بازخورد 360 درجه تعریف، مزایا و مثال ‌ها (قسمت دوم)

یک نظر اضافه کنید
9 دقیقه مطالعه

بازخورد 360 درجه تعریف، مزایا و مثال ‌ها

بازخورد 360 درجه در عمل

صرف نظر از نحوه استفاده مدیران از اطلاعات، اکثر طرح های بازخورد 360 درجه از همان مراحل اولیه پیروی می کنند.

  • پس از اتمام پروژه، مدیران از اعضای تیمی که از نزدیک با یکدیگر کار می کردند، از جمله همتایان و سایر مدیران، بازخورد می خواهند.
  • ارزیاب ها پرسشنامه های از پیش طراحی شده را از طریق ایمیل دریافت می کنند.
  • پاسخ دهندگان به صورت ناشناس پرسشنامه ها را تکمیل می کنند. آنها نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و برنده های کارمند را از طریق این فرم ها در پروژه به اشتراک می گذارند.
  • منابع انسانی داده ‌ها را جمع ‌آوری می‌ کند و گزارشی ایجاد می‌ کند که موضوعات مشترک، تشخیص و بازخورد از بررسی ‌ها را نشان می ‌دهد.
  • یک مدیر گزارش بازخورد را با کارمند خود بررسی می کند تا برنامه ای برای توسعه مداوم رهبری ایجاد کند.

در حالت ایده آل، این فرآیند برای همه طرفین راحت است. امیدواریم که کارمند از انتقاد سازنده ای که ارائه می شود احساس کند مورد تایید، شناخته شدن قرار گفته است و کمتر ترسیده است.

بازخورد 360 درجه تعریف، مزایا و مثال ‌ها (قسمت دوم)

هدف از بازخورد 360 درجه چیست؟

این نوع بازخورد برای مدتی به نفع تیم ها بوده است؛ اما ارزش آن به لطف این نرمال جدید افزایش یافته است.

اکنون که کار از راه دور عادی شده است، رهبران ممکن است تصویر روشنی از جایی که کارکنانشان در حال پیشرفت هستند و کجا می توانند پیشرفت کنند نداشته باشند. این باعث می شود بازخورد 360 درجه یک دارایی قابل توجه برای هر سازمانی از امروز به بعد باشد.

به علاوه، بازخورد 360 درجه دارای طیف وسیعی از مزایای اجتماعی و روانی است:

  • به اعضای تیم کمک می کند تا نقاط قوت و ضعف را شناسایی کنند.
  • روابط کاری قوی تری با همکاران ایجاد می کند.
  • محیط کاری باز و شفاف احساس راحتی بیشتری می کنند.
  • کاهش سندرم ایمپاسچر و ناامنی های مربوط به محل کار
  • می تواند تعامل کارکنان را با جستجوی نظرات همه سطوح یا سازمان افزایش دهد

اما بازخورد 360 درجه تنها به کارمندان کمک نمی کند. بازخورد 360 درجه می تواند به رهبران کمک کند تا برنامه های توسعه شغلی بهتری داشته باشند. بینش پویایی تیم به مدیران کمک می کند تا برنامه های آموزشی موثرتری را توسعه دهند. این افزایش سطح کارکنان فعلی، شکاف های مهارتی را برطرف می کند و می تواند در بلندمدت بقای سیستم را افزایش دهد.

بازخورد 360 درجه تعریف، مزایا و مثال ‌ها (قسمت دوم)

چه کسی در بازخورد 360 درجه دخالت دارد؟

برای اینکه بازخورد 360 درجه مؤثرتر باشد، باید از منابع مختلفی ارائه شود.

درخواست از افراد از همه سطوح و تیم ها برای ارائه بازخورد برای یک کارمند بهترین راه است. این یک دیدگاه جامع از نحوه کار با آن شخص ارائه می دهد. به‌علاوه، می ‌تواند تضمین کند که کارمندان برای کارهایی که ممکن است ناشناخته می‌ مانند، به رسمیت شناخته شوند.

یک برنامه بازخورد 360 درجه می تواند شامل افراد زیر باشد:

  • کارمند تحت بررسی
  • مدیر مربوطه
  • زیردستان آنها
  • همکارانشان
  • شرکای تجاری یا مشتریان آنها

به طور معمول، هشت تا 10 نفر یک بررسی 360 درجه را تشکیل می دهند. ارزیاب های بیشتر می توانند به حفظ ناشناس بودن کمک کنند و دید ظریف تری از کارمند ارائه دهند.

پس از یک پروژه، دریافت بازخورد 360 درجه از یک شریک تجاری یا مشتری ممکن است سودمندتر باشد. با این حال، در طول دوره بررسی، ورودی یک گزارش مستقیم یا همکار ممکن است ارزشمندتر باشد. معمولاً در هر دو مورد یک مؤلفه خود بازبینی برای کارمند وجود دارد.

هر ارزیابی کننده یک فرم بازخورد ناشناس با سؤالات مختلف دریافت می کند. این پرسشنامه ها به جزئیات کارهایی که یک کارمند به خوبی انجام داده است و کجا می تواند بهبود یابد را نشان می دهد.

استفاده از نظرسنجی های محنصر به فرد هر یک از کارکنان، دید کاملی از هر کارمند می دهد. آنها همچنین رابطه بین داور و فرد مورد نظر را بهتر منعکس می کنند.

بازخورد 360 درجه تعریف، مزایا و مثال ‌ها (قسمت دوم)

تسهیل بازخورد 360 درجه با فرهنگ شرکت

رهبری می تواند در اینجا از ابزار بازخورد 360 درجه ای موثر استفاده کند. این می تواند دریافت بازخورد رسمی و ناشناس از گزارش های مستقیم، مدیران و همتایان را تسهیل کند.

با این حال، بازخورد 360 درجه فراتر از استفاده از نرم افزار و فرآیندهای مناسب است. ادغام برنامه های بازخورد چند منبعی نیز نیازمند تغییر فرهنگ است.

ایجاد فرهنگی که در آن کارکنان بازخورد صادقانه دریافت کنند، می تواند تعصبات را کاهش دهد، اعتماد کارکنان را تقویت کند و شفافیت را افزایش دهد. بازخورد سازنده که در لحظه مناسب داده می شود، به پیشرفت کارمندان و پیشرفت شغلی کمک می کند. همچنین ثابت شده است که بازخورد مثبت نتایج تجاری مثبتی دارد.

یک فرآیند بازخورد 360 درجه همچنین تشخیص یکدیگر را برای اعضای تیم آسان تر می کند. فضایی برای قدردانی بیشتر ایجاد می کند که منجر به مشارکت بیشتر و کارمندان توانمندتر می شود.

بازخورد 360 درجه تعریف، مزایا و مثال ‌ها (قسمت دوم)

ارزیابی 360 درجه در مقابل بازخورد 360 درجه

در حالی که ارزیابی 360 درجه ارزش خود را دارد، اغلب به اندازه بازخورد 360 درجه مؤثر یا قدردانی نمی شود.

بازخورد 360 درجه می تواند در هر زمان داده یا دریافت شود و اغلب کمتر تعصبی است زیرا شامل کار یک کارمند روی یک پروژه خاص است.

با این حال، بررسی عملکرد 360 درجه رسمی تر است. معمولا در طول یک دوره بازبینی است که حقوق و غرامت کارمندان بخشی از گفتگو هستند.

در حالی که بسیاری از کارمندان بازخورد 360 درجه را مفید می دانند، اغلب نسبت به ارزیابی عملکرد 360 درجه محتاط هستند؛ اما این بدان معنا نیست که بازخورد 360 درجه در بررسی های سالیانه جایی ندارد.

جمع آوری بازخورد 360 درجه در طول سال می تواند به آماده شدن برای بررسی عملکرد کمک کند. وقتی یک کارمند در طول سال بازخورد دریافت می ‌کند، می‌ تواند آن را سریع ‌تر ترکیب کند.

با بازخورد 360 درجه ای مداوم، کارمندان می توانند در طول زمان بررسی عملکرد سال خود را بررسی کنند. به علاوه، مدیران منبعی برای یادآوری کارهایی که کارکنان در طول سال روی آنها کار کرده ‌اند و نحوه پیشرفت آنها را در اختیار دارند.

بررسی سالانه زمان حیاتی برای تعیین اهداف جدید و شناسایی کارمندان برای رشد آنهاست. 82 درصد از کارمندان به رسمیت شناختن را بخش مهمی از شادی در کار می دانند. بازخورد 360 درجه تشخیص مکرر را ارائه می دهد، بنابراین کارکنان الهام می گیرند تا بهترین عملکرد خود را ارائه دهند. با این حال، ارزیابی های 360 درجه اغلب تأثیر یکسانی ندارند.

بازخورد 360 درجه تعریف، مزایا و مثال ‌ها (قسمت دوم)

بازخورد 360 درجه را به یک برنامه توسعه عملی تبدیل کنید

بازخورد 360 درجه می تواند ابزار مفیدی برای تقویت کار تیمی و ارائه به رسمیت شناختن کارکنان باشد. این برنامه بازخورد چند منبعی می تواند به شرکت شما کمک کند تا برنامه های توسعه مرتبط و شخصی و حرفه ای برای اعضای تیم ایجاد کند.

اگر بازخورد همتا به همتا در شرکت شما رایج نیست، بازخورد 360 درجه یک ابزار مفید است. از آن به صورت استراتژیک برای تغییر نحوه ارتباط و ارتباط کارکنان با یکدیگر استفاده کنید.

منبع:

  • https://www.betterup.com/blog/360-degree-feedback

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx