عادت ها و اندیشه های بازدارنده که مانع رشد می شود مورد از ۱۰

کامنت بگذارید
15 دقیقه زمان خواندن

آیا عادت ها و اندیشه های بازدارنده را می شناسید؟ آیا رسیدن به موفقیت برای شما امر مهمی است؟ امکان ندارد کسی این سوال را با “خیر” پاسخ دهد، اما شما کارهایی که برای رسیدن به موفقیت مناسب هستند را انجام می دهید؟ آیا عادت های فردی موفق را دارید؟

عادت ها یا همان اعمال غیر عادی کارهایی هستند که هر روز انجام می دهیم. چندین بار تکرار کردن عملی یا تفکری در طول روز، به عنوان عادت شناخته می شود که مغز ما آن را در خود ذخیره می کند. به سختی می توانیم متوجه عادت های خود شویم، اما آن ها حضور دارند و شخصیتمان را از شخصیت سایر افراد متمایز می کنند.

عادت ها به دو دسته خوب و بد تقسیم می شوند. عادت های بد مانع رسیدن به موفقیت می شوند و ما را از رشد فردی بازمی دارند. عادت های خوب ما را در مسیر درست زندگی قرار می دهند و راه رسیدن به موفقیت را هموارتر می کنند. در این مقاله از آکادمی پرورش افکار به ۱۰ مورد از عادت ها و اندیشه هایی که مانع رشد می شوند، می پردازیم.

چگونه عادت ها و اندیشه های بازدارنده مانع رشد می شوند

این عادت ها اعمال یا افکار اشتباهی هستند که در طول روز بارها و بارها تکرار می شوند. عادت های بازدارنده ممکن است بسیار کوچک و ناچیز باشند، اما از آن ها غافل نشوید چرا که مانند “دومینو” عمل می کنند و باعث پیش آمدن مشکلات جدی تری در زندگی شما می شوند.

بهتر است برای جذب موفقیت و دفع مشکلات از این عادت ها به شدت دوری کنید. در ادامه به ۱۰ مورد از آن ها اشاره می کنیم.

۱٫ دادن وعده های تو خالی

ابو علی سینا چه زیبا سخن گفت که

“وقتی خوشحال هستید، قول ندهید

 وقتی عصبانی هستید، جواب ندهید

 وقتی ناراحت هستید، تصمیم نگیرید.

افراد موفق یا قول نمی دهند یا روی قول خود پایبند هستند. آنها هیچ وقت قول و وعده های پوچ نمی دهند، چرا که با عمل نکردن به آنها اعتبار خود را پیش دیگران خراب می کنند. افراد موفق قبل از قول دادن ابتدا شرایط پیش آمدن آن وعده را با توجه به انرژی و وقت خود می سنجند.

بنابراین، از دادن قول های پوچ و وعده های تو خالی به شدت پرهیز کنید.

۲٫ شک کردن به خود

ویلیام شکسپیر می گوید: “تردید های ما در اصل خائنینی هستند که باعث می شوند ما از تلاش دست برداریم و چیزی که ممکن است بدست بیاوریم را به راحتی از دست بدهیم.”

شک به خود یکی از عادت ها و اندیشه های بازدارنده است که باعث می شود فرصت ها و موفقیت ها از ما دور شوند. سعی کنید در زندگی بزرگترین حامی خود باشید. در ادامه با چند نکته مهم برای مقابله با شک و تردید آشنا می شوید.

  • افکار درونی خود را کنترل کنید
  • درباره شک های خود با کسی صحبت نکنید
  • از مقایسه کردن خود با سایر افراد بپرهیزید
  • از شکست خوردن نترسید
  • تمرکز خود را روی تقویت کردن مهارت های خود بگذارید
  • خود را سرزنش نکنید
  • برای هر پیروزی کوچک جشن بگیرید

وقتی شما از محدوده امن خود خارج می شوید و ریسک می کنید، فرصت های زیادی سر راه شما قرار می گیرند که ممکن است زندگی شما را برای همیشه تغییر دهند.

۳٫ سرزنش کردن و قضاوت دیگران

همیشه به این نکته توجه داشته باشید که وقتی می خواهید کسی را سرزنش یا قضات کنید، ابتدا کفش هایش را بپوشید! در راهی که رفته است، قدم بزنید، درد هایی که تحمل کرده است را تحمل کنید، روزهایی که گذرانده است را بگذرانید، سپس اگر توانستید، او را قضاوت یا سرزنش کنید.

آیا وقتی اوضاع خوب پیش نمی رود بلافاصله انگشت اشاره شما به سمت کسی دراز می شود یا اول به درون خود نگاه می کنید و به جای مقصر نشان دادن دیگران سعی می کنید برای بهبود اوضاع چاره ای بیندیشید؟

به جای اینکه از خود بپرسید چه کسی مقصر است و چرا این اتفاق افتاده است، از خود بپرسید چه کاری می توانم انجام دهم که از اتفاق افتادن دوباره آن جلوگیری کنم؟ چه درسی از این اتفاق می توانم بگیرم؟

عادت ها و اندیشه های بازدارنده

بهتر است عادت ها و اندیشه های بازدارنده این چنین را کنار بگذارید، چرا که این راه شما را به جایی نمی رساند.

۴٫ منتظر زمان مناسب ماندن

آیا منتظر زمانی مناسب برای خواندن کتاب یا انجام ورزش مورد علاقه خود هستید؟

در واقع باید بدانید که زمان ایده آل و خاص، برای انجام هیچ کاری تعریف نشده است و کسانی که همیشه دنبال زمان ایده آل برای انجام کارهایشان هستند، فقط فرصت ها و شانس های خود را از دست می دهند. عادت ها و اندیشه های بازدارنده همیشه ذهن شما را فریب می دهند.

هیچوقت منتظر نباشید که خدا یا جهان علامتی را برای شما ارسال کند، بلکه شما برای انجام کاری آستین بالا بزنید! همچنین بهتر است وقت خود را برای منتظر ماندن به منظور افتادن ساک پول از آسمان هدر ندهید!

این احساس که شما آمادگی انجام کاری را ندارید، احساسی خودخواهانه است که می گوید از منطقه امن خود خارج نشوید. با خارج شدن از این منطقه، شما برای انجام کارها دست به تلاش می زنید و تجربه های بیشتری کسب می کنید.

۵٫ به تعویق انداختن کارها

آیا شما هم همیشه از جمله معروف “ایشالا از شنبه شروع می کنم” استفاده می کنید؟ 😊

آیا کارهای خود را همیشه به زمان بعد موکول می کنید؟ جالب است بدانید با در پیش گرفتن این روند، خورشید آن شنبه هیچوقت طلوع نمی کند!

همه ما دارای تنبل درونی هستیم! ذهن شما همیشه با گفتن جمله هایی مانند آن کار را بعدا انجام می دهم، وقت زیاد است و خدا فردا را از ما نگرفته، کار امروزتان را به فردا موکول می کند. در واقع این به تعویق انداختن به شما لذت می دهد؛ زیرا حس بهتری برای انجام آن کار به دست می آورید و از استرس شما کاسته می شود.

اگرچه همیشه بعد از انجام این کار احساس پشیمانی و گناه می کنید. در ادامه شما را با چند مورد از اهمال کاری آشنا می کنیم.

  • کارهایتان را سازماندهی کنید؛
  • یک برنامه زمانبندی برای خود داشته باشید
  • دارای اهدافی دست یافتنی و مشخص باشید
  • برای اتمام کار یا رسیدن به خواسته خود مهلت تعیین کنید
  • از عواملی که حواس شما را پرت می کنند دوری کنید
  • به میزان کافی استراحت کنید.

دفعه دیگر که خواستید کارهای خود را به بعد موکول کنید، چند دقیقه با افکار خود تنها شوید و به مقاصد و اهدافتان به خوبی فکر کنید، سپس با قدرت دست به کار شوید!

۶٫ نادیده گرفتن سلامت خود

فردوسی در یکی از اشعارش می گوید “ز نیرو بود مرد را راستی ، ز سستی کژی زاید و کاستی”

عقل سالم در بدن سالم است. با غافل شدن از سلامتتان، آسیب های جبران ناپذیری به جسم خود می زنید و علاوه بر آن، سلامت روحی و روانی شما نیز به خطر می افتد. برخی از افراد به اینکه همیشه مشغول کار کردن هستند افتخار می کنند، اما نکته اینجا است که کار زیاد دلیلی بر بهره وری یا راندمان بیشتر نیست.

ممکن است شما کل روز را به کار کردن بگذرانید ولی بازدهی نداشته باشید. برای داشتن بازدهی مناسب، استراحت کردن و شارژ مجدد خود امری بسیار ضروری است. به یاد داشته باشید که برای موفقیت در زندگی حرفه ای و شخصی، سلامت خود را در اولین اولویت قرار دهید.

۷٫ مقایسه کردن خود با افراد دیگر

استفاده از صفحات مجازی به منظور دنبال کردن روی خوش زندگی دیگران و مقایسه کردن آن ها با زندگی واقعی خود از عادت ها و اندیشه های بازدارنده به شمار می رود که به مرور باعث تضعیف و تخریب روحیه شما می شود. بهتر است بدانید آن ها فقط روی خوش سکه را نشان می دهند و شما نباید آن را با واقعیت های زندگی خودتان مقایسه کنید.

آیا دیده اید فردی عکسی از غذایی ساده در صفحه خود منتشر کند؟ آیا دیده اید کسی از پیمودن مسیرش با وسایل نقلیه عمومی مانند تاکسی، فیلمی در صفحه مجازی خود قرار دهد؟ خیر! یا بهتر است بگوییم به ندرت پیش می آید. آیا باید از این موضوع نتیجه گرفت که فقط شما غذای ساده می خورید و از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنید و دیگران فقط غذاهای گران قیمت می خورند و فقط سوار ماشین های لوکس خود می شوند؟

این یک تفکر اشتباه است. بهتر است به جای مقایسه زندگی واقعی خود که شامل ترکیبی از مشکلات و همچنین لحظه های خوش است، با چیزی که دیگران به رخ می کشند و در معرض نمایش می گذارند، به اهداف خود چشم بدوزید، از داشته های خود لذت ببرید و به خاطر آن ها شکرگزار باشید.

عادت ها و اندیشه های بازدارنده

۸. به دنبال تایید دیگران بودن

تایید شدن توسط دیگران معمولا با عادتی شروع می شود که ضرری هم برای شما ندارد. تلاش برای خوشحال کردن دیگران و انجام دادن کارهایی که با تایید آن ها همراه باشد باعث احساس رضایت در شما می شود، اما این احساس خوب زمانی خطرناک می شود که با نیازی فوری به جلب رضایت دیگران همراه شود.

این موضوع باعث می شود که شما دچار عزت نفس پایین و افسردگی شوید. در واقع نیاز مداوم به تایید دیگران منجر به ناامیدی می شود چرا که ممکن است دیگران خواسته یا ناخواسته دیگر شما را تایید و تشویق نکنند.

ممکن است حتی بخاطر تایید دیگران زندگی ای بسازید که نمی خواهید، اما با ملاک های آن ها مطابقت داشته باشد. بهتر است معتاد تایید شدن از طرف دیگران نشوید و با انتخاب و سلیقه خود از زندگیتان لذت ببرید.

۹٫ ماندن در منطقه راحت خود

هیچکس دوست ندارد از منطقه امن خود خارج شود، اما بهتر است بدانید با ماندن در این منطقه هیچوقت رشد نمی کنید. بهترین راه برای رشد، خارج شدن از منطقه امن و ریسک پذیری است. شکست، ریسک کردن و قضاوت شدن توسط دیگران برای همه ترسناک است.

با خارج شدن از منطقه امن خود و ترک عادت ها و اندیشه های بازدارنده به موفقیت نزدیک می شوید. در ادامه چند روش برای مقابله با ترس و خارج شدن از محدوده امن به شما می آموزیم.

  • ترس های خود را بشناسید
  • شکست را به عنوان مقدمه ای برای پیروزی بدانید
  • با افراد ریسک پذیر در ارتباط باشید
  • ذهن خود را آرام کنید
  • سعی کنید موضوعات جدید و ترسناک را برای خود عادی جلوه دهید
  • قدم های کوچک را جایگزین قدم های بزرگ کنید
  • برای هر پیروزی جشن بگیرید

۱۰٫ فرار و ترس از شکست

مهم ترین عنصر از عادت ها و اندیشه های بازدارنده که باید حتما آن را از زندگیتان حذف کنید، ترس و فرار از شکست است. شکست برای همه ما در زندگی اتفاق افتاده است. این اتفاق ممکن است به صورت رابطه ای شکست خورده، پروژه ای شکست خورده یا امتحانی ناموفق باشد. ترس از شکست باعث می شود که اعمال یا افکار خود را زیر سوال ببرید و از ادامه راه منصرف شوید.

همچنین این عامل شما را مجبور می کند که برای انجام کاری بیش از حد برنامه ریزی کنید و هیچوقت قدم اول را برندارید.

اگرچه نمی توان گفت ترس همیشه عامل شکست است؛ زیرا در برخی از موارد باعث می شود که تلاش بیشتری کنید و به شکل آماده تری برای انجام کارها ظاهر شوید.

عادت ها و اندیشه های بازدارنده

کلام آخر

برای حل مشکلات ابتدا باید عادت های خود را بشناسید. باید متوجه شوید که داشتن این عادت ها برای شما مفید است و به حل مشکلاتتان کمک می کند یا برای شما ضرر دارد و مشکلات بزرگتری را در مقابل پایتان قرار می دهد.

 همه افراد می خواهند در کاری که دوست دارند موفق باشند، اما تعداد کمی طعم موفقیت را می چشند؛ زیرا عادت های بد مانع رسیدن افراد به اهدافشان می شود. با شناختن عادت ها و اندیشه های بازدارنده و ترک آن ها به زندگی ایده آل خود نزدیک تر می شوید.

منبع:

https://pearlmindz.com/10-habits-and-thoughts-that-are-holding-you-back-from-growth/

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx