راهکارهای حل مسئله برای حل چالش ها
10 استراتژی موثر برای حل مسئله
راه های مختلفی برای رویکرد حل مسئله وجود دارد. هر کدام برای انواع مختلف مشکلات مناسب است.
مناسب ترین تکنیک های حل مسئله به مشکل خاص شما بستگی دارد. ممکن است لازم باشد چندین استراتژی را قبل از یافتن یک راه حل کاربردی آزمایش کنید.
در اینجا 10 استراتژی موثر برای حل مسئله برای شما آورده شده است:
- از راه حلی استفاده کنید که قبلا موثر بوده است
- طوفان فکری
- عقب کار کن
- از روش کیپلینگ استفاده کنید
- مسئله را ترسیم کنید
- از آزمون و خطا استفاده کنید
- صبوری کردن
- از همکاران خود مشاوره بگیرید
- از اصل پارتو استفاده کنید
- راه حل های موفق را به جعبه ابزار خود اضافه کنید
بیایید هر یک از اینها را تجزیه کنیم.
-
از راه حلی استفاده کنید که قبلا موثر بوده است
ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما اگر در گذشته با مشکلات مشابهی روبرو شده اید، به آنچه که در آن زمان کار می کرد نگاه کنید. ببینید آیا هر یک از راه حل ها می تواند برای وضعیت فعلی شما اعمال شود یا خیر و اگر چنین است، آنها را تکرار کنید.
-
طوفان فکری
هرچه افراد بیشتری را برای کمک به حل مشکل دعوت کنید، راه حل های بالقوه بیشتری می توانید پیدا کنید.
از تکنیک های طوفان فکری مختلف برای کارگاه راه حل های بالقوه با تیم خود استفاده کنید. آنها احتمالاً ایده ای پیشنهاد می دهند که شما تا به حال به آن فکر نکرده اید.
-
در جهت معکوس کار کنید
کار در جهت معکوس راهی برای مهندسی معکوس مشکل شما است. تصور کنید مشکل شما حل شده است و آن را نقطه شروع قرار دهید.
سپس، گام های خود را به جایی که اکنون هستید برگردانید. این می تواند به شما کمک کند تا ببینید کدام روش ممکن است مؤثرتر باشد.
-
از روش کیپلینگ استفاده کنید
این روشی است که شش سوال را بر اساس سخن معروف رودیارد کیپلینگ، «من 6 عامل را صادقانه در نظر می گیرم» مطرح می کند.
این 6 سوال موارد زیر هستند:
- مشکل چیست؟
- چرا مشکل مهم است؟
- مشکل از چه زمانی به وجود آمد و چه زمانی باید حل شود؟
- مشکل چطور پیش آمد؟
- مشکل از کجا رخ می دهد؟
- مشکل چه کسانی را تحت تاثیر قرار می دهد؟
پاسخ به این سوالات می تواند به شما در شناسایی راه حل های احتمالی کمک کند.
-
مسئله را ترسیم کنید
گاهی اوقات تجسم تمام اجزا و اجزای متحرک یک مشکل و راه حل آن دشوار است. ترسیم نمودار می تواند کمک کننده باشد.
این تکنیک به ویژه برای حل مشکلات مربوط به فرآیند مفید است. به عنوان مثال، یک تیم توسعه محصول ممکن است بخواهد زمان خود را برای رفع اشکالات و ایجاد تکرارهای جدید کاهش دهد. ترسیم فرآیندهای درگیر می تواند به شما کمک کند تا ببینید کجا می توان بهبودها را انجام داد.
-
از آزمون و خطا استفاده کنید
رویکرد آزمون و خطا زمانی می تواند مفید باشد که چندین راه حل ممکن داشته باشید و بخواهید آنها را آزمایش کنید تا ببینید کدام یک بهترین کارایی را دارد.
-
صبر کنید
یافتن بهترین راه حل برای یک مشکل یک فرآیند است. به یاد داشته باشید که به اندازه کافی استراحت کنید. گاهی اوقات، پیاده روی در اطراف محله می تواند الهام بخش باشد، اما در صورت امکان باید صبر کنید.
خواب خوب به ما کمک می کند تا راه حل های خلاقانه ای برای مشکلات پیدا کنیم. این به این دلیل است که هنگام خواب، مغز شما رویدادهای روز را مرتب می کند و آنها را به عنوان خاطرات ذخیره می کند. این به شما امکان می دهد تا ایده های خود را در سطح ناخودآگاه پردازش کنید.
در صورت امکان، چند روز به خود فرصت دهید تا راه حل های احتمالی را توسعه و تجزیه و تحلیل کنید. ممکن است متوجه شوید که بعد از صبر کردن تمرکز و دقت و بینش بهتری دارید. ذهن شما نیز شاداب خواهد بود، بنابراین می توانید تصمیمات بهتری بگیرید.
-
از همکاران خود مشاوره بگیرید
دریافت نظرات از گروهی از افراد می تواند به شما کمک کند راه حل هایی را پیدا کنید که ممکن است به تنهایی به آنها فکر نکرده باشید.
برای کارآفرینان خویش فرما یا فریلنسرها، این ممکن است مانند استخدام یک مربی یا مربی یا پیوستن به یک گروه مغز متفکر باشد.
برای رهبران، ممکن است مشورت با سایر اعضای تیم رهبری یا کار با یک مربی تجاری باشد.
مهم است که بدانید ممکن است تمام مهارت ها، تجربه یا دانش لازم برای یافتن راه حل را به تنهایی نداشته باشید.
-
از اصل پارتو استفاده کنید
اصل پارتو که به عنوان قانون 80/20 نیز شناخته می شود، می تواند به شما در شناسایی علل ریشه ای احتمالی و راه حل های بالقوه برای مشکلات کمک کند.
اگرچه این یک قانون ریاضی نیست، اما یک اصل است که در بسیاری از جنبه های تجارت و زندگی یافت می شود. به عنوان مثال، 20٪ از نمایندگان فروش در یک شرکت ممکن است 80٪ از فروش را ببندند.
ممکن است بتوانید با استفاده از اصل پارتو دلایل مشکل خود را محدود کنید. این همچنین می تواند به شما در شناسایی مناسب ترین راه حل ها کمک کند.
-
راه حل های موفقیت آمیز را به جعبه ابزار خود اضافه کنید
هر موقعیتی متفاوت است و راه حل های یکسان ممکن است همیشه کارساز نباشند؛ اما با نگه داشتن سابقه ای از استراتژی های حل مسئله موفق، می توانید یک جعبه ابزار راه حل بسازید.
این راه حل ها ممکن است برای مشکلات آینده قابل اجرا باشند. حتی اگر نه ممکن است مقداری از زمان و کار مورد نیاز برای ارائه راه حل جدید را برای شما صرفه جویی کنند.
حل کننده های کارآمد مشکل چه مهارت هایی دارند؟
بهبود مهارت های حل مسئله برای پیشرفت حرفه ای ضروری است، هم برای شما و هم تیم شما. در اینجا برخی از مهارت های کلیدی حل کننده های مؤثر مشکل آورده شده است:
- تفکر انتقادی و مهارت های تحلیلی
- مهارت های ارتباطی، از جمله گوش دادن فعال
- خلاقیت
- تصمیم گیری
- برنامه ریزی و اولویت بندی
- هوش هیجانی ، از جمله همدلی و تنظیم هیجانی
- رهبری
- مدیریت زمان
- تحلیل داده ها
- مهارت های تحقیق
- مدیریت پروژه
و آنها مشکلات را به چشم فرصت می بینند. همه با مهارت های حل مسئله متولد می شوند؛ اما دسترسی به این توانایی ها بستگی به نحوه نگاه ما به مشکلات دارد. راه حل های مؤثر، مشکلات را فرصتی برای یادگیری و بهبود می دانند.
چگونه مهارت های حل مسئله خود را تقویت کنیم
آماده اید روی توانایی های حل مسئله تان کار کنید؟ پس با این هفت نکته شروع کنید.
-
مهارت های حل مسئله خود را بسازید
یکی از بهترین راه ها برای بهبود مهارت های حل مسئله، یادگیری از متخصصان است. ثبت نام در آموزش های سازمانی، تحت نظر گرفتن یک مربی یا کار با یک مربی را در نظر بگیرید.
-
تمرین کنید
استفاده از مهارت های حل مسئله جدید خود را با به کار بردن آنها برای مشکلات کوچک تری که ممکن است در زندگی روزمره تان با آن مواجه شوید، تمرین کنید.
از طرف دیگر، سناریوهای مشکل ساز را تصور کنید که ممکن است در محل کار به وجود بیایند و از استراتژی های حل مسئله برای یافتن راه حل های فرضی استفاده کنید.
-
سعی نکنید فوراً راه حلی پیدا کنید
اغلب، اولین راه حلی که برای حل یک مشکل فکر می کنید مناسب ترین یا موثرترین راه حل نیست.
به جای فکر کردن در محل، به خود زمان بدهید و از یک یا چند راهبرد حل مسئله در بالا استفاده کنید تا تفکر خلاق خود را فعال کنید.
-
بازخورد بخواهید
دریافت بازخورد همیشه برای یادگیری و رشد مهم است. تصور شما از مهارت های حل مسئله ممکن است با درک همکارانتان متفاوت باشد. آنها می توانند بینشی ارائه کنند که به شما در بهبود کمک می کند.
-
روش ها و رویکردهای جدید را بیاموزید
اگر می خواهید عمیقاً در موضوع بررسی کنید، کتاب های کاملی درباره روش های حل مسئله نوشته شده است.
توصیه می کنیم با « چگونه هنر زیبای حل مسئله را کامل کنیم » نوشته ایمی ای. هرمان شروع کنید.
-
آزمایش کنید
تکنیک های آزمایش شده و آزمایش شده حل مسئله می تواند مفید باشد. با این حال، آنها به شما یاد نمی دهند که چگونه رویکردهای حل مسئله خود را نوآوری و توسعه دهید.
گاهی اوقات، یک رویکرد غیر متعارف می تواند منجر به توسعه یک ایده یا استراتژی جدید درخشان شود؛ بنابراین از پیشنهاد دادن ایده های ناب خود نترسید.
-
موفقیت رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید
آیا رقبایی دارید که قبلاً مشکلی را که با آن روبرو هستید حل کرده اند؟ به کارهایی که آنها انجام دادند نگاه کنید و برای حل مشکل خود به عقب کار کنید.
به عنوان مثال، نتفلیکس در سال ۱۹۹۰ به عنوان یک شرکت پخش کننده دی وی دی شروع به کار کرد و رقیب اصلی آن در آن زمان بلاک باستر بو…
اما وقتی در اوایل دهه 2000 استریمینگ عادی شد، هر دو شرکت با بحران مواجه شدند. نتفلیکس نوآوری کرد و سرویس استریم خود را در سال 2007 رونمایی کرد.
اگر بلاک باستر از نتفلیکس پیروی می کرد، ممکن بود زنده بماند. در عوض، در سال 2010 اعلام ورشکستگی کرد.
از استراتژی های حل مسئله برای ارتقای سطح کسب و کار خود استفاده کنید
وقتی با مشکلی روبرو می شوید، ارزش آن را دارد که برای یافتن راه حل مناسب وقت بگذارید.
در غیر این صورت، خطر فرار از مشکلات خود را داریم یا به دنبال راه حل ها هستیم. وقتی این کار را انجام می دهیم، ممکن است گزینه های بهتر دیگری را از دست بدهیم.
برای یافتن راه حل های نوآورانه برای گیج کننده ترین مشکلات کسب و کار خود، از استراتژی های حل مسئله که در بالا ذکر شد استفاده کنید.
منبع:
- https://www.betterup.com/blog/problem-solving-strategies?hsLang=en