مراحل مدیریت ایده

کامنت بگذارید
15 دقیقه زمان خواندن

مراحل مدیریت ایده چیست؟ چگونه می توان آنها را اجرا کرد؟

چند روز پیش با یکی از دوستانم که در حوزه کسب و کار فعالیت دارد، صحبت می کردم. در صحبت های او مفاهیمی وجود داشت که من حتی معنی دقیق آن و کاربردش را نمی دانستم و به خاطر خجالتی بودنم تصمیم گرفتم خودم تحقیق کنم. یکی از این مفاهیم مدیریت نوآوری و مراحل مدیریت ایده بود.

بعد از گشت و گذار در اینترنت متوجه شدم که مدیریت ایده را مدیران باهوش به کار می بندند و به قابلیت یا توانایی دریافت بازخورد از کسانی گفته می شود که در کار ذینفع هستند چه خارجی باشند و چه داخلی و شما می توانید زیرکانه این بازخوردها را در عرضه محصولات آتی خود استفاده کنید و من می خواهم اطلاعات بیشتری در مورد مراحل آن در اختیارتان بگذارم.

مراحل مدیریت ایده

مراحل مدیریت ایده چیست؟

همانطور که در ابتدا گفته شد، مدیریت ایده یعنی به کارگیری نظرات در جهت پیشرفت و توسعه تولید. شما با این کار می توانید ایده ها را اولویت بندی کنید و این کار را برای شما ضمانت می کند. مدیریت ایده و پیاده کردن ایده های خوب باعث رونق کسب و کار و موفقیت می شود.

در ایده پردازی به سازمان ها کمک می شود تا به مزیت نرم افزار مدیریت ایده پی ببرند. درک فرآیند مدیریت ایده، ابزاری است که این امکان را به شرکت ها می دهد تا بتوانند به وسیله آن هر حوزه از کسب و کارشان را ارتقا بدهند. از ساختارهای سازمانی گرفته تا مدیریت تیمی و حتی ابداع محصولات جدید و خدمات و به بدین سان موجب جذب ثروت می شود.

ما با توضیحات پیش رو سعی داریم کمک کنیم تا هم انگیزه شما بیشتر شود و هم سکوی پرشی برای انجام کار خلاقانه باشد. به صورت کلی مدیریت ایده یک روال ساختار یافته منظمی است که برای تولید، ارزیابی و اجرای ایده ها برای تغییرات بزرگ سازمانی و برای جهت دهی خلاقیت و نوآوری به کار می رود.

برخلاف بسیاری از مدل ها، تئوری ها و تمرین ها مراحل مدیریت ایده بسیار ساده، بی نهایت انعطاف پذیر است و اگر بخوبی به کار گرفته شود و به درستی آزمایش شود، بسیار تحول برانگیز است. به طور معمول این است که از هم تیمی های خود بپرسید در مورد چه موضوعاتی  فکرهایی می کنند، اما این چیز دیگری است که مطمئن شوید این سؤالات برای شما مفید است و به کار می آید. به علاوه بدون یک فرآیند درست حتی بهترین ایده ها گم می شوند. اگر شما بتوانید با اعتماد پیشنهادها، بازخوردها و نظرات را از خارج و داخل شرکت خود دریافت، اصلاح و اعمال کنید، بدون شک شما به منبعی نامحدود از ایده های خلاقانه و نوآورانه دسترسی دارید.

مراحل مدیریت ایده

تعداد چیزهایی که ارزش واقعی دارند اندک هستند، پس فرآیند مدیریت ایده این ارزش را دارد که برای آن زمان و هزینه خود را سرمایه گذاری کنید. در حقیقت این موضوع به سه عامل فرهنگ، سیستم و فرآیند نیاز دارد تا بتواند ایده های عالی و تاثیرگذار پرورش دهد.

در مراحل مدیریت ایده سعی کنید فرهنگی خلق کنید که به مشارکت بازخوردها، بینش ها، پیشنهادها و مشاهدات ارزش می گذارد و فعالانه آنها را تشویق می کند و مهم نیست که چقدر کوچک و بی اهمیت باشد.

سعی کنید سیستمی را طراحی کنید که تمامی این افکار را در خود نگهداری، ذخیره و ثبت و ظبط می کند و به گونه ای باشد که دسترسی به آن آسان و استفاده سیستم شهودی باشد.

فرآیند واضحی را برای خود طراحی کنید تا براحتی بتوانید با عقل و دلیل تمامی این نظراتی را که بر خلاف هدف های روشن و تعریف شده شرکت و اولویت های شما است را فیلتر کنید.

قبل از اینکه این سه پارامتر را در کنار یکدیگر بیاوریم بهتر است راجب این صحبت کنیم که چرا مدیریت ایده یک سرمایه گذاری ضروری و ارزشمند برای شرکت شما است.

چرا مدیریت ایده مهم است؟

اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که تا امروز تمامی کارها را با یک راهکار انجام می دادید، این به این معنی نیست که تنها و بهترین راه حل در این راه است. بازار دائماً در حال تغییر است، بنابراین شما نیز باید تغییر کنید. اگر این مسئله را در نظر بگیریم مدیریت ایده یک راه مؤثر برای حل چندین مشکل مشخص تجاری است.

بازخورد خستگی: نکته مهم در مدل های قدیمی بازخورد این است که بسیار در هم و برهم و مبهم هستند. معمولاً این بازخوردها تمایل دارند تجربیات منفی را دنبال کنند و به ندرت بر راه حل متمرکز هستند. اگر بدون هیچ هدایتی رها شوند، به اتاقی برای شکایات و چیزهای دیگر تبدیل می شود. که در این نقطه مدیریت چه آگاهانه و چه ناخودآگاه، آن را به صورت یک کار طاقت فرسا می بیند و از آن دوری می کند.

فلات ایده: ممکن است که ایده های زیاد و بسیار عالی در ترکیب وجود داشته باشند، اما هیچ وقت به دست تصمیم گیرندگان اصلی و کلیدی نمی رسند. هنگامی که کسب و کار رشد می کند و اولویت ها تغییر می کنند و متعدد می شوند، کانال های ارتباطی بسیار پیچیده می شوند و به این معناست که بسیاری از ایده ها گم می شوند.

اثر تماشاگر: به غیر از مراحل مدیریت ایده به این نکته نیز توجه کنید. این یک اصطلاح روانشناسی است که به این موضوع اشاره دارد. واکنش افراد نسبت به موقعیت های اضطراری کم می شود، هنگامی که می بینند افراد دیگری این کار را انجام می دهند و نظر و اقدام آنها مؤثر واقع نمی شود. این اقدام در دنیای کار نیز به وجود می آید. وقتی که افراد می بینند تأثیری بر روی محصول نهایی یا خدمات ندارند، دیگر دلیلی نمی بینند که خود را درگیر چیزی فراتر از مشارکت آنان کنند.

مدیریت از راه دور: همانطور که مدیران آرزو دارند که درگیر باشند، این حقیقت است که ممکن است آنها از مسائل سخت روز دور شوند. مسائل روزمره که هر روز بر تیم شما که روی زمین است تأثیر می گذارند. هنگامی که تصمیم گیرندگان یک اولویت دارند، این میتواند تنها تمرکز شرکت باشد و به جریان اصلی کار شما صدمه بزند.

مشارکت کارکنان بخش مهمی از مدیریت ایده است. شما باید به ایده های افراد هم تیمی خود اهمیت دهید و در غیر این صورت این نظرات بین کارهای روزمره گم می شوند. اینها پیشنهاد افرادی هستند که در عملکرد شرکت شما نفس می کشند و زندگی می کنند که میتوانند به راه حل های مخرب مستقیم برای بسیاری از مسائل بزرگ شرکت تبدیل شود.

هنگامی که مدیران ارشد برای گرفتن تصمیم حیاتی، تماس می گیرند، اعضای تیم شما و افرادی که در خط مقدم و در هر سطحی که باشند، مناسب ترین گزینه برای پیدا کردن بهترین راه ها برای کار و افق های پیش رو هستند. اگر شما این پتانسیل ورودی بالا را نادیده بگیرید براحتی سرعت ابداعات نوآورانه شما پایین می آید.

مراحل مدیریت ایده

مراحل مدیریت ایده

هنگامی که شما با این مراحل روبرو می شوید به این نکته پی می برید که به مراحل مدیریت ایده نیاز دارید، اما بدانید که از کجا باید شروع کنید. به یاد داشته باشید که ایده ها فقط برای مدیران ارشد نیستند. در هر بخش که باشید با استفاده از ایده های همکاران می توانید در کسب و کار خود سود ببرید و روابط موفق کاری داشته باشید. در ادامه به تمامی مراحل مدیریت ایده اشاره شده است.

اهداف و تعیین آنها

اولین گام در چارچوب نوآوری، تعیین اهداف است. بنابراین شما باید همانطور که می خواهید ادامه دهید شروع کنید و بدانید اجرای فرآیند مدیریت ایده اولین گام شما برای ایجاد نوآوری است، پس زمان کافی برای آنچه که می خواهید به دست بیاورید اختصاص دهید. ایده آل ترین حالت این است که با همکارانتان در هر سطح کاری در این راستا گفت و گو باز داشته باشید. به علاوه اگر شما اهداف و مقاصد خود را برای آنان توضیح دهید این کار به شما کمک می کند تا همه در یک جناح قرار بگیرند و از طرح جدید آگاهی داشته باشند.

در مورد استراتوژی های ایده پردازی توضیح دهید

ایده ها می توانند از هر جایی بیایند و متعلق به هر کس باشند، اما تمرین ایده پردازی به استراتوژی نیاز دارد. برای شروع ما به شما پیشنهاد می کنیم که ایده ها را از هم از پایین به بالا و هم از بالا به پایین با یکدیگر ترکیب کنید و یک ایده نوآورانه پایدار به وجود بیاورید. این کار واضح به نظر می رسد اما مدیران ارشد تیم شما باید آماده باشند که هم گوش بدهند و هم رهبری کنند. سعی کنید که این گفت و گو را زودتر انجام بدهید.

مراحل مدیریت ایده

برای ایده پردازی انگیزه ایجاد کنید

این اولین هدف در ایجاد فرهنگ نوآورانه است که هر کس انگیزه کافی در طول زمان را برای تقسیم و مشارکت ایده داشته باشد. روش های زیادی وجود دارد که این روش را تشویق کنید، توسعه دهید و آن را به کار بگیرید. در بعضی موارد تکنیک های ایده پردازی تست شده وجود دارند.

همکاری را تشویق کنید

ایده ها ممکن است هر زمان به ذهن خطور کنند، اما هیچ زن و مردی جزیره نیست. با استفاه درست از نرم افزار مدیریت ایده، شما می توانید فضایی خلق کنید تا تیم شما براحتی بتواند در مورد ایده ها بحث کرده و آنها را توضیح دهند. این کار منجر می شود که ایده ها و نظرات قدرتمند به صورت خودکار به سطح بیایند و به شما کمک کنند تا ببینید واقعاً چه چیزی مهم و در اولویت است.

ایده های خود را ارزیابی کنید

در این نقطه است که اهداف و مقاصد شما برای این فرآیند و اهداف تجاری گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرند و وارد عمل می شوند. شما نیاز به یک معیار و سنجش دارید برای اینکه بدانید کدام منابع بالقوه هستند که منابع بیشتری برای آنان صرف شود. هر کسب و کاری نیازهای متفاوتی دارد.

پیاده سازی ایده ها

این مرحله از مراحل مدیریت ایده جایی است که شما ایده های خود را با فرآیند مخصوص به خود به کار می گیرید. شما باید ایده های خود را با استفاده از رهبری فکری، فناوری هوشمند و مشاوره تخصصی توسعه دهید، آزمایش کنید، راه اندازی کنید و تا جایی که به آن به صورت دقیق نیاز دارید روی آن تکرار داشته باشید.

شناخت و پاداش

ما به فرهنگ شما برمی گردیم، اما این بسیار مهم است که شما از افرادی که به مشارکت و اصلاح ایده ها کمک کرده اند، تشویق به عمل آورید. این کار باید به صورت عمومی و مشخص باشد تا تمامی افراد تیم اهمیت مشارکت مثبت را بدانند.

مرور کردن، تکرار و یاد گیری

باید توجه داشته باشید که این نکته بسیار مهم است که کل فرآیند مدیریت ایده به خودی خود، یک عمل نوآورانه است و باید به این صورت با آن رفتار شود. همیشه زمانی را به برررسی بازخوردهایی که از فرآیند گرفته اید اختصاص دهید. آیا سیستم به صورت مناسب کار می کند؟ آیا فرهنگ درست است؟ شما تنها با گذراندن چند دوره، این موضوع را درک می کنید که کدام نوآوری است که می تواند به کسب و کار شما کمک کند.

حلقه را ببندید

مرحله نهایی در هر پروژه باید اشتراک گذاری باشد که شما شکست ها و موفقیت ها و درس های کلیدی را برای کل تیم ارائه دهید. درست است که تمرکز بر موفقیت ها شیرین است ولی باید بدانیم که شکست ها نیز بخشی از یک کسب و کار نوآورانه هستند و بر موفقیت نهایی تأثیر می گذارند.

کلام آخر

در هر کسب و کاری نیاز به خلاقیت دیده می شود. در ساله های اخیر نیز با پیشرفت فناوری مدیریت نوآوری و مدیریت ایده رونق بیشتری پیدا کرده اند. برای اینکه ایده شما مثمر ثمر باشد شما باید مراحل مدیریت ایده را یک به یک، که در این مقاله توضیح دادیم را طی کنید. با این کار شما از تمام ظرفیت خود برای فرآیند نوآورانه استفاده می کنید.

منبع:

https://ideadrop.co/idea-management/idea-management-ultimate-guide-driving-innovatin/

 

5/5 - (1 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx