تا به حال از خود پرسیدهاید که آیا از نظر احساسی فردی باهوش هستید؟ در واقع مهمترین مهارتهای هوش هیجانی در شما وجود دارد یا که خیر؟ هوش هیجانی به صورت تشخیص احساسات خود و دیگران و پاسخ موثر به آن تعریف میشود.
داشتن مهارتهای هوش هیجانی کلید ارتباط با دیگران و تشکیل ارتباطی بادوام است. شناخت و تشخیص این مهارتها و ارتقای آنها میتواند کمک شایانی به رشد فردی شما کند.
مهمترین مهارتهای هوش هیجانی را بشناسیم
اگر شما در حال کلنجار رفتن با بهبود هوش هیجانی یا ارزیابی سطح درک خود هستید، در زیر ۶ مورد از مهمترین این مهارتها آورده شده است که باید آنها را تقویت کنید.
۱-تقویت اعتماد به نفس
افراد دارای مهارت هوش هیجانی قادرند بدون مکث و با اعتماد به نفس صحبت کرده و عمل کنند. این امر نشات گرفته از اعتماد قوی به خود است.
داشتن هوش هیجانی به معنای این است که میتوانید با اعتماد به نفس کامل صحبت کنید و پله به پله جلو بروید.
ممکن است پیش خود بگویید که میخواهم از امروز ورزش را شروع کنم یا غذای سالم بخورم. اما برای شروع نیاز به هوش هیجانی بالایی دارید. بیایید تمرین کنیم! از دفعه بعد که خواستید مهارتی را بیاموزید یا برنامهای را شروع کنید، وقت بگذارید و با خود فکر کنید که برای عملی کردن این خواستهها به چه چیزی نیاز است.
این ممکن است پیدا کردن دوست یا همراهی مسئولیت پذیر و پیگیر یا نرم افزاری برای دنبال کردن روند پیشرفت خودتان باشد.
فعال باشید! فعال بودن اعتماد به نفستان را بالا خواهد برد. با درک احساسات خود، راحتتر عقیده و اعتقادتان را در عملتان مییابید.
۲-توانایی هممسیر شدن با جریان
اگر انطباقپذیری بالایی با شرایط مختلف دارید، نشان دهنده هوش هیجانی بالای شما است. اگر پروژهای طبق برنامه جلو نرفت و شما خود را بدون ناامیدی با آن وفق دادید، یعنی کاملا با احساسات خود هماهنگ هستید.
مهمترین مهارتهای هوش هیجانی کدامها هستند؟
اگر هدفهای شغلی یا روابط خود را از پیش تعیین کرده و برای رسیدن به آن در طی زمانی خاص تلاش کنید، در نهایت حس ناامیدی و خستگی دستاورد شما خواهد بود!
زمانهایی وجود دارد که همه چیز طبق برنامه جلو نمیرود. انطباقپذیری کلیدی برای موفقیت شما خواهد بود.
۳-واکنش انتخابی
یکی دیگر از مهمترین مهارتهای هوش هیجانی واکنش انتخابی است. این راحت است که با احساسات خود درگیر شوید، یا وقتی که دوستی به شما حرفی میزند که عصبانیتان میکند، به او به شدت واکنش نشان دهید.
فردی با مهارت هوش هیجانی، بر انرژی و قدرت درک و گوش دادن خود تسلط دارد. هرگاه از شخصی حرف یا پیام انتقادی یا پر از خشم دریافت کردید، برای آن وقت بگذارید و ببینید آیا در محتوای حرف او حقیقتی وجود دارد؟
با درک احساس خود و یافتن زمان واکنش مناسب، به سطح بالایی از هوش هیجانی خواهید رسید.
۴-شناسایی افکار ناسالم
این توانایی و مهارت با ارزشی است. فرد دارای هوش هیجانی با افتادن در سراشیبی تند به سرعت دنده را تغییر می دهد! به طور مثال به جای این که به این فکر کنید که ممکن است در دوست جدیدتان تاثیر بدی گذاشته باشید یا احساس بدی به او منتقل کرده باشید، مغز خود را از این چرخش غیرقابل کنترل متوقف کنید.
اگر اجازه فرار تخیل خود با خود را بدهید، همیشه نگران و نا امید خواهید بود.
فرد دارای مهارت هوش هیجانی استدلال درونی خود را با واکنشهای بیرونی هماهنگ میکند.
علاوه بر بیان احساسات در قالب کلمات، صحبت با دیگری و شنیدن افکار مخرب، میتواند راهی برای تشخیص دادن الگوهای نامناسب باشد.
شناخت مهمترین مهارتهای هوش هیجانی
۵-تصاویر را بزرگتر ببین
یکی دیگر از مهمترین مهارتهای هوش هیجانی، توانایی دیدن فراتر از زمان و تجسم در ابعاد بزرگتر است.
افراد دارای این مهارت، از طریق سازگاری زندگی میاندیشند.
روشهای زیادی برای تمرین این مهارت وجود دارد. قبل از ترک کردن شغلتان تمام جوانب را در نظر بگیرید؛ هم خطرات آن و هم مزایای آن. شما ممکن است برای جستوجوی موقعیتهای دیگر که با هدفتان همسو هستند، از اینترنت استفاده کنید یا حقوق و تحصیلات اضافه را در نظر بگیرید.
اگر در رابطهای هستید و فکر میکنید که دیگر برای شما مناسب نیست، پس روی تصویر بزرگتر بیشتر فکر کنید. با یادداشت معیارهای خودتان در مورد شریک زندگی شروع کنید. میتوانید بهترین فرد برای خود را پیدا کنید و روابط موفق را تجربه کنید.
افرادی که هوش هیجانی خوبی دارند، میتوانند با یقین تغییرات را در زندگی خود اعمال کنند، زیرا آنها با اعمال خود فکر میکنند. آنها به این فکر نمیکنند که آیا علف در جای دیگری رشد میکند و سبز میشود، اما ارزش حرکت به سوی موفقیت را به خوبی میدانند.
داشتن چشم انداز به شما کمک زیادی برای داشتن زندگی موفق و شاد میکند.
مهمترین مهارتهای هوش هیجانی ما را به کدام هدف نزدیک میکنند؟
۶-تجزیه و تحلیل سریع
آخرین مهارت از مهمترین مهارتهای هوش هیجانی، دسترسی به احساسات خود و دیگران به طور سریع است. این امر برای همدلی و ارتباط موثر با دیگران ضروری است.
هنگامی که فردی نظرش را میگوید، یک فرد با مهارت هوش هیجانی به جای به زبان آوردن اولین چیزی که به ذهنش رسیده است، شروع به ارزیابی و تجزیه و تحلیل نظر او میکند.
برای تمرین این مهارت راهکار سادهای به شما پیشنهاد میدهیم؛ وقتی با فردی همصحبت شدید، به اینکه مخاطبانتان چه کسانی هستند فکر کنید و استرس آن ها را که ممکن است تحت فشار آن باشند بیابید. هم چنین به هدف بحث هم بپردازید.
سپس گفتوگویی عقلانی خواهید داشت که در هر لحظه از آن میدانید که چه میخواهید بگویید و هدف نهایی بحث چیست.
یک فرد با مهارت، همیشه بهترین و بی نقصترین روش ارتباط را کشف میکند. گاهی اوقات فرستادن پیامی برای شخصی بسیار موثرتر از صحبت کردن با او است.
این مهارت همچنین به تقویت روابط شما با دوستان یا خانواده کمک خواهد کرد؛ زیرا همیشه قبل از حرف زدن خودتان را جای آنها میگذارید.
چگونگی بهره مندی از مهمترین مهارتهای هوش هیجانی
کلام پایانی
با مهمترین مهارتهای هوش هیجانی و نحوه به کارگیری آنها آشنا شدیم.
هوش هیجانی موضوعی است که همه افراد در زندگی خود توانایی به کارگیری آن را دارند و میتوانند آن را تقویت کنند.
این مهارت به شما کمک میکند که زندگی هدف دار و با ارزشی داشته باشید. با به کارگیری این مهارت در زندگی خود، به سرعت متوجه تغییرات مثبت و هدف مندی خود خواهید شد.
آماده به چالش کشیدن خود هستید؟! بسیار خب! برای ۳ ماه آینده روی تقویت برخی از این مهارتها کار کنید و با تمرین و تکرار منظم، از تغییر زندگی خود لذت ببرید!
: منبع https://www.lifehack.org/902483/emotional-intelligence-skills