نحوه انتقاد سازنده

یک نظر اضافه کنید
28 دقیقه زمان مطالعه

نحوه انتقاد سازنده – ۱۱ ترفند مهم

انتقاد سازنده آسان نیست. تفاوت زیادی بین انتقاد خوب و ارائه بازخورد نامناسب وجود دارد. بدون استفاده از روش مناسب ممکن است انتقاد به هیچ وجه به خوبی دریافت نشود. پیشنهادات ما ممکن است به سادگی نادیده گرفته شوند و متعجب شویم که چرا انتقادمان بی نتیجه ماند. اگر تا به حال از انتقاد کردن خودداری کرده اید زیرا مطمئن نبوده اید که چگونه نظر خود را به طور سازنده بیان کنید، این مقاله برای شما مفید خواهد بود. در اینجا نحوه ارائه انتقاد سازنده به روش صحیح بیان شده است.

انتقاد سازنده هنر خوبی است. اگر به درستی انجام شود، انتقاد سازنده به فرد کمک می کند تا بدون این که احساس بدی داشته باشد، شرایط خود را بهبود بخشد. این شکل از انتقاد فوق العاده موثر است زیرا از تحقیر یا سرزنش جلوگیری می کند؛ بنابراین، انتقاد سازنده به منتقد این امکان را می دهد که بدون ایجاد مقاومت در درون فرد، نظر خود را به صورت شفاهی بیان کند. در نتیجه، این احتمال وجود دارد که فرد برای تغییر آماده باشد. این تمایل به پذیرش انتقاد بیشتر به واسطه لحن مثبتی که انتقاد سازنده بر آن تمرکز می کند، تشویق میشود.

 

نحوه انتقاد سازنده

فهرست مطالب

  1. تعریف نقد سازنده
  2. انتقاد سازنده چیست؟
  3. آنچه علم در مورد نقد می گوید
  4. چگونه انتقاد سازنده داشته باشیم؟

نقطه مقابل نقد سازنده، نقد مخرب است. اولین مورد بر بهبود یک فرد متمرکز است تا به آنها کمک کند تا بر تغییرات مثبت در زندگی خود تأثیر بگذارند. دومی از سرزنش برای بی اعتبار کردن و تحقیر یک شخص استفاده می کند. تغییر مثبت به ندرت با انتقاد مخرب تشویق می شود. در عوض، مقاومت ایجاد می کند و به احتمال زیاد فرد را از انجام هر کاری در مورد شرایط موجود منصرف می کند.

تعریف نقد سازنده

انتقاد سازنده بیانگر عدم تایید، انتقاد یا توصیه دقیق است. این شکل از انتقاد با هدف کمک به بهبود بخشیدن به کسی ارائه می شود و اغلب با توصیه ها یا پیشنهاد هایی همراه است که راه حل های ممکن را ارائه می دهد. انتقاد سازنده همچنین می تواند حاوی توصیه های مفید در جهت تغییرات مثبت باشد.

نقد سازنده چیست؟

در انتقاد سازنده فرآیند ارائه توصیه ها به شیوه ای منطقی و دوستانه است. هدف پشت این شکل از انتقاد کمک به بهبود وضعیت معینی است. به همین دلیل، انتقاد سازنده بر خود شخص تمرکز نمی کند، بلکه بر مشکل اساسی تمرکز دارد.

نحوه انتقاد سازنده

آنچه علم درباره نقد می گوید

بیایید نگاهی گذرا به جنبه علمی نقد بیندازیم. این می تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از نحوه انتقاد به شیوه ای سازنده تر داشته باشیم.

اول از همه، قبول و هضم انتقاد برای مغز انسان بسیار دشوار است. این موضوع با تحقیقات انجام شده در مورد تأثیر انتقاد بر اتصال عملکردی مغز تایید شد. دانشمندان نشان دادند که پردازش انتقاد فرآیندی کاملاً پیچیده است. هر زمان که مورد انتقاد قرار می گیریم، فعالیت در نواحی از مغز که مسئول شناخت اجتماعی و پردازش احساسات هستند، افزایش می یابد. سعی می کنیم احساسات، ادراکات، باورها و اهداف منتقد را تفسیر کنیم. این به ما کمک می کند تا رفتار (اجتماعی) خود را بهبود دهیم.

انتقال انتقاد به قصد کمک به دیگران برای بهبود

با این حال، اگر انتقاد تأثیر عاطفی زیادی بر ما بگذارد، مغز سعی می کند آن را دوباره تفسیر کند. این به آن معنی است که ما تلاش زیادی می کنیم تا کنترل حالت عاطفی خود را دوباره به دست آوریم و سعی می کنیم بازخورد دریافت شده را تفسیر کنیم. اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم، به نظرمان بازخوردی خصمانه دریافت کرده ایم.

از جنبه مثبت، همه اشکال انتقاد بد نیستند. همانطور که یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ نشان می دهد، انتقادی که به شکل غیر خصمانه منتقل می شود، می تواند کاملاً مفید باشد. دانشمندان دریافتند که انتقاد غیر خصمانه ارتباط نزدیکی با دلخوری کمتر و حمایت بیشتر دارد. این به این معناست که اگر راه درستی برای انتقاد از کسی پیدا کنیم، احتمال بیشتری دارد که بازخورد را بپذیرد.

کاری که باید انجام دهیم این است که بین انتقاد، نصیحت و کمک تعادل داشته باشیم. همه ما برحسب تجربه می دانیم که نوع انتقاد صحیح می تواند ما را برای حل یک مشکل ترغیب کند. می تواند ما را وادار کند که از زاویه دیگری به وضعیت نگاه کنیم. در واقع، توانایی ارائه انتقاد درست در اثربخش بودن آن بسیار موثر است. بیایید درباره چگونگی انتقاد سازنده بیشتر صحبت کنیم.

نحوه انتقاد سازنده

چگونه انتقاد سازنده داشته باشیم؟

انتقاد سازنده بخشی جدایی ناپذیر از تأثیرگذاری در جهت تغییرات سودمند است. بدون به اشتراک گذاری و دریافت بازخورد، زمینه های بهبود می تواند برای سال ها از نظر ها پنهان بمانند. چه در زندگی حرفه ای یا خصوصی شما، تمایل به انتقاد کردن و پذیرش انتقاد می تواند بسیار مهم باشد. به جای اینکه نظر خود را ناگفته نگه دارید، سعی کنید آن را به شیوه ای سازنده با دیگران در میان بگذارید. بیایید نگاهی به نحوه ارائه انتقاد سازنده به روش صحیح بیندازیم.

۱. از تکنیک ساندویچ برای ارائه بازخورد استفاده کنید

«روش ساندویچ» برای ارائه بازخورد منفی بسیار محبوب است. اساساً شما انتقاد را بین دو بازخورد مثبت قرار میدهید، از این رو این روش تکنیک ساندویچ نامیده می شود. به طور طبیعی، ما فرض می‌کنیم که این تکنیک رایج مؤثر است، اما اینطور نیست. در بدترین حالت، روش ساندویچی بازخورد شما را تضعیف می کند.

با این حال، استفاده از این تکنیک می تواند به شما کمک کند تا اثرات منفی انتقاد را از بین ببرید. با استفاده از نسخه اصلاح شده این روش می توانید بازخورد را به روشی موثر ارائه دهید. همچنین به شما کمک می‌کند تا انتقادات را به صورت سازنده و بدون تضعیف بازخوردتان بیان کنید.

در اینجا روند پیشنهاد شده برای بازخورد دادن با تکنیک ساندویچ موارد زیر هستند:

  1. با نقاط قوت شروع کنید. فرآیند بازخورد را با توجه به آنچه در حال حاضر به خوبی پیش می رود شروع کنید.
  2. ارائه بازخورد. از موارد فوق به عنوان پایه و اساس برای تشریح زمینه های ممکن برای بهبود و ارتقا استفاده کنید.
  3. بازخورد خود را با اشاره به نتایج مفیدی که می‌توان با عمل به انتقاد به دست آورد، پایان دهید.

این تکنیک چارچوب بسیار خوبی را فراهم می کند که به دیگران کمک می کند انتقاد را بهتر بپذیرند. با تشریح آنچه که مثبت است، قدردانی خود را از کار شخص دیگری نشان می دهید. علاوه بر این، شما نشان می دهید که آنها قبلاً چه کاری را درست انجام می دهند. انجام این کار به آنها نشان می دهد که قصد شما اصلا توهین یا تحقیر شخصیت آنها نیست. استفاده از این استراتژی به شما کمک می کند تا مقاومت درونی آنها برای قبول انتقاد کاهش پیدا کند که در نهایت باعث می شود آنها بیشتر پذیرای بازخورد شما باشند.

نحوه انتقاد سازنده

تکنیک ساندویچ زمانی موثرتر است که از کسی انتقاد کنید که:

  • با شما رابطه صمیمی ندارند.
  • شما شناخت خوبی و کافی از آن ها ندارید.
  • به نظر نمی رسد که انتقاد را به خوبی قبول کند

نکنیک ساندویچ اگر برای ارائه بازخورد به درستی استفاده شود می تواند انتقاد را به شیوه ای سازنده منتقل کند. با این حال، اگر فقط به عنوان یک استراتژی کنترلی یک جانبه برای تأثیرگذاری بر دیگران استفاده شود، همان طور که انتظار می رود نتیجه معکوس خواهد داشت.

حالا برویم و راهکار بعدی را معرفی و بررسی کنیم.

۲. از چارچوب «شفافیت، مشارکت و بهبود» استفاده کنید

همانطور که قبلا گفته شد، تکنیک ساندویچ برای ارائه بازخورد در همه موقعیت ها مناسب نیست. وقتی نوبت به دریافت بازخورد منفی می رسد، بیشتر مردم ترجیح می دهند مستقیماً به اصل انتقاد برسند بدون اینکه آن را در یک ساندویچ قرار دهند. علاوه بر این، به احتمال زیاد امکان بازخورد مثبت را کاهش می دهند و به نظر می آید که نظرشان معتبر به نظر نیاید. به ویژه در محیط کار این موضوع قابل بحث است.

به همین دلیل، تنها چیزی که اهمیت دارد نحوه بیان انتقاداتمان است. برای انتقال مؤثر انتقاد سازنده، می توان از چارچوب «شفافیت، مشارکت و بهبود» استفاده کرد.

این رویکردی است برای انتقاد به شیوه ای شفاف و شامل که تمایل فرد دیگر را برای عمل به آن افزایش می دهد. در اینجا این روند است:

  1. شروع کنید: گفتگو را آغاز کنید. واضح و شفاف بیان کنید که در مورد چیزی نگرانی دارید.
  2. شرح مشکل: مشکل را شرح دهید.
  3. استراتژی خود را به اشتراک بگذارید: توضیح دهید که چگونه می خواهید به بحث در مورد مشکل نزدیک شوید.
  4. روند مورد نظر را مشخص کنید: شفاف سازی کنید که مراحل ۷ تا ۱۲ باید دنبال شوند.
  5. بازخورد: از آنها بپرسید که آیا می‌خواهند این راه را ادامه دهند یا باید تغییراتی ایجاد شود.
  6. شروع: فرآیند بازخورد را شروع کنید.
  7. شرح مشکل: توضیح دهید که چه چیزی باعث نگرانی شما شده است.
  8. گشاده رویی: با آرامش بیان کنید که ممکن است بعضی جزئیات از چشم شما پنهان مانده باشد.
  9. بازخورد I: آنها را با سؤال درگیر کنید که آیا چیزهای مشابهی می بینند یا خیر.
  10. بازخورد II: به نوع داستان از دیدگاه آنها گوش کنید.
  11. توافق: اگر آنها با نگرانی های شما موافق هستند، مشکل را با جزئیات در میان بگذارید.
  12. بهبود: بحث کنید که چگونه می توان اوضاع را بهبود بخشید. متقابل تصمیم بگیرید که در مورد آن چه باید کرد.
  13. اتمام گفتگو.

نحوه انتقاد سازنده

پیروی از این استراتژی شفاف می تواند بسیار موثرتر از رویکرد ساندویچ اولیه باشد. با شفاف بودن در مورد استراتژی خود، نحوه ادامه کار را بدون غافلگیری آنها به وضوح نشان می دهید. حتی بیشتر، شما به طور فعال شخص مقابل را در طراحی فرآیند بازخورد مشارکت می دهید. همچنین به آنها نشان می دهید که به دیدگاه آنها به موضوع پیش آمده علاقه مند هستید، چرا که شاید برخی از حقایق مهم از چشم شما دور مانده باشد.

بنابراین، چارچوب «TII» به شما کمک می‌کند تا نیت پشت فرآیند بازخورد را از انتقاد صرف از کسی به مشارکت فعالانه او در یافتن راه‌حلی برای مشکل تغییر دهید. این به شخصی که از شما انتقاد می‌کنید کمک می‌کند تا بازخورد را نه به عنوان یک حمله شخصی، بلکه به توافق متقابل بر سر راه‌هایی برای ایجاد بهبود بشناسد.

۳. نسبت امیدها و رویاها و انتقاد را حفظ کنید

دانشمندان دپارتمان علوم شناختی در دانشگاه کیس وسترن رزرو، تأثیر دلسوزی نسبت به امیدها و رویاهای یک فرد را در طول فرآیندهای مربیگری و راهنمایی بررسی کردند. این مطالعه نشان داد که تأکید بر امیدها و رویاهای افراد تمایل آنها را برای تغییر رفتار افزایش می دهد. با این حال، تمرکز صرف بر روی اشتباهات یا نقاط ضعف یک فرد، بر تمایل فرد برای تغییر تأثیری ندارد.

دانشمندان فرآیند رهبری (کوچینگ) را با پرسیدن سوال زیر از شرکت کنندگان خود آغاز کردند:

«اگر همه چیز در زندگی شما به خوبی پیش برود، ۱۰ سال دیگر چه کار می کنید؟»

ثابت شده است که طرح این سوال مراکز مغزی را فعال می کند که فرد را احتمالات و رویکرد های جدیدی در ذهنش باز می شود. ابتدا با تمرکز روی نقاط قوت یک فرد، به جای ناکامی های آنها، آنها را پذیراتر می کنید تا پیشرفت های لازم را برای رسیدن به چنین آینده ای در نظر داشته باشند و برایش تلاش کنند. همچنین، به آنها کمک می کنید تا از طیف وسیع تری از فرصت ها و امکانات را استفاده کنند.

به همین دلیل، هنگام انتقاد سازنده، حفظ نسبت درست بین تقاط قوت و انتقاد مهم است. در محیط کار، پرداختن به موارد منفی برای بهبود مستمر شرکت و یا فرد ضروری است؛ اما برجسته کردن جنبه های مثبت نیز لازم است تا ما را با انگیزه نگه دارد و به ما کمک کند تا پیشرفت کنیم.

نحوه انتقاد سازنده

برجسته کردن نقاط قوت و انتقال حس خوب نسبت به نقاط قوت یک فرد در طول فرآیند انتقاد کردن به شما کمک می کند تا احساسات مثبت را برانگیزید. در نتیجه، مدارهای مغزی فعال می شوند که احساس خوب پس از رسیدن به هدف در ذهن تداعی شود. این همان مسیری است که به ما برای انجام وظایف ضروری در دست اقدام، به منظور تلاش در جهت رسیدن به رویاهای خود، انگیزه می دهد.

ببینید که چه چیزی باعث ایجاد انگیزه در افراد می شود. از آنها بپرسید که مایلند چه کاری انجام دهند. این به شما کمک می کند تا انتقاد خود را به شیوه ای سازنده تر ارائه دهید.

وقتی انتقاد سازنده می کنید این موضوع را حتما در نظر داشته باشید و تمایل شما به درک امیدها و رویاهای یک فرد می تواند به شما کمک کند تا در مورد آنچه که برای رسیدن به این اهداف باید انجام دهید گفتگو کنید. این به شما امکان می دهد تا زمینه های بهبود را در یک موضوع خاص مثبت تر نشان دهید.

۴. انتقادهای غیر ضروری را کنار بگذارید

انتقاد سازنده مستلزم رعایت تعادل مناسبی بین ارائه بازخورد و کنار گذاشتن نکات غیرضروری از انتقاد است. هر نصیحت یا انتقادی لازم و مفید نیست. سعی کنید ارزیابی کنید که چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد. به طور مشابه، سعی کنید بفهمید چه چیزی مفید نخواهد بود. قرار دادن خود در جایگاه شخص دیگر ممکن است به شما در ارزیابی موارد مفید کمک کند.

در بسیاری از موقعیت ‌ها، مهم است که ببینیم آیا انتقاد به صلاح است یا خیر. هر زمان که اطارافیانتان داوطلبانه به دنبال گرفتن مشاوره از شما هستند، انتقاد سازنده قطعا مناسب است. با این حال، در برخی شرایط ممکن است انتقاد کردن مفید نباشد. با پرسیدن اینکه آیا بازخورد شما تأثیر مثبتی بر زندگی آنها خواهد داشت، می توانید متوجه شوید که آیا انتقاد مناسب است؟ اگر اینطور نیست، ممکن است انتقاد شما به طرف مقابلتان آسیب روحی بزند. اگر نمی توانند از بازخورد شما برای برطرف کردن مسئله یا بهبود شرایط استفاده کنند، بهتر است از ارائه انتقادتان خودداری کنید.

نحوه انتقاد سازنده

 

۵. بی طرف بمانید – احساسات خود را دور نگه دارید

اگر می خواهید بازخوردتان را به شیوه ای سازنده و مفید ارائه دهید، مهم است که اجازه ندهید احساساتتان شما را هدایت کنند. به خصوص وقتی صحبت از مسائل خصوصی می شود، احساسات ممکن است دخیل شوند. وقتی این اتفاق می افتد، در واقع شما در سطح شخصی به آنها حمله می کنید.

اگر در حالی که عصبانی هستید انتقاد کنید، هیچ فایده ای نخواهد داشت. به جای در نظر گرفتن آنچه شما گفتید، آنها حالت تدافعی می گیرند، مقاومت می کنند یا در صدد توجیه رفتار های خود بر می آیند. در نتیجه، نمی توانید انتظار تغییر مثبت از انتقادتان داشته باشید.

در عوض، سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. ارائه انتقاد سازنده به روشی غیر تهدیدآمیز مهم است؛ اما اگر نمی توانید احساسات خود را تحت کنترل داشته باشید، بهتر است در فرصتی دیگر درباره این موضوع صحبت کنید.

۶. بر رفتار تمرکز کنید نه شخص

هنگام انتقاد سازنده، سعی کنید روی شخص تمرکز نکنید، بلکه به موقعیت پیش آمده تمرکز کنید. به رفتار آنها رجوع کنید نه به ویژگی های شخصیتی آنها. مطمئن شوید که انتقاد شخصی نیست. اگر از ویژگی ‌های شخصیتی انتقاد کنید، به احتمال زیاد به طرف مقابل توهین می شود. همین امر در مورد ظواهر، میراث و هر چیز دیگری که نمی توانند در مورد آنها کار خاصی انجام دهند صدق می کند.

با این حال، اگر می خواهید انتقاد سازنده ای در مورد موضوعی نسبتاً شخصی ارائه دهید، آن شخص را از رفتار و یا موقعیتش جدا کنید. بسیار مهم است که روی موضوع اساسی تمرکز کنید، نه خود فرد.

مثال: انتقاد سازنده در مورد ویژگی شخصیتی یک فرد

  • اشتباه: به جای اینکه بگویید: شما همیشه دیر حاضر می شوید. بی وقت بودن شما رفتاری غیر مسئولانه است. ملاقات با شما غیرممکن است که می تواند به عنوان یک توهین شخصی تلقی شود، این نوع طرز بیان را امتحان کنید:
  • بهتر: «تا جایی که متوجه شده ام شما انسان وقت شناسی نیستید. وقتی باید منتظر تو باشم اغلب برای من دردسرهای بزرگی ایجاد می شود. به علاوه، من احساس می کنم برای شما مهم نیستم.» انجام این کار به شما کمک می کند تا به آنها بفهمانید که رفتار آنها تأثیر منفی بر شما دارد.

نحوه انتقاد سازنده

استراتژی لازم برای این تاکتیک موارد زیر است:

  1. رفتار یا وضعیت را از شخص جدا کنید. فرد و ویژگی های شخصیتی او را از نقد خارج کنید.
  2. به موضوع رسیدگی کنید نه شخص. تفاوت زیادی بین گفتن «تو تنبل هستی» و «به نظر می رسد در یافتن انگیزه مناسب مشکل داری» وجود دارد.
  3. اظهارات تحقیر آمیز را کنار بگذارید. به شخصیت آنها حمله نکنید.

۴- قضاوت کننده نباشید. توضیح دهید که چگونه موقعیتی را تجربه کرده اید.

  1. احساسات خود را به اشتراک بگذارید. این بسیار قدرتمند است که به کسی نشان دهید که چگونه رفتار منفی او بر شما تأثیر می گذارد. نشان دهید که چگونه روی شما تأثیر می گذارد، چه احساسی در شما ایجاد می کند.

بیایید به نکته بعدی در مورد چگونگی انتقاد سازنده برسیم.

۷. ارائه بازخورد مفید

مهم است که مطمئن شوید که بازخورد شما مفید است. انتقاد سازنده بر تغییرات مثبت متمرکز است. سعی کنید به جای توصیه های دوستانه، اما غیر مفید، توصیه های معنی دار و هدفمند داشته باشید. همیشه خود را به جای کسی که از او انتقاد می کنید قرار دهید. فکر کنید اگر شما جای آنها بودید، آیا چیزی که ارائه می دهید واقعاً به شما کمک می کرد یا خیر.

اگر انتقاد سازنده به موقع، مشخص، واضح، دقیق و قابل اجرا باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که افراد به آن عمل کنند. این را نویسندگان مختلفی مانند هکمن و اولدمن در کتاب طراحی مجدد نشان دادند. پس بیایید روی دلایلی تمرکز کنیم که چرا در هنگام انتقاد سازنده بسیار مهم است:

نحوه انتقاد سازنده

۸. منظورتان را مشخص و واضح بیان کنید

به جای انتقاد کلی یا حتی انتزاعی، سعی کنید تا حد امکان در باره یک مورد خاص نظرتان را بیان کنید. بازخورد خود را به رفتارهای خاص یا موقعیت های خاص متمرکز کنید. انجام این کار به فردی که از او انتقاد می کنید کمک می کند تا بهتر بفهمد دقیقا از چه چیزی انتقاد دارید. همچنین بازخورد شما زمانی که خاص و مشخص باشد بسیار کاربردی تر خواهد بود. به هر حال پرداختن به یک مشکل خاص همیشه آسان تر از یک موضوع انتزاعی است.

مثال: ارائه بازخورد نامشخص در مقابل خاص

  • نامشخص: «بررسی مفهومی شما را مورد پسند نیست. دوباره این کار را از ابتدا انجام دهید.»
  • خاص: «بررسی مفهومی شما زیر بنای بسیار عالی برای مراحل آتی است اما باید آن را بهینه سازی کنیم تا احتمال موفقیت آن را افزایش دهیم چرا که در حال حاضر فاقد مراحل عملی است. توضیحات باید دقیق تر باشد تا مهندسان بدانند با آن چه کنند. لطفاً مراحل عملی و توصیف دقیق ‌تری را درج کنید.»

به منظور ارائه بازخورد خاص، این را در نظر داشته باشید:

۱- روی یک موقعیت خاص تمرکز کنید

  1. ارجاع به معیارهای خاص
  2. مسائل اصلی را مشخص کنید
  3. مثال های خاص بزنید
  4. مراحل عملی حتما در نظر داشته باشید
  5. در صورت لزوم خلاصه نویسی کنید

نحوه انتقاد سازنده

۹. ارزیابی کنید که از چه کسانی انتقاد می کنید

وقتی از کسی انتقاد می کنید، بسیار مهم است که بدانید او چه نوع فردی است. نحوه برخورد یک فرد با انتقاد تا حد زیادی به شخصیت او بستگی دارد. واکنش هرکسی به انتقاد متفاوت است. برخی با هر نوع نقدی سریعا دلخور می شوند و زندگی برایشان تلخ می شود. دیگران ممکن است در مورد انتقاد مثبت تر فکر کنند. در حالت ایده آل، آنها انتقاد را کمکی ضروری برای رشد می دانند. متاسفانه، موضوع همیشه اینطور نیست.

به همین دلیل، قبل از اینکه از کسی انتقاد کنید، سعی کنید بررسی کنید شخصیت طرف مقابلتان چگونه است. بر اساس این ارزیابی، می توانید ارتباط بازخورد خود را تطبیق دهید.

نحوه واکنش مردم به انتقاد را می توان به این ۴ دسته تقسیم کرد:

  1. درونی سازی. افرادی که انتقاد را به طور سطحی درک می کنند، اما با تحقیر یا تنبیه خود به انتقاد واکنش نشان می دهند.
  2. خود باوری. افرادی که انتقاد را شخصی می گیرند؛ اما به جای سرزنش خود، به دنبال سرزنش دیگران هستند. می توانید از این تیپ شخصیتی انتظار چالش ها و بحث های فراوان را بعد از بیان انتقادتان داشته باشید.
  3. دفاع. در حالی که این نوع افراد به بازخورد منفی واکنش تدافعی نشان می دهد. به احتمال زیاد، آنها معتقدند انتقاد شما بی مورد است. با این حال، آنها قادرند بیشتر اوقات با این مسائل زندگی کنند.
  4. بازخورد جویی. بازخورد جوینده فعالانه به دنبال درک دلایل نقد است. آنها می خواهند انتقاد شما را درک کنند و در مورد آن چه کاری می توانند انجام دهند.

به افراد با حالت تدافعی زمان بدهید تا در مورد آنچه شما گفتید فکر کنند. تلاش کنید ادله عقلی و حقایق واضح ارائه دهید.

۱۰. رابطه خود را ارزیابی کنید

سطح رابطه با شما با طرف مقابلتان تا حد زیادی تعیین می کند که چگونه به انتقاد سازنده شما واکنش نشان می دهد. برای مثال انتقاد سازنده از کسی که صمیمیت خاصی ندارید هستید، ممکن است دشوارتر باشد.

تحقیقات نشان داده است که اگر افراد شخص منتقد را به خوبی نشناسند، برای اعتماد کردن به آنها مشکل دارند. به همین دلیل، دانشمندان پیشنهاد کردند که شواهد، راه حل ها و خلاصه ای از عملکرد را برای افزایش درک بازخورد گنجانده شود. این همچنین به افزایش اعتبار درک شده از انتقاد شما کمک می کند.

نحوه انتقاد سازنده

۱۱. انتقاد خود را پیگیری کنید

دادن زمان لازم به دیگران برای فکر کردن به بازخورد شما می تواند بسیار مفید باشد. در عین حال، مهم است که عملکرد شخص مورد انتقاد را پیگیری کنید. انجام این کار می تواند برای دیدن اینکه فرد در مورد بازخورد شما چگونه فکر می کند بسیار مفید باشد. این می تواند به شما کمک کند که ببینید آیا آنها مایل به پذیرش آن هستند یا خیر. در مکالمات بعدی می توانید در مورد چگونگی بهبود موثرتر صحبت کنید.

در حین پیگیری، تقدیر از تحولات مثبت مهم است. این به طرف مقابل نشان می دهد که شما به پیشرفت او علاقه مند هستید. همچنین انگیزه آنها را برای ادامه پیشرفت حفظ می کند.

امیدوارم از این مقاله در مورد نحوه انتقاد سازنده لذت برده باشید. چگونه دیگران را در مورد پتانسیل پیشرفتشان آگاه می کنید؟

پیروز بمانید!

منبع:

 

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx