11 عادت بدی که افراد بسیار موفق ترک کرده اند
اگر چیزی مشترک در بین همه افراد دنیا وجود داشته باشد بی شک این است که همه ما عادت های بد خاصی داریم. ما اغلب به دلایل خاصی قربانی الگوهای رفتاری منفی می شویم. یکی از دلایل این امر می تواند این باشد که ما حتی متوجه نمی شویم که یک عادت ناسالم وارد زندگی ما شده است؛ اما وقتی متوجه می شویم که یک فعالیت خاص مفید نیست، دیگر خیلی دیر شده است.
در نتیجه، ما در طول سال ها انواع عادت های منفی را به خود میگیریم. بسیاری از این عادات سد راه ما در مسیر یک زندگی موفق هستند. آنها ما را از رسیدن به رویاهایمان باز می دارند و باعث می شوند شرایط را بپذیریم. اگر می خواهید در زندگی موفق باشید این چیز خوبی نیست. در ادامه 12 عادت مهم را که افراد بسیار موفق برای رسیدن به موفقیت ترکشان کرده اند را به شما خواهیم گفت.
ترک یک عادت ممکن است گاهی بسیار سخت باشد، اما ممکن است. برخی از عادات را می توان راحت تر از بعضی دیگر ترک کرد؛ اما با پشتکار و اراده زیاد برای انجام هر کاری که برای رسیدن به موفقیت لازم است، می توانید عادت های منفی را یکی پس از دیگری از بین ببرید. در برخی شرایط می توان یک عادت بد را در عرض 18 روز از بین برد. برخی دیگر ممکن است دو یا چند ماه طول بکشد تا در نهایت ترک شوند.
در پایان، تنها چیزی که اهمیت دارد، تمایل شما برای به دست آوردن موفقیت در زندگیتان است. زمانی که تصور موفقیت به شما انرژی فراوان می دهد، هیچ مانعی حتی عادت های بدی که به شما غلبه دارند، نمی تواند شما را متوقف کند.
چیزی که افراد بسیار موفق را از اکثر افراد معمولی جدا می کند، اراده راسخ آنهاست چون به آنها کمک میکند تا وظایف خود را به درستی انجام دهند، حتی زمانی که تمایلی به آن ندارند؛ و همچنین آنها را قادر میسازد تا عادت های نامطلوب را به دقت پیدا کرده و از بین ببرند. علاوه بر این، افراد موفق به خوبی توانایی این را دارند که از هر چیزی که مانع رسیدن به رویاهایشان می شود، دست بکشند.
برای اینکه بتوانید با حداکثر پتانسیل زندگی کنید، نظم و انضباط و بررسی دقیق رفتارتان ضروری است. بالاخره موفقیت تصادفی اتفاق نمی افتد. این نتیجه تمام تلاش های شماست.
همه آنها می گویند رسیدن به اوج قله موفقیت سخت است؛ اما آنها به منظره عالی که می تواند در انتظارشان باشد فکر نمیکنند.
بارها و بارها، افراد موفق به شما خواهند گفت که اگر چیزی به اندازه کافی از ته قلبتان بخواهید، در نهایت به آن خواهید رسید؛ اما این میل سوزان درون شما به شما این امکان را می دهد که قدرت لازم را برای ترک عادت های غیرکارامد، صرف نظر از اینکه چقدر سرگرم کننده هستند را داشته باشید. در اینجا 12 عادتی است که افراد موفق برای موفقیت باید آنها را کنار بگذارند برای شما ارائه شده است.
12 عادت بدی که برای رسیدن به موفقیت باید کنار گذاشت
عادت هایی که افراد موفق برای رسیدن به موفقیت ترک کرده اند:
1. بهانه نمی آورند
همه افراد به بالاترین سطوح موفقیت نخواهند رسید. ممکن است تعجب کنید که چه چیزی این تفاوت را ایجاد می کند: بهانه. افراد موفق بهانه تراشی نمی کنند. آنها اجازه نمی دهند بهانه ها آنها را از رسیدن به اهدافشان منصرف کند. درعوض، آنها شرایط را همانطور که هست می پذیرند و علی رغم شرایطی که در آن قرار دارند، اجازه می دهند هر آنچه که باید اتفاق بیفتد.
«من نمی توانم جهت باد را تغییر دهم، اما می توانم بادبان هایم را طوری تنظیم کنم که همیشه به مقصد برسم.»
جیمی دین
2. آنها به دنبال کمال مطلق نیستند
به طرز شگفت انگیزی، بسیاری از افراد موفق از کمال گرا بودن فاصله زیادی دارند. آنها ممکن است برای رسیدن به اوج تلاش کنند، اما همچنین متوجه شده اند که کمال گرایی ممکن است آنها را به موفقیت نرساند. در واقع، کمال گرایی بیش از حد می تواند تبدیل به یک عامل اتلاف وقت شود که برای شما هزینه بیشتری نسبت به نبود آن دارد.
کمال گرایی می تواند شما را از دستیابی به اهدافتان باز دارد. به هر حال رسیدن به کمال مطلق در اکثر شرایط تقریباً غیرممکن است. تلاش برای کمال می تواند مفید باشد، اما در عین حال می تواند به شدت شما را از هرگونه پیشرفت باز دارد. ناگفته نماند که تلاش برای کامل کردن هر چیزی می تواند شما را از بهره مندی از مزایای کار اصلیتان باز دارد.
3. سعی نمی کنند دیگران را راضی کنند
چند لحظه به کارهای غیر عاقلانه و باورنکردنی فکر کنید که فقط برای راضی نگه داشتن دیگران انجام می دهیم. به دنبال تایید دیگران بودن فقط به زندگی خصوصی ما محدود نمی شود ومی تواند تأثیر زیادی بر آنچه ما با زندگی خود انجام می دهیم، داشته باشد.
کلید بی چون و چرای شکست در تلاش برای راضی نگه داشتن همه نهفته است و به سادگی امکان پذیر نیست، پس چرا در مورد آن تلاش بیهوده کنید؟
افراد موفق متوجه شده اند که صرف نظر از اینکه چه کاری انجام می دهند، نمی توانند همه را راضی کنند. آنها همچنین می دانند که اگر فقط به دنبال تایید دیگران باشند زمان و فرصت هایشان هدر می رود. به جای امید به فرار از انتقاد، آنها داوطلبانه به دنبال پرسیدن نظر دیگران در مورد کاری هستند که انجام می دهند؛ اما نظر دیگران وقتی واقعاً به کاری که انجام میدهند ایمان داشته باشند، آنها را از مسیر اصلی هدفشان گمراه نمی کند.
4. آنها به دنبال ماندن در منطقه امن خود نیستند
زندگی در محدوده منطقه امن فرد بسیار لذت بخش است. هیچ چیزی وجود ندارد که شما را بترساند و مطلقاً هیچ خطری نیست که شما را تهدید کند. همه چیز آشنا به نظر می رسد و شما کنترل کامل شرایط را در دست دارید. با این حال، نکته منفی ماندن در منطقه امن شما این است که مانع رشد شما می شود و در واقع هیچ پیشرفتی در منطقه امن وجود ندارد.
افراد موفق خود را به چالش می کشند تا خارج از منطقه امن خود حرکت کنند. آنها داوطلبانه به دنبال تجربیات جدیدی هستند که به آنها کمک می کند تا افق های شخصیتی خود را گسترش دهند. حتی اگر این بدان معنا باشد که آنها با پدیده های جدید وناشناخته مواجه شوند یا باید ریسک کنند. هر چیزی که به آنها کمک می کند تا آگاهی خود را افزایش دهند به آنها انگیزه می دهد تا آسایش دلپذیری را که زندگی در منطقه امن نوید وجود دارد را رها کنند.
5. آنها احساس می کنند که لایق هیچ چیز نیستند
افراد بسیار زیادی با داشتن حس خاصی از استحقاق بزرگ می شوند. آنها معتقدند که دنیا خیلی چیزها به آنها بدهکار است. در نتیجه، اینطور طرز تفکری درباره زندگی دارند. این باعث می شود آنها تمایل کمتری به تلاش زیاد برای دستیابی به اهداف خود داشته باشند و بهره وری کمتری دارند و اغلب فاقد انگیزه درونی مورد نیاز برای دستیابی به موفقیت هستند. بدتر از آن، امیدهای زیاد این افراد بارها و بارها در واقعیت به دلایل مختلف از بین می رود.
افراد بسیار موفق می دانند که موفقیت یک حق مسلم نیست. هرکسی حق دارد به دنبال موفقیت باشد، اما موفقیت به خودی خود چیزی نیست که تصادفی اتفاق بیفتد.
آنها می دانند که هیچ کس در این کره خاکی به آنها بدهکار نیست. در نتیجه، آنها خود را این تصور را ندارند که به دلیل تلاش زیاد، شایسته موفقیت هستند. افزون بر اینکه بدشانسی را هم به عنوان بهانه نمی پذیرند.
موفقیت یک حق مسلم نیست، بلکه بدست آوردنیست.
6. زمان زیادی را صرف تماشای تلویزیون نمی کنند
اگر وجه اشتراکی بین افراد موفق وجود داشته باشد، این است که آنها چقدر از زمان خود را به طور موثر استفاده می کنند. به بیان صریح، افراد موفق وقت خود را تلف نمی کنند. آنها اصلا به سادگی سرگرم کارهایی که وقتشان را تلف کنند نمی شوند؛ بنابراین وقتی نوبت به تلویزیون می رسد، طبیعی است که افراد موفق زمان زیادی را صرف تماشای آن نکنند.
توماس کورلی، نویسنده کتاب «عادات ثروت ساز: عادات موفقیت روزانه افراد ثروتمند»، تحقیقات جالبی انجام داد که این ادعا را تأیید می کند. او از افراد ثروتمند (با درآمد سالانه بیش از 160000 دلار) و افراد فقیر (با درآمد سالانه کمتر از 35000 دلار) در مورد زمانی که صرف تماشای تلویزیون میکنند، پرسید.
جالب اینجاست که 67 درصد از افراد ثروتمند گفته اند که هر روز یک ساعت یا کمتر تلویزیون تماشا می کنند. در میان گروه فقرا، تنها 23 درصد اظهار داشتند که یک ساعت یا کمتر تماشا می کنند. جالب تر از آن، تنها 6 درصد از گروه ثروتمند اظهار داشتند که برنامه های تلویزیونی را تماشا می کنند.
برای افراد موفق همیشه نیاز به نظم و انضباط دقیق برای دست کشیدن از تماشای تلویزیون نیست، بلکه بسیار ساده هم است چرا که این مسئله اصلا برای آنها الویت نیست. آنها الویت های مهم دیگری در ذهن دارند که آنها را بسیار بیشتر از ساعت ها تماشای صفحه نمایش درگیر می کند.
7. یادگیری را متوقف نکرده اند
یکی از عادت های منفی که می تواند زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد این تصور است که انسان دیگر نیازی به یادگیری چیزی ندارد. به محض اینکه دیگر مایل به یادگیری نباشیم، به تدریج فقط به چیزهایی که از قبل می دانیم اکتفا می کنیم. ما دیگر جایی برای توسعه، رشد و توسعه باقی نمی گذاریم. در حالی که ترک مدرسه یا دانشگاه با این تصور که تحصیلات را به پایان رسانده ایم بسیار طبیعی است، اما واقعیت این است که یادگیری یک فرآیند مستمر است.
افراد موفق یادگیری را متوقف نکرده اند. افراد موفق به جای اینکه تلاش کنند خود را متقاعد کنند که همه چیز را می دانند، به طور مداوم به دنبال یادگیری موضوعات جدید هستند. تلاش آنها برای کسب دانش به آنها کمک می کند تا خود را با تغییراتی که در دنیای اطرافشان به وجود می آید وفق بدهند، چرا که برای پیشرفت آنها یک عامل بسیار مهم است.
8. آنها اجازه نمیدهند که ضمیر ناخوداگاه مانعشان شود
با رسیدن به موفقیت، اغلب اوقات یا توانایی ها بیش از حد فرض می شوند و یا نقاط ضعف فرد دست کم گرفته می شوند. البته همه میدانند که این موضوع چقدر میتواند خطرناک باشد که فرض کنیم فقط به این دلیل که در یک موضوع موفق هستیم در همه چیز موفق میشویم. همه ما این اشتباه را کرده ایم و شکست های زیادی را بعد از موفقیت ها تجربه کرده ایم. تاریخ بارها و بارها به ما نشان داده است که ضمیر ناخواداگاه ما می تواند مانع ما شود.
افراد موفق می دانند که همیشه میزان کمّی کاری که انجام می دهند مهم نیست، بلکه کیفیت آن مهم است؛ بنابراین به جای اینکه ناامیدانه تلاش کنند و وظایف مختلف را هم زمان با هم انجام دهند، توجه کامل خود را در یک زمان خاص به یک کار خاص معطوف می کنند.
9. آنها نگرانی در مورد شکست را رها کرده اند
شکست بخشی ضروری از زندگی است. هیچ کس آن را دوست ندارد، اما همه نهایت تلاششان را برای رسیدن به موفقیت و شکست نخوردن انجام می دهند؛ و اگر صادقانه بگویم، نمی توان از شکست اجتناب کرد. اگر کنترل مسائل را به دست خود بگیرید، اغلب اوقات کمتر در معرض شکست خواهید بود.
مشکل نگرانی در مورد شکست این است که ترس، ما را محدود می کند. ترس ما را از دنبال کردن رویاهایمان باز می دارد و باعث می شود به کمترین ها راضی شویم.
افراد موفق شهامت این را دارند که نگران شکست نباشند. آنها شکست را نه به عنوان چیزی که آنها را تنبیه می کند، بلکه به عنوان چیزی که درس های مهمی به آنها می آموزد درک می کنند. با هر شکست آنها درک بهتری در مورد کارهایی که در تلاش برای رسیدن به موفقیت انجام ندهند به دست می آورند.
افراد موفق می دانند که تنها یک شکست وجود دارد: نداشتن شجاعت لازم برای تلاش.
10. از دروغ گفتن به خود دست برداشته اند
خیلی اوقات ما خودمان را فریب می دهیم. در برخی شرایط شدید ممکن است حتی لازم باشد که از یک فروپاشی روانی جلوگیری شود؛ اما در بیشتر موارد ما به سادگی به خودمان دروغ می گوییم زیرا راحت تر از روبرو شدن با حقیقت است. ما از مواجهه با واقعیت های نامطلوب می ترسیم، بنابراین انواع دروغ ها را مطرح می کنیم.
اما وقتی نوبت به رسیدن به موفقیت می رسد، صداقت داشتن با خود ضروری است. افراد موفق می دانند که دروغ گفتن به خودشان ممکن است زندگی را برایشان آسان تر کند، اما به موفقیت آنها کمکی نمی کند.
11. دیگران را سرزنش نمی کنند
این یک تمایل داتی است که انسان عیب و اشتباهات خود را در دیگران جستجو کند. چه کسی تا به حال سعی نکرده است شخص دیگری را به خاطر اشتباهی که انجام داده است سرزنش کند؟ حتی اگر کسی فقط دنیا را به خاطر بدشانسی خود سرزنش کند. مشکل این رویکرد این است که شما هرگز واقعاً به ریشه مشکل نخواهید رسید.
و نکته مهم اینجاست که اگر نتوانید دلیل و ریشه یک اشتباه را پیدا کنید، ممکن است همان اشتباه را بارها و بارها تکرار کنید. در نتیجه، سرزنش دیگران به خاطر اشتباهاتتان شما را مطلقاً به جایی نمی رساند.
اما وقتی جرات پیدا کردید که ابتدا در درون خود در جهت پیدا کردن دلیل و توضیحی برای آنچه برای شما اتفاق افتاده است به جستجو بپردازید، راه حل های موثر یکی پس از دیگری کشف می شوند. در نتیجه به جای اینکه دائماً دیگران را به خاطر اشتباهات خود سرزنش کنید، این روند را متوقف خواهید کرد. این یک گام اساسی است که به شما کمک می کند تا به جای اینکه فقط از اتفاقات شکایت کنید، واقعاً شروع به انجام کاری برای بهبود و حل وضعیت فعلی خود کنید.
امیدوارم از این مقاله در مورد عادات منفی که افراد موفق برای رسیدن به موفقیت از آنها چشم پوشی کرده اند لذت برده باشید. عادات بدی که شما برای بهبود کارآمدی خود ترک کرده اید چیست؟
پیروز باشید!
منبع:
- http://www.planetofsuccess.com/blog/2016/12-bad-habits-highly-successful-people-have-given-up