باورهای محدود کننده را برای تحقق واقعی ترین پتانسیل خود آزاد کنید

یک نظر اضافه کنید
7 دقیقه زمان مطالعه

دریافت این نکته که شما همه چیز نمی‌دانید بهترین طرز فکر است. اینکه تصور کنید چیزی را می‌دانید در حالیکه نمی‌دانید، نوعی بیماری است. نباید به این بیماری دچار شوید تا بتوانید آن را تشخیص دهید. لائوتزو

باور محدود کننده

معمولا ما تصور می‌کنیم که افکار محدودکننده از ندانستن به وجود می‌آید، در حالیکه اینطور نیست. سرچشمه باورهای محدودکننده این است که می‌پنداریم می‌دانیم. زمانی که تمایل به پذیرش موضوعی نداریم با اصرار به اینکه از آن آگاهی کامل داریم (در حالیکه نمی‌دانیم)، ذهن خود را از یادگیری موضوع جدید محروم می‌کنیم.

در واقع ما اجازه نمی‌دهیم که ذهن ما در زمینه آموختن مسائل جدید همواره فعالیت کند. اینکه کسی بتواند این نکته را دریابد که همه چیز را نمی‌داند، از نعمت بزرگی برخوردار شده است.

ناآگاهی

اغلب شنیدن کلمه ناآگاهی با احساس تعجب و حیرت همراه است. این کلمه ذهن را منحرف می‌کند و تفکیک و داوری پیش می‌آورد. طبیعی است که شروع به تقسیم‌بندی افراد به دو دسته آگاه و ناآگاه کنید.

برای همه ما تعریف شده که ناآگاهی بد و ناخوشایند است. نیروی کلمات ما به نحوه استفاده از آنها بستگی دارد. جهل و ناآگاهی در واقع معنای بدی ندارد و به معنای عدم آگاهی است. اگر کسی بپذیرد که دچار ناآگاهی است از خاصیت بی‌نظیری بهره‌مند شده و فرصت فراگیری چیزهای جدید را به خود می دهد.

غلبه بر ناآگاهی

اگر توانایی این را داشته‌باشیم که نادانی و ناآگاهی خود را درک کنیم، می‌توانیم قدرت آموختن چیزهای نو و جدید را پیدا کنیم. علاوه بر آن می‌توانیم به هیجان و اشتیاق فراوانی برای چیزهایی که امکان یادگیری آنها را داریم، دست پیدا کنیم.

در حالتی که تصور کنیم با فقدان آگاهی روبرو هستیم، امکانات و فرصت‌های بی‌نظیری وجود دارد که پایان‌ناپذیر است. اما هنگامی که به صورت قاطعانه این ذهنیت را داریم که همه چیز را می دانیم، فاقد قوه تخیل می‌شویم و زندگی محدودکننده ای را برای خود ایجاد می‌کنیم. این خود ما هستیم که این محدودیت‌ها را در وجود خود پایه‌گذاری می‌کنیم و طبیعی است که وقتی با آنها هم‌طیف می‌شویم در افراد و دنیای پیرامون خود نیز می‌یابیم.

آگاهی

 نقاب آویدا

شاید قبلا نام ۵ موردی که به عنوان سرچشمه رنج‌های بشری معرفی شده است را شنیده باشید. اولین مورد از آنها، آویدا نام دارد. این عرصه‌ای است که دیگر موارد قادر به رشد در آن هستند. این کلمه به معنای ندانستن یا ناآگاهی می‌باشد. ویدا در زبان سانسکریت کلمه‌ای است به معنای دانش و حکمت و پیشوند “آ” نیز معنی عدم و فقدان را می‌دهد.

این کلمه معناهایی فراتر دارد. توهم گیج کننده به جای واقعیت، رنج به جای سعادت و کنار‌ه‌گیری از شخصیت واقعی می‌تواند تعریف‌ها و مترادف‌هایی برای این کلمه در نظر گرفته شود. در هندوئیسم وقتی صحبتی راجع به این کلمه می‌شود، به اشتباه تصور می‌شود که حالتی دائمی و ثابت است.

استادی گفته که ناپایدار بودن هر چیزی سبب رنجش ما نمی‌شود، بلکه زمانی که می‌خواهیم چیزی موقتی، دائمی شود رنج می‌بریم. همانطور که اغلب زمانی که قصد تغییر و تحول در چیزی را داریم، باید از آن آگاه شویم. برای اینکه دیگر در این نقاب نیز زندگی نکنیم، در گام ابتدایی باید وجود آن را بپذیریم.

حذف نقاب آویدا

دوست دارید که آگاهی و دانش خود را افزایش دهید و این نقاب را حذف کنید. شیوه های مختلفی برای انجام این کار وجود دارید. برای آغاز کردن این کار شما می توانید چند مکان خوب را انتخاب و در نظر بگیرید:

چند لحظه با خیال سکوت کنید

در این سکوت مجالی می‌یابید که چیزهایی که در حال تجربه آنها هستید را بیشتر بشناسید و تشخیص دهید. سکوتی خود خواسته و نفسی عمیق می‌تواند دگرگونی بزرگی ایجاد کند. تغییری که برای تغییر مسیر دادن از احساس خودبینی و غرور به احساس کنجکاوی و یادگیری موردنیاز است. حس کنجکاوری ابزاری است که ما را برای یادگیری و رشد تجربه‌های جدید کمک می‌کند و سبب می‌شود در هر زمان و موقعیتی در حال فراگیری موضوعات جدید باشیم.

آگاهی

اجازه رشد و توسعه آن چیزی که در حال افزایش است را بدهید

ذهن ما تجربه‌هایی راحت‌تر را دوست می‌دارد و تمایل به انجام آنها دارد. در واقع ذهن نیاز دارد که تغییر کند. با این وضعیت مقابله کنید. ما همیشه دوست داریم که هیجان یا احساسی را خوشایندتر تبدیل کنیم. در موقعیت فعلی باید بپذیریم که لازم نیست همه پاسخ‌ها را بدانیم، با این حال همواره راغب به دانستن و آموختن هستیم. اینگونه روشی برای ما آشکار می‌شود که آگاهی و دانش کسب کنیم و در ارتباط با هر چیزی که ارائه می‌شود قرار بگیریم.

برای چیزهای مجهول، فضایی حفظ کنید

در فرهنگ غربی، ما به زندگی بر مبنای ترس عادت کرده‌ایم. در واقع اینطور برای ما جا افتاده است که از وقوع رویدادهای ناخوشایند بترسیم. غافل از این که همین موضوع سبب جلوگیری از یادگیری تجربه‌های جدید می‌شود.

در اینجا توصیه این است که حتما برای چیزهای مجهول و نامعلومی که ممکن است در آینده یاد بگیرید فضایی در نظر بگیرید. علاوه بر آن در امور و زندگی روزمره خود نیز آن را وارد کنید و همواره فعالانه به کسب تجربه ناشناخته بپردازید. این ذهنیت را از خود دور سازید که چیزهای ناشناخته لزوما با ترس همراه هستند یا به اشتباه و خطا منجر می‌شوند. این اطمینان را داشته باشید که هر چیز مجهول و ناشناخته‌ای که ممکن است تجربه کنید می‌تواند بستری فراهم کند تا امکان رشد و یادگیری داشته باشید.

 

https://chopra.com/articles/release-limiting-beliefs-to-realize-your-truest-potential

به این مطلب امتیاز دهید

برچسب گذاری شده: ,

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx