اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن

یک نظر اضافه کنید
17 دقیقه مطالعه

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن

آیا تابحال به اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن فکر کرده اید؟ همه ما می دانیم که علم در این سال ها پیشرفت چشمگیری داشته است و ما در یک جامعه دیجیتالی زندگی می کنیم. پیشرفت علم کمک بزرگی به بهبود زندگی ما کرده است. ما برای ورود به سیستم و برقراری ارتباط بی سیم با خانواده و دوستان خود در سراسر جهان از تلفن، موبایل، تبلت، لپ تاپ و سایر دستگاه های خود استفاده می کنیم. امروزه تلفن هایمان به ما این امکان را می دهند که خطوط ثابت و برنامه های راه دور را به نفع ارتباط واقعی و فوری در هر زمان کنار بگذاریم.

همه این اتصالات می تواند کمک بزرگی برای ایجاد پیوندهایی صمیمانه تر میان خانواده ها باشد، اما زمانی که به فناوری اجازه می دهیم که به زندگی ما هجوم بیاورد، خط خوبی را طی می کنیم. اعمال ما در رابطه با فناوری می توانند پیام های قدرتمندی برای فرزندانمان بفرستند. اگر ما دائما در حال سلفی گرفتن یا مرور پست ها در صفحات اجتماعی هستیم و خود را با فناوری سرگرم می کنیم، ممکن است بیشتر ضرر کنیم و آسیب بزرگی به زندگی خود وارد کنیم.

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن

کودکان بسیار در روابطشان آسیب پذیرند و تاثیر فضای مجازی بر روابط والدین و فرزندان می تواند آسیب چشمگیری داشته باشد. رواج رسانه های اجتماعی در زندگی ما این توانایی را دارد که خانواده ها را غنی و زندگی ما را بهتر کند. با این حال اگر نتوانیم بین زندگی روزمره مان و تکنولوژی تعادل ایجاد کنیم، ممکن است موجب آسیب در رشد فردی فرزندانمان شویم و در آنها احساسی مانند نادیده گرفته شدن ایجاد کنیم. ما می توانیم تنها با کشیدن انگشت بر صفحه های دستگاه مان و لایک کردن پست های مختلف، ناخواسته سیگنال هایی به دختران و پسرانمان وارد کنیم که آنها احساس کنند دستگاه های ما برایمان ارزشمندتر از آنها است.

چندین متخصص پس از تماشای ویدیوهای اتاق انتظار و تعاملاتی که میان والدین و فرزندان رخ می دهد، متوجه این روند شدند. آنها پس از این مشاهدات تصمیم گرفتند که تحقیقی در رابطه با مطالعه انسان شناختی انجام دهند که در آن تعاملات خانوادگی را در طول وعده های غذایی در زنجیره های فست فود مشاهده کنند. نتایج تحقیقات نشان داد که تقریبا 73 درصد از والدین در طول شام خودشان را با تلفن های همراهشان سرگرم کردند و اغلب به نظر می رسد که فرزندان خود را منطقه بندی می کنند.

روانشناس کاترین اشتاینر آدیر گفت: ما به گونه ای رفتار می کنیم که به فرزندانمان این حس را انتقال می دهیم که آنها برایمان اهمیتی ندارند، برای ما جالب نیستند. ما به اندازه دیگران با آنها وقت نمی گذرانیم و هر چیز کوچکی می تواند توجه ما به آنها را مختل کند.

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن و فرزندشان و بی توجهی آنها به یکدیگر.

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن

3 دلیل برای بررسی استفاده خود از رسانه های اجتماعی

بی توجهی به کودکان و نادیده گرفتن آنها اغلب از اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن نشات  می گیرد. ما با درک خطر احتمالی برای فرزندانمان می توانیم در استفاده از رسانه های اجتماعی فعال تر و عمدی تر باشیم.

همه ما می دانیم و قبول کرده ایم که رسانه های اجتماعی و دستگاه های ما زمان و مکان خاصی در زندگی ما پیدا کرده اند، اما همیشه باید به عوارض جانبی احتمالی که فناوری می تواند برای فرزندانمان داشته باشد، توجه کنیم و آنها را مورد بررسی قرار دهیم. با اطلاع داشتن از نکات منفی و آسیب های احتمالی فناوری می توانیم از این دام ها دوری کنیم و فرزندانی سالم و شاداب تربیت کنیم.

رسانه ها و تاثیرات آنها بر کودکان

در سه راه متداول ذکر شده است که عشق ما به رسانه های اجتماعی می تواند نتیجه ای معکوس در کودکان نوپامان داشته باشد:

  • محققان تحقیقاتی در رابطه با ارتباط قوی بین والدینی که بیش از حد از دستگاه های دیجیتال استفاده می کنند و کودکانی که احساس بی توجهی می کنند، انجام داده اند و کشف کرده اند که استفاده بیش از حد از رسانه های اجتماعی ممکن است پیام ناخواسته ای برای فرزندان نوپا ارسال کند که به اندازه ی کافی برای ما ارزشمند نیستند و ما نسبت به آنها توجهی نداریم. بررسی مداوم رسانه های اجتماعی می تواند منجر به اضطراب یا افسردگی کودکان شود.
  • استفاده زیاد از رسانه های اجتماعی ممکن است موجب شود که فرزندانمان از حضور رو در رو و صحبت کردن با ما دوری کنند. مطالعات ثابت کرده اند که تعامل و مکالمات روزانه با کودکان منبع و عنصر بسیار مهمی برای رشد آنها است. یکی از تعجب برانگیزترین چیزهایی که بر آینده کودکان و موفقیت آنها تاثیر می گذارد، تعداد کلماتی است که یک کودک نوپا در طول روز می شنود.
  • استفاده ما از رسانه های اجتماعی ممکن است باعث ایجاد خودشیفتگی در کودکان شود. زمانی که ما رفتارهای بامزه و بیش از حد ناز فرزندانمان را به صورت مستند در صفحه های اجتماعی آپلود می کنیم، اهمیت فرزندانمان را در زندگی خود نشان می دهیم. در حالی که ارزش دادن و اهمیت دادن به فرزندانمان بسیار مهم است، اما ممکن است ما آنها را طوری تنظیم کنیم که معیار ارزش خود را تنها در مقدار لایکی که در صفحه های اجتماعی دریافت می کنند، ببینند. این موارد می تواند موجب فقدان همدلی شود.

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن

مادری که بی توجه به فرزند کوچکش و درگیر فضای مجازی است.

انتخاب های متعادل داشته باشید

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن موجب شده است که آنها درگیر فناوری شوند و رشته تعادل زندگی را از دست بدهند. تنها با کمی تعادل و چند انتخاب عمدی می توانیم از تاثیر گذاشتن رسانه های اجتماعی بر والدین و کودکان جلوگیری کنیم. برای محدود کردن عوارض جانبی منفی رسانه های اجتماعی بر کودکان نوپا می توانید از راه حل های آسان زیر استفاده کنید:

  • هر روز زمان ثابتی را برای مشاهده و بررسی رسانه های اجتماعی اختصاص دهید. سعی کنید هر روز بین 30 تا 40 دقیقه، زمانی که کودکان خواب هستند را به رسانه های اجتماعی اختصاص دهید. همچنین به گوشی خود جذب نشوید و وقتی که محدودیت زمانی به پایان رسید، آن را کنار بگذارید و بر کودکانتان تمرکز کنید.
  • سعی کنید فضایی بدون فناوری ایجاد کنید. در خانه مناطقی را مشخص کنید که در آن هیچ تلفن یا دستگاهی مجاز نیست. بسیاری از خانواده ها مناطقی مانند میز شام و اتاق خواب های خانوادگی را مناطق بدون فناوری ایده آل قرار می دهند.
  • لحظات روزمره ای که با کودکان نوپا خود دارید را در آغوش بگیرید. سعی کنید از لحظاتی مانند پیاده روی، تعویض پوشک، زمان حمام کردن، غذا خوردن، ماشین سواری و موارد دیگر استفاده کنید که به فرزندتان نزدیک شوید. این تعاملات کوچک می تواند فرصت های فوق العاده ای برای ساختن خاطره های بزرگ برایتان به وجود بیاورد.
  • یک رابطه سالم با تکنولوژی ایجاد کنید. یکی از کارهایی که کودکان نوپا در آن بسیار حرفه ای هستند، تقلید و یادگیری رفتارهای ما است. والدین همیشه باید مواظب رفتارهایشان در برابر کودکان باشند، زیرا ما نمی دانیم چه زمانی آن چشم ها یا گوش های کوچک در حال تماشا رفتارها و شنیدن صحبت های ما هستند.

این طبیعی است که نگران اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن و همچنین تاثیر بالقوه فناوری بر کودکان باشیم، اما ما تنها با رعایت نکات ذکر شده و ایجاد تعادل میان فناوری و دنیای واقعی می توانیم کنترل زندگی را بدست بگیریم و کودکانی شاداب تربیت کنیم.

والدینی که بدون دخالت فضای مجازی درگیر بازی فکری هستند و به فرزندانشان توجه می کنند.

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن

ما بیش از حد به اشتراک می گذاریم

آیا تابحال از خود پرسیده اید که بیش از حد زندگیتان را در رسانه های اجتماعی به اشتراک می گذارید یا خیر؟ احتمالا خواهید گفت: خیر. حالا از خود بپرسید که آیا فکر می کنید دوستانتان بیش از حد اشتراک گذاری می کنند؟ احتمالا خواهید گفت: بله.

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن، والدین را به اشتراک گذاری بیش از حد وادار می کند. ما جدول زمانی خود را با کارهایی مانند عکس گذاشتن و بروز رسانی کردن صفحات اجتماعی پر می کنیم. دانشگاه میشیگان نظرسنجی در مورد CS Mott انجام داد که نشان می دهد، 75 درصد والدین فکر می کنند که والدین دیگر بیش از حد به اشتراک می گذارند. آنها می گویند برخی والدین از عکس های نامناسب گرفته تا جزئیات بسیار زیادی که می تواند موقعیت مکانی کودک را نشان دهد به اشتراک می گذارند.

ما بچه های گرسنه شهرت می سازیم

آیا تابحال برایتان اتفاق افتاده که فرزندتان از شما بپرسد آیا می خواهید عکسش را در فیس بوک پست کنید؟ یا تابحال پرسیده اند عکسی که پست کردید، چقدر لایک دریافت کرده؟ اگر اینطور است، شما اولین نفر نیستید.

زمانی که ما به عنوان والدین عکس فرزندانمان را در رسانه های اجتماعی پست می کنیم و به طور فعال تعداد لایک ها را دنبال می کنیم، در خطر ایجاد بچه هایی گرسنه شهرت هستیم. کودکان به سرعت از رفتارهای ما تقلید می کنند و یاد می گیرند محبوبیت خود را بر اساس تعداد افرادی که روی دکمه پسندیدن کلیک می کنند، بسنجند.

اثرات رسانه های اجتماعی بر روابط

برای مشاهده تاثیرات مثبت و منفی در حال وقوع، تاثیر رسانه های اجتماعی بر خانواده ها را مورد بررسی قرار دادیم. روانشناسان پس مشاهده نتایج این تحقیقات بسیار نگران این هستند که فناوری و ارتباطات خانوادگی را از بین می برد.

این اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن می تواند آرامش یک خانواده را از بین ببرد و موجب سلب ارتباطات و احساس امنیت در خانواده شود. کتابی از شری ترکل به نام: «تنها باهم»، در رابطه با مطالعه ای صحبت می کند که در آن نظرات والدین و کودکان درباره فناوری را بررسی می کنند.

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن

نتایج تحقیقات بسیار خیره کننده بود، زیرا بعضی از کودکان گفتند که احساس می کنند والدینشان به تلفن همراه و فناوری معتاد هستند. کودکان به گونه ا ی رفتار کردند که نشان دادند آنها تمایل دارند تا زمانی را در کنار خانوادشان بگذرانند و سرگرم شوند. این مطالعه نشان می دهد که رشد اعتیاد به رسانه های اجتماعی در خانواده ها و نیاز به تعامل اجتماعی در خانواده ها هر روز بیشتر می شود.

خانواده ای که تحت تاثیر فضای مجازی بی توجه به میز صبحانه درگیر تلفن های همراهشان هستند.

همچنین می توان از فناوری برای حفظ ارتباطات میان خانواده ها استفاده کرد. این می تواند به اعضا کمک کند که برنامه ها، مکان و احساس امنیت را بین اعضا پیگیری کنند و در صورت نیاز می توان بلافاصله با والدین یا فرزندان تماس گرفت.

فناوری همچنین می تواند برای خانواده های طلاق یا جدایی، برای ایجاد تماس تصویری یا صوتی فوری تر مفید باشد. مطالعه ای در سال 2008 که توسط پروژه اینترنت و زندگی در تحقیقات «پیو» منتشر شد، نشان می دهد که تلفن های همراه، ایمیل یا پیامک می تواند کمک بزرگی برای خانواده هایی که دور از هم زندگی می کنند، باشد که با کمک تماس صوتی و تصویری رفع دلتنگی کنند. این موارد می تواند استرس افزایش یافته از زندگی مدرن را جبران کند.

جنبه های مثبت رسانه های اجتماعی

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن علاوه بر تاثیر منفی می تواند تاثیر مثبت نیز داشته باشد. اگر ما با دقت از پلتفرم های فناوری استفاده کنیم، می توانیم مزایای آنها را مشاهده کنیم. در اینجا به بررسی چند مورد از این مزایا می پردازیم:

  • شما می توانید عزیزان دور را در جریان نگه دارید: هدف رسانه های اجتماعی از ابتدا ایجاد روابط بین افراد بود. رسانه های اجتماعی می توانند به ما کمک کنند که شادی ها و لحظات خوب زندگیمان را با افرادی که دور از ما زندگی می کنند به اشتراک بگذاریم.
  • شما می توانید از والدین دیگر یاد بگیرید: شما می توانید به جای استفاده از رسانه های اجتماعی برای نشان دادن افتخارها و دست آوردهای فرزنداتان، آن را به منبعی ارزشمند برای راهنمایی ها و آموزش ترفندها برای والدین دیگر تبدیل کنید.
  • می توانید دلسوزی کنید و بخندید: در صفحه های اجتماعی می توانید از اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن صحبت کرده و از تجربیات والدین دیگر استفاده کنید. همچنین با به اشتراک گذاشتن ناامیدی ها و مشکلات فرزندپروری با والدینی که درباره به اشتراک گذاشتن تجربیات خود صادق هستند، احساس تنهایی نمی کنید و احساس بهتری نسبت به فرزندپروری خواهید داشت.
  • می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید: در حالی که همه ما می دانیم رسانه های اجتماعی نمی توانند جای تعاملات چهره به چهره را بگیرند، اما می توانید زمانی که در زندگی احساس کردید نیاز دارید که با فردی صحبت کنید از رسانه های اجتماعی استفاده کنید.
  • می توانید منابع ارزشمندی پیدا کنید: اگر والدین مضطربی هستید، می توانید از کارشناسان و روانشناسان والدین و کودکان که در رسانه های اجتماعی هستند، کمک بگیرید و روابط بهتری با فرزندانتان بسازید.

اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن

والدینی که اوقات فراغت خود را برای بازی و خوشحالی فرزندانشان صرف می کنند.

حرف آخر

در این مقاله مشاهده کردیم که اثرات رسانه های اجتماعی بر والدین مدرن موجب بی توجهی آنها به کودکانشان و از بین رفتن آرامش یک خانواده می شود. آسیب های فضای مجازی بر خانواده باعث می شود که کودکان سیگنال هایی مانند احساس بی اهمیتی از طرف والدینشان دریافت کنند و این می تواند موجب پرورش کودکی مضطرب و افسرده شود. اما والدین می توانند با استفاده از جنبه های خوب رسانه های اجتماعی و کنترل زمانی که صرف رسانه های اجتماعی می کنند، زندگی خود را سازماندهی کنند.

منبع:

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx