشکلات پرت کنید.
پس توصیه می شود که “بله” بگویید و با قدرت و مسئولیت هایی بیشتری انجام بدهید و خواهید دید که بیشتر از حد تصورتان می توانید با مشکلات کنار بیایید و قدرت و انعطاف کسب خواهید کرد.
کلام آخر
همانطور که در طول این مقاله با محوریت ابزار کمک برای ثابت قدم بودن خواندید، شما برای موفق شدن نیاز به پشتکار دارید. ثابت قدم بودن مستلزم چهار ابزار ذهن آگاهی، تمرینات نویسندگی، کنترل ندای درونی خود و قبول مسئولیت هاست.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که پشتکار به قانون جذب نیاز دارد که اعتماد به نفس شما را بالا ببرد و عاملی برای رشد فردی، جذب ثروت و موفقیت شما شود.
در کلام آخر، اگر می خواهید جامعه ای هدفمند داشته باشید توصیه می شود این مقاله را به دوستان و آشنایان و اعضای خانواده خود معرفی کنید و کشوری موفق داشته باشید.
منبع:
- https://www.success.com/resilience-training-4-tools-to-help-you-persevere/