تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان

یک نظر اضافه کنید
13 دقیقه زمان مطالعه

تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان

کودکان برای ساختن آینده شان و فردی که قرار است در آینده باشند به دنیای اطرافشان می نگرند و با استفاده از تاثیری که از اتفاقات اطرافشان می پذیرند به آینده خود شکل می دهند. آیا تابحال به تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان و آینده آنها فکر کرده اید؟ شغل والدین می تواند تاثیر چشمگیری در آینده شغلی فرزندانشان داشته باشد.

کودکان پس از اینکه جهان اطرافشان را می شناسند و متوجه می شوند باید برای داشتن آینده ای بهتر شغل مناسبی انتخاب کنند، اولین چیزی که نظرشان را جلب می کند شغل والدینشان است. اغلب بچه ها هم تحت تاثیر خانواده به شغل والدینشان علاقه مند می شوند و همان شغل را انتخاب می کنند. امروزه خانواده های زیادی را میبینیم که نسل در نسل پیرو یک شغل مانند: پزشکی، وکالت و … هستند. حتی گاهی اوقات اینکه یکی از فرزندان به شغل خانواده اش علاقه نداشته باشد تعجب برانگیز است و بعضی از خانواده ها سد راه فرزندانشان می شوند.

تاثیر والدین بر شغل فرزندانشان چه عمدی و چه سهوا، می تواند مثبت و منفی باشد. زمانی که کودکان وارد سن نوجوانی می شوند به صورت جدی به شغلی که می خواهند در آینده داشته باشند فکر می کنند، اغلب آنها شغل والدینشان را برای انتخاب شغلشان در آینده اولویت قرار می دهند. اما والدین باید به آنها کمک کنند که با همه مشاغل آشنا شوند و شغلی را که فکر می کنند می توانند به آن پایبند بمانند و به نظر خودشان می تواند موجب جذب ثروت و موفقیت برای آنها شود و آینده ای درخشان برایشان بسازد را انتخاب کنند.

تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان

همان طور که قبل تر گفتیم، جای تعجب نیست که اکثر افراد نسل سوم یا چهارم در همان حرفه ای که خانواده شان هستند، کار می کنند. این نوع انتخاب شغل کودکان بیشتر در خانواده های بسیار موفق اتفاق می افتد. طبق برنامه جهانی جوانان وارتون، کودکان نگاهی اجمالی به مشاغل والدین خود دارند و این موجب می شود که ورود آنها به این صنعت آسان تر شود.

اگر شغل والدین رضایت و رفاه زیادی را برای فرزندان فراهم کند و یک سبک زندگی راحت را برایشان به ارمغان بیاورد، کودکان زودتر مزایای شغل والدینشان را می بینند و ممکن است آن را برای دیگران هم ترجیح بدهند. همچنین این مورد می تواند برعکس هم عمل بکند. مثلا اگر والدین از شغلشان رضایت نداشته باشند و از شغل خود شکایت کنند، یا تلاش کنند از راه های دیگر درآمد داشته باشند، فرزندان به احتمال زیاد از شغل والدینشان بیزار می شوند و تلاش می کنند که شغلی بهتر و با درآمد بیشتر برای آیند ه شان انتخاب کنند.

تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان

والدین فعالیت ها را هدایت می کنند

بعضی از والدین فرزندان خود را تشویق می کنند که در کلاس های نقاشی، رقص، ورزش، یادگیری زبان های مختلف و … شرکت کنند. شرکت کردن در این کلاس ها و یادگیری هنرهای مختلف بسیار خوب است، اما باید علاقه کودکان به این کلاس ها را اولویت قرار بدهند و آنها را به کلاس های مورد علاقه شان بفرستند. گاهی اوقات والدین بر آنها تاثیر می گذارند که باید به کلاسشان متعهد باشند و به آنها فشار می آورند که بیشترین وقت خود را صرف انجام تمرین کلاس هایشان بکنند.

شاید والدین هم تاثیر این تعهد را از جای دیگر دریافت می کنند و آن را به فرزندانشان انتقال می دهند. بعضی از والدین به دلیل تعهد کاری که دارند بر فرزندانشان تاثیر می گذارند و به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه آن را به فرزندانشان انتقال می دهند که این موجب تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان می شود. اگر والدین در کودکی در فعالیتی شرکت می کردند و در آن موفق نمی شدند، ممکن است سعی کنند تا فرزندانشان را به آن کلاس بفرستند که موفقیت او را ببینند، اما در واقع دارند از فرزندانشان برای تحقق یافتن آرزوهایشان استفاده می کنند.

کودکان هر چه زودتر با حوزه مورد علاقه شان آشنا شوند، زمان بیشتری برای پیدا کردن نقاط قوت و ضعفشان در آن زمینه دارند. برخی از افراد صرفا بخاطر اینکه زمان زیادی را در نوجوانی به یک حرفه پرداختند و در کلاس های آن شرکت کردند، سعی می کنند آن را شغل آینده شان قرار دهند. یکی از مواردی که می تواند بر انتخاب شغل در آینده کودکان تاثیر بگذارد، فعالیت هایی است که والدین برای فرزندانشان انتخاب می کنند.

کودکانی که نظم و انضباط بیشتری دارند، می توانند بسیار زودتر از هم سالانشان نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند. همچنین آنها به سرعت یاد می گیرند که چه چیزی را دوست دارند و چه چیزی را دوست ندارند و چه کارهایی را می خواهند تصور کنند که همیشه انجام می دهند.

تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان

تشویق و انتظارات

والدین بزرگترین منبع تاثیر گذار بر کودکان هستند و همچنین تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان بسیار چشمگیر است. طبق تحقیقات اغلب نوجوانان نشانه های خود را از والدین خود درباره ارزش آموزش می گیرند. برای مثال در خانواده های فقیرتر ممکن است والدین بهترین راه برای یافتن ثبات اقتصادی در بزرگسالی فرزندانشان را مدرسه و دانشگاه بدانند. کودکان در این خانواده ها که والدینشان آنها را به داشتن عملکردی بسیار خوب در مدرسه تشویق می کنند، یاد می گیرند که برای آموزش ارزش قائل شوند. آنها در دوران دبیرستان شروع به توسعه تمایلات خود برای ادامه تحصیل می کنند.

این دلایل موجب می شود که والدین به نمرات بالاتر در کارنامه علاقه داشته باشند و فرزندانشان را تشویق کنند که برای کسب نمرات بالا تلاش کنند. والدین معمولا نمرات خوب را تحسین می کنند و برای بالا بردن نمرات فرزندانشان راه های مختلفی را امتحان می کنند.

رابطه والد و فرزند

یکی از مهمترین تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان استانداردهای بالای آنها است، این استانداردها می توانند موجب آزار فرزندان شوند، زیرا آنها تحت تاثیر قرار می گیرند و تلاش می کنند، فعالیت هایی را دنبال کنند که فکر می کنند، می توانند از آن راه تائید والدین خود را جلب کنند. به عنوان مثال بعضی از والدین فرزندانشان را تنبیه می کنند یا فرزندانشان را بخاطر عدم دریافت مستقیم از آنها انتقاد می کنند که به جای یک حرفه عملی مانند پزشکی، وکالت و … کارهای بیهوده را دنبال می کند و وقت خود را هدر می دهد.

این موارد باعث می شود که یک نوجوان برای جلب احترام والدین خود یا اینکه باعث افتخار آنها شود، خود را موظف بداند که شغلی معتبر و با درآمد بالا انتخاب کند و از علایق خود دست بکشد. زمانی که والدین به صراحت می گویند که هیچ انتظاری از شغل فرزندانشان ندارند، فرزندان احساس می کنند که در انتخاب انواع مختلف حرفه آزاد هستند و یکی را بر اساس ترجیحات خود به جای ترجیحات والدینشان انتخاب می کنند.

تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان

والدین و تاثیرات آنها

زمانی که کودکان به داشتن یک حرفه در آینده فکر می کنند، اولین چیزی که نظر آنها را جلب می کند شغل والدین است. تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان موجب می شود که آنها به سمت شغل والدینشان جلب شوند. اما والدین باید به فرزندانشان کمک کنند که با مشاغل دیگر هم آشنا شوند و بدون تاثیر گرفتن از شغل والدینشان، شغل آینده خود را انتخاب کنند.

در ادامه می خواهیم به بررسی برخی از تاثیرات خوب که والدین باید بر فرزندانشان داشته باشند و نکاتی برای رشد شغلی کودکان بپردازیم.

برخی از تاثیرگذاران کلیدی عبارتند از:

  • انتظاراتی که والدین از تحصیل و شغل فرزندانشان دارند.
  • نمونه ای که والدین به عنوان الگو برای فرزندانشان قرار می دهند.
  • ارزش هایی که والدین به خانواده، دوستان و جامعه نشان می دهند.
  • فرصت هایی که والدین به فرزندان خود برای یادگیری و پیشرفت ارائه می دهند.
  • نوع رابطه والد و فرزندی که والدین ایجاد می کنند.

نکاتی برای کمک به رشد شغلی فرزندانتان:

  • والدین باید فرزندان خود را به آموزش هر چه بیشتر تشویق کنند.
  • والدین باید به فرزندانشان کمک کنند که مهارت و استعدادهای ذاتی خود را پیدا کنند.
  • والدین باید به فرزندانشان کمک کنند که دانش خود را از دنیای کار توسعه دهند.
  • والدین باید مهارت های تصمیم گیری را به فرزندانشان آموزش دهند.
  • والدین باید ارزش برابری جنسیتی و تنوع فرهنگی را به فرزندانشان آموزش دهند.
  • والدین باید از منابع شغلی و فرصت های آموزشی آگاه باشند.

این نکات باعث می شود که تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان و آینده آنها به وجود نیاید و کودکان بتوانند پس از آشنایی با مشاغل مختلف، شغل مورد نظرشان را انتخاب کنند.

کودکان و علایقشان

والدین باید مراقب ایده هایی که فرزندانشان درباره آینده شغلی خود دارند باشند و آنها را از بین نبرند. آنها باید مراقب باشند که نسبت به ایده های فرزندانشان واکنش منفی نشان ندهند، اگر والدین واکنش منفی نشان دهند، ممکن است کل فرآیند اکتشاف را متوقف کند. والدین باید راه های ارتباطی را باز نگه دارند و فرزندانشان را تشویق کنند که تا حد امکان اطلاعات بیشتری در مورد زمینه های شغلی مورد علاقه خود جمع آوری کنند.

والدین باید بدانند که نقش آنها صرفا این است که به عنوان یک تسهیل کننده در سفر شغلی کودکانشان عمل کنند و به آنها کمک کنند. اجازه دادن به انتخاب شغل مستقل اولین قدم واقعی یک جوان را به سمت زندگی بزرگسالی نشان می دهد.

تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان

به علائم خطر در رویکرد فرزندانتان توجه کنید:

  • برای تصمیم گیری تا آخرین لحظه صبر کنید.
  • انتظارات غیر واقعی
  • قول می دهد با مطالعه بیشتر، نمراتش را در ترم بعدی جبران کند.
  • رویکرد سست به تکالیف و بی میلی به انجام دادن آنها
  • دخالت در فعالیت های اجتماعی یا یک شغل آخر هفته که به زندگی اجتماعی آنها کمک مالی می کند.
  • انتخاب رشته فقط به این دلیل که اگر از دوره تحصیلشان لذت ببرند، احتمالا نمرات خوبی کسب خواهند کرد.

تمام توجهات نباید تنها در تاثیرات شغل والدین بر شغل فرزندان متمرکز باشد. والدین اگر آرزوی آینده ای درخشان برای فرزندانشان دارند باید به علائم آنها نیز توجه کنند که کودکانشان به بیراهه کشیده نشوند.

در آخر

در این مقاله به تاثیر شغل والدین بر شغل فرزندان و آینده آنها پرداختیم. مشاهده کردیم که بعضی از والدین تلاش می کنند یا فرزندانشان را مجبور می کنند که پیرو مشاغل والدینشان باشند و اگر فرزندان مخالفت کنند سد راه آنها می شوند و آنها را سرزنش می کنند. بعضی از والدین هم به صورت ناخودآگاه و بدون اطلاع خودشان بر افکار فرزندانشان تاثیر می گذارند و فرزندانشان را به سمت شغل خودشان جذب می کنند.

والدین همیشه باید به فرزندانشان و علایق آنها توجه کنند. نباید شغل خودشان را به آنها تحمیل کنند، بلکه باید راه آشنایی با مشاغل و حرفه های مختلف را برای فرزندانشان باز کنند و حمایت کننده ای محکم برای آنها و انتخاب هایشان باشند.

منبع:

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx