خودآگاهی در محل کار  

کامنت بگذارید
17 دقیقه زمان خواندن

خودآگاهی در محل کار چگونه است؟ 

آیا نسبت به توانایی هایتان، خودآگاهی در محل کار دارید، آیا می دانید که چه ویژگی هایی دارید که در پیش بردن کارها و وظایفتان به شما کمک می کند؟ آیا می دانید که اشکال کار شما چیست؟ آیا راه‎حلی برای این مشکلات دارید؟

اگر شما از خودآگاهی بالایی برخوردار باشید، پاسخ درستی به این سوالات می دهید. خودآگاهی این امکان را به شما می دهد که نسبت به ویژگی های درونی و فعالیت های بیرونی خود در مسیر موفقیت آگاه باشید. همچنین می توانید برنامه درستی برای آینده خود با توجه به ویژگی هایتان داشته باشید.

هیچ کس به اندازه شما نمی تواند خودتان را بشناسد. یعنی این شما هستید که در تمام لحظات سخت و آسان، خوشی ها و مشکلات و لحظاتی که کسی شما را حمایت نمی کرد، حامی خودتان باشید. خودتان را در تک تک این لحظات بسنجید و بدانید که چگونه از پس آن بر می آیید.

در این مقاله به بررسی خودآگاهی، اهمیت آن و به کارگیری آن در محل کار می پردازیم. شما پس از خواندن این مقاله می توانید خودآگاهی خود را افزایش داده و در محل کار خودتان بهتر از قبل عمل کنید.

خودآگاهی چیست؟

قبل از آنکه بخواهیم در مورد خودآگاهی در محل کار  بدانیم، بهتر است که تعریف خودآگاهی را بلد باشیم. اگر ندانیم که خودآگاهی چیست و چه ویژگی هایی دارد، چگونه می توانیم آن را در زندگی و محیط کار خود پیاده کرده و استفاده کنیم؟

 

خودآگاهی در محل کار  

 

خودآگاهی به ساده ترین عبارت یعنی اینکه هر فرد نسبت به ویژگی های درون خود از جمله استعدادها، ضعف ها و ظرفیت روانی خود در برابر مشکلات آگاهی داشته و بتواند دید درستی نسبت به خودش و این ویژگی ها داشته باشد.

خودآگاهی زمانی می تواند ایجاد شود که فرد بتواند توجه کافی به خودش داشته و به عبارتی خود و ویژگی هایش را در کانون توجه قرار دهد. خودآگاهی یکی از مولفه های اصلی در داشتن خودپنداره دقیق و مناسب است. داشتن خودآگاهی همچنین به فرد کمک می کند که بتواند در مسیر رشد فردی قرار گرفته و آن را ساده تر کند.

در فلسفه خودآگاهی تجربه هر فرد نسبت به شخصیت یا فردیت خودش است. البته این آگاهی تنها به معنی آگاهی از نظر روانی نیست. بلکه فرد خودآگاه از محیط زندگی خود، بدن و ویژگی های فیزیکی خود و سبک زندگی خودش شناخت یا آگاهی کافی دارد.

خودآگاهی در عین حال که ویژگی های روانی فرد را بررسی می کند، خود نوعی ویژگی درونی فرد است. خودآگاهی به معنی توانایی فرد در هماهنگ کردن احساسات، افکار، باورها و در نهایت اعمال خودش بوده. همچنین خودآگاهی به این ممناست که بدانید دیگران با توجه به این موارد چه دیدی نسبت به شما خواهند داشت.

نبود خودآگاهی

خودآگاهی در محل کار و در زندگی شخصی از مهم ترین مسائلی است که باید مورد توجه شما باشد. اگر درحال تلاش برای کسب موفقیت در زمینه ای هستید، اهمیت این موضوع دوچندان می شود. البته خودآگاهی به شما در کنترل تمام مسائل زندگی کمک شایانی می کند.

 

خودآگاهی در محل کار  

اگر تصمیم دارید که این ویژگی را در درون خودتان تقویت کنید، بهتر است که در قدم اول بدانید آیا خودآگاهی کافی نسبت به مسائل دارید یا خیر. نداشتن خودآگاهی ویژگی هایی دارد که می توانید با بررسی آن در خودتان میزان خودآگاهی تان را بسنجید.

وقتی خودآگاهی مناسبی نداشته باشید، نمی توانید تشخیص دهید که چه احساسی دارید و چگونه آن را در اعمال روزانه خود نشان می دهید. شما نمی توانید الگوهای رفتاری و فکری خود را درک و تحلیل کنید. در نتیجه رفتارها و عملکردی که در محیط کار از خود نشان می دهید را به خوبی درک نمی کنید.

به دلیل نداشتن خودآگاهی کافی احساسات منفی درمورد آنچه در زندگی شما می گذرد و کنترلی روی آن ندارید، تجربه می کنید. نشانه های نداشتن خودآگاهی شامل موارد زیر است:

  • واکنش احساسی شما با شرایط موجود مطابقت ندارد
  • هنگام دریافت عکس العمل، حالت تدافعی دارید
  • الگوهای احساسی و رفتاری منفی را دنبال می کنید
  • کارهایی که برای دریافت احساس بهتر انجام می دهید، این احساس را در شما ایجاد نمی کند
  • راهی برای کسب موفقیت مورد انتظار خود پیدا نکرده اید
  • به طور مرتب از تصمیمات خود پشیمان می شوید

اگر این موارد را در خودتان مشاهده کردید، بهتر است در ادامه این مقاله راه پرورش خودآگاهی را بخوانید و آن را تمرین کنید.

خودآگاهی؛ راه ارتباطی شما با همکاران

خودآگاهی تنها مسئله ای درونی نیست که شما بتوانید به کمک آن درون خودتان را بررسی، تحلیل و درک کنید. بلکه خودآگاهی به شما در مسیر رشد فردی کمک می کند که خودتان را به طور کامل بشانسید و در ادامه بتوانید با محیط اطراف ارتباط درستی برقرار کنید.

به همین دلیل است که داشتن خودآگاهی در محل کار از اهمیت بالایی برخوردار است. بدون توجه به اینکه چه مسئولیتی در محیط کار دارید، داشتن ارتباط مناسب با همکاران به شما و سازمان در پیش بردن کارها و اهداف کمک زیادی می کند .

بزرگ ترین رهبران در قدم اول خودشان را به خوبی می شناسند و درک درستی نسبت به خودشان دارند. آن ها با صراحت درمورد تصمیمات و کارها صحبت می کنند، به سادگی اشتباهات خود را می پذیرند و اعتماد به نفس مناسبی دارند.

خودآگاهی در هر جنبه ای از زندگی مهم است. فردی که از خودآگاهی برخوردار باشد، درک درستی از اینکه دقیقا چه کسی است و چگونه با دنیای اطراف خود در ارتباط است، دارد. او می داند که چه نقاط ضعف و قوتی داشته و نحوه مدیریت آن در محل کار را می داند.

به کمک خودآگاهی، قادر به مدیریت احساسات بوده و هرچه بیشتر بتوانید احساست خود را بشناسید، عملکرد بهتری در مدیریت و به کارگیری احساساتتان دارید. همه این موارد کیفیت روابطی که با وظایف و همکارانتان دارید را افزایش می دهد.

 

خودآگاهی در محل کار  

خودآگاهی محیط کارتان را دگرگون می کند

خودآگاهی نه تنها به شما در افزایش کیفیت کارتان کمک می کند، بلکه محیط کارتان را هم دگرگون خواهد کرد. خودآگاهی در محل کار به شما کمک می کند که ارتباط بهتری با همکاران و مدیران داشته و بتوانید با محیط ارتباط سازنده داشته باشید.

محیط کار چیزی فراتر از رابطه با همکاران و مدیران است. محیط کار شامل تمام ویژگی های محیطی از جمله میز کار، ابزار مورد نیاز، ویژگی های هوا از جمله گرمی یا سردی محیط و در نهایت رابطه ای که با همکاران در محیط کار دارید، می شود.

گاهی مشکلاتی در محیط کار وجود دارد که کار را برای شما سخت می کند. همچنین ممکن است مدیر قبل از شروع پروژه ای از شما بخواهد که لیستی از ابزار مورد نیاز خودتان تهیه کنید. اگر نتوانید به درستی روی پروژه و کارتان تمرکز کنید و نیازهای خودتان را بشناسید، نمی توانید در نهایت پروژه و وظایفتان را به درستی انجام دهید.

خودآگاهی خود را برای افزایش بازده کاری و سرعت در انجام کارها بالا ببرید. گزارشی از کارهایی که انجام داده اید تهیه کنید. گزارش ها را بررسی کرده و اشکال کار خود را پیدا کنید. از رویارویی با ایرادات کارتان و ضعف های خود نترسید و به خوبی آن را بررسی کنید.

پس از بررسی هایی که روی کار خود انجام دادید، دید بهتری نسبت به توانایی های خود و امکانات موجود در محیط کار پیدا می کنید. این خودآگاهی به شما کمک می کند که در پروژه های بعدی بهتر عمل کرده و بدانید که کارها را چگونه انجام دهید.

اهمیت خودآگاهی در پیشرفت پروژه ها

خودآگاهی در محل کار به قدری مهم است که بر تمام ابعاد کار، همکاران، پروژه های سازمانی و کیفیت کار تمام کارکنان می تواند موثر باشد. پس نیاز است که هر کدام از کارکنان توجه کافی به این امر در درون خود داشته و اگر در خودآگاهی ضعف دارند، آن را تقویت کنند.

 

خودآگاهی در محل کار  

خودآگاهی تنها بر کار گروهی و سازمانی هر کسب و کار موثر نیست، بلکه می تواند بر کیفیت کار فرد در کسب و کارهای دیگر موثر بوده و آن را بهبود ببخشد یا از آن بکاهد. پس نمی توان خودآگاهی یکی از کارمندان را موضوعی شخصی دانست و تاثیرات آن را تنها در زندگی خودش جستجو کرد.

خودآگاهی به فرد کمک می کند که با توجه به اطمینانی که نسبت به توانایی های خود دارد، در شرایط سخت و کارهای عجیب آرامش خود را حفظ کرده و به گروه و همکاران خود استرس وارد نکند. او می داند که برای انجام هرچه بهتر این کار لازم است چه کند و چقدر می تواند در انجام آن موفق باشد.

فرد نه تنها می تواند با داشتن آگاهی و ایمان کافی نسبت به توانایی های خود، مسیر همواری را در رسیدن به رشد فردی طی کند، بلکه می تواند به دیگران هم در کسب این هدف کمک کند. همچنین او در کنار پیشرفت خود، می تواند موفقیت سازمان را هم تضمین کند.

همکارانی که در کنار هم از خودآگاهی برخوردار باشند، با آرامش و اطمینان کارها را پیش می برند. آن ها با درکی که نسبت به توانایی ها خود داشته می توانند از آن در جهت پیش بردن هر چه بهتر و کامل تر پروژ ه ها استفاده کنند. همچنین در کارهای گروهی می توانند وظایفی که توان انجام آن را دارند را به عهده بگیرند.

چگونه خودآگاهی را افزایش دهیم؟

حال که با اهمیت خودآگاهی در محل کار آشنا شدید، بهتر است که آن را در درون خود تقویت کرده و کیفیت کار خود و گروهتان را افزایش دهید. موارد زیر را انجام داده و نتایج افزایش خودآگاهی را در خود و کارتان مشاهده کنید.

 

خودآگاهی در محل کار  

  • خودتان را درک کنید

تلاش برای اینکه خودتان را به همان صورت که واقعا هستید، اولین و بهترین قدم است. این کار یکی از سخت ترین کارهاست اما بهتر است تلاش خود را در راه انجام آن بکنید. خود واقعی خود را بدون هیچ اغراق یا تخریبی بشناسید.

اگر بتوانید شناخت درستی نسبت به توانایی های خود پیدا کنید، می توانید خودتان را بهتر بپیذیرد و یاد بگیرید که چگونه توانایی های خود را به کار بگیرید. سعی کنید خودتان را با همان ویژگی هایی که دارید، بپذیرید. خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.

  • افکار روزانه خود را ثبت کنید

مهم نیست که یادداشت های شما به کارتان مربوط باشد یا به افکار شخصی شما. سعی کنید هرچیزی که در طول روز شما را اذیت می کند، احساس خوبی نسبت به آن دارید، شما را خوشحال می کند یا هر چیزی که ذهن شما را درگیر می کنید، بنویسید.

کارهایی که در طول روز انجام دادید را ثبت کرده و در پایان هفته یا ماه بررسی کنید. این کار به شما کمک می کند که بر اساس توانایی ها و موفقیت های خودتان، ایده های جدیدی به ذهن شما برای بهبود کارها برسد.

  • اهداف، برنامه و اولویت خود را تعیین کنید

اهداف بزرگ و سخت برای خود تعیین نکنید. حتی اگر در زندگی اهداف بزرگی دارید، آن را به اهداف ریز تقسیم کرده و قدم به قدم آن را به دست بیاورید. این کار به شما کمک می کند که استرس کمتری را تجربه کرده و قدم هایتان را با آرامش بردارید.

با نوشتن اهداف و اولویت ها به خودتان یادآوری می کنید که چه چیزهایی در زندگی برایتان مهم است. همچنین می توانید با توجه به علایقتان این اهداف را تعیین کرده و همه موارد را بررسی کنید.

  • برای افکارتان وقت بگذارید

تنها نوشتن افار و دغدغه ها نمی تواند به شما کمکی کند.  آن ها بنویسید و با دقت بررسی کنید. سعی کنید با دید متفاوتی به این افکار توجه کرده و آن ها را تحلیل کنید. این کار به شما کمک می کند که بهتر از پس مشکلات بر بیایید و بتوانید افکار خود را بهتر بشناسید.

 

خودآگاهی در محل کار  

 

  • تست های شخصیت شناسی و روانشناسی بدهید

این دسته تست ها به شما کمک می کند که دید بهتری نسبت به ویژگی های درونی خود داشته باشید. البته این تست ها همیشه جواب درست و دقیقی به شما نمی دهد، بلکه به شما کمک می کند که درمورد ویژگی های درونی خود فکر کنید و چیزهای بیشتری در درون خودتان کشف کنید.

خودتان را در معرض بازخورد قرار دهید

شما نمی توانید به تنهایی تمام ویژگی های خودتان را کشف کنید. سعی کنید در این راه از دوستان خودتان کمک خواسته و از آن ها بخواهید که درمورد توانایی های شما نظر بدهند.

همچنین برای بررسی خودآگاهی در محل کار می توانید از همکاران بخواهید که در مورد نحوه کار شما و پیشرفت شما در کار نظر بدهند. این نظرات هر چند منفی یا مثبت باشد، به شما در کشف نقاط قوت و ضعف کمک  می کند.

از دیگران نظر بخواهید و از آن نظرات در زندگی خود استفاده کنید. در نهایت می توانید نتایج مثبت آن را مشاهده کنید.

جمع بندی

حفظ و پرورش خودآگاهی در محل کار و در زندگی شخصی به فرد کمک می کند که مسیر رشد فردی خود را شناخته، انتخاب کند و در نهایت به سمت اهداف خود قدم بردارد. همه چیز در درون انسان بوده و فقط نیاز است که آن را کشف کنیم.

خودآگاهی نه تنها به فرد در پیشرفت کارها در محل کار کمک می کند، بلکه آرامشی را در محیط کار برای همه فراهم می کند. این آرامش در نهایت بستری مناسب برای پیشرفت افراد را فراهم کرده و می توانند بهتر روی کارها و مشکلات خود تمرکز کنند.

اگر احساس می کنید که در این زمینه ضعیف عمل کرده یا نشانه های کمبود خودآگاهی را در درون خود مشاهده می کنید، تمریناتی را برای بهبود این ویژگی در خودتان انجام دهید. با افزایش آگاهی نسبت به خود و توانایی هایتان می توانید موفقیت خود را تضمین کنید.

منبع:

  • https://www.right.com
به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx