76 مزیت مدیتیشن را بشناسید
مدیتیشن به طور معمول شامل فنون و روش هایی برای تسلط بر ذهن است و بر باز کردن قلب ، گسترش آگاهی و آرام کردن ذهن شما ، تمرکز دارد. فواید مدیتیشن بسیار بحث گسترده ای را شامل می شود که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
انواع مختلف مدیتیشن:
- مدیتیشن تنفسی
- مدیتیشن و تمرکز بر مهربانی
- مدیتیشن تمرکزی
ذهن آگاهی
در ذهن آگاهی ، همانطور که از نامش پیداست رسیدن به حدی از آگاهی مدنظر است و البته که شامل تمرینات مدیتیشن هم می شود.
1. فواید مدیتیشن در بهداشت روانی
مدیتیشن مانند مولتی ویتامینی برای مغز شماست. خوب است که هر روز آن را مصرف کنید.
تمرین های ذهن آگاهی(ذهن آگاهی تمرینی برای آگاه شدن از زمان «حال» و «حضور در لحظه» است.)افسردگی را کاهش می دهد.
در مطالعه ای که در پنج مدرسه راهنمایی در بلژیک انجام شده و حدود 400 دانش آموز (20-13 سال) آزمایش شده اند ، پروفسور فیلیپ ریز نتیجه گرفته است “دانش آموزانی که درون کلاس از یک برنامه ذهن آگاهی پیروی می کنند ، شش ماه بعد نشانه های افسردگی ، اضطراب و استرس کمتری را نشان می دهند.
همچنین ، این دانش آموزان کمتر به علائم افسردگی مبتلا می شوند. ”
یک مطالعه دیگر ، از دانشگاه کالیفرنیا ، در رابطه با بیمارانی که سابقه ی افسردگی داشتند انجام شد ، این نتیجه به دست آمد که ذهن آگاهی باعث کاهش تفکرات و باورهای ناکارآمد می شود.
نتیجه ی دیگری نیز به دست آمده که ذهن آگاهی به اندازه ی داروهای ضد افسردگی ممکن است برای درمان افسردگی مؤثر باشد. ”
تمرینات ذهن آگاهی به درمان افسردگی زنان باردار کمک می کند.
بر اساس یک مطالعه آزمایشی در سیستم سلامت دانشگاه میشیگان ، زنان باردار که در یک دوره ی یوگا ده هفته ای ذهن آگاهی شرکت داشته اند ، کاهش قابل توجهی در علائم افسردگیشان و همچنین پیوند محکمتری بین جنین و مادر از طریق جفت در رحم مشاهده شده است.
مدیتیشن به تنظیم اختلالات خلقی و کاهش اضطراب کمک می کند.
این امر از بیش از 20 مطالعه برگرفته از پاب مد ، سایک اینفو و پایگاه داده های کوکران نتیجه گیری شده است که شامل تکنیک های مدیتیشن ، نیایش ، یوگا و … است.
تحقیقات دیگر نشان می دهد که ذهن آگاهی ممکن است برای درمان اضطراب به اندازه ی داروهای ضد افسردگی موثر باشد.
به نظر می رسد مدیتیشن به اندازه ی دارو های ضد افسردگی در درمان اضطراب و افسردگی موثر باشد!
به طور کلی ، از فواید مدیتیشن می توان به کاهش استرس و اضطراب اشاره کرد
مطالعه ای از دانشگاه ویسکانسین مدیسون نشان می دهد که ” نظارت مغزی و مانیتورینگ مدیتیشن کنندگان” (مانند ویپاسانا) ، تراکم ماده ای که مرتبط با اضطراب و استرس است را در مناطقی از مغز کاهش می دهد. مدیتیشن کنندگان می توانند “لحظه به لحظه” تغییرات مغزی و محرک هایی که در معرض آن قرار گرفته اند را مشاهده کنند. ”
” نظارت مغزی و مانیتورینگ مدیتیشن کنندگان” در درجه اول شامل نظارت لحظه به لحظه محتوای مغزی، به عنوان ابزاری برای شناخت ماهیت الگوهای عاطفی و شناختی است.
مدیتیشن به کاهش علائم اختلال هراس کمک می کند.
در پژوهشی که در ژورنال روانپزشکی آمریکا منتشر شده است ، 22 بیمار مبتلا به اختلال اضطراب یا هراس بیش از حد ،تحت 3 ماه آموزش مدیتیشن قرار داده شدند. در نتیجه ، هراس و اضطراب 20 نفر از این بیماران به طور قابل توجهی کاهش یافته بود و تغییرات هنوز هم ادامه داشت.
مدیتیشن غلظت ماده خاکستری در مغز را افزایش می دهد.
گروهی از دانشمندان علوم اعصاب هاروارد فواید مدیتیشن و ذهن آگاهی در فعالیت های روزمره ، را آزمایش کردند.در آن آزمایش 16 نفر تحت یک دوره 8 هفته ای ذهن آگاهی قرار گرفتند و نتایج توسط دکتر سارا لازار گزارش شد.
در پایان آزمایش ، اسکن های MRI نشان می داد که غلظت ماده خاکستری در مغز که در یادگیری و حافظه ، تنظیم احساسات و داشتن چشم انداز تاثیر گذار است در مناطقی افزایش یافته است.
مطالعات دیگر همچنین نشان می دهد حجم هیپوکامپ و جلوی مغز در مدیتیشن کنندگان طولانی مدت است ماده خاکستری بیشتری دارد.
مدیتیشن به طور کلی هوشیاری را بهبود می بخشد و ممکن است نیاز به خواب را کاهش دهد.
در تحقیقاتی که توسط دانشگاه کنتاکی انجام شده است ، چهار شرط مختلف در شرکت کنندگان مورد آزمایش قرار گرفت: کنترل (C) ، خواب کوتاه (N) ، مدیتیشن (M) و محرومیت از خواب به علاوه مدیتیشن.
کسانی که مدیتیشن نمی کردند ، مدیتیشن کنندگان تازه کار و مدیتیشن کنندگان با تجربه در آزمایش حضور داشتند. نتایج حاکی از این بود که:
مدیتیشن حتی در مدیتیشن کنندگان تازه کار حداقل بهبود کوتاه مدتی ایجاد می کند.
در مدیتیشن کنندگان با تجربه ، چند ساعت مدیتیشن با کاهش معنی دار در کل زمان خواب در مقایسه با گروه هایی که مدیتیشن نکرده بودند همراه بود. این که آیا مدیتیشن در واقع می تواند جایگزین بخشی از زمان خواب شود یا نه ، در حال بررسی بیشتر است.
مدیتیشن طولانی مدت توانایی تولید امواج گاما را در مغز افزایش می دهد.
در مطالعه ای بر روی راهبان بودایی تبت ، که توسط دانشمند علوم اعصاب ریچارد دیویدسون از دانشگاه ویسکانسین انجام شد ، مشخص شد که مدیتیشن کنندگان تازه کار ” اندکی افزایش در فعالیت گاما را نشان می دهند ، اما اکثر راهبان افزایش بسیار بزرگی در فعالیت امواج گاما را نشان می دهند که قبلاً در آزمایشات علوم اعصاب گزارش نشده بود. “.
از دیگر فواید مدیتیشن کاهش مصرف الکل و مواد مخدر است.
سه مطالعه انجام شده در رابطه با فواید مدیتیشن ویپاسانا در جمعیت زندانی حاکی از آن است که به طور کلی مدیتیشن می تواند به کاهش مصرف الکل و مواد مخدر کمک کند.
2. مزایای عملکردی
از دیگر فواید مدیتیشن افزایش تمرکز ، توجه و توانایی کار در شرایط استرس زا را میتوان بیان کرد.
یک مطالعه به رهبری کاترین مک لین از دانشگاه کالیفرنیا نشان داده است که در طی و بعد از آموزش مدیتیشن ، افراد در حفظ تمرکز ، به خصوص در کارهای تکراری و کسل کننده مهارت بیشتری دارند.
یک مطالعه دیگر نشان داده است که حتی با 20 دقیقه تمرین مدیتیشن در روز ، دانش آموزان توانسته اند عملکرد خود را در آزمون مهارت های شناختی بهبود بخشند ،حتی نتیجه در بعضی موارد 10 برابر بهتر از گروهی بود که مدیتیشن نمی کردند. آنها همچنین در انجام پردازش اطلاعات در مدت محدود ، عملکرد بهتری داشتند.
در حقیقت ، شواهدی وجود دارد که مدیتیشن کنندگان قشر جلویی و بخش قدامی سمت راست مغزشان ضخیم تر است ، به این معنا که مدیتیشن می تواند از دست رفتن توانایی خودشناختی که طی سالخوردگی به وجود می آید را جبران کند.
مدیتیشن ، روند پردازش اطلاعات و تصمیم گیری را بهبود می بخشد.
آیلین لودرز ، استادیار آزمایشگاه و همکارانش UCLA از نورو ایمیجینگ دریافتند که مدیتیشن کنندگان طولانی مدت ، نسبت به افرادی که مدیتیشن نمی کنند مقادیر بیشتری چین خوردگی در قشر مغزیشان دارند (که ممکن است به پردازش سریعتر اطلاعات کمک کند.). دانشمندان گمان می کنند که چین خوردگی در قشر مغزی وظیفه مهمی در پردازش اطلاعات ، تصمیم گیری ، تشکیل خاطرات و بهبود توجه به عهده دارد.
مدیتیشن به شما قدرت ذهنی ، مقاومت و هوش هیجانی می دهد.
دکتر روان درمان گر رون الكساندر در کتاب مغز هوشیار، می نویسد از فواید مدیتیشن کنترل ذهن است که باعث افزایش قدرت ذهنی ، تحمل و هوش هیجانی می شود.
مدیتیشن شما را در برابر درد قوی تر می کند.
یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه مونترال 13 استاد ذن و 13 فرد معمولی را با درجه حرارت مساوی از گرمای دردناک آزمایش کردند و فعالیت مغزی آنها را با یک اسکنر رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) اندازه گیری کردند. آنچه آنها کشف کردند این است که مدیتیشن کنندگان و استادان ذن درد کمتری را گزارش می کنند. در واقع ، آنها درد کمتری را در fMRI نشان داده اند. بنابراین ، اگرچه ممکن است به مغز آنها همان میزان از درد وارد شود اما در نظر آنها درد کمتری وجود دارد.
از فواید مدیتیشن تسکین درد بهتر از مورفین است
در آزمایشی که توسط مرکز پزشکی باپتیست ویک فارست انجام شده ، 15 داوطلب سالم که تازه به مدیتیشن مشغول بودند ، در چهار کلاس 20 دقیقه ای برای یادگیری مدیتیشن با تمرکز روی تنفس شرکت کردند. قبل و بعد از آموزش مدیتیشن ، در حالی که با استفاده از گرما در آنها درد ایجاد می شد. فعالیت مغزی شرکت کنندگان با استفاده از ASL MRI بررسی شد .
فادل زیدان ، دکتری ، نویسنده اصلی این تحقیق ، توضیح می دهد:
این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد تنها کمی بیشتر از یک ساعت آموزش مدیتیشن می تواند هم تجربه درد و هم فعال سازی بخش مرتبط با درد مغز را به طرز چشمگیری کاهش دهد. (…) ما یک اثر بزرگ پیدا کردیم – این آزمایش باعث حدود 40 درصد کاهش شدت درد و کاهش 57 درصدی ناراحتی حاصل از درد می شود. مدیتیشن باعث کاهش بیشتر درد حتی در مقایسه با مورفین یا سایر داروهای تسکین دهنده درد می شود زیرا این دارو ها به طور معمول میزان درد را حدود 25 درصد کاهش می دهند. ”
مدیتیشن به مدیریت ADHD (نقص توجه حاصل از بیش فعالی)کمک می کند .
در مطالعه ای که با 50 بیمار بزرگسال مبتلا به ADHD انجام شد ، گروهی که تحت درمان با MBCT (درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی) بودند ، نشان دادند که مدیتیشن باعث کاهش اثرات بیش فعالی ، کاهش تحریک پذیری و افزایش مهارت “عمل با آگاهی” می شود و در نهایت این باعث بهبود کلی علائم بی توجهی می شود.
مدیتیشن توانایی تمرکز را افزایش می دهد.
یک مطالعه از دانشگاه اموری ، آتلانتا ، نشان داد که در شرکت کنندگان با تجربه بیشتر در مدیتیشن ، اتصال در شبکه های مغزی افزایش می یابد که این بخش میزان توجه را کنترل می کند. این روابط عصبی ممکن است در ایجاد مهارت های شناختی مانند حفظ توجه و دور شدن از حواس پرتی نقش داشته باشد. علاوه بر این ، مزایای دیگری مانند آگاهی در طول روز مشاهده می شود ، که بیانگر انتقال توانایی های شناختی به زندگی روزمره است.
تمرین مدیتیشنی که در این آزمایش مورد بررسی قرار می گرفت ، توجه را به تنفس معطوف می کرد.
مدیتیشن یادگیری ، حافظه و خودآگاهی را بهبود می بخشد.
تمرین طولانی مدت مدیتیشن ، تراکم ماده خاکستری را در مناطقی از مغز که مرتبط با یادگیری ، حافظه ، خودآگاهی ، دلسوزی و درون گرایی است را افزایش می دهد.
مدیتیشن و ذهن آگاهی ، باعث یادآوری سریع تر اطلاعات می شود.
به گفته كاترین كر از مرکز تصویربرداری بیولوژیکی مارتینوس و مرکز تحقیقات اوشر ، “مدیتیشن و ذهن آگاهی به منظور افزایش توانایی های ذهنی متعدد ، از جمله یادآوری سریع تر اطلاعات ” موثر واقع شده است.
مدیتیشن باعث بهبود روحیه و روان شما می شود.
محققان دانشگاه ناتینگهام ترنت ، انگلیس ، دریافتند که وقتی شرکت کنندگان دارای استرس و خلق و خوی ضعیف تحت آموزش مدیتیشن قرار گرفتند ، پیشرفت هایی در زیست روانی شان مشاهده شده است.
مدیتیشن از افتادن در دام انجام چند وظیفه جلوگیری می کند.
داشتن چند وظیفه به طور همزمان باعث استرس می شود.
“داشتن چند وظیفه به طور همزمان” برای مغز پرهزینه است و باعث ایجاد احساس حواس پرتی و نارضایتی از کارها می شود.
در تحقیقاتی که توسط دانشگاه واشنگتن و دانشگاه آریزونا انجام شده است ، به پرسنل هم 8 هفته آموزش مدیتیشن و هم تکنیک هایی برای آرام سازی بدن داده شد و قبل و بعد از آموزش ، بر روی آنها تست (داشتن چند وظیفه ی همزمان) انجام شد.
گروهی از کارمندان که مدیتیشن را تجربه کرده بودند ، سطح استرس کمتر و حافظه بهتری را گزارش کردند. آنها همچنین بیشتر بر وظایف متمرکز می شدند.
مدیتیشن و توزیع توجه
هنگامی که به مغز دو هدف برای توجه به آنها ارائه می شود و آنها درست پس از دیگری انجام می شوند ، مورد دوم اغلب دیده نمی شود. به این حالت “پلک زدن حواس” گفته می شود.
در آزمایشی که توسط دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است ، یک جریان حروف تصادفی در یک صفحه نمایش کامپیوتری ، پشت سر هم نشان داده شد. مابین حروف ، یک یا دو شماره یا صفحه خالی در وسط صفحه ظاهر می شد و پس از پایان آزمایش ، از شرکت کنندگان سؤال می شد که شماره هایی که مشاهده کرده اند را تایپ کنند. همچنین از آنها سؤال می شد که آیا یک صفحه خالی هم نشان داده شده است یا نه ؟
به نظر می رسد افرادی که 3 ماه تحت مدیتیشن ویپاسانا بودند ، کنترل بهتری در توزیع توجه و ادراک داشتند.
مدیتیشن باعث بهبود پردازش بینایی و عملکرد حافظه می شود.
تحقیقات نشان داده اند که حتی پس از چهار جلسه آموزش مدیتیشن و ذهن آگاهی ، شرکت کنندگان بهبود قابل توجهی در پردازش بینایی ، حافظه و عملکرد اجرایی داشته اند.
مدیتیشن شما را برای مقابله با حوادث استرس زا آماده می کند.
مطالعه ای از انستیتوی علوم پزشکی هندوستان ، با 32 شرکت کننده انجام شده است که قبلاً هرگز مدیتیشن نکرده بودند ، نتیجه نشان داد که اگر مدیتیشن قبل از یک رویداد استرس زا تمرین شود ، اثرات استرس را کاهش می دهد.
مدیتیشن باعث افزایش آگاهی ضمیر ناخودآگاه شما می شود.
مطالعه محققان دانشگاه ساسکس در انگلیس نشان دادند افرادی که مدیتیشن و ذهن آگاهی را انجام می دهند آگاهی بیشتری از ضمیر ناخودآگاهشان تجربه می کنند و همچنین کمتر دچار هیپنوتیزم می شوند.
مدیتیشن و ذهن آگاهی، باعث خلاقیت می شود.
یک تحقیق از دانشگاه لیدن (هلند) نشان می دهد که تمرین مدیتیشن “با مانیتورینگ باز” (نظارت لحظه به لحظه) اثرات مثبتی بر خلاقیت و تفکر دارد. شرکت کنندگانی که تمرین ها را دنبال کرده بودند در انجام کار خواسته شده بهتر عمل کردند و از آنها خواسته شد تا ایده های جدید و خلاقانه تری را ارائه دهند.
3. مزایای جسمی
اگر دارو دوست ندارید ، مدیتیشن را امتحان کنید.
پیشگیری بهتر از درمان است.
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته از جمله فواید مدیتیشن به شمار میآید.
تعداد زیادی از مردم در سراسر جهان ، در اثر بیماری های قلبی می میرند.
در مطالعهای که در اواخر سال 2012 منتشر شد ، از گروهی بالغ بر 200 فرد که در معرض بیماری های قلبی بودند خواسته شد که در یک کلاس آموزش بهداشت برای ترویج رژیم غذایی و ورزش یا یک کلاس مدیتیشن شرکت کنند.
طی 5 سال بعد ، محققان و شرکت کنندگان دریافتند ، افرادی که کلاس های مدیتیشن را پشت سر گذاشته اند ، 48٪ کمتر احتمال حمله قلبی ، سکته و مرگ را تجربه می کنند.
آنها خاطرنشان کردند که مدیتیشن خطر مرگ و میر ، انفاركتوس میوكارد و سکته مغزی را در بیماران قلبی کاهش می دهد. این تغییرات با کاهش فشار خون و استرس روانی- اجتماعی همراه بود. ”
همچنین تحقیقات دیگری نیز وجود دارد که با توجه به شرایط بهداشتی مرتبط ، نتیجه گیری مشابهی را نشان می دهند.
مدیتیشن بر ژنهایی که استرس و ایمنی را کنترل می کنند تاثیر می گذارد.
یک مطالعه از دانشکده پزشکی هاروارد نشان می دهد که میتوکندری افراد ،پس از تمرین یوگا و مدیتیشن ، انرژی بیشتری را تولید می کنند.
این پیشرفت باعث ایجاد ایمنی بالاتر در سیستم و مقاومت در برابر استرس می شود.
مدیتیشن باعث کاهش فشار خون می شود.
تحقیقات بالینی نشان داده است که (که با عنوان “ذاذن” نیز شناخته می شود) کاهش استرس و فشار خون از فواید مدیتیشن ذاذان است
آزمایش دیگری ، این بار با یک تکنیک به نام “پاسخ آرامش” ، نتایج مشابهی به همراه داشت ، که 3/2 از بیماران با فشار خون بالا بعد از 3 ماه مدیتیشن ، افت قابل توجهی در فشار خون نشان دادند و به تبع آن ، نیاز کمتری به دارو داشتند. این امر به این دلیل است که آرامش منجر به تشکیل اکسید نیتریک می شود که رگ های خونی را باز می کند.
آموزش ذهن آگاهی موجب کاهش اختلالات التهابی می شود.
مطالعه ای که در فرانسه و اسپانیا در UW-Madison Waisman Centreindic انجام شد نشان می دهد که ذهن مراقبتی طیف وسیعی از اثرات ژنتیکی و مولکولی را بر روی شرکت کنندگان ایجاد می کند. به طور کلی ، افزایش ژن های ضد التهابی ، که به نوبه خود باعث بهبود سریع تر بدن ناشی از یک وضعیت استرس زا است، مشاهده می شود.
مدیتیشن و ذهن آگاهی ،التهاب سطح سلولی را کاهش می دهد.
در سه مطالعه زیر ، گروهی که آموزش ذهن آگاهی را تجربه کرده بودند ، در مقایسه با گروه دیگر نتایج بهتری در جلوگیری از التهاب سطح سلولی داشتند.
تمرین ذهن آگاهی به جلوگیری از آسم ، روماتیسم و بیماری های التهابی روده کمک می کند.
در تحقیقاتی که توسط دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه ویسکانسین مادیسون انجام شده است ، دو گروه از افراد در معرض روش های مختلف کنترل استرس قرار گرفتند. یکی از آنها آموزش ذهن آگاهی را انجام داد و دیگری آموزش تغذیه ، ورزش و موسیقی درمانی دریافت کردند.
از این مطالعه نتیجه گرفته شد که تکنیک های ذهن آگاهی در رفع علائم التهابی مؤثرتر از سایر فعالیت هایی است که سلامتی را تقویت می کند.
مدیتیشن و دعا به درمان سندرم پیش از قاعدگی و علائم یائسگی کمک می کند.
این نتیجه گیری از بیش از 20 مطالعه برگرفته از پاب مد، سایک اینفو و پایگاه داده های کوکران به دست آمده است که شامل تکنیک های مدیتیشن ، نیایش ، یوگا و پاسخ آرامش است.
باید کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و مرگ زودرس را نیز از فواید مدیتیشن و ذهن آگاهی به شمار بیاوریم.
نتایج تحقیقات اخیر ، که به صورت آنلاین در مجله مغز، رفتار و ایمنی منتشر شده است ، بیان می کند که فقط 30 دقیقه مدیتیشن در روز ، نه تنها احساس تنهایی را کاهش می دهد ، بلکه خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، افسردگی ، آلزایمر و مرگ زودرس را نیز کاهش می دهد.
آموزش ذهن آگاهی برای بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا مفید است.
در مطالعه ای که در پاب مد منتشر شده است ، 11 شرکت کننده که از بیماری فیبرومیالژیا رنج می بردند ، تحت آموزش 8 هفته ذهن آگاهی قرار گرفتند. در نتیجه ، محققان بهبود قابل توجهی در وضعیت کلی سلامت شرکت کنندگان و علائم اضطراب و افسردگی آنها مشاهده کردند. همچنین در تعداد روزهای ” خوب” گزارش شده توسط شرکت کنندگان در آزمایش و تعداد روزهای ” از دست رفته” به دلیل فیبرومیالژیا ، پیشرفت های چشمگیری مشاهده شده است.
مدیتیشن به مدیریت ضربان قلب و تنفس کمک می کند.
در مطالعه ای که توسط انجمن طب سنتی اصیل کره انجام شده است ، پزشکان “تکنیک مدیتیشن یکپارچه آمریتا” در ضربان قلب و تنفس بعد از 8 ماه دوره آموزشی کاهش معنی داری مشاهده کردند.
مدیتیشن و ذهن آگاهی حتی ممکن است به درمان HIV کمک کند.
به نقل از یک مطالعه از UCLA:
لنفوسیتها یا سلولهای CD4 T “مرکز” سیستم ایمنی بدن هستند و فعالیت بدن را هنگام حمله به بدن هماهنگ می كنند. آنها همچنین سلول هایی هستند که به ویروس HIV یعنی ویروس ویران کننده ای که باعث ایدز می شود و تقریباً 40 میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است حمله می کنند. ویروس که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند به آرامی توسط سلولهای CD4 T از بین می رود.
اما سیستم ایمنی بیماران دارای HIV / AIDS نیز با دشمن دیگری روبرو هستند – استرس ، که می تواند باعث کاهش سلول های CD4 T شود. اکنون محققان UCLA گزارش می دهند که تمرین مدیتیشن و ذهن آگاهی باعث کاهش نابودی سلول های CD4 T – به دلیل استرس – در بیماران مبتلا به HIV می شود و باعث کند شدن پیشرفت بیماری می شود.
(…)
کرزول و همکارانش یک برنامه مدیتیشن هشت هفته ای مبتنی بر ذهن آگاهی در 48 فرد مبتلا به HIV مثبت در لس آنجلس انجام دادند و آن را در یک سمینار کنترل MBSR یک روزه ارائه دادند. شرکت کنندگان سلول های CD4 T از دست ندادند . این موضوع نشان می دهد که آموزش مدیتیشن و ذهن آگاهی می تواند اثرات منفی را کاهش دهد. در مقابل ، گروه کنترلی در سلولهای CD4T از قبل از مطالعه تا پس از مطالعه کاهش
چشمگیری نشان دادند. این کاهش یک امر مفید در درمان HIV است.
مدیتیشن ممکن است عمر شما را طولانی تر کند.
تلومرها بخش مهمی از سلولهای انسانی هستند که بر اثر افزایش سن بر سلولهای ما تأثیر می گذارد. اگرچه این تحقیق هنوز قطعی نیست ، اما داده ها حاکی از آن است که “برخی از انواع مدیتیشن ممکن است با کاهش استرس و افزایش حالات مثبت ذهن و فاکتورهای هورمونی که ممکن است موجب تقویت تلومر شود ، بر سلامتی و افزایش طول عمر تلومر تاثیر داشته باشد.”
مدیتیشن به کنترل بیماری پسوریازیس کمک می کند.
استرس روانی ، محرک قوی التهاب است. کاهش استرس حاصل از مدیتیشن و ذهن آگاهی ، بر درمان ضایعات بیماران مبتلا به پسوریازیس مشاهده شده است.
مزایای مدیتیشن در سلامتی
مطالعات زیادی در مورد فواید مدیتیشن در سلامتی وجود دارد. به طور خلاصه:
- کاهش سندرم متابولیک (بایگانی پزشکی داخلی انجمن پزشکی آمریکا ، ژوئن 2006)
- کمک به مدیریت اثرات تروما (هندوستان تایمز)
- افزایش طول عمر (مجله آمریکایی قلب و عروق ، می 2005)
- پایین آوردن فشار خون در نوجوانان معرض خطر (ژورنال فشار خون بالا ، آوریل 2004 ؛ و پزشکانTM)
- کاهش آترواسکلروزیس (مجله آمریکایی قلب و عروق ، آوریل 2002)
- کاهش ضخیم شدن عروق کرونر (سکته مغزی ، مارچ 2000)
- کاهش ایسکمی میوکارد (ژورنال قلب و عروق آمریکا ، می 1996)
- کمک به مدیریت و جلوگیری از اضطراب
- کمک به مدیریت کلسترول (پزشکانTM)
- کمک به درمان صرع (پزشکانTM)
- کمک به ترک سیگار (پزشکانTM)
- ایجاد استراحتی عمیق در بدن و ذهن (فشار خون بالا 26: 820-827 ، 1995)
- افزایش مقاومت پوستی (فیزیولوژی و رفتار 35: 591-595 ، 1985)
- افزایش قدرت تفکر (مهارت های ادراکی و حرکتی 39: 1031-1034 ، 1974)
4- مزایای مدیتیشن در رابطه
مدیتیشن ، اگرچه یک تمرین انفرادی است ، اما روابط شخصی و اجتماعی شما را بهبود می بخشد.
از فواید مدیتیشن مبتنی بر مهربانی ،همدلی و روابط مثبت را بیان کرده اند.
عشق در روایات بودایی ، تمرین متا یا مدیتیشن محبت ، جایی که مدیتیشن کننده بر ایجاد حس خیرخواهی و مراقبت نسبت به همه موجودات زنده تمرکز می کند. طبق مطالعه ای از دانشگاه اموری ، چنین تمریناتی به طور موثر همدلی با دیگران را تقویت می کند.
مطالعه دیگری اشاره می کند که مدیتیشن بر رشد احساسات مثبت از طریق دلسوزی از جمله “نگرش دوست داشتن خود و دیگران” ، پذیرش خود ، حمایت اجتماعی و روابط مثبت با دیگران و همچنین احساس مهارت در مورد زندگی ، تسلط بر محیط زیست و مقاومت در برابر نفس موثر است.
مدیتیشن مهربانی همچنین باعث کاهش انزوای اجتماعی می شود.
در مطالعهای که در انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شده است ، کسانی که “حتی چند دقیقه مدیتیشن مهربانی انجام دادند ، احساسات ارتباط اجتماعی و مثبت بودن نسبت به افراد را در هر دو سطح صریح و ضمنی افزایش دادند. این نتایج نشان می دهد که این تکنیک به راحتی اجرا شده و ممکن است به افزایش احساسات اجتماعی مثبت و کاهش انزوای اجتماعی کمک کند. ”
مدیتیشن باعث افزایش احساس شفقت و کاهش نگرانی می شود.
پس از شرکت در یک دوره آموزش شفقت -هم دردی با دیگران- 9 هفته ای (CCT) ، افراد در هر سه حوزه شفقت پیشرفت چشمگیری نشان دادند. در یک وضعیت مشابه ، شرکت کنندگان کاهش سطح نگرانی و سرکوب عاطفی را نیز تجربه کردند.
مدیتیشن و ذهن آگاهی، احساس تنهایی را کاهش می دهد.
مطالعه ای از دانشگاه کارنگی ملون نشان می دهد که آموزش مدیتیشن و ذهن آگاهی در کاهش احساس تنهایی مفید است ، که به نوبه خود خطر ابتلا به مرگ و میر را کاهش می دهد و به بیان شدن ژن های التهابی کمک می کند.
مدیتیشن ، غذا خوردن احساسی را کاهش می دهد.
دانشمندان بر این باورند که مدیتیشن به مدیریت غذا خوردن احساسی کمک می کند در نتیجه از چاقی جلوگیری می کند.
5. فواید مدیتیشن برای کودکان
ذهن آگاهی مهم ترین بحث در آموزش و پرورش از زمان ظهور تخته سیاه است.
آیا در مورد مزایای مدیتیشن در مدارس مطالعاتی انجام شده است؟ ذهن آگاهی و مدیتیشن برای دانش آموزان چه تاثیری دارد؟
در یک مجموعه عظیم از مطالعات انجام شده درباره ذهن آگاهی در مدارس ، MindfulnessInSchools.org مزایای زیر را برای کودکان ارائه داده است:
- کاهش علائم افسردگی
- کاهش استرس جسمی
- کاهش خصومت و درگیری با همسالان
- کاهش اضطراب
- کاهش واکنش پذیری
- کاهش مصرف مواد مخدر
- افزایش شناخت نسبت به خود
- افزایش مراقبت از خود
- افزایش خوش بینی و احساسات مثبت
- افزایش عزت نفس
- افزایش احساس خوشبختی
- بهبود مهارت های اجتماعی
- خواب بهتر
- بهبود خودآگاهی
- بهبود عملکرد علمی
همچنین گزارش های بی شماری از مزایا برای معلمان و کارمندان گزارش شده است ، از جمله:
- افزایش ویژگی های شخصی مانند کنجکاوی ، روشنفکری ، مهربانی ، همدلی ، دلسوزی ، پذیرش ، اعتماد ، صبر تمرکز و توجه
- پیشرفت در سلامت جسمی و روانی که افزایش یادگیری و ذهن آگاهی را در پی دارد .
- بهبود عملکرد آموزش دادن
- بهبود سلامت جسمی
- افزایش توانایی در ارائه پشتیبانی مناسب تر به دانشجویان از طریق انگیزه و استقلال بیشتر
- کاهش استرس
- افزایش انگیزه کاری
- بهبود حافظه کاری و افزایش توجه
6. دیگر فواید مدیتیشن
برخی از واقعیت های جالب در مورد مدیتیشن:
- قبل از عمل های جراحی به آماده سازی و بهبودی بیماران کمک می کند.
- مدیتیشن کنندگان در یک سطح کوانتومی قادر به تأثیرگذاری بر واقعیت های پیرامون هستند.
- همچنین برخی از تمرین های مدیتیشن و ذهن آگاهی در مورد بهبود زندگی جنسی شما وجود دارد.
- تعصبات نژادی و سنی را کاهش می دهد
این لیست شامل مزایای معنوی مدیتیشن نمی شود ، زیرا اندازه گیری و مطالعه علمی آن دشوار است.
منبع
https://liveanddare.com/benefits-of-meditation/