ترس از موفقیت چیست؟

نظرات 2
12 دقیقه زمان مطالعه

ترس از موفقیت شامل ترس از دستاورد است، تا حدی که مردم کارهای خود را خراب می‌کنند. در حالی که به طور کلی موفقیت مطلوب و دلپذیر تلقی می شود، دلایلی وجود دارد مبنی بر اینکه چرا ممکن است مردم از انجام کارهای بسیار خوب بترسند؟

مهم است که بدانیم مردم اغلب از خود موفقیت نمی ترسند. در عوض، ترس آنها از پیامدهای بالقوه موفقیت است. از آنجا که انتظارات از موفقیت اغلب مبتنی بر این ایده است که رسیدن به اهدافشان به معنای فداکاری یا تحمل ضررها است، شاید تعجب آور نباشد که مردم در مورد بهایی که موفق شدن در نهایت برای آنها دارد، با احتیاط عمل کنند.

مشخصه ها

ترس از موفقیت

تشخیص ترس از موفقیت همیشه آسان نیست. برخی از علائمی که نشان می‌ دهند یک فرد ممکن است دچار ترس باشد عبارتند از:

  • کمبود اهداف: با داشتن انتظارات بسیار پایین، مردم این اطمینان را به خودشان می دهند که هرگز هیچ پیشرفتی در جهت موفقیت ندارند.
  • تسلیم شدن: در بسیاری از موارد یک فرد نزدیک به کسب موفقیت، از آن دست می‌کشد.
  • به تعویق انداختن : به تعویق انداختن کارها تا آخرین لحظه، به این معنی است که افراد بهترین یا متفکرانه ترین کار خود را انجام نمی دهند، و همین امر می تواند شانس موفق شدن آنها را به طور جدی ضعیف کند.
  • خود معلول کردن: افرادی که از موفقیت می ترسند ممکن است موانعی را در مسیر خود قرار دهند که شانس آنها را برای انجام بهتر کارها کاهش دهد. این رفتارها می تواند از اقدامات جزئی خود تخریبی گرفته تا رفتارهای خود تخریبی جدی تری را شامل شود.

سخت است که موارد بالا را اقداماتی ببینیم که توسط ترس از موفقیت برانگیخته شده اند. در بسیاری از موارد، ترس ممکن است در قالب تنبلی، بی انگیزه بودن و نظم و انضباط ضعیف ظاهر شود. صرف نظر از این که این ترس چگونه ظاهر می شود، به طور جدی اجازه نمی دهد که مردم از لحظه لحظه زندگی خود لذت ببرند.

تشخیص ترس از موفقیت

اگر شک دارید که ممکن است شما هم از موفقیت بترسید، مواردی وجود دارد که می توانید آنها را در خود جستجو کنید؛ شامل:

  • ترس از اینکه اگر در کانون توجه قرار بگیرید چه اتفاقی می افتد.
  • نگران این باشید که اگر به دلیل موفقیت خود به جلو حرکت می کنید، افراد یا عزیزانتان را پشت سر خود رها کنید.
  • به دلیل موفق شدنتان، از قبول مسئولیت های جدید، احساس نگرانی کنید.
  • نگران این باشید که همه چیز پیچیده تر از آن چیزی شود که می توانید کنترل کنید.
  • ترس از نظرات مخالفان یا نگرانی در مورد تجربه کردن سایر مشکلات اجتماعی

گاهی اوقات مردم از برخی از این نگرانی ها آگاه هستند، اما بسیاری ممکن است از علل واقعی رفتارهای خودتخریبی خود بی اطلاع باشند. در موارد دیگر، کمک گرفتن از یک درمانگر می تواند راه موثر یادگیری در جهت شناسایی و تشخیص برخی از رفتارهای مبتنی بر ترسی باشد که شما را از موفقیت باز می دارد.

ترس از موفقیت

دلایل

ترس از موفقیت می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

  • سندرم ایمپستر: گاهی اوقات افرادی که موفقیت را تجربه می کنند از این می ترسند که دستاوردهای آنها شایسته نیست یا به اندازه سایر افراد در زمینه خود خوب نیستند. ممکن است مردم از این بترسند که نتوانند انتظارات را برآورده کنند یا اینکه دیگران متوجه شوند که آنها برای این چالش آماده نیستند.
  • تفسیر اشتباه احساسات مرتبط با موفقیت: هیجان و اضطراب سیگنال های فیزیکی مشابه بسیاری با ترس دارند. به همین دلیل، گاهی اوقات به راحتی نمی توان احساسات هیجانی را به عنوان عصبی بودن یا اضطراب تفسیر کرد. همین امر می تواند باعث شود تا افراد از موقعیتهایی که باعث ایجاد چنین احساساتی می شوند اجتناب کنند.
  • ترس از واکنش متقابل: گاهی اوقات افراد به دلیل پیامدهای احتمالی اجتماعی یا عکس‌العمل ها در روابط، از موفقیت می ترسند. محققان این پدیده را اجتناب از عکس‌العمل نامیده اند. به عنوان مثال، زنان ممکن است از مانع پیشرفت و ارتقاء خود بشوند؛ زیرا می ترسند که با نقش های جنسیتی سنتی هماهنگ نباشد. محققان دریافتند که زنان تمایل دارند موفقیت را با عواقب منفی بیشتری مرتبط سازند. مردم تمایل دارند که با این هنجارهای مورد انتظار مطابقت داشته باشند زیرا از واکنش اجتماعی یا اقتصادی می ترسند.
  • تجربیات منفی: افرادی که در گذشته پس از انجام کارهای خوب، نتایج منفی مانند مورد تمسخر واقع شدن به دلیل “خودنمایی” یا تحمل سختی به دلیل موفقیت خود، را تجربه کرده‌اند هم ممکن است از خوب عمل کردن در آینده بترسند.
  • خودکارآمدی ضعیف: تحقیقات نشان داده است افرادی که از موفقیت می ترسند نیز خودکارآمدی پایینی دارند. خودکارآمدی؛ به اعتقادات و توانایی افراد برای رسیدن به اهداف خود گفته می شود.
  • خجالت یا اضطراب اجتماعی: افرادی که خجالتی یا از لحاظ اجتماعی مضطرب هستند، ممکن است از موفق شدن بترسند؛ زیرا نمی خواهند در کانون توجه قرار بگیرند.

اثرات ترس از موفقیت

ترس از موفق شدن می تواند تأثیر منفی و جدی بر زندگی یک فرد داشته باشد. برخی از راه هایی که ممکن است در زندگی مانع رسیدن شما به خواسته هایتان شوند عبارتند از:

  • کاهش رضایت از زندگی: یک مطالعه نشان داد که ترس، رضایت از زندگی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
  • دشواری در تعقیب اهداف: تحقیقات همچنین نشان داد که ترس از موفقیت با مشکلات ایجاد و حفظ رفتارها ارتباط دارد؛ زیرا این گام های اولیه به سمت هدف، بسیار دشوار هستند. افرادی که از موفقیت می ترسند ممکن است برای شروع تقلا و تلاش کنند. یا ممکن است متوجه شوند که پروژه هایی را شروع می کنند؛ ولی انگیزه ای برای به پایان رساندن آنها ندارند.
  • کاهش عزت نفس: در حالی که موفقیت معمولاً با عزت نفس قوی همراه است، اما ممکن است در مورد کسانی که از موفق شدن می ترسند صادق نباشد. به ویژه امکان دارد در مورد افرادی که سندرم ایمپاستر را نیز تجربه می کنند صادق باشد؛ زیرا آنها موفقیت خود را به مهارت، دانش یا کار سخت خود نسبت نمی دهند.
  • انتظارات پایین: محققان همچنین دریافتند افرادی که از موفق شدن می ترسند، در مقایسه با توانایی های خود تمایل دارند اهداف تحصیلی و شغلی پایینی را اتخاذ کنند.

درمان

خوشبختانه، معالجه می تواند یک درمان موثر برای ترس از موفقیت باشد. برخی از شیوه هایی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرد عبارتند از:

  • روان درمانی: این نوع درمان؛ بر درک تأثیرات ناخودآگاه ، تجربیات دوران کودکی و چگونگی تأثیر آنها بر مشکلات فعلی فرد متمرکز است.
  • رفتار درمانی شناختی (CBT) :به مردم کمک می کند تا یاد بگیرند که چگونه افکار منفی خودکار را که در رفتارهای ناسازگار نقش دارند، شناسایی کنند. با درک این الگوهای فکری منفی، افراد میتوانند بیاموزند که چگونه تفکرات مثبت تری را توسعه و افزایش دهند که مانع دستیابی به اهداف آنها نشود.
  • در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهایی را برای درمان بیماریهای مرتبط؛ مانند افسردگی یا اضطراب تجویز کند.

مقابله

همچنین مواردی وجود دارد که می توانید خودتان به تنهایی برای مقابله و غلبه بر ترس از موفقیت انجام دهید؛ شامل: فکر کردن بر روی ماهیت و منبع ترس تان و یادگیری تشخیص رفتارهای ناشی از آن است.

هنگامی که درک بهتری از این الگوها داشته باشید، می توانید توجه خود را بر روی مبارزه با این گرایش‌های خود مخرب متمرکز کنید.

با استرس مقابله کنید

از آنجا که استرس می تواند در ترس شما نقش داشته باشد، حائز اهمیت است که به دنبال راه هایی برای آرامش و مدیریت استرس و اضطراب خود باشید. از تکنیک های مدیریت استرس مانند:

  • تنفس عمیق
  • ورزش
  • رویداد نگاری یا یادداشت برداری روزانه
  • مراقبه
  • تجسم
  • آرام سازی پیشرونده عضلات

باورهای منفی را شناسایی کنید

یافتن راه هایی برای تغییر مجدد افکارتان در مورد موفقیت نیز می تواند یک استراتژی مقابله و موثر باشد. شروع کنید و به برخی از باورهای منفی که ممکن است در مورد دستاوردهای خود داشته باشید، توجه نمایید.

  • آیا موفقیت را با همراه نتایج منفی می بینید؟ آیا نگران این هستید که دیگران چه فکری می کنند؟ پس از آگاهی بیشتر از این الگوهای فکری منفی، می توانید کار خود را برای جایگزین کردن آنها با الگوهای مثبت آغاز کنید.

تحمل و کنار آمدن با ناراحتی را تمرین کنید

از آنجا که ترس از موفق شدن می تواند منجر به رفتارهای اجتنابی شود، یکی از راه های مقابله با آن، بهبود مهارت های تحمل پریشانی و ناراحتی است. وقتی احساسات ناراحت کننده یا ناخوشایندی را تجربه می کنید، تمرین کنید که به تدریج یاد بگیرید به جای فرار کردن از آنها با آنها کنار بیایید.

 آنچه ممکن است متوجه شوید این است که با گذشت زمان مقابله با ترس و ناراحتی شما آسان تر می‌شود. همچنین ممکن است بفهمید که منبع اضطراب شما آنقدرها که فکر می کردید دشوار یا ترسناک نبوده است.

سخن پایانی از VeryWell

ترس از موفقیت می تواند رسیدن به اهدافتان را دشوار کند، همچنین می تواند برای عزت نفس و رفاه کلی شما مضر باشد. خوشبختانه مواردی وجود دارد که می توانید برای غلبه بر این ترس انجامشان دهید. تقویت مهارت های مقابله ای می تواند کمک کننده باشد، اما اگر ترس شما باعث ناراحتی شما می‌شود یا در توانایی عملکرد عادی شما اختلال ایجاد می‌کند، با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید.

منبع

www.verywellmind.com/what-is-the-fear-of-success-5179184

۳.۲/۵ - (۴ امتیاز)

برچسب گذاری شده:

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

2 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
2
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx