مدیریت اندوه

یک نظر اضافه کنید
16 دقیقه زمان مطالعه

چگونه اندوه خود را کنترل کنیم؟

ادامه زندگی برای افرادی که اندوهی بی پایان به همراه خود دارند کاملاً سخت و شاید غیرممکن است. اگر مدیریت اندوه نداشته باشیم، آسیب های روانی و احساسات بسیار بدی به ما غلبه می کنند. برای کنترل اندوه شما را به مطالعه این مقاله فرامی خوانیم تا از چنین واقعه تلخی جلوگیری کنید و زندگی آرامی برای خود رقم برنید.

مدیریت اندوه

تاثیرات اندوه بر ذهن

اندوه چیست

احساسات غم یا منفی، احساساتی هستند که به خاطر وقایع تلخ مانند ازدست دادن شخصی مهم، مرگ بستگان یا آشنایان به ما دست می دهد. این احساسات غم و اندوه هم به عنوان وسیله ای برای پیشرفت و بهبود کیفیت زندگی توانند به ما کمک کنند و هم وسیله ای برای نابودی زندگی ما به حساب آیند.

معمولاً به طورکلی، این قبیل احساسات در زمانی اتفاق میفتد که یک عامل خارجی برخلاف میل ما رخ دهد. به این سبب، احساساتی درون ذهن ما شکل می گیرند؛ این احساسات در واقع نارضایتی است که در برابر عمل خارجی به عنوان واکنش بروز می دهیم.

اما این احساسات نارضایتی نباید شما را از ادامه زندگی وادارد و آن را باید به عنوان پله های ترقی در راستای یک شخصیت قوی تر در نظر بگیرید.

احساس غم

مترادف کلمه غم بسیار هستند. پریشانی، دل شکستگی، غصه، رنج، غربت، نارضایتی یا ناراحتی همگی در زندگی روزمره آدم ها به تکرار استفاده می شود.

حتی ممکن است “غم” نتیجه دیگر احساسات نظیر خشم، استرس، عذاب وجدان، رنج، اضطراب یا ناامیدی باشد؛ یا برخی احساسات بسیار سنگین و غیرقابل تشخیص دلیل دیگر بروز غم در ذهن ما می شود.

در برخی از افراد غم تأثیرات منفی بر فیزیک هم می گذارد. معده درد، افت فشار، تشدید ضربان قلب، بی خوابی یا امثال این مشکلات جسمی نتیجه غمگینی زیاد است. ولانی شدن مدت زمان غمگین بودن بر روحیه تأثیر بسیار مخربی می گذارد.

بی انگیزه شدن، کسل شدن، بدخلقی کردن یا پرخاشگری همگی اثرات منفی غم و اندوه در بازه زمانی بلند است. تشخیص چنین مشکلی بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا پس از تشخیص غم شما می توانید با روش های خاص به آن خاتمه دهید یا بیماری های روانی خود را درمان کنید.

مدیریت اندوه

دلایل غم و اندوه چیست؟

زندگی تمامی افراد دنیا یا حتی موجودات دیگر دارای فراز و نشیب هایی است. همه به طور یکسان خوب یا بد زندگی نمی کنند. بدون احساسات هیچ شخصیتی شکل نمی گیرد. برخی از دلالی غم و اندوه به شرح ذیل است.

  • دعواهای خانوادگی یا خشونت در منزل

یکی از خطرناک ترین عواملی که بر سلامت روانی در سنین پایین بر کودکان تأثیرات منفی زیادی می گذارد، دعوا های خانگی یا خشونت های حاصل جر و بحث های خانوادگی. برای جلوگیری از بروز مشکلات روانی برای کودکان حتماً باید در صورت داشتن فرزند کوچک، خانواده ها مدیریت اندوه و احساسات خوبی داشته باشند.

برای مثال اگر دقت کرده باشید، در زندگی افرادی که در سنین پایین مشکلات خانوادگی بسیار وجود داشته، این افراد دارای عواطف و احساسات عادی و استاندارد نیستند. همیشه به دنبال عقده های دوران بچگی یا کمبود های خود در حق دیگران (افراد غریبه) هستند.

  • فشار های روانی درسی یا شغلی

در سنین پایین (از کودکی تا جوانی) احساسات و عواطف بسیار شکننده و حساس هستند. تأثیرپذیری عاطفی در این سنین بسیار زیاد است؛ اگر این احساسات و عواطف به درستی شکل نگیرند مشکلات روانی به همراه خواهند داشت.

برای مثال در زمان تحصیل مدارس یا خانواده ها به فرزندان یا محصلان فشار روانی زیادی وارد می کنند که در نتیجه فشار های مکرر و مستمر محصل ترک تحصیل می کند. در سنین بالاتر و بلوغ فشار کاری و شغلی هم بر روان خانم ها یا آقایان تأثیر می گذارد.

زمان کار بسیار زیاد، استراحت کم، تفریح نداشتن، مطمئن نبودن از آینده، دیر پرداخت شدن حقوق همگی بر این سنین تأثیر می گذارد و روان افراد را آزرده می سازد. در اندازه های بزرگ تر یعنی جامعه، وقتی میزان فشار های روانی زیاد باشد افراد جامعه همگی تحت تأثیر اخلاقیات یکدیگر رفتار های نادرستی از خود بروز می دهند.

و در آخر چیزی جر یک جامعه بیمار و مخرب برای افراد نو پا باقی نمی ماند و روی آینده اخلاقی و رفتاری آنها تأثیر مستقیم خواهد گذاشت.

  • تغییر محل زندگی

دوری از زادگاه یا محلی که خیلی به آن عادت کرده بودید شاید برای شما بسیار سخت باشد؛ بنابراین این دوری سبب ناراحتی شما خواهد، چون دیگر دوستان و هم بازی های خود را هر روز نخواهید دید.

  • ازدست دادن عزیزان یا دوستان

از دلایل اصلی ناراحتی ها و احساسات غم و اندوه می توانیم به ازدست دادن عزیزان یا فوت نزدیکان اشاره کنیم. نیاز به توضیح این مسئله نیست، زیرا کم وبیش برای همه اتفاق افتاده است.

  • بیماری های سخت یا نگهداری از افراد بیمار

معمولاً داشتن یک بیماری سخت یا لاعلاج برای همه مردم سخت است. این که خود آدم می داند هیچ راهی برای درمان و خوب شدن نیست شما را آزار می دهد، غمگین، کسل یا افسرده می کند. همچنین حضور فردی بیمار احساسی شبیه به افراد بیمار به ما دست می دهد.

  • تغییرات هورمونی

بیشتر برای خانم ها این موضوع مطرح می شود. زیرا بانوان در دوران قاعدگی به خاطر تغییرات هورمونی تقریباً نوعی اختلالات روانی هم خواهند پیدا کرد، اما برای همه این طور نیست. اما در کل دوران قاعدگی همیشه آنها را آزار و اذیت می کند.

  • تغییر در افکار

معمولاً تغییرات افکاری که به خاطر هر دلیل خارجی مانند دوستان، وقایع دنیا، مطالعه داستان های غمگین یا تماشای برنامه های تلویزیونی که تأثیر بد و منفی در افکار دارند باعث تغییر خلق وخو آدم ها می شود.

مدیریت اندوه

پروسه غم و اندوه

احساسات بد و منفی گذرا هستند

عموماً این احساسات بسیار زودگذر هستند و فرد با واردشدن به حیطه های مختلف فکری غم خود را فراموش می کند. برای مدیریت اندوه، شما می توانید یک سری نکات را رعایت کنید و یک سری کار انجام دهید.

مدیریت اندوه

روش های حمایتی برای افراد اندوهگین

 

  • به دیدار دوستان خود بروید

حضور در جمع یا بین دوستان باعث خنده و شادی می شود، بنابراین یکی از اصول مدیریت اندوه حضور در چنین جمع هایی است.

  • احساسات غم خود را بپذیرید.

از مهم ترین فاکتور های مدیریت اندوه در ابتدای مسیر، پذیرفتن آن است. وقتی که می پذیرید به دنبال راهی خواهید بود تا از شر آن خلاص شوید.

  • به متخصصان روان شناس یا روان پزشک مراجعه کنید.

غم و اندوه های بسیار زیاد و سنگین مانند بیماری هستند. در حالت عادی یک فرد بیمار برای درمان آن به سراغ پزشک متخصص بیماری خود می رود؛ بنابراین برای مقابله با موارد حاد اندوه حتماً باید به یک متخصص مراجعه کرد.

  • کنترل زمان خواب وخوراک

همان طور که گفتیم هورمون ها هم می توانند باعث غمگین شدن ما بشوند. با کنترل زمان خواب و خوردن غذا های سالم به بدن خود این اجازه را می دهیم تا ترشح هورمون ها را درست در زمان نیاز انجام دهد و میزان آن را کم وزیاد نکند. همین کار بسیار ساده از دیگر فاکتور های مدیریت اندوه به حساب می آیند.

  • با کمک خلاقیت به دنبال درمان آن باشید.

به دنبال راه های درمانی بروید که خود شما به آنها علاقه داشته باشید. راه هایی که نیاز به دکتر یا معالج ندارند. هر چیزی که شما را خوشحال می کند خود یک درمان است.

مدیریت اندوه

دلایل بروز غم و اندوه

تأثیرات مدیریت اندوه در زندگی فردی

برای پیشرفت یا بهبود شخصیت ما باید از روش های آن مطلع باشیم. وقتی شما از روش های جلوگیری از اندوه مطلع باشید دیگر به دنبال غم نمی روید یا تاحدامکان از بروز آن جلوگیری می کنید.

استفاده از غم و اندوه به عنوان وسیله ای برای رشد فردی بهترین کار است. برای ساختن یک شخصیت قوی شما باید از راه و روش های رسیدن به تجلی و تلقی آگاه باشید. برای رشد فردی کلاس های مدیریت روانی ثبت نام کنید. روحیه خود را پرورش دهید تا در آینده به موفقیت دست یابید.

جذب موفقیت کار ساده ای نیست و طی مسیر آن سختی و دشواری های بسیاری وجود دارد. هیچ موفقیتی رایگان به دست نمی آید. یکی از مثال های ساده دررابطه با اندوه و موفقیت، کنترل احساساتی است که می تواند مانع از رسیدن ما به اهدافمان شود.

تکنیک های مخصوص مدیریت اندوه

حال به برخی از تکنیک های مدیریت اندوه در فاز های مختلف روانی می پردازیم.

فاز اول: دوری و تارک دنیا شدن

در این فاز شما واقعیت ها را در نظر نمی گیرید و نمی خواهید هیچ مقابله ای با آنچه در حال اتفاق هست داشته باشید. برخی اوقات به شما این حس دست می دهد که باید برای مدتی تنها سپری کنید چون دیگر هیچ علاقه ای به دنیای بیرون ندارید.

تمام این اعمال در واقع طبیعی هستند و این روشی است که مغز شما برای درمان اندوه در نظر گرفته است. اما برای درمان چنین وقایعی فقط کافی است در جمع ها حضور داشته باشید، صحبت کنید، شوخی کنید، بگید و بخندید یا حتی ساز بنوازید. به همین سادگی می توانید مشکلات این فاز احساسی را حل کنید.

فاز دوم: عصبی بودن

در این فاز شما تمایل زیادی دارید که تمامی وقایع را به گردن هرکسی که می توانید یا از او ناراحت هستید بیندازید. حتی در برخی اوقات ممکن است شما در مقابل کسانی هم بسیار عصبی شوید که اصلاً هیچ شناختی از قبل نداشته اید.

در چنین فازی شما باید از دکتر بخواهید تا دلایل کافی و منطقی به شما ارائه کند تا شما را از آنچه که هستید مطمئن سازد و به یاد بیاورید که برای چه کسانی زندگی کنید. یا به عنوان راه دیگر، ابتدا مشکلات خود را بپذیرید و برای مدتی خود را از هم نشینی با دوستان یا آشنایان به دور نگه دارید تا به حالت اول بازگردید.

فاز سوم: بهانه تراشی یا سرزنش کردن

در این فاز شما به دنبال این هستید که خود را سرزنش کنید. این کار به خاطر این است که شما احساس بی خاصیت بودن دارید و باید کاری را به روش دیگر انجام می دادید. چنین فازی بیشتر برای کسانی اتفاق میفتد که زیاد به افراد دیگر اهمیت می دهند تا خودشان.

برای درمان این فاز، ابتدا بپذیرید که این پروسه یک پروسه طبیعی غمگین بودن است. هیچ تصمیم نهایی و مهمی درباره احساسات حال خود نگیرید و سعی کنید با صبوری از پس احساسات خود بر آیید و به آنها غلبه کنید.

برای مدیریت اندوه حتماً این مورد را در نظر داشته باشید که “باید با دوستان بسیار نزدیکتان” زمان بیشتری بگذرانید.

فاز چهارم: دپرس شدن

در این فاز شما احساس شدیدی از غم و اندوه دارید. حتی ممکن است به این فکر کنید که هیچ قدرت یا توانی برای گذراندن آن ندارید. احساس تنهایی می کنید و به شدت نگران حال خود می شوید. همچنین از دیگر احساساتی که به شما دست می دهد می توانیم به ترس یا بیمار شدن اشاره کنیم.

برای مدیریت اندوه در چنین فازی، برای خود زمانی برای احساس غم داشتن در نظر بگیرید. وقتی برای یادآوری خاطره های خود داشته باشید و درباره خاطرات خوب خود با دوستان یا خانواده صحبت کنید. حتماً لازم نیست تا خود را وادار به خوشحالی کردن کنید چون ناراحتی کاملاً یک واقعه طبیعی است.

بهتر است احساسات خود را با افرادی در میان بگذارید که به شما بسیار نزدیک اند یا شما با آن ها راحت تر هستید.

فاز پنجم: پذیرفتن

در این فاز به طور کامل چیزی که برایتان اتفاق افتاده را می پذیرید؛ با شرایط کنار می آیید و ازدست دادن چیزی یا کسی به طور کامل قبول می کنید. اما چنین کاری اصلاً به این معنا نیست که به صورت کاملاً ناگهانی حال خوبی به دست می آورید؛

همچنان حس ناراحتی خواهید داشت، اما به آن معناست که شما توانایی مقابله کردن را حال بیشتر از قبل دارید. برای مدیریت اندوه در این فاز فقط کافی است در فعالیت های خارج منزل شرکت کنید. این کار باعث می شود برخی حس های خوب جایگزین حس های بد می شوند.

جمع آوری

برای مدیریت اندوه فقط کافی است به فعالیت در کار های گروهی یا چیز هایی که نیاز به خلاقیت شرکت کنید. کار های مثبت کنید و روحیه خود را قوی سازید. شادی کنید و تاحدامکان از غم دوری کنید. درزمان غم با دوستان یا بستگان خود صحبت کنید و همیشه به فکر از بین ناراحتی های خود باشید.

 

منبع:

 

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx