یک تکنیک ساده خودسازی
تکنیک خودسازی
امروزه، علاقه فزاینده ای به تکنیک های رشد خود و بهبود خود وجود دارد. تعداد فزاینده ای از کتاب ها، مقالات و وب سایت ها با این موضوعات سروکار دارند. به نظر می رسد که مردم در درون خود چرخیده اند تا راه حلی برای مشکلات خود بیابند. آنها به دنبال دانش، تکنیک ها، کارگاه ها، سخنرانی ها و معلمانی هستند که بتوانند راه را به آنها نشان دهند.
مردم در حال درک این نکته هستند که خودسازی و رشد خود می تواند کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشد. فرآیند تغییر درونی نیازمند کار درونی است.
خواندن مقاله و کتاب کافی نیست. همچنین باید آنچه را که می خوانید تمرین کنید. تغییر درونی نیازمند انگیزه، میل، جاه طلبی، پشتکار و فداکاری است.
هنگامی که با یک برنامه بهبود خود شروع می کنید، معمولاً با مقاومت درونی مواجه می شوید که ناشی از عادات قدیمی و ضمیر ناخودآگاه شما است و همچنین با مقاومت و مخالفت افراد اطرافتان. میل به تغییر، ایجاد عادات جدید و بهبود خود باید به اندازه کافی قوی باشد تا در برابر تنبلی، تمایل به تسلیم شدن و ترس و تمسخر از مخالفت خانواده، دوستان یا همکاران مقاومت کند.
یک تکنیک ساده خودسازی
اجازه دهید چیزی از خودم به شما بگویم. من از سنین پایین جذب خودسازی شدهام و آن را منبع قدرت و شادی درونی و راهی برای بهبود زندگیام میدانم. یکی از مفیدترین تکنیک هایی که من کشف کردم و استفاده کردم، یک تکنیک ساده اما بسیار موثر بود. این شامل تماشای نحوه رفتار مردم در موقعیتهای مختلف بود و سپس به درون خودم نگاه میکردم تا بفهمم آیا در شرایط یکسان به همان شیوه رفتار میکردم یا خیر.
وقتی افرادی را می دیدم که ویژگی های خاصی از شخصیت دارند، یا نوع خاصی از رفتار را که دوست نداشتم، خود را بررسی می کردم تا بفهمم آیا من هم آن ویژگی های شخصیتی را دارم.
اگر این کار را می کردم، رفتار متفاوتی را در ذهنم تجسم می کردم. در چشم ذهنم، خودم را با ویژگی های شخصیتی متضاد می دیدم. من خودم را در موقعیت های مختلف تجسم کردم که در آن رفتار جدید را نشان دادم. وقتی با ویژگی های شخصیتی یا رفتاری مواجه می شدم که دوست داشتم، به مزایا و فواید آنها و اهمیت آنها در زندگی فکر می کردم. در اینجا نیز از تجسم و تصدیقات استفاده کردم و سعی کردم آنها را در زندگی روزمره خود اجرا کنم. به این ترتیب از رفتار و کردار اطرافیانم، در محل کار، خانه، کوچه و خیابان و هر جای دیگر بسیار آموختم و از آن بهره بردم. این تمرین هرگز به منظور قضاوت دیگران یا سوء استفاده از آنها نبود، بلکه برای یادگیری نحوه عمل، واکنش و رفتار بهتر بود.
این روند یک فایده دیگر هم داشت. این دانش و درک من را در مورد چگونگی تأثیر ذهن و احساسات بر رفتار و اعمال افراد افزایش داد. این به من درک بیشتری از مردم و رفتار آنها و چگونگی کنار آمدن بهتر با آنها داد.
اگر شروع به استفاده از این تکنیک های خودسازی کنید، به زودی شاهد تغییرات مثبت در زندگی خود خواهید بود.
مثبت اندیشی
با مثبت اندیشی یک زندگی شاد و موفق ایجاد کنید
نکاتی برای یک تکنیک ساده خودسازی
-
به اطراف خود نگاه کنید
به اطراف خود نگاه کنید و رفتار افراد در شرایط مختلف را مشاهده کنید. افرادی را که در خانه، محل کار، سوپرمارکت، اتوبوس، قطار و خیابان ملاقات می کنید تماشا کنید. شما همچنین می توانید مصاحبه با افراد را در تلویزیون تماشا کنید و چیزهای زیادی در مورد آنها و خودتان یاد بگیرید.
-
مراقب رفتار افراد باشید
مراقب باشید که مردم چگونه صحبت می کنند، چگونه صدای خود را بلند می کنند یا با آرامش صحبت می کنند. به واکنش مردم دقت کنید نگاه کنید مردم چگونه راه می روند، می نشینند و راه میروند. شما می توانید از تماشای رفتار آنها چیزهای زیادی یاد بگیرید.
-
مراقب رفتار مردم با دیگران باشید
نوع خاصی از رفتار واکنش های خاصی را ایجاد می کند. اغلب، نحوه رفتار ما، نحوه رفتار مردم با ما را تعیین می کند. سعی کنید از نحوه رفتار مردم و رفتار دیگران با آنها آگاه باشید. این می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید چه تغییری باید در رفتار خود ایجاد کنید.
-
اثر صدا
به نحوه استفاده مردم از صدای خود و واکنش آنها به صدای دیگران توجه کنید. مراقب باشید وقتی مردم فریاد می زنند یا به آرامی صحبت می کنند، چه احساسی دارید و چه واکنشی نشان می دهید.
مراقب باشید وقتی مردم عصبانی، بی قرار و ناراحت می شوند چه اتفاقی می افتد و وقتی آرام و خونسرد هستند برای شما و دیگران چه اتفاقی می افتد.
-
به چیزی که دوست ندارید توجه کنید
اگر چیزی را که می بینید دوست ندارید، تحلیل کنید که چرا آن را دوست ندارید. سپس، رفتار خود را تجزیه و تحلیل کنید تا متوجه شوید که آیا شما هم به همین شکل رفتار می کنید. در تحلیل خود صادق و بی طرف باشید.
-
از رفتار منفی دوری کنید
اگر متوجه شدید که دارای برخی از این ویژگی های نامطلوب منش و رفتاری هستید که دوست ندارید، اغلب به خودتان تأیید کنید که
هر بار که متوجه میشوید به این شکل رفتار میکنید، از آنها آگاه میشوید و تمام تلاش خود را میکنید تا از آنها دوری کنید.
-
از تخیل خود برای ایجاد عادات جدید استفاده کنید
در ذهن خود یک صحنه ذهنی از نحوه رفتار خود را بازی کنید. این صحنه ذهنی را چندین بار در روز، هر روز تکرار کنید. آنچه در ذهن خود تصور می کنید در ضمیر ناخودآگاه شما فرو می رود و به تدریج تبدیل به یک عادت می شود.
-
از تخیل خود برای ایجاد عادات خوب استفاده کنید
وقتی در شخصی ویژگی ها یا عاداتی را که دوست دارید و می خواهید داشته باشید تشخیص می دهید، سعی کنید به روشی مشابه رفتار کنید. در اینجا نیز، هر روز چندین بار صحنه ای را تصور کنید که در آن به شیوه متفاوت و بهتر عمل می کنید و رفتار می کنید.
-
اغلب از تجسم استفاده کنید
فکر کنید و بارها و بارها در ذهن خود تجسم کنید که دوست دارید چگونه عمل کنید و رفتار کنید.
-
تغییراتی را که می خواهید ایجاد کنید به خود یادآوری کنید
دائماً تغییراتی را که می خواهید ایجاد کنید به خود یادآوری کنید و سعی کنید مطابق آنها عمل کنید. هر بار که متوجه شدید طبق عادت های قدیمی خود عمل می کنید، تصمیم خود را برای تغییر و بهبود به خاطر بسپارید و مطابق با آن عمل کنید.
اگر به نتایج سریع دست یابید ناامید نشوید. مهم نیست چند بار شکست می خورید یا فراموش می کنید همانطور که می خواهید رفتار کنید. تلاش خود را ادامه دهید و هرگز تسلیم نشوید، و خواهید دید که چگونه شما و زندگیتان شروع به تغییر برای بهتر شدن می کنید.
(تو اساساً همانی هستی که خودت ساخته ای و تمام آنچه در زندگی ات رخ می دهد نتیجه ساختن خودت است.)
– استیون ریچاردز
(تغییر دوست شماست نه دشمن شما. تغییر فرصتی درخشان برای رشد است.)
– سیمون تی بیلی
(از امروز، قصد و تمرکز بیوقفهای را روی زندگیتان بهعنوان بهترین فردی که میتوانید در همه موقعیتها داشته باشید، تنظیم کنید.)
– برندون بورچارد
منبع:
- https://www.successconsciousness.com/blog/personal-development/self-improvement-technique