انگیزه وابستگی

2 کامنت
9 دقیقه زمان خواندن

انگیزه وابستگی یکی از موضوعاتی است که انسان ها در زندگی خود به آن احتیاج دارند. اما موضوعی که در این باره بهتر است بدانید، وابستگی بیش از حد است. وابستگی در حد مشخصی برای روابط و در نهایت زندگی لازم است.

اما بهتر است توجه داشته باشید، میزان این وابستگی نباید باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره افراد شود. در نتیجه مرز باریکی وجود دارد که بهتر است. رعایت شود. بر همین اساس در ادامه به توضیح انگیزه و وابستگی می پردازیم.

انگیزه وابستگی در زندگی

موضوعی که در انگیزه وابستگی باید به آن توجه داشته باشید. نوع و میزان وابستگی است. بر همین اساس بهتر است که انواع وابستگی را بشناسید که در نهایت دید واضحی به انگیزه وابستگی در زندگی داشته باشید.

انگیزه وابستگی و وابستگی سالم

در این مورد از انگیزه وابستگی به درستی شکل می­گیرد و در دراز مدت باعث افزایش روحیه و پیشرفت افراد میشود. بر اساس وابستگی سالم، افراد در حالی که به یکدیگر وابسته هستند و از رفتارهای هم آگاه اند، اولویت و جایگاه مشخصی در زندگی خود دارند.

و بر اساس اولویت های زندگی خود مسیرشان را ادامه میدهند. از طرفی ارتباط سالم و احترام بیشتری نیز شکل میگیرد.

انگیزه وابستگی و وابستگی ناسالم

در این نوع از وابستگی، انگیزه وابستگی به شکل نادرست برای افراد شکل میگیرد. در واقع آن­ها در وابستگی ناسالم افراد درک درستی از شرایط و موقعیت یکدیگر ندارند. برای افرادی که وابستگی آنها به شکل ناسالم شکل گرفته، اولویت های افراد اهمیت دارد و آنها در هر شرایطی خود و موقعیت خود را بر دیگران مقدم می دانند و بر همین اساس توقع نامناسبی هم از روابط خود دارند.

در ادامه برای درک بهتر انگیزه وابستگی به توضیح معیارهای وابستگی ناسالم، می پردازیم که در نهایت با دید واضحی به روابط خود فکر کنید و تا حد امکان چالش های ایجاده شده را از بین ببرید..

عدم تحمل تنهایی و انگیزه وابستگی

در انگیزه وابستگی سالم، موردی که مورد توجه قرار می­گیرد. توجه به زمان های تنهایی افراد است، در وابستگی ناسالم این مورد کاملا از بین می­رود و دو طرف احترامی که زمان های تنهایی یکدیگر نمی­گذارند.

در نتیجه انگیزه وابستگی که در این ارتباط شکل می­گیرد، نادرست است.

انگیزه وابستگی و خودخواهی

یکی از ملاک های انگیزه وابستگی صحیح، توجه به ملاک و معیارهای طرفین ارتباط است. خودخواهی در ارتباط باعث می شود که یکی از طرفین همیشه اعمال قدرت داشته باشد و فرد دیگر رابطه هم در هر شرایطی پذیرای بستری که به وجود آمده است.

اما این موضوع در درازمدت باعث دوام رابطه نمی شود. درواقع انگیزه ایی برای وابستگی صحیح شکل می گیرد و افراد تمایلی به ادامه ارتباط ندارند.

ترس همراه همیشگی انگیزه وابستگی

بستر رابطه در جهت ایجاد انگیزه وابستگی سالم شکل می گیرد. طبیعت انسان نیز بر اساس وابستگی سالم شکل گرفته اند. در نتیجه وقتی وابستگی سالم شکل بگیرد، همیشه یک طرف رابطه با ترس و تنش ادامه می دهد.

توجه داشته باشید ارتباطی که با ترس شکل می گیرد. تحت هر شرایطی منجر به شکست و اتمام رابطه می شود. بر همین اساس بهتر است از ابتدای رابطه به شکل گیری وابستگی سالم تلاش کنید و معیارهای انگیزه وابستگی سالم را بشناسید.

در ادامه این موضوع به توضیح معیارهای انگیزه وابستگی سالم که در بستر رابطه سالم به وجود می آید می پردازیم.

درک متقابل و انگیزه وابستگی

برای شکل گیری انگیزه وابستگی سالم، احتیاج است که افراد درک درستی از تفاوت های یکدیگر داشته باشند و در کمال آرامش چالش های ایجاد شده را از بین ببرند. در نتیجه بهتر است در ابتدای شروع رابطه به این موارد توجه داشته باشد که در نهایت به ایجاد چالش های بیشتر دچار نشوید.

انگیزه وابستگی

انگیزه وابستگی و اطمینان

شاید بتوان گفت اعتماد، مهم ترین موضوع در شکل گیری رابطه است. بر همین اساس بهتر است. راجع به موضوعاتی که برای دو طرف رابطه مهم است و چالش های احتمالی صحبت شود که در نهایت اطمینان و اعتماد بیشتری شکل بگیرد.

دوست داشتن خود و وابستگی

قبل از ایجاد رابطه صمیمانه و دوستانه بهتر است، دوست داشتن خود را تمرین کنید. یاد بگیرید که وابستگی به خود و زندگی خود چگونه است و بعد از آن وارد رابطه صمیمانه و ایجاد انگیزه وابستگی شوید.

پذیرش مثبت و انگیزه وابستگی

برای ایجاد انگیزه وابستگی سالم در هر رابطه ایی به این موضوع توجه داشته باشید که پذیرش یکی از معیارها در زندگی افراد، برای پذیرش است. این اتفاق در حد زیادی معطوف به درک طرفین است. اینکه افراد چقدر برای شرایط و موقعیت یکدیگر احترام قائل اند.

در ادامه این موضوع به ارائه راهکاری هایی در جهت شکل گیری انگیزه وابستگی سالم اراده می دهیم که در روابطتان از آن استفاده کنید.

صحبت کنید و به وابستگی سالم برسید

صحبت کردن، باعث می شود که دید درستی از چارچوب ها و محدودیت ها و نقاط قوت و ضعف یکدیگر داشته باشید. بر همین اساس لازم است که در هر بازه زمانی از رابطه با هم گفتگو کنید. در نهایت بعد از مدتی به انگیزه دلبستگی سالم می رسید و در درازمدت از وابستگی سالمی که ایجاد شده، لذت می برید.

فعالیت های مشترک انجام دهید

شرکت در فعالیت های مشترک به شما دید واضح تری از توانایی های افراد می شود و همین موضوع در درازمدت باعث شکل گیری چارچوب های شناخت سالم می شود و در ادامه، انگیزه وابستگی مناسب در رابطه ایجاد می شود.

بر همین اساس بهتر است در هر بازه زمانی به انجام فعالیت های مشترک بپردازید که بیشتر با روحیات یکدیگر آشنا شوید.

انگیزه وابستگی

ورزش کنید و انگیزه مثبت برای وابستگی بسازید

برای ایجاد انگیزه دلبستگی سالم، فعالیت هایی که باعث ایجاد هیجان و حس خوب در رابطه می شود را انجام دهید. براین اساس، برنامه ورزشی ثابتی را در روزهای مشخص برای مثال آخر هفته ها داشته باشید که هم از معاشرت با یکدیگر لذت ببرید، هم در نهایت دلبستگی سالمی را ایجاد کنید.

اختلال وابستگی و انگیزه وابستگی

مورد مهمی که در روابط بهتر است به آن توجه داشته اختلال وابستگی است. البته هر وابستگی را نمی توان اختلال دانست. براین اساس بهتر است با ایجاد مشکل در شرایط مختلف به گفتگو بپردازید که در نهایت درک درستی از شرایط پیش آمده داشته باشید و باعث آسیب رساندن به یکدیگر نشوید.

سخن آخر

دلبستگی و در حالت کلی انگیزه وابستگی درهرحال باعث حال خوب و دلگرمی افراد می شود. بر همین اساس لازم است که معیارهای آن را به درستی بشناسید و در مراحل مختلف زندگی خود به کار برید که به موفقیت و رشد فردی بیشتر برسید.

به این موضوع توجه داشته باشید، مواردی که در این مقاله به آنها اشاره شد، ثابت نیستند و این تعاریف باتوجه به هر فردی در موقعیت های مختلف زندگی متفاوت است.

برای ارتباط و دلبستگی سالم بهتر است در ابتدا از خود و رابطه خود دید واضحی پیدا کنید و در مراحل بعدی به بررسی سایر نکات بپردازید.

 منبع:

https://www.lifehack.org/909483/affiliation-motivation

5/5 - (1 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

2 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
2
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx