افزایش سرسختی با عادت های فوق العاده

نظرات 2
21 دقیقه زمان مطالعه

برای تقویت و افزایش سرسختی نیاز به تمرین مداوم دارید. این به دلیل آن است که سرسخت شدن و فردی سرسخت بودن، لزوما در ذات انسان ها نیست و ما سرسخت به این دنیا پای نمی گذاریم، اما می توانیم این احساس را در خود تقویت کرده و رشد دهیم.

 شرایط و موقعیت ها، چگونگی واکنش و عکس العمل ما به سختی ها و دشواری ها را شکل می دهند. با طی شدن و گذشت زمان، ما می توانیم با اتخاذ روش ها و شیوه های نامناسب، انرژی و انگیزه خود را تخلیه کنیم.

 خوشبختانه راه هایی وجود دارد که می توان این عادت های بد را با عادت های خوب جایگزین کردن که بتوانیم تبدیل به فردی سرسخت شویم؛ چیزی که برای موفق شدن به آن نیاز مبرم داریم.

اگر می خواهید این عادت های مناسب و سالم را برای سرسختی یاد بگیرید و از آن آگاه باشید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

افزایش سرسختی چیست و چرا مهم است؟

سرسختی به این معناست که شما چگونه می توانید با مشکلات و چاله های زندگی خود روبرو شوید و چطور با آن ها کنار خواهید آمد.

 این دقیقا اشاره به مرز باریک بین از دست دادن کنترل فشار روانی و هم چنین حفظ خونسردی و آرامش دارد. افراد با رویکرد سرسختانه، تمایل دارند چشم انداز مثبتی به آینده داشته باشند و به طرز بسیار موثری با استرس ها و فشارهایی که زندگی در برابر آن ها قرار می دهد کنار می آیند.

تحقیقات ثابت کرده است که با این که برخی افراد به طور ذاتی سرسخت هستند، اما می توان این حس و احساس را آن ها نیز به طور قابل توجهی تقویت کرد و آن را افزایش داد. چه در حال حاضر مشغول کلنجار رفتن با مشکلات هستید یا که خود را آماده مشکلات پیش رو می کنید، باید بلد باشید که سرسخت بمانید و با افزایش سرسختی، امید و انگیزه خود را از دست ندهید.

سرسختی در ادامه زندگی به ویژگی شخصیتی قدرتمند ما تبدیل خواهد شد و به ما کمک خواهد کرد که حتی در مواقع دشواری هم رشد کنیم و به موفقیت خود ادامه دهیم.

وقتی بحث عادت های روزانه پیش می آید، همه ما به نوع غذایی که می خوریم یا ورزش کردن با آداب معاشرت خود فکر می کنیم و اصلا به تمرین و عادت های سرسختی و انعطاف پذیری توجهی نمی کنیم. در صورتی که این عادت ها تاثیرات مستقیمی در زندگی ما دارد و سبب این خواهد شد که ما خیلی زود از مسیری که انتخاب کرده ایم، منحرف نشویم.

شما در مسیر ممکن است با صدها مانع و دست انداز روبرو شوید؛ اگر قرار باشد بدون داشتن روشی مناسب در برابر این مشکلات پا پس بکشید، قطعا به هدف نهایی خود نخواهید رسید.

عادت های مناسب برای افزایش سرسختی

حال که به اهمیت سرسختی پی بردیم، بهتر است روش های تقویت آن را یاد بگیریم و ببینیم اصلا چگونه می توان این حس را در وجود خود تقویت کنیم؟ آیا واقعا کار ساده ای است؟ یا نیاز به ممارست و جدیت خاصی دارد؟

برای بهتر شدن در هر موضوعی شما نیاز به تمرین و تکرار مداوم دارید. برای این که بتوانید فردی سرسخت شوید و افزایش سرسختی را تجربه کنید هم باید به صورت جدی این عادت ها را در خود تقویت کنید. عادت هایی که گاه خیلی ساده و گاه بسیار دشوار هستند. اما همه چیز به شما وابسته است.

اگر قصد دارید فردی محکم و ثابت قدم شوید و از ناامیدی و پا پس کشیدن های خود خسته شده اید، در ادامه روش هایی مناسبی برای شما شرح داده شده است.

امیدواریم با مطالعه، فراگیری و تکرار و تمرین این عادت ها، فردی سخت کوش و سرسخت شوید و به همین راحتی ها تسلیم شدن را نپذیرید. همراه ما باشید.

با برنامه ریزی از همان ابتدای صبح آغاز کنید

باید گفت عدم کنترل بر خود، روی سرسختی ما نیز تاثیرگذار خواهد بود. این عدم کنترل را می توان با احساس بلاتکلیفی و این که اصلا ندانیم قرار است چه کاری انجام دهیم، مرتبط دانست.

 با در دست گرفتن کنترل روی خود در همان ابتدای روز، هر دوی این موارد را به طور همزمان مدیریت و کنترل کنید.

روشی ساده و موثر برای انعطاف پذیری بیشتر از طریق برنامه ریزی صبح گاهی است. این برنامه می تواند بلاتکلیفی و بی تحرک بودن را از ابتدای روز برطرف کند. به این ترتیب، شما از همان ابتدای شروع روز، سوار بر ماشین اهداف خود خواهید شد و باید آن را به مقصد مورد نظر برسانید.

البته نمی توان یک برنامه خاص را برای همه افراد درنظر گرفت؛ زیرا شرایط و شخصیت هر فردی متفاوت است. به عنوان مثال، برنامه اول صبح کارفرما با کارمندان کاملا متفاوت است. اما هرکس بر طبق شرایط خود این توانایی را دارد که برای خود برنامه ریزی کند که در طول روز چه خواسته هایی دارد.

یکی از راه های موجود، ورزش کردن است؛ این کار شما را از نظر ذهنی و فکری و جسمی، سرسخت تر هم خواهد کرد. پاسخ دادن به ایمیل ها و پیام هایتان یا تهیه فهرست وظایف خود، می تواند به شما کمک کند که روزی با برنامه را در پیش داشته باشید و از بی برنامگی نجات یابید. هر آنچه که برای آن برنامه ریزی می کنید، حس قدرت شما این موقعیت را برای شما فراهم خواهد کرد که به سمت تبدیل اهداف و برنامه های خود به واقعیت، حرکت کنید.

پس همواره روزتان را با برنامه شروع کنید!

افزایش سرسختی با عادت های فوق العاده

افزایش سرسختی با عادت های فوق العاده

توانایی های خود را باور کنید

داشتن اعتماد به نفس در مقابله با استرس ها و فشار های موجود در زندگی، می تواند نقش مهمی را در افزایش سرسختی بازی کند. به خودتان و توانایی هایتان اعتماد کنید و خود را کوچک تصور نکنید. به این که شما توانایی قرارگیری در برابر سخت ترین مشکلات را دارید و می توانید از آن ها سربلند بیرون بیایید، باور و اعتماد داشته باشید.

نظرات منفی و افکار منفی را نادیده نگیرید؛ اما از آن ها استفاده کنید که تبدیل به افکاری مثبت شوند! با خود بگویید من می توانم، من آماده رویارویی با این مشکل هستم، من آدمی موفق در کار و حرفه خود هستم و… . شما نباید هیچ گاه خود را فردی ضعیف و ناتوان در پیش خودتان جلوه دهید.

یادتان نرود شما اولین فردی هستید که با خودتان در ارتباط هستید!

تحقیقات و مطالعات این موضوع را ثابت کرده است که داشتن اعتماد به نفس، نقش بسیار پررنگی در کنترل موانع و مشکلات زندگی دارد. خودتان را باور کنید و نقاط قوت خود را مدام به خودتان یادآوری کنید.

شما نباید منتظر حرف بقیه مردم بمانید که از شما تعریف کنند؛ خودتان انرژی محرکه خودتان باشید و موتور ماشین خود را روشن کنید. بدون ترس و با اعتماد کامل و حفظ احتیاط، به دل مشکلات بزنید؛ شما قطعا از پس آن ها برخواهید آمد. حتی اگر شکست خوردید هم برای شروع مجدد به خود اعتماد کنید.

ذهن خود را با تجسم و تصور قوی تر کنید

داشتن استرس و اضطراب، برای طولانی مدت، بر روح و جسم هر فردی تاثیر می گذارد. ممکن است ترس، کوتاه مدت باشد، اما نگرانی و استرس ناشی از آن، شاید مدت ها شما را آزار دهد.

چنین اضطراب و استرسی تاثیری بسیار مخرب روی بدن و روح شما دارد. در حقیقت، بدن مواد شیمیایی مشابهی را که هنگام مواجهه با خطری شدید آن را آزاد می کند، در این شرایط پرتنش هم آزاد خواهد کرد. چنین استرس های طولانی مدتی، سبب عدم تمرکز کافی، تحریک پذیر شدن و خستگی زود هنگام خواهد شد.

این دقیقا به معنای از دست دادن سرسختی روحی و عاطفی و جسمی خواهد بود.

تمرینات تجسم کردن به ما کمک می کند که با استرس های خود به طور مستقیم مقابله کنیم. این تمرینات شامل تصور کردن خود در شرایطی که شما از موقعیتی سخت عبور کردید و به موفقیت رسیده اید و همین طور تصور بودن در مکانی آرام و بدون دغدغه فکری و ذهنی، است.

برای افزایش سرسختی این تمرینات را روزانه در برنامه خود قرار دهید که ذهنی آرام تر و بدون استرس داشته باشید. استرس فقط شما را از هدف های خود دور نگه می دارد و باید آن را به خوبی کنترل کنید.

این عادت هم در سرسخت شدن شما نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. باید آن را تبدیل به عادتی جدانشدنی از خود بکنید!

افزایش سرسختی

مهارت های افزایش سرسختی

شکرگزاری را تمرین کنید

تمرین شکرگزاری روزانه، یکی دیگر از تمرینات ذهنی است که باعث افزایش سرسختی شما خواهد شد. این نگرانی وجود دارد که مغز ما به دلیل احساس کمبود و ناکافی بودن، ما را ضعیف بپندارد. روزانه چند دقیقه تمرین کنید و فکر کنید که باید برای چه چیزهایی که دارید شکرگزاری را انجام دهید.

 ممکن است استعدادها و مهارت های خاص خود را درنظر بگیرید و برای آن ها شکرگزاری کنید و از خدای خود ممنون باشید که این توانایی در وجود شما وجود دارد.

یا هر مورد خارجی دیگر را که برای آن خوشحال هستید، شکرگزاری آن را به جای آورید. این ها شامل لوازم، دوستان و امکاناتی است که زندگی شما را بهتر و لذت بخش تر می کنند. شما باید شکرگزاری را در برنامه روزانه خود جای دهید و اجازه ندهید افکار منفی و ناراحت کننده ذهن شما را درگیر کند. این افکار شما را خسته و دلسرد خواهند کرد و مانند مانعی در جلوی پای شما عمل می کنند.

هم چنین این شکرگزاری می تواند برای فردی خاص و موردعلاقه شما هم باشد و از او برای کمک ها و حمایت هایش تشکر کنید. کارهایی ساده ای مثل نوشتن پیامی ساده، خرید هدیه و … می تواند حس خوب شما را نسبت به دیگران نشان دهد و شما می توانید قدردانی خود را به خوبی نشان دهید.

روح خود را تازه کنید!

آیا به این نکته توجه کرده اید که هروقت به بیرون از خانه می روید و کمی تفریح می کنید، چقدر حالتان بهتر می شود؟ این فقط تصور شما نیست؛ تحقیقات ثابت کرده اند که این تفریحات تاثیر مستقیمی بر ذهن و جسم و روح شما دارد.

 این تفریحات و تازه کردن روح، باعث می شود که ما خود را به خوبی بازگردانی کنیم. به عبارت دیگر ، ما را از نظر روحی و جسمی انعطاف پذیر تر می کند و ما را قوی تر هم خواهد کرد.

شما نیازی به رفتن به سفر های طولانی مدت و مسافت های طولانی ندارید. از نزدیک ترن محل های خود هم می توانید به راحتی استفاده کنید. اگر در نزدیکی محل کار شما مکان مناسب و سرسبزی وجود دارد، چرا آن را امتحان نمی کنید؟! یا حتی می توانید برای صرف ناهار به مکانی جدید بروید.

 فضاهای باز، درختان و نور آفتاب و زیبایی را اراده خواهند داد؛ از تک تک آن ها بهره مند شوید. اگر روزی سخت در محل کارتان را تجربه کرده اید، هیچ چیزی به اندازه تفریحی کوتاه، حالتان را خوب نخواهد کرد و شما را آماده روز بعدی نخواهد کرد. با این کار فردی سرسخت تر خواهید شد و به همین زودی ها چیزی شما را تسلیم نخواهد کرد.

افزایش سرسختی

افزایش سرسختی با تمرین شکرگزاری

روند خود را به پیش ببرد

سرسخت شدن یک روزه اتفاق نمی افتد. این امر به زمان، تمرین و نظم و درک نیازمند است. خودآگاهی پایه ایجاد و افزایش سرسختی است؛ زیرا با درک و شناخت خود، هماهنگی مناسبی بین خود و انگیزه های خود ایجاد خواهید کرد. با شناخت انگیزه های خود می توانید به راحتی خود را آماده نبرد با موانع پیش  روی خود کنید.

اگر هر انگیزه درونی دارد که به طور مثال مدیری موفق شوید یا تبدیل به ورزشکار موفقی شوید، در مسیر پیش روی شما، هزاران مشکل و مانع به وجود خواهد آمد که شما باید به خوبی از پس آن ها بر بیایید.

شما باید مسیر خود را دنبال کنید و روندی را که در پیش گرفته اید تا انتها دنبال کرده و هیچ مانعی را وسیله ای برای ناامیدی خود قرار ندهید. کوبی برایانت فقید، ستاره بسکتبال ان بی ای، همیشه از سخت کوشی خود سخن گفته. این که هرروز صبح بدون این که کسی او را ببیند و بدون تشویق تماشاگران، ساعت ها تمرین کرده و توپ را به سمت سبد پرتاب کرده است.

این که او تبدیل به چنین ستاره بزرگی شد، قطعا شانسی و بی برنامه نبوده است. پشت هر موفقیتی، سال ها تلاش و ساعت ها و روز ها دغدغه وسختی وجود دارد.

افزایش سرسختی

افزایش سرسختی به چه معنایی است؟

با شک های خود مبارزه کنید!

این که چگونه با خود صحبت می کنیم، بستگی به درک شخصی ما دارد. خودگویی منفی ما را از نظر احساسی و حتی جسمی خسته و افسرده خواهد کرد. تمرینات صحبت با خود به صورت موثر، هم ذهن ما را تقویت خواهد کرد و هم ما را فردی سرسخت تر می کند و افزایش سرسختی، خود جذب موفقیت را در پی دارد.

اما نحوه صحبت و ارتباط ما با دیگران باید چگونه باشد؟

وضعیتی را در نظر بگیرید که کارآفرینی در لیست فاکتور های خود اشتباهی را داشته است و مشتریان متوجه مغایرت های موجود می شوند و با او تماس می گیرند؛ او دو راه متفاوت برای جواب دادن به آن ها دارد که در ادامه بررسی می کنیم.

“خیلی متاسفم! من دائما در حال مرتکب شدن چنین اشتباهات کوچک و بدی هستم؛ آن را اصلاح می کنم و در سریع ترین زمان برای شما ارسال خواهم کرد. “

“متشکرم که اشتباه من را به من یادآوری کردید؛ بعد از اصلاح آن، فرم را به سرعت مجدد برای شما می فرستم.”

در نوع اول، او نه تنها عذرخواهی می کند، بلکه شک هایی در مورد خود را نیز به زیان می آورد و آن را به یقین تبدیل می کند.

 او با گفتن این که همیشه در حال انجام این اشتباهات است، خود را فردی ضعیف و پراشتباه جلوه می دهد. اما در نوع دوم، عذرخواهی به تشکر و قدردانی تبدیل شده و فرد به توانایی های خود باور دارد و هیچ بار منفی در این جملات دیده نمی شود. همن مسائل کوچک است که از شما فردی قوی تر خواهد ساخت.

مراقب زمان هایی باشید که شک های درونی خود را در صحبت ها و ارتباطات خود به یقین تبدیل می کنید. همین مسائل در دراز مدت روی روحیه و ذهن شما تاثیر خواهد گذاشت و شما را فردی ضعیف و بدون سرسختی خاصی نشان خواهد داد.

عمل گرا شوید!

یکی دیگر از عادت های فوق العاده برای افزایش سرسختی، عمل کردن است.

اگر فقط منتظر بشینید که مشکلات حل شوند، فقط زمان را از دست خواهید داد و ممکن است شرایط را هم بدتر کنید. به جای آن، وارد عمل شوید و مشکلات را حل کنید. هرچند گاهی ممکن است هیچ راهی برای شما وجود نداشته باشد، اما ناامید نشوید و سعی کنید با انجام کارهایی شرایط را بهبود ببخشید و از استرس خود کم کنید.

فقط به پیشرفت خود فکر کنید و از رسیدن به نقطه فعلی انرژی بگیرید. نه این که به مسیر طولانی پیش روی خود فکر کنید و دلسرد و خسته شوید.

این که شما به طور فعالانه روی مسائل و مشکلات هم کار کنید به شما کمک زیادی خواهد کرد. فعال بودن به جای منتظر نشستن برای رخ دادن اتفاقات مختلف، شما را فردی قوی تر می کند و شما با افزایش سرسختی می توانید به اهداف خود برسید؛ گرچه آن اهداف سخت و دور از دسترس باشند.

افزایش سرسختی

افزایش سرسختی، کلیدی برای رسیدن به هدف

کلام پایانی

برخی از عادت های مفید برای افزایش سرسختی را دوره و بررسی کردیم. سرسختی می تواند کلید بسیاری از مشکلات پیش روی شما باشد.

اگر سرسختی را در خود تقویت کنید، هیچ گاه خسته و دلسرد نمی شوید و مشکلات شما را تسلیم خود نخواهند کرد.

نکته مهم این است که این سرسختی با تمرین و تکرار مداوم به دست خواهد آمد و شما نباید انتظار معجزه داشته باشید. بنابراین تمارین را به دقت و با آرامش انجام دهید و آن ها را تبدیل به برنامه روزانه خود کنید؛ به طوری که اگر روزی آن را انجام ندادید مانند این باشد که شما وعده غذایی مفیدی را از دست داده اید!

سرسختی شما را قوی تر می کند و انسان قوی، هیچ گاه خود را نخواهد باخت.

 

 

منبع https://www.success.com/7-daily-habits-to-build-your-resilience/

https://thriveglobal.com/stories/how-to-make-building-resilience-a-powerful-habit/

https://www.verywellmind.com/ways-to-become-more-resilient-2795063

۳.۵/۵ - (۳۰ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

2 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
2
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx