انگیزه برای تصمیم گیری در بزرگسالان

یک نظر اضافه کنید
14 دقیقه زمان مطالعه

چگونه انگیزه های خوب برای تصمیم گیری های بهتر در بزرگسالی پیدا کنیم؟

انگیزه برای تصمیم گیری در بزرگسالان و قدرت تصمیم گیری در سنین بزرگسالی ربط مستقیمی به مهارت های شناختی دارد و همین طور تغییرات سن هم می تواند در تجربیات به دست آمده و عوامل عاطفی تجربه شده تاثیر گذار باشد. تحقیقات انجام شده اثبات کننده این مفهوم است، به  طوری که افراد می توانند از تجربیاتی که افراد زیادی با صرف هزینه های زیاد مالی و زمان صرف کرده در این امر نهایت استفاده را کنند.

یکی از مهم ترین علل در ایجاد انگیزه سن است، این که شما به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده اید یا به تازگی بازنشسته شده اید تفاوت های بسیاری با هم دارند. به طوری که مثلا یک فارغ التحصیل اول مسیری قرار دارد که آن بازنشسته آن را به طور کامل طی کرده است و تاثیر گذاری سن در انگیزه تصمیم گیری و البته بهتر شدن انگیزه در سنین بالاتر تا به حال چندان مورد بررسی قرار نگرفته است، اما ما می خواهیم در این مقاله آن را مورد بررسی قرار دهیم.

در بخش اول به مراحل طول عمر می پردازیم و ثابت می کنیم انگیزه افراد بزرگسال ربط مستقیمی به اعتماد به نفس شخص در استفاده از دانش و توانایی خود دارد. در بخش دوم تلاش می کنیم با بیان رویکرد های مختلف در نهایت باعث ایجاد اعتماد به نفس برای به کارگیری مهارت های جدید شویم. با ما همراه باشید تا در این مقاله راه های ایجاد انگیزه برای تصمیم های خوب را مورد بررسی قرار دهیم.

انگیزه برای تصمیم گیری در بزرگسالان

افراد مسن

با توجه به تحقیقات صورت گرفته در مورد افراد مسن  به این نتیجه می رسیم که مشورت با افراد مسن در ایجاد انگیزه تاثیر گذار است و این احتمال به صورت قوی وجود دارد که منجر به نتیجه مطلوب شود، اما با تمام این تفاسیر تا به حال توجه کمی به این مهم شده است، بنابراین هدف ما آشنا شدن شما با این مهم است.

به طور کلی تصمیم گیری در بزرگسالان کاملا تحت تاثیر اطلاعات، تجربیات به دست آمده و اعتماد به  نفس دارد و در هر فرد با فرد دیگر با یکدیگر متفاوت است و نمی توان قانون کلی در این باره تنظیم کرد.

تاثیر سن در انگیزه

بسیاری از ما با دیدن و شناخت افراد مسن اطرافمان به این نتیجه رسیده ایم که افراد مسن تر در تصمیماتشان گزینشی و با احتیاط رفتار می کنند و حیطه خود را کاملاً حفظ می کنند و پا در جایی می گذارند که تجربه آن را دارند یا قبلا آن را تجربه کرده اند  یا دانش کافی برای انجام آن کار را دارند.

در کل باید بگوییم افراد مسن  احتیاط بیشتری را برای انجام کارهایشان در نظر می گیرند که این می تواند به تجریباتی که کسب کرده است ربط داشته باشد. مثلا یک فرد موفق یا فردی که موفقیت چندانی کسب نکرده است کاملا دیدگاه متفاوتی نسبت به زندگی دارد و عوامل متعددی در این مهم تاثیر گذار هستند و به طور کلی افراد مسن   تلاش برای یادگیری را کمتر می کنند و ترجیح می دهند در کارها و فعالیت هایی شرکت کنند که تجربه آن را دارند و قدرت ریسک کمتری را در آن ها مشاهده می کنیم و این دایره امن را حفظ می کنند.

در کل افراد مسن نقطه مقابل بزرگسالان جوان هستند مثلاً زمانی که افراد مسن  ترجیح می دهند از فرصت پیش رو نهایت استفاده را کنند و دلیل آن این است که زمان کمتری برای زندگی دارند و خواهان تجربیات کمتر در عین حال با کیفیت تر هستند، اما جوانان مایل به تجربه بسیاری از فعالیت ها هستند و از اتفاقات و تجربیات جدید بیمی ندارند و این به آن دلیل است که جوانان فکر نمی کنند که فرصت کمی دارند! زبان جدید، اسکی و هر چیز جدیدی به نظر برای جوانان پیچیده و اطلاف وقت نیست!

انگیزه برای تصمیم گیری در بزرگسالان

تصمیم

هر چقدر سخت گیری در تصمیمات بیشتر باشد می توان انتظار خروجی بهتری داشت مثلا روابط موفق در جوانان با افراد مسن مقایسه کنیم، کاملا متوجه آن می شویم. در نظر بگیرید یک جوان برای پیدا کردن دوست چه معیاری دارد؟ مترو، کتابخانه، دانشگاه و هر جایی که یک جوان به آن آمد و شد می کند می تواند. عامل خوبی برای پیدا کردن دوست باشد و در مقابل فرد مسن را در نظر بگیرید که به چه مکان هایی و چه میزان رفت و آمد دارد و چقدر می تواند از دایره امن خود بیرون بیاید و همین موانع فیلتر بسیاری ایجاد می کند. بنابراین می توانیم بگوییم روابط موفق در افراد مسن بیشتر و با کیفیت تر از جوانان است و دلیل آن سخت گیری و محدود سازی روابط در افراد مسن تر می باشد که در بالا ذکر شد.

به طور کلی افراد مسن چون تاکید و دقت بیشتری بر نکات مثبت و نه منفی موضوع و مسیر خود دارند و راه خود را ادامه می دهند و در نتیجه به فکر تغییر مسیر خود نیستند، نتیجه مطلوب تری را به دست می آورند و در مقابل جوانی با به وجود آمدن مشکل فکر خود را معطوف به آن نقطه می کند و در نهایت موفقیت در نتیجه کار را تجربه می کنند. به عنوان مثال افراد مسن جوایز بیشتری دریافت می کنند و در جشنواره ها بیشتر افراد با سن بالا را می بینیم و مستن تر ها در کل رضایت بیشتری از نتیجه ای که در زندگی و در کار حاصل می شود، دارند پس ما نتیجه می گیریم افراد مستن تر نسبت به جوانان تصمیمات بهتری می گیرند و پایبندی بیشتری به تصمیماتشان دارند.

تاثیر سن در اعتماد به نفس و به کارگیری دانش

به طور کلی می توانیم بگوییم سن در اعتماد به نفس نقش بسزایی دارد چون در افراد مسن ما اعتماد به نفس کمتری را مشاهده می کنیم و آن ها ناکارآمدی کمتر خود را نسبت به جوانان گزارش می کنند و این برای افراد مسن اصلا دیدگاه خوبی نیست و صرفا به خاطر دیدگاه های منفی در جامعه به وجود آمده است و قطعا می تواند آن ها را در تصمیم گیری ها تحت تاثیر قرار بدهد، مثلا اگر یک جوان مبنای تصمیم خود را درآمد بالاتر موقعیت اجتماعی بهتر و یا به طور کلی موفقیت بیشتر قرار دهیم افراد مسن تر ممکن است به این مزایا فکر نکنند و در جستجوی تصمیمی باشند که ریسک کمتر، اضطراب کمتر و دردسر کمتری را به همراه داشته باشد.  پس بنابراین انگیزه برای تصمیم گیری در بزرگسالان کاملا به رده سنی فرد بستگی دارد.

ما می توانیم یک قانون کلی را در نظر بگیریم و آن این است که هر چه درک به توانایی خود کمتر باشد یعنی فرد نسبت به توانایی های خود درک کمتری نسبت به آن چه که در واقعیت است داشته باشد، در نتیجه اعتماد به نفس و انگیزه کمتر است. از سویی دیگر غرور کاذب می تواند کاملاً به ضرر شما تمام شود یعنی فرد نسبت به آن چه که در توان دارد انتظار بیشتر  یا تظاهر بیشتری می کند و مقصود ما باید واقعیت باشد نه صرفاً ادعایی که جنبه عملی ندارد و صرفاً باعث اعتماد به نفس کاذب می شود. به طور کلی سن عنصر بسیار تاثیرگذاری در تصمیم گیری ها می تواند باشد.

انگیزه برای تصمیم گیری در بزرگسالان

عملکرد حافظه

حافظه در انگیزه برای تصمیم گیری تاثیر مهمی دارد. حافظه یعنی آن چه که شما از ابتدا یاد گرفته اید، دبستان، دبیرستان، دانشگاه، جامعه، فضای مجازی و هر چیزی که توجه شما را به خودش جلب کرده باشد. به عنوان مثال برای انگیزه هایی که نیازمند اطلاعات پیچیده هستند کاملاً ضروری است و نیازمند حافظه خوبی هست. البته باید این را در نظر گرفت که در حافظه ممکن است اطلاعات منفی زیادی موجود باشد که این می تواند بر انگیزه شما نیز تاثیر بگذارد و البته این مورد ممکن است در حافظه افراد مسن بیشتر باشد به خاطر این که فرد مسن تجربیات منفی بیشتری را دیده و یا تجربه کرده است و حس هیجانی که در جوان می تواند وجود داشته باشد و موارد منفی را کم رنگ می کند وجود ندارد و یا خیلی ضعیف می باشد.

دانش

یکی از مهم ترین موارد موفقیت دانش می باشد که می تواند از مسیرهای مختلفی حاصل شده باشد راه هایی مثل دوره های دانشگاهی، میزان مطالعه و یا سفر به نقاط مختلف و همین طور اعتماد شما به دانش خودتان می تواند تاثیر گذار باشد، شما اگر در رابطه با انگیزه مد نظر خود اطلاعات و دانش کافی داشته باشید احتمال نتیجه مطلوب بیشتر می شود. مثلاً شما کارشناسی روانشناسی دارید و مسلماً نسبت به کسی که کارشناسی عمران دارد انگیزه بیشتری برای تاسیس یک مطب دارید و این انگیزه عملی تر در نظر گرفته می شود.

سن حتی در دانش هم تاثیر گذار است و افراد مسن  نسبت به جوانان از محدودیت خود در دانش آگاهی بیشتری دارند و البته اعتماد به نفس بیشتری هم در افراد مسن وجود دارد که می تواند به خاطر سابقه کار هم باشد! احتمالات بدی که امکان دارد شما آن را در ذهن خود وارد کرده باشید ممکن است تاثیر خود را در انگیزه شما باقی بگذارد شاید خیلی از آن ها اصلا واقعیت نداشته باشند و صرفاً اطلاعات غلطی باشند که جامعه به شما منتقل کرده باشد.

چگونگی ایجاد انگیزه؟

در افراد مسن می توان از ورزش به عنوان ایجاد انگیزه استفاده کرد مثلاً اگر فردی قبلا ورزش می کرده است را مجدد به ورزش تشویق کرد. در گام دوم می توان برای به درست آوردن انگیزه از طریق تشویق های مالی استفاده کرد و در صورت موفقیت می تواند تاثیرگذار باشد. در حالت سوم آموزش و تشویق فرد به خودباوری و موفقیت می تواند موثر باشد و این چرخه مثبت باید به افراد مسن انتقال پیدا کند و این کار نباید به صورت خیلی فشرده و خسته کننده برای فرد اعمال شود بهترین راه برای پیش رفتن حالت گام به گام می باشد.

در کل افراد مسنی که فعالیت کم یا کمتری نسبت به بقیه دارند به طور کلی احساسات منفی بیشتری در خود جا داده اند و از احساسات مثبت کمتری برخوردار هستند.

انگیزه برای تصمیم گیری در بزرگسالان

کلام آخر

به طور کلی با توجه به گفته ها و تاثیر موارد ذکر شده سن یکی از مهم ترین عوامل انگیزه می باشد، ولی این مورد کاملاً می تواند تحت تاثیر آموزش قرار بگیرد و نباید هیچ قانون و نسخه ای در این باره تنظیم کرد و همین طور راه های ایجاد انگیزه بسیار مهم می باشند و باید برای ایجاد نتیجه مطلوب از آن ها به درستی استفاده کرد.

همین طور دانش می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و باید در نظر داشته باشیم انگیزه افراد مسن با بالا رفتن سن کمتر می شود و این نگهداری از احساسات مثبت هست که می تواند افراد مسن را به حرکت در آورد و این احساسات مثبت نه فقط در افراد مسن بلکه در همه افراد حتی جوانان عامل حرکت می باشد و فقدان حس مثبت شما را با هر سنی به انزوا می کشاند و باعث می شود شما از حرکت متوقف شوید و انگیزه ای در شما ایجاد نشود.

در هر سنی باید به افکار مثبت فکر کرد و با آموزش صحیح در مسیر مد نظر می توان انگیزه ای مناسب به دست آورد و باید این را بدانیم که مسیری که به هدف منتهی می شود از انگیزه منطقی می گذرد.

منبع:

۲/۵ - (۴ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx