ابزارهای ایده پردازی چیست؟ و این تکنیک ها را توضیح دهید

کامنت بگذارید
17 دقیقه زمان خواندن

ابزارهای ایده پردازی چیست؟ و این تکنیک ها را توضیح دهید

انسان همیشه موجودی دغدغه مند بوده است و به صورت مداوم سعی دارد تا با ایجاد ایده ها و فرصت های جدید بتواند در زندگی و کار خود پیشرفت کند. این ایده ها به او کمک می کنند تا در زندگی موفق باشند و در کار خود صاحب سبک شوند. همانطور که قبلاً گفته شده بود ایده پردازی فرآیند توسعه، گسترش و انتقال ایده های انتزاعی و بصری است، اما در این راه باید با ابزارهای ایده پردازی آشنا باشیم.

ابزارهای خلق ایده به عنوان ابزاری تعریف می شوند که تفکر یا سازماندهی ایده های جدید را چه به صورت فردی و چه با دیگر افراد، پیرامون مسائل و فرصت ها تشویق می کنند. با همراه باشید تا با این ابزارها آشنا شویم.

ابزارهای ایده پردازی

ابزارهای ایده پردازی در کارآفرینی و توسعه محصول

ایده ها پایه را شکل می دهند که ما از آن شروع به ساختن می کنیم که می توانند انتزاعی، ملموس یا بصری باشند. تکنیک تولید ایده فرآیند خلاقانه ارائه راه حل ها و ایده ها است. همچنین شامل توسعه این ایده ها و انتقال آنها نیز است.

ایده پردازی در کارآفرینی نیز بسیار مهم است، که جذب موفقیت را به همراه دارد. کارآفرینی به فرآیند تولید و ایجاد یک کسب و کار گفته می شود. این ایده باید قادر باشد تا مشکلی را حل کند و همانطور که ایده باید منحصر به فرد باشد باید به آسانی نیز قابل اجرا باشد.

برای مثال فرض کنید افراد زیادی وجود دارند که با اصطلاحات و فرآیندهای قانونی آشنا نیستند یا بخوبی آنها را متوجه نمی شوند. بنابراین ایده کارآفرینی شما می تواند این باشد که با ابزارهای ایده پردازی پلتفرمی را طراحی کنید تا با آن به نیازهای قانونی افراد پاسخ داده و کمک کنید تا آنها را براحتی متوجه شوند.

همچنین ایده پردازی نخستین گام در توسعه محصول است. و نیازمند آن است که شما به دنبال گزینه های محصول عملی باشید و یک قدم بسیار مهم در سازمان ها است که کمک می کند مشکلاتشان را حل کنند. توسعه محصول نیازمند این است که شما بازاریابی و بررسی کامل انجام دهید. شما باید ایده ای ارائه دهید تا نسبت به رقبایتان منحصر به فرد باشد و این ایده به صورت مناسبی اجرا شود. برای مثال دستگیره های در ضدعفونی شونده ایده ای است که می توانید به آن توجه داشته باشید چون در این شرایط اپیدمی که همگی به سمت سبک زندگی سالم حرکت می کنند، این محصول پرطرفدار خواهد بود.

ابزارهای ایده پردازی

فرآیند تولید ایده

این فرآیند می تواند برای افراد و سازمان های مختلف متفاوت باشد، اما سه گام اصلی در این فرآیند وجود دارد. ایتدا با شناسایی سؤال و فهمیدن آن یا با مشکلی که نیاز داریم آن را حل کنیم، شروع می شود. بعد از آن ما با ایده ها و راهکارهایی که به حل مشکل کمک می کنند، مواجه می شویم. سرانجام در مرحله سوم نیز ما بهترین ایده ها را انتخاب و آنها را اجرا می کنیم.

برای نمونه فرض کنید که قصد افتتاح یک رستوران را دارید. ابتدا باید به سؤالی که در ذهنتان است، پاسخی منطقی بدهید. اگر شما به دنبال انتخاب اسمی برای رستوران خود هستید با استفاده از تکنیک هایی که ما ارائه می دهیم، می توانید بهترین نام ها را ارائه دهید و در مرحله آخر از بین گزینه های مرحله دوم، مناسب ترین اسم را انتخاب کنید.

تکنیک ها و ابزارهای ایده پردازی

اگر ما به ایده های جدید نیاز داشته باشیم باید چکار کنیم و از کجا شروع کنیم؟ ما در اینجا شما را با ابزارهای ایده پردازی آشنا می کنیم تا بتوانید با استفاده از آنها کسب و کار موفق ذاشته باشید و جذب پول و جذب ثروت را به همراه داشته باشد.

ابزارهای ایده پردازی

طوفان ذهنی

این احتمال است که شما یک جلسه طوفان و یا درگیری ذهنی داشته باشید. تجربه نشان داده است که طوفان ذهنی نه تنها وقت بیشتری از شما می گیرد و باعث تولید ایده های کمتری می شود، بلکه منجر به ارائه ایده های بدتر نسبت به زمانی می شود که همان شرکت کنندگان سعی در ارائه ایده به تنهایی داشتند.

دلایل دیگری نیز وجود دارد که ممکن است نشان می دهد طوفان ذهنی برای ارائه ایده بهترین راه نیست. برنامه ریزی، سازمان دهی و مستند سازی جلسه به گونه ای که در چارچوبی قابل استفاده باشد، زمان بیشتری از ما می گیرد. اگرچه راه های خاصی برای بهبود عملکرد طوفان ذهنی وجود دارد، اما فراتر از هدف است.

نکته کار در این است که شما نباید طوفان ذهنی را برای خود پیش فرض کنید. با این حال، تکنیک های مفید دیگری وجود دارند که این ارزش را دارا می باشند تا به وسیله آنها روش فکر کرن متعارف را به چالش بکشید. در مسیر پیش رو شما به ایده های جدید نیاز خواهید داشت، پس بهتر است چند تکنیک در ذهنمان برای تولید ایده داشته باشیم.

بسیاری از این روش های ایده پردازی را می توان برای طوفان ذهنی موثرتر و دیگر انواع ایده پردازی استفاده کرد.

چالش ایده

چالش ایده یکی دیگر از ابزارهای ایده پردازی به معنای فرم متمرکز نوآوری است که شما مشکل یا فرصت ها را به امید ارائه راه حل های خلاقانه مطرح می کنید. هدف چالش ایده این است که در ایده پردازی و تولید ایده در رابطه با موضوعی از پیش تعریف شده، برای مدت زمانی محدود شرکت کند.

چالش ایده به شما این امکان را می دهد که بتوانید سؤالات خاصی را طراحی کنید و این سؤالات را به شنوندگان خاصی انتقال دهید که ایده های جدید با بینشی منحصر به فرد دریافت کنید. پیش از راه اندازی یک چالش

ایده بسیار مهم است که مشخص کنید با آنچه کاری می خواهید انجام دهید.

دو نوع چالش ایده وجود دارد: رویکردهای مشکل محور و رویکرد راه حل محور. شما باید اول مشخص کنید که به دنبال شناسایی چالش ها هستید یا برای آنها راه حل های بالقوه پیدا می کنید. وقتی که یک چالش ایده را سازمان دهی می کنید، پارامترهای مختلفی برای به دست آوردن نتیجه ای که به دنبالش هستیم وجود دارند که می توانید آن ها را انتخاب کنید مثل موضوع، مخاطبین، مسئولیت ها، زمان و کانال.

به یاد داشته باشید که روش چالش ایده، بهترین تکنیک برای زمانی است که می خواهید ایده های زیادی ایجاد کنید. اگر تعداد مخاطبین کمتری را در جریان ایده پردازی درگیر کنید مطمئناً این روش بهترین راه نیست و برای اثربخشی بیشتر باید مخاطبین بیشتری را به کار بگیرید.

اگرچه چالش ایده شما را قادر می سازد که ایده ها را سریع و با دقت جمع آوری کنید، اما برنامه ریزی زمان می برد و اگر منبع مناسبی برای اجرای آن نباشد، ارزش تلاش کردن را ندارد. همچنین زمان بندی مناسب برای موفقیت آن ضروری است.

ابزارهای ایده پردازی

تکنیک اسکمپر

از ابزارهای ایده پردازی می توان به تکنیک اسکمپر اشاره کرد. تکنیک اسکمپر تکنیکی است که توسط باب ابرل ابداع شده است و روشی برای حل مشکل و فکر خلاقانه است. این یک تفکر جامع برای به کارگیری تفکر انتقادی برای اصلاح ایده ها، مفهوم ها و فرآیند هایی است که از گذشته وجود داشته اند.

هدف تکنیک اسکمپر این است که بخشی از فرآیندها و ایده هایی که قبلاً وجود داشته اند را برای رسیدن به بهترین راه حل اصلاح کنند. این تکنیک از 7 عملکرد تشکیل شده است که می توانند برای جابجایی بخش ها در فرآیند استفاده شوند.

جایگزینی

جایگزینی تکنیکی است که شامل جابجایی بخشی از محصول، مفهوم یا فرآیند با یکدیگر است که سبب بهتر شدن دستاورد نهایی می شود.

تطبیق

تطبیق سازگاری به تجزیه و تحلیل احتمالات را برای ایجاد انعطاف بیشتر و تمرکز بر پیشرفت های افزایشی مشابه در ایده میپردازد.

ترکیب

تکنیک ترکیب امکان ترکیب دو ایده برای یک راه حل اثرگذار را کشف می کند.

اصلاح

اصلاح ایده به مشکل یا فرصت از دید بزرگتری نگاه می کند و نه فقط به ایده بلکه به بهتر شدن نتیجه نهایی کمک می کند.

استفاده دیگر

این رویکرد بر پیدا کردن راه هایی که بتوان ایده یا راه حل را برای هدف های دیگر استفاده کرد، تمرکز دارد. و امکان مزایای آن را در صورت ارائه در سایر بخش های کسب و کار، تجزیه و تحلیل می کند.

حذف

تکنیک حذف بسیار ساده است و در صورت حذف یک یا چند بخش از مفهوم به بررسی نتیجه احتمالی می پردازد.

معکوس

این فرآیند بر معکوس کردن عناصر قابل تعویض یک ایده تمرکز دارد.

اگرچه تکنیک اسکمپر برای جلسات طوفان ذهنی طراحی شده است، اما از جمله ابزارهای ایده پردازی است که می توان آن را بخوبی در فرآیند تفکرنیز به کار برد.

اغلب افراد تمایل دارند که بر پیدا کردن ایده بزرگ بعدی تمرکز کنند. هنگامی که شما ایده های جدید را تولید می کنید، فراموش کردن این نکته آسان است که پیشرفت های تدریجی مستمر توسط ایده هایی که در دراز مدت تأثیرگذار بوده اند، به وجود می آید.

هنگامی که شما به صورت ثابت ایده پردازی می کنید، شانس بردن ایده بزرگ را از طریق چند ایده کوچک را دارید. گاهی تنها چیزی که ممکن است لازم باشد این است که به پشت سر نگاه کنید تا ببینید چه چیزهایی دریافت کرده اید. هنگامی که شما از ایده ها یا فرآیندها به عنوان یک نقطه شروع استفاده می کنید، چیزهای زیادی برای شما در مورد شرایط فعلیتان آشکار می شود و این چیزی است که تکنیک اسکمپر می خواهد.

تفکر مخالف

تفکر مخالف فرآیندی است که به شما کمک می کند که پیش فرض های قدیمی مرتبط با کسب و کارتان را زیر سؤال ببرید. اگر احساس می کنید که تیم شما درگیر تفکرات قدیمی است و ارائه ایده های خارج از چارچوب سخت به نظر می رسد این یک ابزار مفید است که باعث نزدیک تر شدن شما به موفقیت می شود.

معمولاً بهترین راه حل ها در فرآیند تفکر خطی پیدا نمی شوند. اگرچه مغز ما به این صورت سیم کشی شده است، اما تفکر مخالف یا معکوس می تواند به ما در زیر سؤال بردن هنجارها کمک کند. با این طرز فکر، شما سمت مخالف چیزی که نرمال است را در نظر می گیرید و حتی می توانید برای پیدا کردن راه های غیر معمول به عقب بازگردید که جذب پول و جذب ثروت را داشته باشید.

کارت های طوفان ذهن

ابزارهای ایده پردازی چیست؟ و این تکنیک ها را توضیح دهید

کارت های طوفان ذهنی ابزارهایی هستند که توسط هیئت نوآوری برای ارائه هزاران ایده جدید در ارتباط با چالش ها و مشکلاتی که با آنها کار می کنید، ایجاد شده اند. در ابزارهای ایده پردازی، کارت های طوفان فکری به شما کمک می کنند تا عوامل خارجی مانند روندهای اجتماعی، فناوری های جدید و مقرررات را در زمینه کسب و کار خود در نظر بگیرید.

این رویکرد این امکان را به شما می دهد که با تلاش کم تعداد زیادی ایده تولید کنید. اگرچه بسیاری از ایده ها منطقی به نظر نمی رسند، اما این وسیله می تواند به شما هنگامی که در رکود گیر افتاده اید و درگیر بلاک خلاقانه هستید، کمک کند و بسیار مفید باشد.

تفکر قیاسی

تفکر قیاسی به تکنیک استفاده از اطلاعات یک منبع برای حل مشکل دیگری می گویند. اغلب یک راه حل برای یک مشکل یا فرصت، می تواند برای حل مشکل یا فرصت دیگر به کار برود. برای مثال تفکر قیاسی می تواند یک بیزینس موفق را بررسی کند، پارامترهایی که سبب موفقیت آن بوده اند را شناسایی کند و از این موارد برای کسب و کار خود استفاده کند.

این یک راه حل ساده برای ارائه ایده هایی هستند که از قبل تایید شده اند. این تکنیک ها همه شما را در این راه یاری می کنند و برای این کار باید به مدیریت ایده توجه کنید و با به کارگیری ابزارها و قوانین آن روابط موفق در کار خود داشته باشید.

نقشه برداری ذهن

نقشه برداری ذهن تکنیک ارائه اطلاعات است. در اینجا ما ارتباط بین عناصر مختلف و قطعات اطلاعات را نشان می دهیم. این ارتباطات معمولاً با کمک خطوط و فلش هایی نشان داده می شوند و یک راه دیداری برای ارائه اطلاعات است.

برای مثال اگر شما به دنبال انتخاب اسمی برای محصول خود هستید، ابداً باید موضوع اصلی که انتخاب اسم است را در مرکز بنویسید. از این نقطه مرکزی شما فلش هایی به سمت بیرون می زنید که باعث می شوند شما به این نکات اصلی در فرآیند انتخاب نام از جمله دستورالعمل ها، بهره وری و تجسم فکر کنید.

و از هر کدام از این موارد اصلی فلش هایی خارج می شود که جنبه کلیدی را با جزئیات بیشتر نشان می دهد، این راهنماها در مورد قابلیتی که وسیله می تواند انجام دهد صحبت می کند.

کلام آخر

در دنیای مدرن امروز بهره گیری از ایده پردازی برای اینکه بتوانیم فردی خلاق باشیم و از ایده ها و فرصت های قدیمی بهره بگیریم تا در مراحل زندگی از جمله کسب و کار موفق باشیم، بسیار حائز اهمیت است، اما ابتدا باید ابزارهای ایده پردازی را بشناسیم. ایده پردازی به معنای تولید، توسعه و انتقال ایده ها است که برای موفق بودن در آن تکنیک هایی وجود دارد که به وسیله آن می توان به موفقیت دست یافت.

منابع:

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx