4 راه پرورش ذهن برای موفقیت (قانون جذب)
ذهن ما می تواند بهترین دوست یا بزرگ ترین دشمن ما باشد. هر زمان که ذهن خودمان را پرورش دهیم، طعم شیرین موفقیت را خواهیم چشید. مانند یک برنده فکر کنیم تا در زندگی برنده شویم.
اکثر مقالاتی که در مورد راههای توسعه شخصیت نوشته می شوند، فراموش می کنند در مورد اهمیت طرز تفکر سخن بگویند. احتمالاً ما هم بارها شنیده ایم که افراد موفق دارای طرز تفکر متفاوتی هستند و واقعیت این است که اگر مانند یک برنده فکر کنیم، می توانیم در تمام مراحل زندگی خودمان به موفقیت دست یابیم. اما سؤال مهم این است که چگونه می توان موفقیت را از نظر ذهنی پرورش داد؟ در ادامه این مقاله راههای پاسخ به این پرسش آورده شده است.
۱- یک تصمیم بزرگ بگیریم
اگر می خواهیم در زندگی به رؤیاهای خود برسیم، باید باور داشته باشیم شایستگی ما بسیار بیشتر از شرایطی است که در حال حاضر در زندگی داریم. زمانی که به این باور رسیدیم، احساس معذب بودن خواهیم کرد، ولی فارغ از این حس، باید سعی کنیم به تصمیم و انتخاب خود پایبند مانده و این را بدانیم که اگر از فکر کردن به آرزوهایمان احساس ترسیدن نمی کنیم، یعنی رؤیاهایمان به اندازه کافی بزرگ نیستند.
۲- عادت های قدیمی را کنار بگذاریم
زمانی که شخصی تصمیم می گیرد زندگی بهتری داشته باشد، به سرعت با چالش های روانی مواجه خواهد شد. به عبارتی می توان گفت که خارج شدن از عادت های قدیمی و قدم گذاشتن در راه آینده کار دشواری است و همین حس پیروی کردن از یک سری اصول و عقاید، بزرگترین دشمن پذیرش تغییرات در زندگی می باشد. زمانی که ما عادتهای قدیمی خود را مورد سؤال قرار می دهیم، یعنی آماده هستیم که عادتهای جدیدی در زندگی خود به وجود آوریم و آدمهای جدیدی ملاقات کنیم. اگر بخواهیم خلاصه بگوییم، برای اینکه مانند یک انسان برنده فکر کنیم، باید از عادتهای قدیمی خود جدا شویم تا بتوانیم فرصتهای جدید را کشف کنیم.
۳- طرز تفکر خود را تغییر دهیم
باور ما پایه و اساس موفقیت یا شکست ما در زندگی را رقم خواهد زد. باید سعی کنیم افکار مثبت را جایگزین تمام تفکرهای منفی در ذهن خود کنیم. انجام این کار چالش بزرگی است و ساده نیست، اما کلید ایجاد الگوهای جدید در زندگی است. اغلب اوقات ترسیدن از چیزهای ناشناخته بزرگترین مانع یک طرز تفکر جدید در زندگی است. بنابراین سعی کنیم مثبت اندیش باشیم، زیرا ایده های جدید در یک خاک فرسوده رشد نخواهند کرد.
۴- از طرز تفکر خود نگهداری کنیم
زمانی که صحبت از نگهداری به میان می آید، همه ما ناخودآگاه یاد خانه یا وسایل نقلیه می افتیم در حالیکه یکی از چیزهایی که فراموش می کنیم نیاز به نگهداری دارد، ذهن است. ذهنی که به دست فراموشی سپرده شده باشد، یک ذهن منفی است. البته پرورش عادت های خوب زمان بر است و نمی توان در عرض یک هفته از عهده انجام آن برآمد، پس سعی داشته باشیم تا افکارمان را به طور مداوم تحلیل کنیم تا گرفتار عادت های قدیمی خود نشویم.
طرز تفکر و الگوهای فکری خود را ارزیابی کنیم، زیرا الگوهای فکری طرز تفکر ما را می سازند و در نتیجه نگاه ما به زندگی را شکل می دهند. بنابراین هیچ چیز را بدون ارزیابی در ذهن خود جا ندهیم. هرچقدر محتاطانه تر در مورد چیزهایی که در ذهن خود قرار می دهیم عمل کنیم، در مورد افکارمان نیز با آگاهی بیشتری عمل خواهیم کرد.