هفت تکنیک ذهنی برای بهبود مدیریت زمان

یک نظر اضافه کنید
8 دقیقه زمان مطالعه

هفت تکنیک ذهنی برای بهبود مدیریت زمان

مدیریت سودمند زمان چیزی است که اکثر ما با آن دست و پنجه نرم می کنیم. در دنیایی که مطمئناً همه چیز باعث حواس پرتی میشود، هدر دادن ساعت‌ها یا حتی روزها برای فعالیت‌هایی که نه مفید هستند و نه واقعاً لذت‌بخش، بسیار آسان می‌شود.

اگر دوست دارید از زمانی که دارید استفاده ی بهتری بکنید و ارزش بیشتری کسب کنید این هفت تکنیک ذهنی را برای بهبود مدیریت زمان خود برسی کنید.

  1. اهداف روزانه خود را تجسم کنید

هر روز صبح که از خواب بیدار میشوید تصمیم بگیرید که در آن روز چه کاری میخواهید انجام بدهید؟ چه وظایفی را باید انجام بدهید؟ از چه فعالیت هایی میخواهید لذت ببرید؟(توجه به این نکته مهم است که اهداف روزانه لزوما نباید مرتبط با کار باشند. شاید هدف شما برای آن روز گذراندن وقت با خانواده و یا لذت بردن از یک روز در زمین گلف باشد.)

سپس چند دقیقه برای تجسم این وظایف وقت بگذارید. طوری که انگار تکمیل شده اند. تجسم کنید که در هنگام انجام آنها چه احساسی خواهید داشت؟ این احساس رضایت انگیزه ی شما را برای تکمیل وظایف خود در آن روز تجدید می کند و دیگر آن ها را به تعویق نمی اندازد.

هفت تکنیک ذهنی برای بهبود مدیریت زمان

 

  1. از به تعویق انداختن وظایف خودداری کنید

متاسفانه ما انسان ها این تمایل را داریم که انرژی ذهنی بیشتری را صرف نگرانی در مورد وظایفی که باید انجام دهیم، نسبت به انجام واقعی آنها می کنیم.

وقتی وظایف را به تعویق می اندازید، آنها همیشه در پس ذهن شما خواهند بود. زمانی که آگاهانه یا ناآگاهانه به کاری که به تعویق می اندازید فکر می کنید، لذت بردن از اوقات فراغت دشوار است.

برای جلوگیری از هدر دادن انرژی ذهنی با نگرانی در مورد این کارهای ناتمام، همیشه کارهایی را که پیش می‌آیند تکمیل کنید.

  1. مهلت تعیین کنید

چیزهای کمی هستند که انگیزه بخش تر از مهلت ها باشند. برخی از وظایفی که به شما داده می شود ذاتاً یک مهلتی دارند، اما برای کارهایی که آن را ندارند، با تعیین یکی از این مهلت ها برای خود سود زیادی خواهید برد.

مهلت ها راهی برای شکستن اهمال‌کاری دارند و می‌توانند به شما انگیزه دهند حتی زمانی که تمایلی به انجام کار ندارید.

با این حال، زمانی که برای خود فرجه تعیین می کنید، مهم است که در واقع به آنها پایبند باشید. اگر شروع به نادیده گرفتن مهلت هایی که تعیین کرده اید کنید، به زودی کارهایتان با توجه به تلاش شما ارزش کمی خواهند داشت.

هفت تکنیک ذهنی برای بهبود مدیریت زمان

  1. فهرستی از کارها تهیه کنید

یکی از بهترین ابزارهای مدیریت زمان که می‌توانید استفاده کنید، فهرست کارهایی است که باید انجام دهید.

نوشتن وظایفی که باید انجام دهید بر روی یک تکه کاغذ باعث می شود آنها احساس انجام پذیری بیشتری داشته باشند. این کار مسیر قابل مشاهده و قابل لمس را در اختیار شما قرار می دهد تا ببینید چقدر هنوز باید کار انجام دهید و کارهایی را که قبلا انجام داده اید پیگیری کنید.

علامت گذاری یک مورد از کار های لیست به عنوان کار انجام شده احساس خیلی خوبی دارد و این احساس به خودی خود یک پاداش است.

  1.  انجام دادن چند کار همزمان را متوقف کنید

افراد زیادی هستند که احساس می‌کنند در انجام چند کار واقعاً خوب هستند، اما تعداد کمی از ما واقعاً اینطور هستیم. مطالعات نشان داده است که ما تقریباً همیشه وقتی سعی می کنیم چندین کار را همزمان انجام دهیم، بهره وری کمتری داریم.

با یادگیری نحوه اولویت بندی، می توانید نسبت به زمانی که چندین کار همزمان انجام می دادید، کارهای بیشتری انجام دهید. در واقع، وقتی چندوظیفه انجام می‌دهیم، نه تنها بهره‌وری کمتری داریم، بلکه می تواند ما را فرسوده تر بکند، زیرا هم سخت‌تر و هم استرس‌زاتر از تمرکز و تلاش‌ روی یک کار است.

به جای تلاش برای انجام همه کارها به یکباره، شروع به بررسی کارها از فهرست کارهای خود کنید و تمام توجه تان را روی یکی از آنها متمرکز کنید تا زمانی که کامل شود.

هفت تکنیک ذهنی برای بهبود مدیریت زمان

  1. به خودت جایزه بده

وقتی کاری را کامل کردید، به خودتان پاداش دهید! این بدان معنا نیست که هر بار که کاری را از لیست کارهای خود چک می کنید، باید جشن بزرگی برگزار کنید.

برای بسیاری از مردم، پاداش پایان کار چیزی به سادگی بیرون رفتن برای تنفس هوای تازه یا برداشتن یک قوطی نوشابه از یخچال است. فقط مطمئن شوید که هر پاداشی که به خود می دهید سالم باشد و زمان زیادی را از شما نگیرد.

به عنوان مثال، خوردن یک جعبه دونات هر بار که یک کار را تمام می‌کنید، احتمالاً ایده خوبی نیست و همچنین به منزله استراحت دو ساعت آینده نیست. با این حال، زمانی که به درستی انجام شود، پاداش‌های کوچک می توانند تأثیر زیادی داشته باشند‌‌.

  1. زمانی را برای استراحت اختصاص دهید

اگر شما هم مانند اگثر مردم هستید مهم نیست چقدر کار انجام میدهید. همیشه کار های دیگری هستند که می توانید آنها را انجام بدهید.

گاهی وقتا این احساس که ب اندازه ی کافی کار و تلاش نمیکنید ممکن است باعث آزار شما شوند و شما با تلاش بیشتر و سخت تر بخواهید جبران کنید. و این کار باعث می شود که یک جا کم بیاورید.

از آن نقطه به بعد مهم نیست که چقدر تلاش میکنید. کاری که انجام میدهید کیفیت قبلی را نخواهد داشت و زمان انجام آن افزایش میابد و همچنین این کار برای سلامت شما مضر است.

این مهم است که بدانید چه زمانی باید یک قدم به عقب بردارید و استراحت کنید.

هفت تکنیک ذهنی برای بهبود مدیریت زمان

برای مثال، هنگام کار کردن روی اهداف روزانه‌تان و انجام هر کدام از وظایف با دوره‌های کوتاه آرامش و استراحت به خودتان پاداش می‌دهید برای آن وقت بگذارید، فقط بدانید که صرف این زمان برای خودتان و برای مدیریت خوب زمان به اندازه وقت گذاشتن برای تکمیل وظایفتان مهم است.

با پیروی از این تکنیک‌های ذهنی برای بهبود مدیریت زمان، می‌توانید کارهای بیشتری را سریع‌تر و راحت‌تر از آنچه که فکرش را می‌کردید انجام دهید.

منبع:

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx