بازی های خودانگیزشی

یک نظر اضافه کنید
16 دقیقه زمان مطالعه

بازی های خودانگیزشی

برنامه ریزی کردن در امور میزان دقت ما برای رسیدن به یک هدف را بالا می برد، از انجام کارهایمان در محل کار گرفته تا اصلاح کردن، مسواک زدن، غذا خوردن و حتی خوابیدن. ممکن است در طول روز در انجام این امور با چالش روبه رو شویم، بله حتی در اموری که در زندگی شاید هزاران هزار بار آن را انجام دادید.

 بازی های خودانگیزشی روش هایی نوین و بسیار جالبی هستند که ترفند ها و راه کارهایی را در اختیار ما قرار می دهد تا با کمک آن انجام دادن کارها به نوعی امکان پذیرتر شود. این مقاله مجموعه ای از دیدگاه های مختلف افراد متخصص و تجربیات آن ها در این زمینه می باشد که در اختیار شما قرار دادیم.

بازی های انگیزشی و انواع آن

بازی انگیزشی حاصل تبدیل کار  و فعالیت ، به بازی است. خب این به چه معنی است؟ در اینجا به این صورت آن را تعریف می کنیم که بازی های انگیزشی در واقع فعالیت یا پروژه هایی اند که شما طوری به آن شمایل می دهید که انگار، یک بازی سرگرم کننده هستند و شما در انجام آن اشتیاق و شادی را خواهید یافت.

به عبارتی وقتی شما یک فعالیت یا مجموعه ای از آن را به یک یا چند بازی تبدیل می کنید، اشتیاق و انگیزه  شما برای انجام دادن این بازی و طراحی کردن، آن را به یک کار راحت و قابل دسترس تبدیل می کند. در این صورت افکاری که برنامه ریزی بیش از حد ذهنی می کنید، اضافی به نظر می آیند. در واقع راه های گوناگونی وجود دارد تا شما به کمک آن بتوانید چالش های خود را طبقه بندی کنید و آن را شخصی سازی کنید.

در اینجا به چند مورد از آن می پردازیم.

بازی های خودانگیزشی

خاصیت آلت:چگونه بازی های خودانگیزشی تقویت گر فعالیت های ما خواهند بود؟

دو بخش از پروژه ها و فعالیت های بازی پذیر

در کل دو بخش برای فعالیت هایی وجود دارد که شما می توانید تبدیل به بازی کنید و این   عنوان تمامی اموری که شما برنامه ریزی می کنید یا در حال انجام دادن آن هستید را شامل می شود:

  • محسوس و ملموس کردن فعالیت ها یا پروژه های واقعی
  • مدیریت کار ها، شامل «مدیریت زمان»

بنا بر تجربه فردی، مدیریت زمان فعالیت ها الهام بخش این می شود که کار را تبدیل به یک سرگرمی کنید و از آن لذت ببرید و مشتاق این بشوید که با استفاده از بازی سازی آن را انجام دهید. بازی سازی از فعالیت  یا مجموعه ای از فعالیت به همراه طراحی و زمان بندی، الهام بخش این می شود تا دائم این عمل را مرتکب شوید. نوشتن لیست کارها دیگر کار خسته کننده ای نیست در عوض تبدیل می شود به بخشی از بازی سازی شما. مجموعه ای از این نوع تجربه ها همچنین در مورد مهارت های انگیزشی، گرد هم آمده و تبدیل شده به کتابی به نام (Gameful Project Management) که در وبسایت های واقع در خارج از کشور از جمله سایت آمازون ((amazon موجود است.

بازی های خودانگیزشی

 خاصیت آلت: طراحی بازی های انگیزشی از عوامل موفق شدن در انجام امور روز مره ماست.

 انواع بازی های خودانگیزشی مبتنی بر«مدت زمان»

در بالا توجه شما را به دو بخش از فعالیت های بازی پذیر که شامل دو قسمت پروژه های خاص و مدیریت زمانی می شود، جلب کردم. جدای از آن، دو بخش دیگر می ماند که آن را به این صورت تعریف می کنیم: «کارهایی که از انجام آن فرار می کنیم و کارهایی که به سمتش فرار می کنیم». درواقع این ها انواع وظایفی هستند که بستگی دارند به نحوه برخورد ما با اعمال و افکارمان که در ادامه به آن می پردازیم:

در واقع یک طبقه بندی دیگری برای انجام کار ها، پروژه ها و فعالیت ها در خود بازی سازی وجود دارد که مربوط به مدت زمان آن ها است. این طبقه  بندی شامل، کار های با مدت زمان کم می شود؛ از نوشتن یک پیام کوتاه گرفته تا دوره هایی که ممکن است ساعت ها، روز ها، ماه ها و حتی شاید سال ها برای موفقیت ما طول بکشد.

لازم به ذکر است، بازی های مدیریت پروژه یا زمان، برای بازه های که گفته می شود کارآمد هستند، دقیقه ای (مثل انجام دادن کاری که یادداشت می کنیم یا از روی چک لیست)، ساعتی، روزانه، ماهانه و همچنین سالیانه اما توصیه نمی شود که بازی های خودانگیزشی را برای بازه های طولانی مدت استفاده کنید.

چنانچه بازی را طراحی کردید، مطمئن شوید که بازی های ماهانه، هفتگی و روزانه هم دارید و دلیل آن این است که شما باید اهداف خود را در دیدرس نگه دارید و بین اهداف بزرگ و کوچک همچنین دوره های بازی با مدت زمان متفاوت، تعادل به وجود بیاورید. در غیر این صورت ممکن است که هدف خود را قبل از رسیدن به خط پایان رها کنید.

داستانی وجود دارد از خانم فلورنس چادویک ((Florence Chadwick، شناگر ماهر آمریکایی که در سال ۱۹۵۲ بعد از پانزده ساعت شنا در آب سرد و مه غلیظ، از جزیره کاتالینا واقع در غرب لس انجلس ایالات متحده به سمت شهر لس انجلس، تسلیم شد. بعد از خارج شدن از آّب او متوجه شد که کمتر از یک کیلومتر تا پایان باقی مانده بود و او اظهار داشت که اگر می توانستم خشکی را ببینم می توانستم کار را تمام کنم! بعدها او در شرایط آب و هوایی بهتر مسیر را در مدت زمان کوتاه تر شنا کرد، اما تجربه  اول او برای خیلی ها به یک حرکت نمادین و تمثیلی تبدیل شد.

در بازی های خودانگیزشی، شما به عنوان طراح و بازیکن بازی های خود، می توانید خط پایان را طوری طراحی بکنید که در معرض دیدتان باشد تا برای رسیدن به آن انگیزه داشته باشید.

برای مثال طول یک دوره از بازی را بر اساس چیزی به غیر از بازه های زمانی تقویم تعیین کنید«هفته، ماه، سال». مثل بعضی از بازی های ویدئویی یا کارتی که بعد از تمام شدن آن دروه «Round»، در بازی یک دستاورد یا رویداد خاص اتفاق می افتد (به دست آوردن کارت بازی یا هر چیز دیگری). شاید بخواهید از مثلا پایان سال و مالی حساب کسب و کارتان، پایان برگزاری یک جلسه یا مجموعه ای از شرایط خاص استفاده کنید.

شما باید از شرایط و امکانات خود آگاه باشید و از آن بازی بسازید. از جمله شرایط فعلی شما «جایی که در حال حاضر هستید، اتفاقاتی که در زندگیتان و اطرافتان در حال وقوع است، چیزی که در دسترس شما هست یا بالعکس، شرایط فیزیکی تان و همچنین وضعیت ذهنی شما».

بازی های خودانگیزشی

خاصیت آلت: بازی های انگیزشی می توانند در بازه های زمانی مختلف عمل کنند.

بازی های خودانگیزشی با توجه به وسعت و طرح

خب در اینجا می پردازیم به بازی های خود انگیزشی فردی متناسب با طراحی و بینش فردی.

بازی های تقویتی: به عبارتی بازی های خود انگیزشی سریعی هستند که شما را در جریان انجام کارها قرار می دهند. برای درک بهتر این مطلب به دو مثال زیر می پردازیم:

  • اسم این بازی را گذاشته اند «پروژه تقویتی»؛ در بعضی از کارها که نیاز است از یک حقه یا ترفند استفاده کنیم، شخص می تواند با استفاده از اینکه بازخورد و عکس العمل چه خواهد بود، قبل از انجام کار روی یک کاغذ اتفاقاتی که در آینده انجام کار، می افتد را بنویسد بعد از اینکه تمام شد، نوشتن را تمام کند و فقط طبق لیست شروع به انجام کار کند تا نیازی به عمل از پیش تایین نشده، نباشد.
  • بالاخره رسیدیم به یکی از مهم ترین بازی های خودانگیزشی یعنی «رقابت با بازی های زمانی»؛ مشهورترین مثال برای این بازی که شاید به گوش شما هم آشنا باشد، «قانون پنج ثانیه» است. قانون پنج ثانیه اثر خانم مل رابینز (Mel Robins) وکیل، نویسنده، مجری تلویزیون و سخنران انگیزشی آمریکایی است که ابتدا ایشان بازی را برای غلبه بر سستی بیدار شدن از خواب صبح طراحی کردند و بعد آن را در روزمره خود استفاده کردند.(ایده به وجود آمدن آن بسیار جالب بود که پیشنهاد می کنم آن را بخوانید)

هدف از این بازی رسیدن به قدم بعدی خواهد بود که دریافتی شما، نیرو و هر چیز بیرون از وجودتان را متمرکز می کند. قانون بازی این است که کاری که در ذهنتان هست و به هر دلیلی در انجام دادن آن سستی می کنید را در پنج ثانیه انجام دهید و اگر از پنج بیشتر شد، برنده همان دکمه تاخیر زنگ گوشی خانم مل رابینز خواهد بود!

بازی های خودانگیزشی خاصیبت آلت: قانون پنج ثانیه از جمله بازی های خودانگیزشی معروف در دنیا است.

باز های مقاومتی

بازی «پنج دقیقه پشتکار» نوعی از بازی های مقاومتی است و قانون در این بازی بسیار ساده است. شما یک فعالیت یا پروژه ی خود را که قصد انجامش را دارید را انتخاب می کنید و در روز باید حداقل پنج دقیقه آن را انجام دهید. اسم حرفتان هم برای مثال می گذاریم «خود تاخیر»؛ اگر بازی را انجام دادید، یک امتیاز برای شما و در غیر اینصورت خود  تاخیر، یک امتیاز می گیرد و اگر هم کمتر از پنج دقیقه مقاومت شما طول کشید، نصف امتیاز برای شما و نصف دیگر برای خود تاخیر خواهد بود. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد:

بازی توقف در زمان یا استراحت در کار

در این بازی شما به خودتان پاداش می دهید، مثل خاموش کردن کامپیوترتان و کار نکردن تا زمان مشخصی با آن در روز تعیین شده یا وقفه کوتاه ایجاد کردن، بین انجام امور و فعالیت و رسیدن به یک کار دیگر که در مورد دوم استراحت کردن هم می تواند به عنوان کار دیگر باشد!

یک مثال معروف در مورد بازی توقف در زمان یا استراحت در کار، تکنیک پومودرو (Pomodro Technique) بر گرفته از واژه ی گوجه در زبان ایتالیایی است که می گوید کارها را به بازه های بیست  و پنج دقیقه ای در بیاوریم و بعد از هر قسمت باید سه تا پنج دقیقه استراحت کنیم. بعد از هر چهار پومودرو (بیست و پنج دقیقه) شما پانزده تا سی دقیقه استراحت به عنوان جایزه کسب می کنید.

بازی های خودانگیزشی
خاصیت آلت: مدیریت زمانی بازی های خودانگیزشی از نکات پر اهمیت در طراحی و اجرای آن است.

برای مدیریت پروژه و فعالیت های چند جانبه به این دو نکته توجه کنید:

بازی های مدیریت زمان و پروژه: می توانید بازی هایی که معرفی شد را در غالب بازی های گسترده تر ببینید مثل بازی با فعالیت های روزانه، هفتگی و ماهانه و حتی بازی هایی با مدت زمان طولانی تر.

باز ی های تندرستی و سلامتی: همچنین عادت هایی برای سلامتی و تندرستی هستند که شاید مایل باشید که آن را تمرین کنید و انجام دادن اینگونه تمرین ها، اثر بسزایی در تمامی فعالیت های شما خواهد داشت.

نکاتی درباره بازی های انگیزشی جمعی

خب با علم بر اینکه روند ایجاد انگیزه و تبدیل کردن فعالیت ها و پروژه ها به بازی یک کار تک نفره است و اغلب فقط شما می توانید با نگاه به گذشته بگویید که چه چیزی در طراحی بازی با شما سازگار هست یا نیست. اما در ادامه به دیدگاهی دیگر در اینباره می پردازیم:

با همه این تعاریف در مورد بازی ها، پروژه ها و خیلی از فعالیت ها بازی ها را می توان گفت که به صورت جمعی هستند. ممکن است شما طراحی و انجام بازی انگیزشی را به عنوان کار فردی درک کرده باشید اما اغلب با افراد دیگری که نقش خود را در آن بازی ایفا می کنند تعامل دارید.

این دیدگاه در مورد مدیریت زمان پروژه یا فعالیت هم صدق می کند. چه در طراحی بازی و چه در حین بازی کردن شما به شخص یا اشخاص دیگری هم احتیاج پیدا می کنید. این نوع از بازی های خود انگیزشی ویژگی های منحصر به فردی دارند که هر کس می تواند آن را شخصی سازی کند، ولی یک نقطه ی مشترک بین همه ی بازیکن ها وجود دارد و آن هم قانون و ابزار بازی است.

بازی های خودانگیزشی
 خاصیت آلت: بازی های انگیزشی می توانند نقش بسزایی در تربیت فرزندان و کودکان ما داشته باشند.

نتیجه گیری

همان طور که خواندیم بازی های خودانگیزشی حقه و ترفند هایی را به ما یاد می دهند که می تواند روش و متد بسیار جالبی برای محیط  های آموزشی و فکری، چه برای کودکان چه برای بزرگسالان باشد. روش و راهی بسیار نوینی نیازمند سازمان دهی و آموزش توسط دولت ها و حکومت ها است؛ چون رشد فکری کودکان و نوجوانان باعث رشد ریشه  ی یک جامعه خواهد بود و ما به نوبه  خود می توانیم با تمرین کردن و استفاده کردن این قبیل بازی ها به رشد سلامت ذهن و بدن خود کمک کنیم. ممنونم برای خواندن این مقاله، امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

منبع:

 

 

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx