چند مورد از روش های وقت گذرانی با خانواده که باید بدانید
در میان تمام دغدغده و سرگرمی هایی که در طول روز دارید، بهتر است که زمانی را برای خانواده اختصاص دهیم و از روش های وقت گذرانی با خانواده کمک بگیریم. این کار نه تنها از اهمیت معنوی بالایی برخوردار است، بلکه می تواند به شما در کسب نشاط و انرژی لازم برای ادامه روز کمک کند.
رشد فردی تنها وابسته به کارهایی که در محل کار یا تحصیل انجام می دهید، نیست. بلکه تمام روابط موفق و مناسبی که با دوستان و به خصوص خانواده دارید، به شما در این مسیر کمک می کند. خانواده بستر مناسبی برای اعتماد و راحتی برای فرد ایجاد می کند.
خانواده به عنوان اولین اجتماعی که فرد با آن ارتباط می گیرد و از آن تاثیر می پذیرد، نقش زیادی در شکل گرفتن شخصیت او دارد. پس ادامه این رابطه و دریافت مستمر حمایت از آن ها نیز می تواند احساس خوبی به او بدهد. پس داشتن این رابطه نه تنها وقت تلف کردن نیست، بلکه بسیار مفید است.
اگر این رابطه را ندارید یا رابطه ای کمرنگ با اعضای خانواده خود دارید، بهتر است در مورد آن تجدید نظر کنید. در این مقاله راه های جذابی که می تواند به ترمیم و تحکیم رابطه شما با خانواده کمک کند را بررسی می کنیم.
میز شام را به اندازه میز جلسه مهم ببینید
معمولا پیش می آید که اعضای خانواده به دلیل مشغله ای که دارند، یکی از وعده های غذایی را به تنهایی و در محل کار یا تحصیل خود میل کنند. این وعده معمولا ناهار بوده و ناهار خوردن با خانواده معمولا مشکل و غیرممکن است. اما وعده ای که معمولا همه در خانه هستند، شام است.
هرجای شهر که باشیم و مشغول هر کاری که باشیم، در نهایت برای خوردن شام و خوابیدن به خانه آمده و این وعده را در خانه حضور داریم. اگر یکی از اعضای خانواده به دلیل مشغله معمولا دیرتر از بقیه به خانه می رسد، سعی کنید اگر ممکن است، منتظر او بمانید.
مکالماتی که هنگام غذا خوردن، به خصوص شام، رد و بدل می شود در بهبود کیفیت رابطه با خانواده بسیار مهم است. می توانید بحث را با مزه خوب غذا آغاز کرده و آن را به سمت اتفاقات روزمره خود هدایت کنید. حتما در اتفاقا روزانه تان موضوعی جذاب وجود دارد که درمورد آن بحث کنید.
یکی از روش های وقت گذرانی با خانواده آن است که از خودتان شروع کرده و سپس در مورد روزی که دیگر اعضای خانواده تجربه کرده اند، بپرسید. با این کار شما در ادامه دادن بحث تنها نیستید و دیگران را هم در بحث شرکت می دهید.
این مکالمات را از همین امشب آغاز کنید. میبینید که شام شما خوشمزه تر خواهد بود و لذت بیشتری از غذای خود می برید. در طرز تهیه و مواد اولیه تغییری ایجاد نشده؛ این لذیذ شدن غذا تاثیر مثبتی است که صبحت کردن با خانواده بر احساس شما نسبت به غذا می گذارد.
کتاب بخوانید
شاید تعجب کنید که کتاب خواندن چرا باید یکی از روش های وقت گذرانی با خانواده باشد. این کار فعالیتی است که معمولا به تنهایی انجام می دهیم و توقع نداریم که بتوان آن را با دیگران، مخصوصا خانواده انجام داد. اما این تفکر را کنار بگذارید. کتاب خواندن با یکدیگر به شما در داشتن روابط موفق کمک می کند.
شما می توانید خواندن کتاب را با هم آغاز کرده و در مورد هر صفحه یا موضوع جالبی که در کتاب می خوانید، بحث کنید. در لا به لای این بحث های اطلاعاتی کسب می کنید که شاید در هیچ کدام از بخش های دیگر جامعه وجود نداشته باشد.
البته این کتاب خواندن تنها مختص به اعضای باسواد خانواده نیست. بلکه شما می توانید برای کودکانی که هنوز قادر به کتاب خواندن نیستند، کتاب بخوانید. همچنین می توانید در حین کتاب خواندن با او، به او خواندن یاد بدهید. این کمترین چیزی است که ممکن است کودک از کتاب خواندن با شما یاد بگیرد.
همچنین ممکن است هنگام کتاب خواندن به موضوعی جالب برسید. می توانید در بین کتاب و داستان خواندن برای کودکان، در مورد این مسئله علمی یا اجتماعی با او صحبت کنید. او می تواند اطلاعاتی که از شما می گیرد را سالیان سال در ذهن خود داشته باشد.
همچنین از او بخواهید که در مورد داستانی که با هم خواندید یا در مورد موضوع علمی که در کتاب بود، نظر بدهید. در بین نظرات او می توانید اطلاعاتی نادرستی که دارد را اصلاح کنید و به او در رشد فردی کمک کنید. او بهتر از هر کسی از شما یاد می گیرد.
در وظایف خانه به یکدیگر کمک کنید
قرار نیست که روش های وقت گذرانی با خانواده بسیار عجیب و خارج است خانه باشد. شاید فکر کنید بهترین راه برای وقت گذراندن، پیک نیک، خرید یا رفتن به شهربازی یا سینما برای داشتن لحظاتی خوب و لذت بخش است. اما می توان از لحظه لحظه زندگی لذت برد.
هر کدام از ما به عنوان یکی از اعضای خانواده وظیفه ای در خانه داریم که در نهایت باعث ایجاد نظم و آرامش خانه می شویم. این وظایف معمولا به دوش مادر خانواده بوده تنهایی بار مدیریت خانه را به دوش می کشد. البته کودکان نیز وظیفه دارند اتاق خودشان را مرتب کنند. کارهای فنی هم به دوش پدر خانواده است.
این تقسیم کار به اعضای خانواده کمک می کند که احساس خوبی نسبت به خودشان داشته و بتوانند روابط موفق با یکدیگر داشته باشند. اما اگر یکی از افراد وظایف زیادی در خانه داشته و نمی تواند به تنهایی از پس آن کارها بر بیاید، بهتر است که اعضای دیگر به او کمک کنند.
پس اگر به او کمک کنید، به رابطه همه اعضای خانواده کمک خواهید کرد. در انجام کارهایی که برای شما ساده است به عضوی از خانواده که انجام آن کار برایش مشکل است کمک کنید. او می تواند از شما چیزهای زیادی یاد گرفته و این نکات را در انجام کارش استفاده کند.
او از اینکه می بیند در انجام کارهایش تنها نیست و می تواند روی کمک اعضای خانواده حساب باز کند، لذت برده و کار گروهی را از خانه آغاز می کند. این آموزه ها به او در داشتن روابط مفید در جامعه کمک خواهد کرد.
به کودکان در تکالیف مدرسه یا کلاس هایشان کمک کنید
کودکان حساس ترین عضو هر خانواده هستند. پس بهتر است در هر کدام از روش های وقت گذرانی با خانواده او را شرکت دهید. آن ها در سنین پایین باید یاد بگیرند که خانواده آن ها همیشه از آن ها حمایت کرده و در شرایط سخت تنها خواهند بود.
اگر کودکان در کانون خانواده بتوانند روابط موفق با دیگر اعضای خانواده داشته باشند، در جامعه و اجتماع بهتر عمل خواهند کرد. آن ها در آینده مشکلی در پیدا کردن دوست نخواهند داشت و می دانند که رابطه دوستی به چه شکلی است.
اولین و بهترین راه برای یاد دادن مهارت های اجتماعی، کمک کردن به آن ها در انجام تکالفیشان است. معلم به ویژگی های شخصیتی تک تک افراد توجه نکرده و به همه تکالیف یکسانی می دهد. پس به نظر می رسد که این وظیفه والدین یا خواهر و برادر کودکان است که به آن ها در انجام تکالیف کمک کند.
از او بپرسید که کدام بخش از درس را متوجه نشده. همچنین از او بخواهید هر چیزی که در کلاس درس یاد گرفته را به شما یاد داده یا در مورد آن صحبت کند. این کار احساس باارزش بودن به او داده و به او در یادگیری کمک می کند.
در آخر ببنید که کدام بخش از درس را نتوانسته به درستی درک کند یا متوجه شود. آن بخش را برایش توضیح دهید. سپس به او در حل تکالیف کمک کنید. اگ از همان اول پاسخ درست را به او بگویید، تنها کمکی به یادگیری او نکرده اید. بلکه به او یاد می دهید که نیازی نیست چیزی را یاد بگیرد، شما همه چیز را به او می گویید.
با اعضای خانواده سرگرمی داشته باشید
سرگرمی تنها مختص فعالیت های خارج از خانه مانند شهربازی، سینما، کنسرت و از این قبیل موارد نیست. نیازی نیست که برای سرگرم کردن اعضای خانواده وقت و هزینه زیادی را صرف کرده و خارج از خانه به دنبال لحظات خوب گشت.
شما می توانید یکی از روش های وقت گذرانی با خانواده که داشتن سرگرمی و فعالیت مورد علاقه همه اعضای خانواده است را در خانه داشته باشید. با اعضای خانواده خود صحبت کنید یا با امتحان کردن فعالیت های مختلف، علایق آن ها را کشف و درک کنید.
همچنین می توانید به کمک اعضای خانواده پروژه ای ساده را شروع کنید. برای مثال می توانید با کمک هم اتاق یکی از اعضای خانواده را به رنگی که دوست دارد، رنگ کنید. به ترتیب این کار را برای اتاق تمام اعضای خانواده انجام داده و کار تیمی را در کنار کسب تجربه به فرزندان خود بیاموزید.
زمانی که کودکان بفهمند می توانند در کارهای بزرگ به والدین کمک کرده و این کارها را یاد بگیرند، به توانایی های خود ایمان پیدا می کنند. این کار نه تنها مهارت های ارتباطی و توانایی های آن ها را تقویت می کند، بلکه به کودکان در رشد فردی کمک بزرگی می کند.
به کودکان خود نشان دهید که می توان از کارهای به ظاهر سخت لذت برد و آن را یاد گرفت. همچنین کودک شما می تواند مهارتی که در کانون خانواده می آموزد را در دیگر مراحل زندگی خود به کار بگیرد.
از او در پیدا کردن سرگرمی یا کار مورد علاقه نظر بخواهید. او را در روند تصمیم گیری شرکت داده و به او نشان دهید که نظر او به اندازه نظر دیگر اعضای خانواده مهم است. کودک شما با این کار عزت نفس بالایی را کسب خواهد کرد.
با اعضای خانواده بازی کنید
اولین و ساده ترین مورد از روش های وقت گذرانی با خانواده که ممکن است اکثر افراد به کار بگیرند، تماشای فیلم یا بازی کردن با اعضای خانواده است. این کار نه تنها کاری لذت بخش برای انجام با اعضای خانواده است، بلکه می تواند پیشنهاد خوبی برای وقت گذارنی با دوستان باشد.
بازی های ویدیویی یا فیزیکی متنوعی هستند که می توانید آن را در خانه انجام دهید. معمولا این بازی ها هزینه زیادی نداشته و می توانید به سادگی آن را به اعضای خانواده یاد داده و با هم انجام دهیم. با بازی کردن در خانه لحظات خوش و لذت بخشی را برای خود و اعضای خانواده رقم می زنید.
انجام بازی های ویدیویی و رقابت می تواند رنگ و بوی دیگری به روابط شما با اعضای خانواده داده، بر کیفیت این روابط بیافزاید و در نهایت شما می تواند روابط موفق را با خانواده خود تمرین کرده و در جامعه آن را پیاده کنید. این روابط در کنار کمکی که به یادگیری مهارت های ارتباطی می دهد، به شما احساس خوبی می بخشد.
البته می تواند علاوه بر بازی های ویدیویی، بازی های فیزیکی هم انجام دهید. این بازی ها هم به اندازه بازی های ویدیویی جذاب بوده و می تواند لحظات خوبی را برای شما رقم بزند. از انواع بازی هایی که می توانید به سادگی در خانه انجام دهید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- منچ
- مار و پله
- شطرنج
- دبرنا
- انواع بردگیم
- پانتومیم
- اسم و فامیل
با هم فیلم ببینید
تماشای فیلم در خانه هم می تواند به اندازه بازی کردن لذت بخش باشد. فیلم هایی را برای تماشا با اعضای خانواده انتخاب کنید که با علایق همه اعضای خانواده در تناسب بوده و همه اعضای خانواده بتوانند از لحظات تماشای فیلم در کنار هم لذت ببرند.
سعی کنید به رده سنی اعضای خانواده هم در انتخاب فیلم توجه کنید. برای مثال ممکن است کودکان بگویند که از فیلم های ترسناک نمی ترسند و برایشان هیجان انگیز است. اما شما بهتر است به روحیه حساس آن ها توجه کرده و نگذارید این فیلم ها را تماشا کنند.
تماشای فیلم های جنگی و بسیار غمگین هم در روحیه کودکان تاثیر منفی می گذارد. در عین حال پیدا کردن فیلمی که هم کودکان دوست داشته باشند و هم پدربزرگ یا مادربزرگان کار سختی به نظر می رسد. همچنین می توانید به سینما رفته و آن جا فیلم ببینید.
جمع بندی
روش هایی که در این مقاله برای بهبود یا شروع رابطه ای موثر با خانواده بررسی شد، راه های ساده اما مفید است. شما می توانید با استفاده از روش های وقت گذرانی با خانواده که در این مقاله بررسی کردیم، رابطه ای خوب و مفید با بهترین دوستانتان، یعنی خانواده داشته باشید.
حتی اگر احساس کنید که داشتن رابطه خوب با خانواده کمکی به رشد فردی شما نمی کند، این رابطه مسیر پیشرفت شما را ساده می کند. قرار نیست که این رابطه برای شما تاثیر مستقیمی داشته باشد؛ بلکه با تاثیرات مثبت روحی که بر شما می گذارد، به بهبود سلامت روانی شما کمک می کند.
شما می توانید با داشتن رابطه ای لذت بخش با کسانی که اعتماد زیادی به آن ها داشته و عمیقا دوستشان دارید، احساس خوبی نسبت به خود و توانایی هایتان داشته باشید. این رابطه به شما کمک می کند که احساس خودشکوفایی و ارزشمندی نسبت به خود و توانایی هایتان داشته باشید.
پس وقت را از دست ندهید. خانواده شما همان انسان هایی هستند که بدون هیچ چشم داشتی رابطه با شما را ادامه داده و شما را دوست می دارند. این خانواده شماست که تحت هیچ شرایطی، شما را در مشکلات رها نمی کنند. قدردان این نعمت زندگی خود بوده و خودتان را از داشتن رابطه ای لذت بخش با آن ها محروم نکنید.
منبع: