۱۰ روش ذهنی که شما را از افسردگی نجات خواهد داد

یک نظر اضافه کنید
8 دقیقه زمان مطالعه

شکست خورده اید؟ صدای شکستن استخوان های غرورتان را شنیده اید؟ جوش نمی خورند؟ درد دارید اما درمان ندارید؟ شکست، افسردگی و احساس ناراحتی بعد از آن تحمل و تلاش بسیار زیادی می خواهد که بتوان بر آن پیروز شد.

شما از شکست خوردن تاسف نمی خورید، بلکه از فرصت های از دست رفته آن در حسرت و اندوه هستید.

مشکلات بزرگ و شما کوچک هستید، پس مورچه باشید. اراده و عزمتان دریای پهناور باشد. آنگاه رنج ها در مقابل شما سنگ ریزه های کنار ساحل موفقیت هستند.

عبور از این غم امکان ندارد، مگر با تغییر افکار. پس برای تغییر نگرشتان با ما همراه باشید.

احساس ناراحتی، کلید یا قفل زندگی است؟

احساس ناراحتی، کلید یا قفل زندگی است

 

زمانی که غم بر اثر اتفاقی به خصوص عدم موفقیت در کار به سراغ شما می آید، اگر برای آن آمادگی کافی نداشته باشید، تبعات سنگینی از جمله افسردگی را به همراه خواهد داشت.

عبور یا عدم عبور از این حس، دریچه ای را به سوی شما باز می کند. تماشای منظره ساحل دریا یا بیابان؟ انتخاب با شما است.

سکانس اول، برخورد شما با ناراحتی!

اولین قدم قبل از تفکر به خروج از حالات شکست، نحوه برخورد اولیه با آن است. اولین صحنه فیلم، علت موفقیت در جذب یا عدم جذب مخاطب است. برخورد شما نباید بسیار سرسری یا جدی باشد.

در لحظات اول، احساسات بر شما غلبه دارد، پس سعی کنید برای خودتان داستان پردازی نکنید. تخلیه احساسات کنید. آن را سرکوب نکنید، اما باعث رنجش دیگران نشوید.

بکشید یا کشته شوید!

موفقیت صرفا رسیدن به یک جایگاه خوب نیست، بلکه غلبه بر غم و اندوه نیز یک نوع دیگر آن محسوب می شود.

حالا که قدم اول را محکم برداشته اید، به سراغ مرحله بعدی بروید. تغییر ذهنیت این مرحله است. راهکارهای خروج از این حس که برای شما جمع  آوری کرده ایم به شرح زیر است.

۱- برای امتحان کردن شجاعت داشتید

شما اگر شکست خوردید، ریسک حضور در یک کار جدید و امتحان کردن آن را قبول کرده اید. این واقعیت که شما شهامت داشته اید، بسیار تحسین برانگیز و نقطه اتکا خروج از این موقعیت است. شما نباختید، بلکه یک دفعه از میان دفعات تلاش شما به نتیجه نرسیده است. احساس افسردگی نکنید، جشن بگیرید و به شجاعت خود افتخار کنید.

۲- شکست را همان گونه که هست، بپذیرید

شکست خودتان را نه بزرگتر و نه کوچکتر از آنچه که هست بیان نکنید. حال این بیان چه به لفظ و چه به فکر و خیال باشد. آن را مرور کنید و درس بگیرید؛ اما آینده خودتان را به اتفاقات کنونی گره نزنید.

۳- زمان در اختیار شما است، نه شما در اختیار زمان!

بسیاری از شکست با سخنانی مانند اگر آن کار را می کردم…، چه می شد اگر….. و غیره همراه با احساس ناراحتی و افسردگی یاد می کنند. در حالی که باید از جملات اتفاق افتاده یا انجام شده است، استفاده کنید.

زمان لحظه به لحظه در حال سپری شدن است و اگر از آن عقب بمانید، شکست حتمی هست. سعی کنید با تمام سختی ها، زندگی روزمره خود را انجام دهید.

۴- شکست، تجربه ای گران بها

نگاه خود نسبت به عدم موفقیت را تغییر دهید. این کار باعث می شود به مرور زمان، شما احساس بهتری داشته باشید. دیگران را عامل شکست ندانید. در تحقیقی که تیم پرورش افکار امیر شریفی در بین مراجعین به سایت داشته اند، مشخص شده است، بسیاری از افرادی که به عنوان یک تجربه به شکست خود نگاه کرده اند، در آینده موفق تر و با انگیزه تر بوده اند.

۵- حذفی عمل کنید!

همه اتفاقات در یک حادثه ناگوار برای ثبت در خاطرات مناسب نیستند. ابتدا حواشی و جزئیات غیر مهم را کنار بگذارید. بدین گونه دید بهتری نسبت به مسائل خواهید داشت. در انتها صرفا یک نتیجه و دلایل اشتباه خود را حفظ کنید.

۶- شکست، مقدمه پیروزی است

همه افراد موفق، شکست خورده های دیروز هستند. ممکن است صدها بار شکست بخورید، زخمی شوید، اما هرگز حق ندارید  که ناامید باشید. ظاهر دیگران را با باطن زندگی و دشواری های خود مقایسه نکنید. صبر و استقامت، پافشاری، تلاش و دادن روحیه به خود از اصلی ترین عوامل تقویت انگیزه است.

۷- با خودتان آشنا شوید

روحیات و خلقیات خود را شناخته اید. ناراحتی ابعاد پنهان و تاریک شما را قابل رویت کرده است. حالا درک درست تری از خود دارید. نقشه راه جدید را بهتر ترسیم خواهید کرد.

بازسازی، بهترین زمان برای ایجاد یا ترمیم تفکرات مانند اعتماد به نفس، پیروزی، موفقیت و غیره است.

۸- خطوط حرکت را مشخص کنید

تا به اینجای مقاله اگر کارهای ذهنی بالا را یک به یک انجام داده باشید، درک نسبی خوبی از خود دارید. حتی احساس افسردگی قبلی را نیز ندارید.

خطوط آینده که قبلا متصور بودید، پاک کنید. ریل گذاری مجدد برای حرکت لوکوموتیو خواسته هایتان را انجام دهید. این خطوط نتایج دردهایی است که در سکانس اول شکست، ماهرانه آن را مهار کرده اید.

۹- آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نخواهد شد

تفکر تجربه محور به شما بصیرت و دوراندیشی می دهد. زندگی بستری از این فرصت ها است. در موقعیت های مشابه، شما با کوله بار تجربیاتتان بهترین گزینه را از بین موارد مختلف انتخاب خواهید کرد.

۱۰- عدم موفقیت را به آب روان واگذار کنید

عدم موفقیت را به آب روان واگذار کنید

 

ذهن شما به مرحله ای رسیده که به خوبی با فرصت سوزی و اشتباه کنار آمده است. آخرین مرحله رها کردن خواهد بود. بسیاری معتقدند تا پایان عمر این درد همراه شما خواهد بود، آیا درست است؟ جواب مشخصا خیر است.

شما پس از چند سال هیچ اثری را حس نخواهید کرد. تنها یک نتیجه می بینید که به نیکی از آن یاد می کنید.

ذهنتان هر چقدر بیشتر آماده باشد، طی کردن این ۱۰ مرحله برای شما آسان تر خواهد بود.

سخن آخر

ناراحتی و شکست دو رکن جدایی ناپذیر از ارکان زندگی هستند. افسردگی از کوچکترین تبعات این دو رکن است. دیدن نیمه پر لیوان در این زمان، هنر می خواهد.

هنری که وابسته به ذهن شما است. این ۱۰ روش از بهترین راه ها علاوه بر راه های فیزیکی برای مقابله با این احساس غم و اندوه خواهند بود.

شکست شما را نه تنها خوار و کوچک نمی کند، بلکه عامل اصلی موفقیت است.

ناراحتی، خشمی است که ریشه در ذهنیتتان دارد. نیازی به هزینه های گزاف دارو برای خروج از این حس نیست. باور خود را تغییر دهید. ذهن کلید موفقیت شما در زندگی خواهد بود. شکست شما می تواند پلی به آینده یا پلی سست که با اولین قدم فرو می ریزد، باشد. در این زمان تفکرات ذهنی نقش اول را دارد.

منبع:

https://www.lifehack.org/۸۹۵۴۵۴/failed-in-life

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx